Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

XV. Duna Maraton | Visegrád

- - - - -

• Please log in to reply
3657 replies to this topic

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
Pite: ha most tényleg csak miattam buktál volna mondjuk 5 percet - különben pedig erõnlétileg és mentálisan a topon vagy és még a technikát is befolyásolni tudod- és nem a 100., hanem a 108. helyen végzel a 148-ból, akkor kérlek keress meg gázlón vagy legközelebb mátrán, és fizetek egy sört.

nem fogok bocsánatot kérni senkitõl, aki egy 17 éves rövidtávos fórumozó (én:)) érezhetõen irónikus hsz-e alapján teszi fel a sárgumiját, és emiatt szív. a gumit nem én teszem fel, hanem az illetõ. technikai sport lévén pedig bármi közbejöhet, amin semmilyen gumi sem segít, hogy ne veszíts vele idõt, amíg kijavítod.."ilyen ez a popszakma".;)

lefele: én általábanelmentem, ahol tudtam - ahol meg nem tudtam, ott kicsivel több féket húztam, mint szerettem volna, de közben mondtam az elõttem lévõnek, hogy mit csináljon/ne csináljon adott esetben. pl. az egyik nagy köves, meredek lejtõn látványos húzta az elsõ féket a delikvens elõttem, és folyton fejre akart állni - mondtam neki, hogy a hátsót húzza inkább majdnem blokkolásig, az elsõt pedig csak szakaszosan és nagyon finoman, és üljön be a nyereg mögé. épségben leért, megköszönte a tanácsot, és azonnal elengedett.

sportban inkább próbáljuk meg segíteni a gyengébbet, a kevésbé tapasztaltat, és örüljünk, hogy õ is sportol - õ sem esik fejre, és legközelebb már tudja, mit kell tennie.

edit: hogy jövõre újra a várból indul a verseny, nem?

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

Sziasztok!

Ha esetleg érdekel valakit itt: http://gregussfoto.atw.hu megtalálja a hétvégérõl készített képeimet.

Nekem nem jön be az oldal :(

Ha valaki lát K119-et, sárga sisak, az szóljon pls! :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

orby

orby

vendég

• fórumtag
  • 111 posts
Itt félreértés van. Egyáltalán nem anyázunk, csak picit idegesítõ és ezt próbáltuk elmagyarázni. Amennyiben azok akik lefele állóra fékezik a bringát év közben is gyakorolnák a lefeléket nem lenne ilyen gond.

A probléma az mikor lefele valakit utolérsz, hogy mikor szólsz neki már neked is le kellett fékezned a bringát nullára a delikvens mögött vagy ordibálhatsz, bár ettõl vagy megijed vagy bevágja a durcit (mind a kettõ kerülendõ). Megjegyzem 10-15 perces távonkénti indításnál ilyen problémáim még nem adódnak, sõt aki netántán felfelé utolért annak én szoktam mondani, hogy gyere jobbról vagy balról.

Mivel ez egy verseny, itt is illik a gyorsabbat mind felfelé mind lefelé elengedni, hogy ezt hogyan csinálod a te dolgod. Természetesen van aki felfelé jobb, van aki lefelé és van, hogy az egész maraton alatt 3-4 ember végig elõzgeti így egymást a célig.

Pitechus

Pitechus

törzsvendég

• fórumtag
  • 660 posts

Sziasztok!

Ha esetleg érdekel valakit itt: http://gregussfoto.atw.hu megtalálja a hétvégérõl készített képeimet.

hé én is rajta vagyok
úgy nézek ki mint egy ázott nutria, aminek ráléptek a farkára
Ha valami elromlik, félvállról kell venni!

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Balu, természetesen nem azokkal van gond akik elengedenk, hanem akik nem; és 4-6-8-10 embert gyûjtenek össze és jusztse állank félre olyan részen ahol lehetne - félreálláshoz elég, elõzni kevés... _természetsen_ ahol lehet elõzök, sokan készségesek benne ahogy én is; de bunkóság nem figyleni a többiekre és _most_ sok ilyennel találkoztam - vagy a technikásabb pálya miatt több ilyen jött felszínre hogy 3-5-10-20-30 al tötymörögtek :prosze:

Jah, én is taliztam ilyennel ... sõt mékértem, hogy engedjen el, mert láttam rajta hogy bizonytalan a lefelében ... nem majd megmutatja, hogy õ bír menni és erre inkább megereszti ... elõvigyázatosan nem mentem rá és kb gurult 50-60m-t és felütötte a hátsót ... :confused:
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

http://www.velo.hu/d..._eredmenyek.pdf

Itt vannak az eredmények.

Köszönjük! :prosze:

Ilyen szintû edzetlenséghez és fáradtsághoz képest a 148/100 nem is olyan rossz :)

Glodkiewicz Katarzyna volt a hölgy, úgy látszik ezért sem volt túl kommunikatív :D -bár nem szóltam hozzá de vagy 6. kerülésnél már csak szoktak vmit megjegyezni az emberek :)

Balu, természetesen nem azokkal van gond akik elengedenk, hanem akik nem; és 4-6-8-10 embert gyûjtenek össze és jusztse állank félre olyan részen ahol lehetne - félreálláshoz elég, elõzni kevés... _természetsen_ ahol lehet elõzök, sokan készségesek benne ahogy én is; de bunkóság nem figyleni a többiekre és _most_ sok ilyennel találkoztam - vagy a technikásabb pálya miatt több ilyen jött felszínre hogy 3-5-10-20-30 al tötymörögtek :prosze:

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Elõrébb tény hogy jobban mennek lefele, de nem bölcs dolog ha nem tuti erõs az ember az elején tolni neki nagyon, mert annak csak ált gyors görcs az eredménye. Ha nem a legvégére tudok (megint) beállni az persze még javított volna vmennyit, de sajnos iszonyat meleg volt és nem nagyon bírtam a napon állni sokat, pláne nem fél órát hogy jó helyrõl startolhassak; sorry - ha rosszul vagyok azzal másokat tartok fel megint... Meg szokás szerint nem is skerült olyan nagyon hamar odaérnem...

Hú ... ezzel a fékezõs témával jól bele találtam ... :) :)

Persze mennjen mindenki a saját bizonságának és érzésének megfelelõen

És ahogy Rémhöri írta, ha beéred a rövidet és megkéred a másikat az elszokott engedni. Sõt még mielõtt odaérnél hátra is néznek és kérés nélkül félrehuzza a bringát az ívrõl.

Csak ha mondjuk beszorulsz a rajtnál, aztán eltévedsz és még netán technikai gondod is van egyszer-2x, akkor fordúl elõ, hogy hátrább szorulsz így más szintû emberek közé keveredsz a saját távodon, és akkor magadban örlõdsz, hogy ki,mikor,miért, nem úgy megy ahogy te megszoktad.

A rajtolás az örök téma ... én még mindíg a távonkéntit tartom a legjobbnak, ld.: Bükk marci

Azonban lehetne egy olyat is amit Pite írt, mondjuk úgy elosztva távonként, hogy licenszes nem licenszes, de nemtom ezt melyikszervezõ vállalná be?
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

Sitti

Sitti

törzsvendég

• fórumtag
  • 259 posts

Ha meg van elõtted valaki, aki nem tudja megoldani, hogy elengedjen, esetleg célra vezetõbb pozítivan biztatni, hogy hajrá, keményen!:)

Na ez a helyes hozzáállás! :)

mb33

mb33

vendég

• fórumtag
  • 143 posts
Nézõként nekem leesett a pofám, hogy pár rövidtávos (dobogóra esélyes!!!) emberke ,milyen szépen elrajtolt a középtáv elsõ negyedével. Volt pasi és csaj is!!!

Ezek, hogy számolnak el a lekiismeretükkel? Mondjuk néha a sors is közbeszól rendesen, mert az egyik ilyen embert láttam a célban. Jó nagyot zakózhatot, mert csöppet hiányzott pár testrészérõl a bõr, de valahogy nem tudtam sajnálni.

Már csak azt kéne megoldani, hogy ezeket, hogyan lehet kizárni a versenybõl. De ez már a Harangék feladata!

Amúgy szuper verseny volt és gratula minden indulónak (kivéve a csalóknak).

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 posts
http://www.velo.hu/d..._eredmenyek.pdf

Itt vannak az eredmények.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

Nitróztatok, csalás!!! :D
epyc, t'om, szokott; ha mögöttem több mint 3 percel értél be akkor célfotót már biztos nem csinált, max a 'lézengõkrõl' a startterületen...

Pont összefutottunk veletek az egyik sátor mellett, váltottunk is pár szót és akkor:)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Nitróztatok, csalás!!! :D
epyc, t'om, szokott; ha mögöttem több mint 3 percel értél be akkor célfotót már biztos nem csinált, max a 'lézengõkrõl' a startterületen...

szerk: Még mindig nincs eredmény?

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

Bnõm kinn volt, célban fotózott is...

Célban találkoztunk (félmeztelen, fáradt ember, kék meridával), barátnõd talán készített is rólunk képet:)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts

hehe :D
szerintem szarul jártál volna ugyanis biologiai hadviselést végeztem , nemtom mit ettem de végigfingottam az egészet

basszus, mi is! 3an voltunk, abból ketten végig... :)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Daverider: 2:1 arányban ellened írtak, de sokan uccsó 2 oldalt megnézik és amit ott látnak az alapján rakják fel vagy nem. Ez nem vicces ha vki ott felismer a maratonon... egy szmájli illett volna a végére vagy vmi; képzeld magad egy szombat este gyorsan felnézek a fórumra ember helyébe...

Bnõm kinn volt, célban fotózott is - de pályán, eksön közben kellenek nekem képek! Ami belátható hogyha 500 hozzátartozó esen neki a hegyeknek ilyenért nem lenne túl vicces...
De ha már ott van kinn, árnyékban, kiszéken; látja hogy te nem tolni akarod a rámpán/hídon/veszélyes helyen legalább akkor kattinthatna... tudom hogy unalmas egy idõ után; de ezért vannak ott...

Tudom milyen kinn lenni, én is fotózok... (ügyesebbek ezt észreveték)

1etlen amatõr: Vannak helyek ahol
1, távonkénti indítás van
2, esetleg távonként blokkok, aszeint hogy nagyon erõs/átalgos/túrázós kategóriába sorolod magad. Mondok egy példát:
10:00 hosszú táv
10:05: Közép 4óra alatt
10:08 közép átlag
10:10 közép túra
10:15 rövid gyors
10:18 rövid túra

esetleg pár perccel nyújtva és a fõút is mozog addig...
Ez csak lehetõség; rakétákkal/rövides versenyzõkkel ált nincs is bajom míg tudnak normálisan (hangnem, lökdösõdés-káromkodás nélkül) elõzni, engedem õket, hisz ott is hajtanak sokan a dobogóra. Más kérdés hogy ezeknek szvsz illene közepen menniük, de nem az én dolgom errõl ítélkezni :prosze.

Elõrébb tény hogy jobban mennek lefele, de nem bölcs dolog ha nem tuti erõs az ember az elején tolni neki nagyon, mert annak csak ált gyors görcs az eredménye. Ha nem a legvégére tudok (megint) beállni az persze még javított volna vmennyit, de sajnos iszonyat meleg volt és nem nagyon bírtam a napon állni sokat, pláne nem fél órát hogy jó helyrõl startolhassak; sorry - ha rosszul vagyok azzal másokat tartok fel megint... Meg szokás szerint nem is skerült olyan nagyon hamar odaérnem...

1etlen amatõr

1etlen amatõr

vendég

• fórumtag
  • 23 posts
Egy-két gondolatot én is hozzáfûznék a hétvégi Duna maratonhoz, rövidtávon induló szemüvegén át.
Rendezvény: kitûnõ volt, mind a pályát, mind pedig a versenyközpontot illetõen, gratulálok a szervezõknek! Mindenkinek, aki a negatívumokat sorolja, javaslom, hogy nézzen körül szinte bármely más sportág versenyein. Ezzel a színvonallal nem sok eseményen találkozhat, ár-nyújtott szolgáltatás aránnyal együtt.
Feltartás, akadályoztatás: Ismét sikerült sz*rul helyezkednem a rajtnál, de hát ez van, nem ragozom, hogy (idõben is) megfelelõ bemelegítés és idõben beállás egymást kizáróak. A töltés visszaduzzasztó hatása az indulók java részét érintette. Attól a torlódás nem oldódik meg, hogy ha bõszen üvöltözik valaki, hogy: "...hát eszt bazzeg nem hiszem el, háakuvapicsába mennyetekmá, mijaf*szomvanmá, bla-bla-bla..." (Ismeretlen szerzõ Ózdról):chin:
Tömegsport rendezvény, verseny, tömegrajttal, rengeteg indulóval.
Van még olyan lehetõség, hogy otthon maradás, oúti kronó egyenkénti indítással, túrázás, stb. Ja, esetleg türelem, tolerancia, sõt a tököléskor megspórolt energiák kamatoztatása amikor már szabad a pálya.
No, én végig tudtam elõzni felfelé, úgy, hogy 1-2 mp-nél tovább senki nem akadályozott, és szólnom is ritkán kellett. A lefelékrõl pedig annyit szeretnék mondani, hogy azt vettem észre, mennél elõrébb vagy a mezõnyben, annál kevesebb az esélye annak, hogy még nem elég gyakorlott lejtõzõt fogsz ki a pályán. Vagyis akadályoztatás ellen ajánlott erõsnek lenni és minél kisebb helyezési számra törekedni.;)
Ha meg van elõtted valaki, aki nem tudja megoldani, hogy elengedjen, esetleg célra vezetõbb pozítivan biztatni, hogy hajrá, keményen!:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,273 posts

