Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Please log in to reply
6413 replies to this topic

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

mtb-re kormányszár a keresés tárgya. a lényeg, hogy ne legyen belõle elérhetõ 0 fokos és max. 5-6eFt.

Naív vagy.:D Mikor normális 0°-s stucnit kerestem, három érdemleges találat volt: Easton, Hope, Thomson - egyik se a forintos kategória.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,052 posts
mtb-re kormányszár a keresés tárgya. a lényeg, hogy ne legyen belõle elérhetõ 0 fokos és max. 5-6eFt.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ezek a szempontok amiket mi irunk altalanos xc felhasznalas mellett ervenyesek. nyilvan specifikus agakban pl dirt/street, trial, dh mas testhelyzetet veszel fel

magyarul ez rad nem vonatkozik
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
Nah jó mondjuk én leginkább streetelni szoktam. Tegyem fel akkor a nyergem, hogy egyenes legyen a lábam? T_k_n fogom vágni magam egyszer egykeréknél. A vázam is csak 16' de még sosem zavart, sõt kényelmes, aztán lehet, hogy tényleg tönkre fog menni 1-2 izületem, dehát ilyen a sport. Mit kéne tenne, gondolom dirtnél nemzok a legfontosabbak mint xcnél.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nekem azt mondtak hogy a nyereg akkor van jo magassagban ha a pedalt legalso allapotba hajtva a sarkadat teszed ra, es teljesen nyujtva van a labad. akkor hajtas kozben pont elegge egyenesedik ki a terded.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Na de XTC vázat nem azért vesz az ember, hogy chopperes feelinge legyen, ha fáj a hátad az elõregörnyedéstõl (amivel minden komolyabb bringás megküzd egyszer-kétszer), akkor meg kell erõsíteni. Viszont a függõónos-lézerbemérõs baromság szerintem is felesleges, ezek csak irányelvek, nem szabad kizárólag ezekre alapozva beállítani a gépet. Az viszont, bandyta, hogy nincs kinyújtva a lábad, nem szerencsés, szétveri a térdedet, de ezt még nem most érzed majd, hanem évek múlva.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
Hagyd a fenébe ezeket a beállításokat. Eddig én is ezek alapján állítgattam be a cangámat. 193cm vagyok, eddig pont olyan volt a nyergem mint neked, volt egy 110mmes carbon stucnim, meg egy egyenes b+ kormányom. Most leengedtem a nyergem jócskán, vettem egy holzfeller stucnit meg hozzá holzfeller risebar 40mm emelkedésû kormányt. Ezelõtt fájt a hátam mindig, mivel elõre kellett hajolnom, most meg nem úgy állnak a lábaim tekerés közben, ahogy kéne, azaz nincs teljesen kinyújtva mikor lenn van a pedál, de totál kényelmes, mintha egy csopperen ülnék, egyenes háttal. Neked kell érezned, hogy mi neked a kényelmes, próbálkozni kell. Szerezz egy gagyi rövid meg hosszu stucni, egy egyenes és hajlítot kormányt, és próbálkozz. Ez a tuti megoldás. A kerékpárok tömegtermékek, hiába írják le, hogy mi az egészséges meg kényelmes, lehet hogy neked le fog szakadni tõle a hátad esetleg a derekad.

kombitomi

kombitomi

vendég

• fórumtag
  • 86 posts

en ezt az eltakarosi megoldast meg eletemben nem hallottam.

en 177 centi vagyok, es a 19"-es giant xtc-men 100as stucni volt. csak a miheztartas vegett

O.K. megfogadom a tanácsod akkor nekem k.b. 90mm-es a megfelelõ.

kombitomi

kombitomi

vendég

• fórumtag
  • 86 posts

Halálpontosan úgysem tudod összenézni, de érdemes "nagyjából" odafigyelni rá, mert akkor optimális a váz mászás és lejtõzés szempontjából. Én nem javaslok rövid stucnit, minek túrásítanál egy XC versenyvázat? Sok más versenyzõnek tökig elõre van tolva a nyerge, de például nekem ez így kényelmes, nem szeretek a keréken ülni. Nem lehet, hogy csak rossz nyeregmagassággal és/vagy szöggel próbálkoztál? Én megpróbálnám mégegyszer a nyereg elõretolását egy ~90-as stucnival, nem hiszem, hogy ne lenne jó.

A nyeregmagasságot szerintem jól beállítottam, ha az alsó holtponton van a hajtókar a lábam majdnem kinyújtott állapotban van a pedálon, megállva a cipõ orrával érem el a talajt. A nyereg szöget vízszintesre tettem, nem csúszkálok se elõre se hátra. A nyereg hosszirányú beállítását pedig úgy csináltam, hogy a hajtókar 3-9 óra állásban volt és a térdkalácsom legkülsõ pontjától lógattam egy függõónt, és pont a pedáltengely közepét metszette. A nyereg hosszirányban most k.b. középen áll.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
en ezt az eltakarosi megoldast meg eletemben nem hallottam.

en 177 centi vagyok, es a 19"-es giant xtc-men 100as stucni volt. csak a miheztartas vegett

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Halálpontosan úgysem tudod összenézni, de érdemes "nagyjából" odafigyelni rá, mert akkor optimális a váz mászás és lejtõzés szempontjából. Én nem javaslok rövid stucnit, minek túrásítanál egy XC versenyvázat? Sok más versenyzõnek tökig elõre van tolva a nyerge, de például nekem ez így kényelmes, nem szeretek a keréken ülni. Nem lehet, hogy csak rossz nyeregmagassággal és/vagy szöggel próbálkoztál? Én megpróbálnám mégegyszer a nyereg elõretolását egy ~90-as stucnival, nem hiszem, hogy ne lenne jó.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

kombitomi

kombitomi

vendég

• fórumtag
  • 86 posts

állítsd be az ülést kényelmesre. nyújtsd ki a kezed, ahol kényelmes lenne fogni a kormányt. na akkorát vegyél.
40mm-es stucni is van. truva holzfeller pl. nem illik az xtc stílusába, de kit érdekel, ha úgy kényelmes...kipróbálhatod riser kormánnyal és rövidebb stucnival is, lehet az lesz a nyerõ.

Hát sajnos ezzel nem lettem sokkal okosabb... Ezt a kormánycsõ-elsõagy takarást komolyan kell venni?

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, nem tudom milyen hosszúságú stucnit vegyek. 174cm magas vagyok, egy '07-es Giant XTC-m van 17,5"-os vázmérettel 565mm hosszú felsõcsõvel. 90mm-es stucnivel próbáltam, de sajnos az elsõ agyat még csak a stucni felénél látom. Ezek szerint 45mm-es stucni kellene? Az ülés víszintes pozícióját beállítottam ez alapján: http://www.speed-way...hirek&hirid=144 A nyeregcsõ most kb. a nyereg szimetria középpontját metszi. A nyerget tövig elõrre kellene tolnom, hogy a kormánycsõ takarja az elsõ agyat, de így nagyon kényelmetlen az üléspozíció. Hát ezek alapján teljesen tanácstalan vagyok.

állítsd be az ülést kényelmesre. nyújtsd ki a kezed, ahol kényelmes lenne fogni a kormányt. na akkorát vegyél.
40mm-es stucni is van. truva holzfeller pl. nem illik az xtc stílusába, de kit érdekel, ha úgy kényelmes...kipróbálhatod riser kormánnyal és rövidebb stucnival is, lehet az lesz a nyerõ.

kombitomi

kombitomi

vendég

• fórumtag
  • 86 posts
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, nem tudom milyen hosszúságú stucnit vegyek. 174cm magas vagyok, egy '07-es Giant XTC-m van 17,5"-os vázmérettel 565mm hosszú felsõcsõvel. 90mm-es stucnivel próbáltam, de sajnos az elsõ agyat még csak a stucni felénél látom. Ezek szerint 45mm-es stucni kellene? Az ülés víszintes pozícióját beállítottam ez alapján: http://www.speed-way...hirek&hirid=144 A nyeregcsõ most kb. a nyereg szimetria középpontját metszi. A nyerget tövig elõrre kellene tolnom, hogy a kormánycsõ takarja az elsõ agyat, de így nagyon kényelmetlen az üléspozíció. Hát ezek alapján teljesen tanácstalan vagyok.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
Vajh Bp-n melyik boltba lehet raktáron a 79es syncross kormányból?

Pzs, amúgy holzfeller?

attila07070

attila07070

vendég

• fórumtag
  • 85 posts
Háát 7-8ezer körül max.

Nem estem el, csak így szoktam leszállni

:rocketman

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
mennyit koltenel ra?

RAUH-Welt
B E G R I F F

Rapax

Rapax

vendég

• fórumtag
  • 154 posts
Valami masszív (ha már ugri-bugri vázat vettél) 1 1/8" méretût.

attila07070

attila07070

vendég

• fórumtag
  • 85 posts
hali!Nem nagyon értek hozzá szval kérdés Prodigy 981 vázba mien kormány csapágyat vegyek?

Nem estem el, csak így szoktam leszállni

:rocketman

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Felmászol a "gyártó"/forgalmazó honlapjára és megkeresed a gépet, mivel ott le van írva - ha már nem tudsz annyit megtenni, hogy fogsz egy sublert vagy mérõszalagot és leméred.