Jelentkezz be Regisztrálj

XV. Duna Maraton | Visegrád
Posted 2010. June 28. - 19:16

Posted 2010. June 28. - 18:48

Helyes köszönjük, türelem rózsát terem. Én továbbítottam minden infót a javításhoz, térkép forgatáshoz stb. A többi már a bentieken múlik.
Szombaton bejártuk a nyomvonal 90%-át és ismerjük a problémákat. Az úton levõ fákat az erdészet fel fogja termelni, kb 4-5 egyéb okból járhatatlan részt még a héten javítani fogunk, azért csodát ne várjatok, a verseny nehezebben lesz teljesíthetõ. Szerencsére az idõ a mi oldalunkra állt, a héten még további száradás várható. A katasztrófa helyzet és a lezárt utak ellenére szerencsére eredményesen egyeztettünk a hatóságokkal és végül is össze tudtuk rakni a pályát.
Mindenkinek jó és eredményes versenyzést!
Abban még tudnál segíteni, hogy TELEFONON kit lehet zaklatni nevezések miatt?
E-mailekre napok óta senki nem reagál...
Posted 2010. June 28. - 17:38

Posted 2010. June 28. - 16:53

7fõre volt igérve a frissitése. nem 7fõ hajnalra. van még majd 12 óra a napbból. türelem
Helyes köszönjük, türelem rózsát terem. Én továbbítottam minden infót a javításhoz, térkép forgatáshoz stb. A többi már a bentieken múlik.
Szombaton bejártuk a nyomvonal 90%-át és ismerjük a problémákat. Az úton levõ fákat az erdészet fel fogja termelni, kb 4-5 egyéb okból járhatatlan részt még a héten javítani fogunk, azért csodát ne várjatok, a verseny nehezebben lesz teljesíthetõ. Szerencsére az idõ a mi oldalunkra állt, a héten még további száradás várható. A katasztrófa helyzet és a lezárt utak ellenére szerencsére eredményesen egyeztettünk a hatóságokkal és végül is össze tudtuk rakni a pályát.
Mindenkinek jó és eredményes versenyzést!
Posted 2010. June 28. - 12:21

A sportaktiv.hu szerint már végleges a térkép. Ezek szerint mégis maradt kéken a Pap rétig?
7fõre volt igérve a frissitése. nem 7fõ hajnalra. van még majd 12 óra a napbból. türelem

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2010. June 28. - 12:14

Posted 2010. June 28. - 12:06

MB33-nak a válaszaim kicsit rossz helyre kerültek. Szóval félre értettél. Én amellett vagyok régóta, hogy minden táv külön induljon 10 vagy 15 perc idõközzel. Az itt felvetett kérdésekre majd mindet megoldaná. Egyet nem. A szervezõ számára nem lenne szép hosszú sor amiben gyönyörködhetne.
A balaton maratonnál én a Pelsót értettem, bocsi.
Én meg az mtb maratont. Akkor félreértettük egymást.

Hát a szép tömött sor tényleg látványos nézõi szemszögbõl, csak nem jó versenyzõi oldalról.
Posted 2010. June 28. - 09:49

A balaton maratonnál én a Pelsót értettem, bocsi.
Posted 2010. June 28. - 09:32

Szia Rezsõ!
Nem lehetne valahogy a térképet rendesen feltenni?
Arra gondolok, hogy évek óta fejjel lefelé áll és negatív nézetben, hátulról olvashatóan van fent.
Ezt így töksz@r nézni.
Csatlakoznék, nekem is forgatni kellett a térképet, rohadt zavaró.
Aki az elõzmények után rákérdez a gumira bannolni kéne. Csak ismételni tudom, köves. Helyenként nem kicsit, nagyon.
Ott a népek nagyja nem tudom mit fog csinálni, remélem mellette tolja hogy aki akar próbálkozhasson...
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Posted 2010. June 28. - 09:31

