Ha nem látom, nem hiszem el de megtörtént ! Haverral raktuk össze a bringát, kormánycsapi beszereléséhez értünk. Én valami deszkával gondoltam óvatosan belekalapálni. Kérdezte, szervizben hogyan csinálják ezt. Mondtam neki, hogy néz ki a szervizes korm.csapágy behúzó célszerszám. Erre fogta magát, berakta a villát, rárakta a stucnit és elkezdte a felsõ csavart meghúzni.
És a korm.csapágyakat gyönyörûen benyomta a vázba !!! Pont, mint a célszerszám !!!
sziasztok,
én egy 8as menetesszárat 1-1 nagy alátétet és 1-1 keményfa 'kockát' használok. nagyon finoman bele lehet feszíteni a csõbe a csészét, és érdemes lehet egy kicsi zsírt is tenni rá. kiütéshez pedig egy olyan nagy alátétet, ami épp akkora, mint a csésze bruttó átmérõje és kétoldalt egy kicsit le van köszörülve egy-egy szelete, így bele lehet csúsztatni a csõbe, elfektetve pedig a csésze kerületének kb. 90%-án felfekszik, bele egy régi nyeregcsõ és kalapáccsal ki lehet ütni gond nélkül.
lenne egy kérdésem is: viszonylag új villán (karcmentes alunyak) vadiúj kcnc stücni az elõírt nyomatékkal (megbízható nyomatékkulccsal) meghúzva kb. 100km terepezés után lelazul, a kormánycsapágy kotyogni kezd. lehet valahogy lájtosan fixálni vagy vigyem vissza reklamálva?
köszönöm, tg

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére