Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Please log in to reply
6413 replies to this topic

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
ez most már engem is érdekelne: egyenes kormány fehér színben 25.4 es alapbefogóval létezik egyáltalán?
syncros is meg ricsi wcs is csak OS be van fehérbe.. :wallbange

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
az.lehet.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
Gondolkoztam már sokat, de semmire sem jutottam ezzel a kérdéssel:
Miben jobb a 31.8-as befogójú kormány-stucni kombó(azon kívül, hogy szerintem jobban néz ki), mint a 25,4-es társa? Merevebb? És azt hol lehet érezni? Vagy csak papíron?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
jaaaaaa :D

abból is van fehér ricsi asszem

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Én csak ezt találtam.
Eddig egyenest használtam, de ez az 1" emelkedésû még belefér szerintem.
Szélesség kb. mindegy, most 580-as van, ha túl széles levágom. Súly mondjuk 300g körül vagy alatta lenne jó. Ár egyelõre mindegy. Ha itthon is van, elõny de nem feltétel.

edit: Neked meg boldog szülinapot VV!
edit2: Ennyire kihalt a 25.4-es befogóméret?

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

ritchey wcs 4 axis (fehér)
esetleg Thomson (polír)

Syncros (fehér)

Kormányt!!! Nem stucnit:whacky:

Tud-e valaki ajánlani egy kormányt montira, maraton felhasználásra ami:
-nem fekete(fehér vagy kék elõny)
-25.4-es befogó
-egyenes, vagy max 1" emelkedésû
-viszonylag könnyû
?

Most akkor egyenes legyen vagy "riser"?
Szélesség, kb. súly/súlyhatár, ár? Hazai beszerezhetõség vagy lehet külföld is?

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Syncros (fehér)

syncros csak O/S van

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
ritchey wcs 4 axis (fehér)
esetleg Thomson (polír)

Syncros (fehér)

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Tud-e valaki ajánlani egy kormányt montira, maraton felhasználásra ami:
-nem fekete(fehér vagy kék elõny)
-25.4-es befogó
-egyenes, vagy max 1" emelkedésû
-viszonylag könnyû
?

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
ennyit ki kell bírnia.

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 posts
Kérdésem, hogy egy aluváz kb. hány alkalommal viseli el a fejcsapágy csészék préselését-kiütését. Eddig 1 alkalommal célszerszámmal szakszerûen lett cserélve. A gyári összerakással együtt tehát már 2X volt gyötörve a fejcsõ. Most lenne a harmadik, de nem szeretném lenullázni a vázat.

tangens

tangens

vendég

• fórumtag
  • 120 posts

Ha nem látom, nem hiszem el de megtörtént ! Haverral raktuk össze a bringát, kormánycsapi beszereléséhez értünk. Én valami deszkával gondoltam óvatosan belekalapálni. Kérdezte, szervizben hogyan csinálják ezt. Mondtam neki, hogy néz ki a szervizes korm.csapágy behúzó célszerszám. Erre fogta magát, berakta a villát, rárakta a stucnit és elkezdte a felsõ csavart meghúzni.
És a korm.csapágyakat gyönyörûen benyomta a vázba !!! Pont, mint a célszerszám !!!

sziasztok,

én egy 8as menetesszárat 1-1 nagy alátétet és 1-1 keményfa 'kockát' használok. nagyon finoman bele lehet feszíteni a csõbe a csészét, és érdemes lehet egy kicsi zsírt is tenni rá. kiütéshez pedig egy olyan nagy alátétet, ami épp akkora, mint a csésze bruttó átmérõje és kétoldalt egy kicsit le van köszörülve egy-egy szelete, így bele lehet csúsztatni a csõbe, elfektetve pedig a csésze kerületének kb. 90%-án felfekszik, bele egy régi nyeregcsõ és kalapáccsal ki lehet ütni gond nélkül.

lenne egy kérdésem is: viszonylag új villán (karcmentes alunyak) vadiúj kcnc stücni az elõírt nyomatékkal (megbízható nyomatékkulccsal) meghúzva kb. 100km terepezés után lelazul, a kormánycsapágy kotyogni kezd. lehet valahogy lájtosan fixálni vagy vigyem vissza reklamálva?

köszönöm, tg

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
Faktorban lévõ Marin XC kormányokat, stucnikat tapogatta már valaki?
Gondolom gyári bringákról bontott nem túl spéci darabok, de ha nem kõnehezek akkor lehet bepróbálnék egy 60as stucnit meg egy 680as kormányt.
Köszi

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a celszerszammal nagyobb erot tudsz kifejteni. egyreszt azzal csak a cseszeket nyomod bele, igy a haver viszont a csapagyakat is preselte, nem tudom mennyire tett nekik jot. masreszt a szerszam biztosan utkozesig belehuzza. egy 5-os imbusz nem feltetlen.

plusz ha nem megy konnyen bele akkor eltepheted a csavart is.

persze lehet hogy mukodik ez a verzio, es semmi baj nem lesz belole, de en azert nem ajanlanam hogy mindenki mostantol igy csinalja, megvannak a hibaforrasok benne ;)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,672 posts
Ha nem látom, nem hiszem el de megtörtént ! Haverral raktuk össze a bringát, kormánycsapi beszereléséhez értünk. Én valami deszkával gondoltam óvatosan belekalapálni. Kérdezte, szervizben hogyan csinálják ezt. Mondtam neki, hogy néz ki a szervizes korm.csapágy behúzó célszerszám. Erre fogta magát, berakta a villát, rárakta a stucnit és elkezdte a felsõ csavart meghúzni.
És a korm.csapágyakat gyönyörûen benyomta a vázba !!! Pont, mint a célszerszám !!!
Marci

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
Én nem is akartam ragasztani haver ragaszkodott hozzá hogy pedig szokták és gondoltam ha én nem is tudom meggyözni nektek sikerül:D és sikerült is
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
meg ha te azt fémragasztóval odaküldöd lehet nem szeded ki ha cserés lesz a fejcsapágy :)

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
tamáska köszi rákérdeztem nem igazán tudott konkrét választ adni:D a zsir jól hangzik már megint tanultam töletek köszi
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Talán, ha nagyon lehûtöd, akkor sikerülhet kézzel.

Ha nem valami extrém könnyû kormánycsapágyról van szó akkor be lehet ütni vágódeszka (vagy hasonló tárgy) + kalapács segítségével (a deszkát kell ütni). Vagy még be lehet húzni headlockkal is. Egyébként meg célszerszám.

A sebesség mindent megold.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
kezzel ne probald, ugy sosem lesz jo
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F