Jelentkezz be Regisztrálj
Kormány, kormányszár, kormánycsapágy
Írta 2008. szeptember 07. - 11:29
Írta 2008. szeptember 07. - 11:24
Kalaius:
A kormány most kitakarja az elsõ tengelyt ha lenézek, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Szeretném a kormányt alacsonyabbra tenni úgy hogy továbbra is kitakarja a tengelyt. Kicsit költséges megvásárolt stucnikkal kísérletezni, ezért várom a választ.
Kicsit megkésve a válasz; sztem ez alapján a kitakarós dolog alapján választani stucnit hülyeség. Ezt nem a nagykönyv írta, hanem Thommey anno egy eléggé összecsapott kerékpárbeállítós cikkben.
Ez triálnál, DHnál eszébe se jut senkinek, CC-nél meg outinál meg olyan, h "valszeg nincs annyira messze így a kormány az ideális ponttól, feltéve, hogy minden más is (vázméret, nyeregpozíció, stb) is a helyén van", de ez nem mérvadó önmagában... Minden beállítás kompromisszum, és többek között a felhasználási terület, az egyéni testi adottságok, geometria, stb. függvénye, így képlettel vagy "aranyszabályokkal" nem adható meg, hogy kinek mi lesz jó biztosra...
Ezek alapján, ha azt kényelmesebbnek érzed, tedd alacsonyabbra a stucnit, és sz*rd le, hogy mit takar ki és mit nem.
Írta 2008. szeptember 07. - 09:22
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2008. szeptember 07. - 08:43
Írta 2008. augusztus 29. - 22:05
Írta 2008. augusztus 25. - 23:18
TREKs Atesz:
Persze az nyilvánvaló, hogy erõsebb, merevebb, de a gyakorlatban van-e jelentõsége, vagy megint csak a gyártói újítási kényszer által gerjesztett "igényrõl" van szó? Vajon hány hagyományos átmérõjû alu xc kormány (az enyém pl. Ritchey Comp) törött el ahhoz, hogy egy új szabvány szükségessé váljon?
A szabványokhoz sajna nem nagyon értek csak valahogy a logika alapján gondolkodtam,nekem még az annó 6 éve a gyárban felrakott Bontrager Crowbar hajlított kormány van rajta 6°-os 80mm-es stucnival.
Nekem anno kb 16 éve tõrt le egy króm bevonatu kormány tõbõl a stucni mellet közvetlen,de az a kormány is volt már akkoriban vagy 10 éves.
A haverral mindig barkácsoltunk valamit a bringáján kisebb nagyob sikerrel,de az már 16 éve volt,saját bringámon még sosem tõrt kormányom így hát viszonyitási pontom sincs.
Írta 2008. augusztus 25. - 21:58
Persze az nyilvánvaló, hogy erõsebb, merevebb, de a gyakorlatban van-e jelentõsége, vagy megint csak a gyártói újítási kényszer által gerjesztett "igényrõl" van szó? Vajon hány hagyományos átmérõjû alu xc kormány (az enyém pl. Ritchey Comp) törött el ahhoz, hogy egy új szabvány szükségessé váljon?
Kalaius:
A kormány most kitakarja az elsõ tengelyt ha lenézek, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Szeretném a kormányt alacsonyabbra tenni úgy hogy továbbra is kitakarja a tengelyt. Kicsit költséges megvásárolt stucnikkal kísérletezni, ezért várom a választ.
Írta 2008. augusztus 25. - 21:35
Lehet hogy már volt téma, de a keresésben azonnal nem találtam választ:
A nyereg-kormány távon nem akarok változtatni.
- Van gyakorlati haszna a 31,8 kormány / stucni szabványnak a 28,6-hoz képest - biztonságosabb, tartósabb stb.? Érdemes csak úgy 31,8-ra váltani (teljesítmény-orientált túrázás "light all mountain" felhasználás és egyenes kormány)?
