Jelentkezz be Regisztrálj

XV. Duna Maraton | Visegrád
Posted 2009. July 08. - 10:11

GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás

Posted 2009. July 08. - 10:06

Ezzel egyetértek. (szvsz a fõút rendõri pályabiztosítás határideje miatt bontottak pályát, s így a frissítõk is elvonul(hat)tak)A Pilisszentlászlós limitpont azért hülyeség, mert mindenki tudhatta volna, hogy nem a fennmaradó néhány km-en nem fogsz tudni beérni, hanem, hogy a sárban vesztegetted el az idõt. Érdemes amúgy a részletes idõket megnézni, iszonyat pici a szórás (10-15 perc) a hosszútávosok nagy része között a Dobogókõ2-Visegrád szakaszon, viszont 70-90 perc a Visegrád-Dobogókõ2 szakaszon, szóval a nagy idõkülönbségek inkább a saras részen jöttek össze.
Posted 2009. July 08. - 10:03

Posted 2009. July 08. - 10:01

Én is a hosszún indultam, megszenvedtem vele, ezért is írtam, hogy meglepett a szûk limit, mert tényleg elég sportosnak éreztem, utánam fél órával zárt, tehát akivel technikai gondok is akadtak, és/vagy csak az elején tartalékolt, leragadt a sárban (mint én is) annak off. Sajnálom, hogy emiatt nem sikerült neked. Így utólag nem is tudok mit mondani erre csak azt, hogy tényleg gáz. Megkérdezem majd Olivért (versenybíró volt), hogy ennek mi volt a háttere.
Egyébként itt olvasható a szenvedésem, ha érdekel:

http://forum.index.h...34655&t=9085550
(A leggázabb limit azért a 2006os crosskovácsi volt szvsz, az jó nagy vihart is kavart.)
Posted 2009. July 08. - 10:01

Annyiban kiigazítanálak, hogy nem vagyok felháborodva, inkább építõ szándékú észrevételnek szántam, hátha a szervezõk is olvassák a fórumot és még élvezetesebbé teszik ezeket a rendezvényeket. Köszönet nekik az erõfeszítésekért, nem könnyû a helyzetük.
Posted 2009. July 08. - 09:47

Sajnos én is sokszor beragadtam, így lényegesen a szokásos helyezésemtõl elmaradva értem be, az összteló nem a sártûrésérõl ismert, különösen nem széles gumival, szóval átérzem, hogy mi történt veled. De abban megynyugtatlak, hogy a gyaloglós részek még kevésbé szétjártan is szívás voltak.
A Pilisszentlászlós limitpont azért hülyeség, mert mindenki tudhatta volna, hogy nem a fennmaradó néhány km-en nem fogsz tudni beérni, hanem, hogy a sárban vesztegetted el az idõt. Érdemes amúgy a részletes idõket megnézni, iszonyat pici a szórás (10-15 perc) a hosszútávosok nagy része között a Dobogókõ2-Visegrád szakaszon, viszont 70-90 perc a Visegrád-Dobogókõ2 szakaszon, szóval a nagy idõkülönbségek inkább a saras részen jöttek össze.

Posted 2009. July 08. - 09:19

Montimi-nek írt üzenetedre reagálnék. (Az én kifejtésemet kb. 1 oldallal korábban olvashatod, ezt már nem akarom újra ismételni)
A limitidõvel egyet kell értenünk, mert általában jó hogy van ilyen, nem várhatjuk el a szervezõktõl hogy a végtelenségig várjanak. Viszont vannak extrém körülmények, amikor egy sportközösségtõl elvárható lenne, hogy tolerálja a sporttársak erõfeszítését. Hidd el, hogy aki a hosszún elindul, az nem próbálkozik, hanem bizonyít. A rajt elõtt nem hallottam, hogy ismertették volna a limitidõket, inkább a megnyugtattak minket, hogy a pálya nagyon jó állapotban van. A weben sem találom a szükséges infókat.
A hosszú táv pályakunkora extrém sáros volt. Lefelé is volt, hogy befékezett a biciklim a beragadt sártól, felfelé pedig egyhelyben forgott a kerék, míg be nem állt. Aki ezen lelkileg túl tudta tenni magát, az megérdemelte volna a figyelmet. (Jelzem meg sem vagyunk említve az eredmény listán, pedig ha más nem, Dobogókõn idõmérés is volt, Pilisszentlászlón pedig leszedték a chipet, amikor szintén lehetett volna idõt mérni. A többi Topmaratonon, minden kiesõ versenyzõ részidejét meg szokták említeni. Legalább: futottak még kategória.)
Tavaly mind a négy hosszú távot szintidõn belül megtettem. Az idei szezont legalább olyan felkészültséggel kezdtem. Tavaly a Dunán alig több, mint 7 óra alatt mentem végig. Most pedig kinyírtak a limittel.
És még egy adalék: szerintem akik hátrébb szorultak a hosszú táv mezõnyében azok még jobban megszívták a pályát. A gyaloglós részeken a sok kis lábnyom dagonyát csinált a pályából.
Posted 2009. July 08. - 08:50

Én nem tudtam limitidõrõl (mondjuk a hosszún meglepett, amit korábban írt az egyik kolléga, mert az elég szûkös volt szerintem), de nyilván van, s a szervezõk úgy gondolják, mindenki az erõnlétéhez igazodó távot választja (vagy legalábbis szeretnék, ha így lenne). Persze az ember így nehezen tudja kipróbálni magát, hogy szerepelne egy nehezebb megmérettetésen, de ez van. Fel kell rá készülni, ha meg csak úgy odaállunk, benne van a pakliban, hogy elbontják a pályát, ha valami nem jól sül el. Mint ahogy egy maraton futóversenyen is van egy záróbusz. Aki nem bír annyival futni, az vonja le a következtetéseket.
Miért csúsztál ki a limitidõbõl? Defekt, eléhezés, esés, lassú haladás?
Ha tudod, hogy van limitidõ, odaértél volna?
Ezek nem rosszindulatú kérdések, remélem nem érted félre.
(ui: volt barátnõm 2002ben a várból indulva ugyanígy járt. Dühöngött, de a konklúzió az lett, hogy sajna lassú, egy ekkora távon

Posted 2009. July 07. - 18:36

Idézet a versenyszabályzatból:
" Maraton távon a versenyrendezõnek a versenybírói testület jóváhagyásával ki kell alakítania egy limitpontot a pályán, ahonnan a limitidõ elteltével a limitidõt túllépett versenyzõt egy rövidebb úton visszairányítja a célterületre. A kijelölt limitpontot a verseny helyszínén a rajt elõtt a versenyzõknek ki kell hirdetni!"
Nem tudom, hogy kihirdették-e, nem mindig tartják be a szabályokat itthon.
az 55 km-nél lévõ ponton semmit nem mondtak hogy bármiféle probléma lenne pedig jó késõn értem oda. az utána következõ meg már ki volt ürítve , úgy hogy a nem létezõ szintidõt nehéz betartatni !! tudjátok a szó elszáll az írás megmarad.Ezt írásban a kiírásban rögzíteni kéne. Vagy 10 maraton szervezés ehhez még kevés a harangnak ?ma már mindenki a netrõl szedi az információt !! Emlészik valaki arra hogy bármiféle limitet hirdettek volna a rajt elõtt ? Azt már csak meghosszabbítani illett volna az extrém sár miatt. Szóval engem otthagytak a semmi közepén bevallom.Szentlászlóig eltudtam jönni de onnan már nem találtam meg a jelzéseket . Leszedték volna? Volt egyébként valami záró motoros vagy quados? A két srác a kórházban meg mielõbb gyóguljon meg.
Posted 2009. July 07. - 17:27

http://picasaweb.goo...unaMaraton2009I#
Egyelõre csak a rajtról tettem fel õket, amúgy van még kb 450 a Salamon toronynál lõtt, még pár napig biztosan elmolyolok velük. Gép elsõ használat okán sajnos van mit.
Ha valaki megtalálja magát, és kér nagyobb felbontású képet, dobja át a kép számát (jobb klikk, Tulajdonságok) az ynga kukac freemail pont hura.
Posted 2009. July 07. - 17:11

Idézet a versenyszabályzatból:Hova vannak /voltak elrejtve a kiírásban a limitidõk vagy hogy mikor zárnak egyes állomások. Már ha van limit idõ !!! És ha van miért vagy úgy eltéve , hogy nem lehet megtalálni ?????
" Maraton távon a versenyrendezõnek a versenybírói testület jóváhagyásával ki kell alakítania egy limitpontot a pályán, ahonnan a limitidõ elteltével a limitidõt túllépett versenyzõt egy rövidebb úton visszairányítja a célterületre. A kijelölt limitpontot a verseny helyszínén a rajt elõtt a versenyzõknek ki kell hirdetni!"
Nem tudom, hogy kihirdették-e, nem mindig tartják be a szabályokat itthon.
A sebesség mindent megold.
Posted 2009. July 07. - 16:53

Posted 2009. July 07. - 16:06

Lehetséges, bordó Cannondale Jekyll bringával mentem.
Ha esetleg Te voltál akit le hülye gyerekeztem, elnézést kérek, kicsit dühös voltam.
Kérj még jobban bocsánatot, így fellökõdni, ne is haragudj.

Posted 2009. July 07. - 16:03

Akit erdekel, vannak fent kepek a Duna Maratonrol
ezen az oldalon
Köszönöm,
Megtaláltam magamról az elsõ képet!
...az eddig átnézett kb 800-ból egyiken sem voltam rajta

Posted 2009. July 07. - 15:49

te voltál az "EZ MOST MINEK KELLETT?!" mondatot szigorúan mondó ember?
Lehetséges, bordó Cannondale Jekyll bringával mentem.
Ha esetleg Te voltál akit le hülye gyerekeztem, elnézést kérek, kicsit dühös voltam.
Posted 2009. July 07. - 15:38

nana! Õ a márkahûség és a marketing "áldozata"... szóval csak jókat...
vagy csak így könnyebben megtalálja magát a fotókon
Posted 2009. July 07. - 14:25

hosszú távot tekertem (toltam), vacsorára pont be is értem a célba. Szerencsém volt, Pilisszentlászlónál még befértem a limit idõbe, így is 8:18 lett a vége. A pálya kijelölésre, frissítõ pontok kínálatára nem lehetett panasz, pólót is végre a rajtcsomaghoz kaptunk, a két Dobogókõ közötti részrõl meg mindent elárul a gyõztes nyilatkozata:
"Tetszett a helyszín, a rajtterület, az eredményhirdetés, jó volt a szervezés. Élveztük, hogy nagyon változatos, technikás volt a pálya egy átlagos maratonhoz képest, ahol sokkal több a dózerút. Volt azért egy rész a pálya hátsó részén, ahol tolnunk kellett a kerékpárt, az elég rosszul esett, egy maratonverseny nem arról szól, hogy gyalogolni kelljen a sár miatt. Talán a szervezõknek érdemes lett volna ezt a rövid szakaszt a párhuzamos aszfaltúttal helyettesíteni ilyen körülmények között."
Összességében tetszett a X. DM. Az már az elsõ 30 km után egyértelmû volt, hogy ez nem az a nap amikor javítani fogok az eddigi legjobb idõmön, a cél a teljesítés volt. Utólag jutott csak eszembe, hogy nem kaptam a minden teljesítõnek beígért "iparmûvészeti remekmûbõl", de ez még talán egy mailt megér a rendezõk felé.
ami elõbb lemaradt...
a 2. dobogókõi mászsás végén 600m-el a frissítõ elõtt az egyik pályabiztosító, rendezõ fotózott, ha esetleg olvassa a fórumot és feltenné valahova a képeket, vagy elküldené mailban azt megköszönném. (H103 voltam)
köszi
Posted 2009. July 07. - 12:04

Sziasztok! Láttam, hogy néhány fotós itt linkeli a képeket.
A többit merre lehet megtalálni? A Szilváson jól össze voltak szedve a képek, itt nem nagyon találom õket.
Köszi a segítséget, jó tekerést!
eddig en ezeket a linekeket talaltam:
http://www.x-iont.hu...x-iont0001.html
http://www.thuledisz...s-pv-c0-14.html
http://velo.hu/index.php?modul=galeria
Posted 2009. July 07. - 11:26

A többit merre lehet megtalálni? A Szilváson jól össze voltak szedve a képek, itt nem nagyon találom õket.
Köszi a segítséget, jó tekerést!
Posted 2009. July 07. - 10:40

Én a hosszún indultam, de sajnos nem sikerült végigmennem. A legbosszantóbb, hogy nem az erõnlétem miatt, hanem azokon a bizonyos Pilisszentlászló-Pilismarót-Dobogókõi tolós szakaszokon úgy beragadt a sár a hátsó villám és a gumi közé, hogy nem fordult el a kerék. Sárkaparás, tolás, majd 5 méter után újra beragadás. Aztán Dobogókõ felé lelkileg feladtam, mivel nem tudtam, hogy még hány km-en keresztül várható ilyen mértékû szopás.
Néhány perc múlva összeszedtem magam, fõleg azért, mert 1-2 km múlva jelentõsen javult a pálya, a gerinci részeken szinte száraz volt a nyom. Sajnos hiába jöttem újra lendületbe, Pilisszentlászlónál levették a chip-pemet mert túl léptem az idõlimitet. (Fél ötig engedték el itt a mezõnyt, én meg 4:50-re értem oda.) Biztos vagyok benne, hogy ha elengednek, behoztam volna a lemaradásomat és teljesítettem volna a távot, de nem kaptam rá lehetõséget. :cry:
Csak azért eresztettem ilyen bõ lére a beszámolómat, mert többször felmerült bennem a kérdés, hogy extrém körülmények között a szervezõk nem tehetnének némi engedményt a küzdõ emberek számára? Sosem leszek élharcos, de nagyon bírom a hosszú távot (évi 8-9 ezer km-t tekerek). Úgy gondolom, hogy megérdemelnénk ilyenkor egy kis hosszabbítást, némi pályabiztosítást. Ráadásul már Dobogókõn értesültem róla, hogy ki fognak állítani, és úgy beszélt errõl a tényrõl az egyik szervezõ telefonon a szentlászlói pályabiztosítóknak, hogy szinte szégyelltem magam: "Fél ötig van lehetõség, aki utána jön, azt le kell zavarni a pályáról mindenképpen." Kb. az jött ki belõle, hogy miért nem hajtott jobban...
Ugye a rajtnál is azzal biztattak minket, hogy jó a pálya...:no: Persze senki se hülye, hogy ennyi esõ után száraz utakra számítson. De ha mondjuk a pilismaróti itatónál elmondják, hogy kb. 3-4 km nagyon gázos rész várható, de utána már lehet haladni, akkor mondjuk sokat segített volna.
Nekem a fõ tanulság az, hogy az össztelós bicikli nem mindig a legjobb választás. Most pl. kifejezetten hátrányos volt a felfelé sáros utakon, hiszen ezeknél a gépeknél sokkal kisebb a rés a villa és a gumi között, mint a merev hátsójú társaiknál. Persze cseszhetem, ha ezt elõre tudom, akkor is ezzel kellett volna mennem, mert nincs merev villásom.

Mindennek ellenére biztos vagyok benne, hogy ameddig bírom ott leszek minden Topmaraton hosszú távon (annak ellenére, hogy Szilváson és most is megesküdtem, hogy soha többé...)