Úgy látszik te nem nagyon fogod az üzenet lényegét: Fair play!!!
A beírásod alapján te is azok küzé tartozhatsz, akik ezt nem ismerik. Hát csak sajnálni tudlak emiatt.
Miért jobb lenne még mindig egybe? Persze,hogy jó ötlet. Az másik kérdés, amiben igazad van, hogy sajnos 11 évig tartott. Amúgy Szilvás egybe, oda állsz ahova akarsz, ha tisztességtelen vagy, Duna idáig egybe, Bükk külön indít-na így lenne jó mindenhol.
Látom félreértetted !! Az lenne jó ha minden táv külön indulna 10-15 perc különbséggel.
Balaton maratonon egybe rajt volt idén!!!!
A pelsó-ról írtam , bocsi ha nem voltam elég világos.
ahogy haladok elõre a fórumban, rá kell döbbennem, hogy te nagyon nem érted. Magyarázzam vagy mi legyen? Ha a dobogóért tekersz, azt tedd fair módon, onnan rajtolva ahonnan kell, a versenyzõtársaid mellõl és ne csalással juss extra idõhöz-elõnyhöz. Ennyi. ezt vagy megérted vagy nem. Ha nem,akkor nagy a gond....
Egyébknt ki volt a balaton maraton (mtb) fõ szervezõje ?
Posted 2010. June 28. - 08:04

Csak akik "bepofátlankodtak" Eléd, azokat többet nem láttad, max 10métert a hátukat
Úgy látszik te nem nagyon fogod az üzenet lényegét: Fair play!!!
A beírásod alapján te is azok küzé tartozhatsz, akik ezt nem ismerik. Hát csak sajnálni tudlak emiatt.
Jó ötlet harangéktól !!!!!!!!!!?????????? ugye ezzel csak viccelsz ? fogalmazzunk úgy , hogy a 11. dunáig kellett erre várni mire hajlandó lett változtatni ezen a marhaságján. És a másik kettõt miért nem indítja külön ? erre is 10 évet kell még várni ? nézd már meg a többi maratonon hogy indítanak.
Miért jobb lenne még mindig egybe? Persze,hogy jó ötlet. Az másik kérdés, amiben igazad van, hogy sajnos 11 évig tartott. Amúgy Szilvás egybe, oda állsz ahova akarsz, ha tisztességtelen vagy, Duna idáig egybe, Bükk külön indít-na így lenne jó mindenhol.
Húúúú , nem mondod komolyan ? Ha vissza olvasol picit ezt pontosan leírtuk már. De érdekes módon más versenyeken (még a pelsón -balaton maratonon is !! országúti volt ) ez nem gond a fõszponzornak. Az itthoni mtb maratonoknál (már ebben a sorozatban) t-mobil van.Szinte nincs már olyan mtb maraton ahol egyszerre indulna a 3 táv. Egyébként ha csinálsz videót róla úgy össze vágod hogy szinte észre sem venni hogy több rajt volt. Nem hinném, hogy a fõszponzorral van/volt a probléma. Mással
Balaton maratonon egybe rajt volt idén!!!!
A csaló parasztok versenyeznek a dobogós helyezésekért, a többi "versenytárs" meg biciklizik egy jót. Így már érted?
ahogy haladok elõre a fórumban, rá kell döbbennem, hogy te nagyon nem érted. Magyarázzam vagy mi legyen? Ha a dobogóért tekersz, azt tedd fair módon, onnan rajtolva ahonnan kell, a versenyzõtársaid mellõl és ne csalással juss extra idõhöz-elõnyhöz. Ennyi. ezt vagy megérted vagy nem. Ha nem,akkor nagy a gond....
Posted 2010. June 28. - 07:49

Posted 2010. June 27. - 23:20

Tigga': a vázolt pálya tényleg brutálisan köves? A te szavadra adok, mert sokszor ijesztgetik itt a népet, hogy ilyen brutál lefelé, meg olyan, aztán röhögve lejövök.
alapban ismered milyen volt
én meg most nem tudok mit , mert idén még nem voltam terpen (vagyis csak tavasszal, a monszun elõtt)
de bviztos hogy átrendezte a viz a talajt rendesen, szal hiheted nyugodtan
Posted 2010. June 27. - 23:13

Posted 2010. June 27. - 23:02

Igéretemhez híven bejártam a hosszú Dobogókõ-Dobogókõ részét az új útvonalon.
A Z+ jelzés az Égett Hárstól a Hoffmann-házig majdnem jó, de van benne egy 30 méter átmérõjû suvadás több mint egy méteres szinttel és keresztbe dõlt fákkal. A bringát cipelve alig lehet elférni, tekerhetetlen. A Hoffmann-háztól a Szakó-nyeregig több helyen nagyon köves és meredek, de ez nem okozott meglepetést, ez ilyen. Szerintem a többsegnek ez se tekerhetõ.
Sárgumi nem kell, csak hátráltat. Mindenhol el el lehet menni 2.0 vagy 2.1-es gumival. A víz sok helyen lemosta a földet és emiatt NAGYON KÖVES - veszélyes is tud lenni.
A piros jelzés Szentlászló felé két helyen járhatatlan.
( A hosszút én inkább leküldeném Pilisszentkeresztre aztán fel a Pilis tetõre, onnan Pilis nyereg, Pilisszentlélek feletti híd, Két Bükkfa, Dobogókõ. Ez legalább járható. )
pilis tetõre kizárt hogy adnának engedélyt...
Posted 2010. June 27. - 22:54

A Z+ jelzés az Égett Hárstól a Hoffmann-házig majdnem jó, de van benne egy 30 méter átmérõjû suvadás több mint egy méteres szinttel és keresztbe dõlt fákkal. A bringát cipelve alig lehet elférni, tekerhetetlen. A Hoffmann-háztól a Szakó-nyeregig több helyen nagyon köves és meredek, de ez nem okozott meglepetést, ez ilyen. Szerintem a többsegnek ez se tekerhetõ.
Sárgumi nem kell, csak hátráltat. Mindenhol el el lehet menni 2.0 vagy 2.1-es gumival. A víz sok helyen lemosta a földet és emiatt NAGYON KÖVES - veszélyes is tud lenni.
A piros jelzés Szentlászló felé két helyen járhatatlan.
( A hosszút én inkább leküldeném Pilisszentkeresztre aztán fel a Pilis tetõre, onnan Pilis nyereg, Pilisszentlélek feletti híd, Két Bükkfa, Dobogókõ. Ez legalább járható. )
Posted 2010. June 27. - 22:10

Posted 2010. June 27. - 22:02

Nincs sár, és mivel a jövõ héten jó idõ lesz, valószínûleg nem is lesz.
A terepviszonyok nehezebbek lesznek, miután kevesebbet kell aszfalton tekerni. A körülményekhez képest sokkal jobb a helyzet, minden rendben lesz, a pálya végig tekerhetõ.
ez a honlapról idézet

Láttatok tisztítási nyomokat ? LustaTömzsi , Te merre jártál a lápban ? eltévedtél ? Nézd meg a honlapot -azt idéztem- NINCS SÁR !!!

Posted 2010. June 27. - 21:15

Posted 2010. June 27. - 19:35

hát a pályán lehet menni, még rengeteg ponton van kidölt fa sõt földcsuszamlás is. két bükkfa után volt olyan kidolt fa amin másfél percig tartott átmászni,
hoffman után "patakmeder" amihez beülõ kellene. ha marad az útvonal, nagyon sok runcájz kell ide. szentlászló után (visszafelé) azon a magasfüves szakaszon most 20 cm láp van, talán még tirexek is vannak de krokodil biztos. miutén átmentünk a falun még mindig ott az a két árok a köves felfelében ráadásul a lovasok miatt nagyon nehezen járható egészen hegytetõig.
hegytetõ-paprét között viszont az aszfalt kiválló, mindenki erre emlékezzen !
A patakmeder mellett már nincs meg a vékony perem? Tavaly még sikerült rajta lemenni, de akkor is életveszélyes volt ha túl gyorsan érkeztél oda.
És persze köszi az infót.
A sebesség mindent megold.