- Ha -6 fokos stucnit -17 fokosra cserélek hosszabb, rövidebb vagy ugyanolyan hosszú stucni kell (minkettõ negatívba -lefelé- fordítva ha az elõjelbõl nem lenne egyértelmû).
Elõre is köszi
Szerintem az 1.kérdésben ott a válasz is.:chin: 2.kérdés erre inkább válaszoljanak a profik.
Írta 2008. augusztus 25. - 21:32
elvileg merevebb
de elég sok helyen lehetett olvasni a neten, h semmi értelme
2. hol szeretnéd, hogy legyen a kormány a mostani helyzethez képest? mert ettõl függ a dolog
ha mm-re pontosan akarod tudni, akkor számold ki, ezek csak háromszögek
Írta 2008. augusztus 25. - 21:27
- Van gyakorlati haszna a 31,8 kormány / stucni szabványnak a 28,6-hoz képest - biztonságosabb, tartósabb stb.? Érdemes csak úgy 31,8-ra váltani (teljesítmény-orientált túrázás "light all mountain" felhasználás és egyenes kormány)?
- Ha -6 fokos stucnit -17 fokosra cserélek hosszabb, rövidebb vagy ugyanolyan hosszú stucni kell (minkettõ negatívba -lefelé- fordítva ha az elõjelbõl nem lenne egyértelmû).
Elõre is köszi
Írta 2008. augusztus 25. - 11:40
A sebesség mindent megold.
Írta 2008. augusztus 25. - 11:20
Írta 2008. augusztus 25. - 11:17
a-aNem teljesen ide tartozik,de a vázzal kapcsolatban kérdeznék: mit jelent a vázméret cm-be,minek a mivel távolsága? a kormánytól az üllésig?
a nyeregvázcsõ hosszát jelöli (felsõcsõ csõközépig)
kétféle jelölés van egy vázméretnél:
- van amikor megadják egybõl centibe (pl 52)
- van amikor collban (pl 18") ezt beszorzod 25,4-el és megkapod a mm értéket
és így kapod meg centibe:)Illetve 2,54-el
Írta 2008. augusztus 25. - 11:15
Írta 2008. augusztus 25. - 08:20
Sziasztok!
Hogy lehet legegyszerûbben felrakni a markolatot matt kormányra? Már lenyuztam a bõrt a kezemrõl, és még csak félig van rajta.. Kenjem be vazelinnel?
injekcióstûvel nyomjál alá vizet,nekem bejött
Írta 2008. augusztus 25. - 07:50
Én egy kevés hajlakkot szoktam belefújni a markolatba, és amíg nedves, gyorsan rá a kormányra. Ez egy kicsit meg is ragasztja száradás után, és nem csúszkál-forog.
Írta 2008. augusztus 25. - 07:45
Hogy lehet legegyszerûbben felrakni a markolatot matt kormányra? Már lenyuztam a bõrt a kezemrõl, és még csak félig van rajta.. Kenjem be vazelinnel?
Írta 2008. augusztus 23. - 17:54
Kerék ki, csavarhúzó be, kalapáccsal ráb@sz, kupak rózsástul mindenestül kiesik. Szomszédba átmegy, 200-ért vesz rózsát, hazajön, betesz, megcsinál, örül.
Tehát nem volt nagy baj. 5 perc volt megcsinálni.
Köszönöm mindenkinek.
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2008. augusztus 23. - 16:21
- csajhoz mész teszel bele virágotÉs mit nézzek komám, a gumit, ahogy megyen?
- ha tekerni mész van a vékonyabb szárított kolbász, na olyat
amúgy szerintem üsd ki belõle úgy ahogy van, aztán tegyél bele újat
ha meg végleg elforog a normál rendszer, akkor dobsz bele egy ilyet:
http://ebike.hu/term...-1l8-coll/4752/
Írta 2008. augusztus 23. - 15:41
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy