Jelentkezz be Regisztrálj

XV. Duna Maraton | Visegrád
Írta 2010. július 05. - 09:17

Írta 2010. július 05. - 09:13

most nehogy azt mond,hogy százan meg nagytányér kónuszon végigmennek.
Írta 2010. július 05. - 09:11

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2010. július 05. - 09:09

Na jó OFF on
Röviden minek elindulni? ... Amíg röviden végig lehet menni nagytányéron technikai nehézség nélkül, ez már a középre sem igaz. Aki tehát akar egy jót tekerni, annak minimum középtáv!
Ez meg milyen felvetés már? A nagytányéros ötletet nem is kommentálom, próbáld ki és meglátod.
Viszont. A rövidtáv igenis verseny, csak éppen más a perpektívája. Azt lehet rá mondani, hogy nem igazi maraton, mert annak tényleg rövid. De ettõl még kõkemény, egyetlen 70-90 perces sprint. Erre is lehet készülni és sokan teszik is. Én speciel erre nem gyúrtam külön, de amúgy egy-másfél óra közötti terhelés a célom, tehát a rövidtáv kiváló alkalom volt éles edzésre. Egy pillanatig nem éreztem úgy, hogy ettõl kevesebb lennék, mint aki a hosszabb távokon megy, elfáradtam ebben is.
A röviden tehát nem gyengék vagy lusták indulnak, van egy markáns réteg, akinek ez a versenytáv. (Azt meg, hogy ez kinek mennyi utazást illetve pénzt ér meg, talán tekintsük magánügynek.)
Írta 2010. július 05. - 09:03

Ez a "nyomjuk végig a rövidet nagytányéron" azért szívesen megnézném.
Ha hiszitek ha nem, végig lehet menni nagytányéron és erre képes legalább 200 ember a mezõnybõl.
Csak gondoljatok bele, hogy a singlespeed-del indulók milyen áttételt hajtanak, ennél az áttételnél még van jóval könnyebb a nagytányéron. Pusztán erõ és ügyesség kérdése. Ennyi.
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. július 05. - 08:49

valaki túrázni megy, valaki meg versenyezni
valakinek kell az eredmény, valakinek mindegy, lényeg, hogy jól érezze magát
ennél jobban nem is lehet ezt megfogalmazni
A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Írta 2010. július 05. - 08:46

Én azokat a rövid távosokat nem értem, akik utolértek minket közel dupla akkora sebességgel, hogy ha ilyen jól bírják miért nem középen mennek? Nekem egyszerûen nem éri meg autókázni oda-vissza 4-5 órát, kifizetni kb 10 ezret másfél óra tekerésért. Sokat dolgozom én is, kb 220-240 órát havonta, reggel 6-17 ig, meg sokszor még szombaton is, így idõm sajna sokkal kevesebb van tekerni, mint szeretném, ráadásul itt Kecskemét környékén hegyek még véletlenül sincsenek, de végig mentem a középtávon, igaz 5:40 alatt, de megcsináltam, és élveztem, jó a vége felé a mászást már kevésbé.
valaki túrázni megy, valaki meg versenyezni
valakinek kell az eredmény, valakinek mindegy, lényeg, hogy jól érezze magát
Írta 2010. július 05. - 08:44

Volt Balaton Bike Fest eredményhirdetés?
Igen a Duna eredményhírdetése után. Még lecserélték a hátteret, de megtartották. Kupa és érem volt a díj. A szponzorok lelkiekben járultak hozzá a díjazáshoz.

Írta 2010. július 05. - 08:43

Én a középen mentem, meghaltam a végére.
Ez a "nyomjuk végig a rövidet nagytányéron" azért szívesen megnézném.

Írta 2010. július 05. - 08:38

Hát ez nem én vagyok, de az velem is elõfordult, hogy felfeléken kicsit elmentem, de a lefeléken sajnos általában útban voltam. Ellenséges hangulattal nem találkoztam, sõt. Egyszer még az égett fékszag is megvolt. Én nem tudom, alattam csak egy elõl rugózó KTM van, de ezeken a köves lejtõkön majd' kiesik alólam...az õ kerója fekete volt teljesen, és lehetett vagy 20 colos a váz.Merida, cube, vagy ilyesmi, nem t'om.
Írta 2010. július 05. - 08:29

Akkor azért szakadt nekem is olyan könnyen...Fel is tûnt rajta a 3 db csomó...
Ezek szerint nem én voltam az egyedüli. Amikor én értem oda, akkor még nem volt rajta csomó és meg is lepõdtem milyen jól nyúlik

Írta 2010. július 05. - 08:13

Te jó ég, mi volt ez? Klassz kis "tolóverseny" alakult az elején.
A középtávosok közül azokat akik nem nagytányéron nyomták a rendezõk leszállították a bringáról.

Írta 2010. július 05. - 08:10

Írta 2010. július 05. - 08:07

akkor te vagy az. De nem vagyok haragtartó.

Amúgy nem hiszem, az õ kerója fekete volt teljesen, és lehetett vagy 20 colos a váz.Merida, cube, vagy ilyesmi, nem t'om.
http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."
Írta 2010. július 05. - 08:04

Nincs egy felületes személyleírásod az emberrõl, hátha magamra ismerek :-)Az összevissza kacsázó emberek lefelé rendkívül aljas gondolatokat ébresztettek bennem....Egyiküket a mezõny rám esõ részébõl többen is szidták, lefelé folyamatosan égett fékbetétszagot húzott maga mögött, felfelé kicsit ellépett, aztán tolta, többnyire az ideális nyomon, az esetleges kikerülhetõség elkerülése végett az esetleges alternatív útvonalat õ maga bojkottálta...
Írta 2010. július 05. - 07:58

Na jó OFF on
Röviden minek elindulni? Az alaphelyzetben az utánpótlásnak U15-nek kitalált táv, amíg a "nagyok tekernek". Nem éri meg egy óra tekerés miatt odamenni, felszerelni, leszerelni hazamenni.
Off off
A rövid pálya mindig gyenge, mindenhol. A távval nem csak a táv nõ, hanem a pályába rakott emelkedõk és lejtõk nehézsége is. Amíg röviden végig lehet menni nagytányéron technikai nehézség nélkül, ez már a középre sem igaz. Aki tehát akar egy jót tekerni, annak minimum középtáv!
Hosszúra többet kell készülni, de aki hetente megy legalább 8 órát annak a hosszú is élvezetes lesz.
Egyet értek, és mégsem.Ugyanis akad olyan ember, akinek nem fér bele az edzés, én is szívtam a fogam párszor középtávon, és akad, aki nem akarja leütni magát 2 napra egy nem megszokott terheléssel.Megaztán ott van a "gyengébbik nem" (akik közül egy rendesen alázott felfelé...

Persze azzal egyet értek, hogy aki nagytányéron tekeri a rövidet, az menjen középre, inkább már hosszúra, mert megvan benne a kraft hozzá.Versenyszempontból valóban ezeknek a kategóriáknak szól a maraton, de nem mindenki versenyzõ a szó rendes értelmében (igazából õk a dobogón állnak, vagy épp lecsúsznak róla....) a maratonszervezõket az ámátõrök, a hobbisták tömkelege tartja el. Ez van, ilyen egy tömegsport.
A nagytányérhoz gratula! Nekem itt-ott a közép is neccesen adta ki, de legtöbbször nem értem rá lerugdosni a láncot.

"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."
Írta 2010. július 05. - 07:46

Ha nem lennének rövidesek , nem lenne egy maraton sem ,annyi induló kiesne .
Ahogy te azt hiszed.

GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás

Írta 2010. július 05. - 07:32

Írta 2010. július 05. - 07:28

Írd és mondd átszakítottam a T-mobil-os szalagot a lejtõ aljában lévõ balkanyarban:)
:)
Akkor azért szakadt nekem is olyan könnyen...Fel is tûnt rajta a 3 db csomó...

Írta 2010. július 05. - 06:57

Te jó ég, mi volt ez? Klassz kis "tolóverseny" alakult az elején.
És sajnos nem is igen akartak elengedni, tanulság nem a legvégérõl kell indulni, elcsíptem egy beszélgetést amiben Harangot szidták, hogy miért kell ilyen "emelkedõre" behozni a mezõnyt. Hát majdnem beszóltam de jobb a békesség. Egyébként jó kis verseny volt, sokkal óvatosabban mentem az elõzetes infók alapján, de meglepõen jó volt a pálya. A defekt most sem maradt el de már csak a célban vettem észre. Gratula mindenkinek és nem kell foglalkozni az olyan beszólásokkal, hogy a röviden minek elindulni meg nagytányéron végig lehet tekerni, valakinek ez is eredmény.
A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.