Pite: poénnak szántam, hogy kell sárgumi...de józan paraszti ésszel belátható volt, hogy mivel nem esett elõtte nap számottevõ mennyiségû csapadék -és ezt írták is ide a helyiek/környékbeliek-, csak a nap sütött meg a szél fújt, ezért nem kell sárgumi;)

fotósnak lenni elég sz*r ilyen melegben. aki meg akar képet magáról, az hívja ki a barátját/bnõjét/rokonát, és kérje meg, hogy csináljon róla képet...ennyi.

amúgy rövidtáv 1:46, kategória 11. hely a közel 30ból...(ha nem állok meg nagyvillámra felfele kulacsot tölteni meg nyújtani a derekam, akkor 10...:()

Dave itt a forumon a nagy többség szmájli nélkül nem képes értelmezni a poént...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
Pite: poénnak szántam, hogy kell sárgumi...de józan paraszti ésszel belátható volt, hogy mivel nem esett elõtte nap számottevõ mennyiségû csapadék -és ezt írták is ide a helyiek/környékbeliek-, csak a nap sütött meg a szél fújt, ezért nem kell sárgumi;)

fotósnak lenni elég sz*r ilyen melegben. aki meg akar képet magáról, az hívja ki a barátját/bnõjét/rokonát, és kérje meg, hogy csináljon róla képet...ennyi.

amúgy rövidtáv 1:46, kategória 11. hely a közel 30ból...(ha nem állok meg nagyvillámra felfele kulacsot tölteni meg nyújtani a derekam, akkor 10...:()

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,273 posts

Balu: Idei állítólag nem volt olyan jó mint a 2007es - ede legalább a ffi jobb volt mint tavaly...

vandorkecske: Felfel tolták lefele süvítettek? :) Mert ha fel és lefele is nyomták akkor azok cc-sek/am-esek :P
:prosze:

Höri, 2 sávos úton nem is torlódtunk fel többszázméteren át...

Hogy a jó... hogy nem ugyanoda érkezik egy maraton ahonnan indul????????????????
Ez kinek lenne jó? Nem mindenkinek van aki átvigye a jármûvet vagy tud onnan ugyanolyan 'jól' visszautazni vasárnap tömegközlekedéssel! Ez sztem hatalmas luxus lenne vagy nem is tudom... :chin: Vagy asszonyaink konvojban jönnek át egyik helyrõl a másikra? Pláne bp-rõl kifele? Nemá...

régen (2005ig)igy volt. a csomagszállítyás meg meg volt oldva akinek volt ilyen igénye. nekem szimpibb a mostani pálya de soskanak sír a szájuk hogy a régi mennyivel faszább volt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Balu: Idei állítólag nem volt olyan jó mint a 2007es - ede legalább a ffi jobb volt mint tavaly...

vandorkecske: Felfel tolták lefele süvítettek? :) Mert ha fel és lefele is nyomták akkor azok cc-sek/am-esek :P
:prosze:

Höri, 2 sávos úton nem is torlódtunk fel többszázméteren át...

Hogy a jó... hogy nem ugyanoda érkezik egy maraton ahonnan indul????????????????
Ez kinek lenne jó? Nem mindenkinek van aki átvigye a jármûvet vagy tud onnan ugyanolyan 'jól' visszautazni vasárnap tömegközlekedéssel! Ez sztem hatalmas luxus lenne vagy nem is tudom... :chin: Vagy asszonyaink konvojban jönnek át egyik helyrõl a másikra? Pláne bp-rõl kifele? Nemá...