Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

XV. Duna Maraton | Visegrád

- - - - -

• Please log in to reply
3657 replies to this topic

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 posts
-Szerintem ez nem amatõr verseny lelkes hobbistáknak, persze ha azok nem indulhatnának nem lenne csak az a a néhány tíz profi.
-A 100 km egy teljesen másik mûfaj, próbáld ki egyszer...

Hát én letoltam rajta, pedig terepen sem szoktam különösebben megijedni.
És 3 okból toltam le,
1, mikor megérkeztem, akkor láttam, hogy a közepén a deszka valahogy nincs a helyén
2, ezzel párhuzamosan a hátam mögül ordibáltak, hogy félre félre, így ídõm sem volt hirtelen felmérni, hogy pontosan mi az ábra
3, meglehetõsen fáradt voltam már

Akkor ilyen erõvel meg lehet kérdezni, hogy aki felfelé tolta az emelkedõkön a karbon csodáját az milyen montis?

A rövid táv amatõr verseny volt, lelkes/érdeklõdõ/elsõ versenyes hobbistáknak, aki annyira nagyon profi az miért nem indult az elsõ eresztéssel a 100 km-en?

densie

densie

vendég

• fórumtag
  • 55 posts
És olyan nincs a szabályzatba hogy lehet-e verseny közben zenét hallgatni? Volt egy magellános gyerek hátul sárga volt a váza és 1000rel szólt a fülébe, felfele jobb volt, de lefele hiába szóltam neki hogy balról semmi kb 20x elõztük egymást de féltávnál már majdnem a leválalásán gondolkoztam mert amire eltudtam mellette menni.
MKSE
:kissmyass

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

Aki _nemtõl függetlenül_ ettõl megijed az mennyire montis? :chin:
(Értsd terepen mit csinál? Jó, láttam hogy mit, de pont errõl van szó... legalább itt gyûjtene a jónép bátorságot hogy egy egyszerû rûmpûn legurulna...)

Tavaly Köszegen az abszolút élvonalba tartozó lány (általában nyer) is leszállt a sípályán. Szerintem kár ilyesmivel foglalkozni.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
2006-ban a vizes rámpa, nah ott gondolkodtam, hogy hogyan jutok le. Amúgy én is lassan fél milliós bicajjal tekerek, és mégis sok helyen szállok le lefelé, sõt a felfelét sem bírom úgy, mivel nem volt idõm sokat tekerni. Lefelé egyszerûen nem akarom összetörni a bicajt és magamat, szóval mindenki had döntse el, hogy megy felfelé és lefelé, az már más kérdés, hogy sok a gyakorlatlan, aki nem figyel hátra is.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

(Értsd terepen mit csinál? Jó, láttam hogy mit, de pont errõl van szó... legalább itt gyûjtene a jónép bátorságot hogy egy egyszerû rûmpûn legurulna...)

Hát én letoltam rajta, pedig terepen sem szoktam különösebben megijedni.
És 3 okból toltam le,
1, mikor megérkeztem, akkor láttam, hogy a közepén a deszka valahogy nincs a helyén
2, ezzel párhuzamosan a hátam mögül ordibáltak, hogy félre félre, így ídõm sem volt hirtelen felmérni, hogy pontosan mi az ábra
3, meglehetõsen fáradt voltam már

Akkor ilyen erõvel meg lehet kérdezni, hogy aki felfelé tolta az emelkedõkön a karbon csodáját az milyen montis?

A rövid táv amatõr verseny volt, lelkes/érdeklõdõ/elsõ versenyes hobbistáknak, aki annyira nagyon profi az miért nem indult az elsõ eresztéssel a 100 km-en?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Na ez az, amit én nem tennék... :o(
Ráadásul a szabály is kimondja, hogy nem érintheted meg a másik versenyzõt illetve a géped sem érhet hozzá. Volt is egy csóka aki a rajtnál az oldalamba nyomta a kormányt és azt kellet mondanom neki, hogy ezt most vagy gyorsan befejezi vagy bejelentem szabálysértésért. Hála istennek célt ért a célzott megjegyzés :o)

Ha már bent vagyok mellette és én vagyok a gyorsabb, nem mondja meg senki, hogy ki ment neki kinek.

A sebesség mindent megold.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

Na így nem szabad lemenni...
http://www.x-iont.hu...s/CRW_0338.html

Nem Hozé, hanem H.Zoli.
Majdnem. ;)

Egy nõi versenyzõ azért egy ilyen rámpától megijedhet. Viszont sok karbon Epic-es és KTM-es, stb. csúcs gépes férfi versenyzõ képtelen volt kitekerni sok emelkedõt, és lefelé sem csapatták annyira.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

orby

orby

vendég

• fórumtag
  • 111 posts

Ha már komoly cc verseny, fel kell lökni vagy elvinni a kormányát.

Na ez az, amit én nem tennék... :o(
Ráadásul a szabály is kimondja, hogy nem érintheted meg a másik versenyzõt illetve a géped sem érhet hozzá. Volt is egy csóka aki a rajtnál az oldalamba nyomta a kormányt és azt kellet mondanom neki, hogy ezt most vagy gyorsan befejezi vagy bejelentem szabálysértésért. Hála istennek célt ért a célzott megjegyzés :o)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Én merev villa+canti fék kombóval nyomtam. Lassúnak lassú voltam, de azért eléggé sokat elõztem, még lefelé is. Kár, hogy nem találom magam egyik fényképen sem :(

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ha már komoly cc verseny, fel kell lökni vagy elvinni a kormányát.

A sebesség mindent megold.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Enté: az, hogy ki milyen géppel megy, az az õ dolga. Régen közel ennyi idõ alatt a hosszút mentem, mint most a közepet...ugyanolyan bingával. Az csak egy eszköz, de ha a motorral van a baj...

Félreérthetõen írtam. Látszólag, kisportolt, jó erõben lévõ, ismert csapatok mezeiben tekerõ bringások láttán lepõdtem meg. Sokan már a legelsõ földes emelkedõt sem tudták kitekerni. Az SS/29 alakulat viszont nem egyszer lelépett, meg is lepõdtem.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

csizsolt

csizsolt

vendég

• fórumtag
  • 50 posts
A rajtfotókon észrevettétek, hogy a rajtvonal fölötti óra már a hosszú táv startjánál több mint 4 percet mutat? Szerencsére nem ehhez mérték az idõt, de a nézõket kissé félretájékoztathatta...

Amúgy az idõmérés tökéletes volt. :)

Sitti

Sitti

törzsvendég

• fórumtag
  • 259 posts

Ilyen van? O.o
Legutóbbi CCversenyen elég érthetõen jelztem az opponentemnek, miután 20 perc alatt visszahoztam a 1.5 perc hátrányt, hogy engedjen el mert mennék. Cél elõtt kb két kilcsivel... A vége az lett hogy sikerült leelõzni, de nem éppen azért mert félreállt...

Az MMTBSZ honlapján így van megfogalmazva a szabály:

"A versenyzõ az õt utolérõ gyorsabb versenyzõt - ha a gyorsabb szóban jelzi ebbéli szándékát - köteles elengedni."

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts

erre is vonatkoznak a szövetség által kiadott szabályok, ami kimondja azt, hogy a gyorsabb versenyzõt mikor jelzi, el kell engedni

Ilyen van? O.o
Legutóbbi CCversenyen elég érthetõen jelztem az opponentemnek, miután 20 perc alatt visszahoztam a 1.5 perc hátrányt, hogy engedjen el mert mennék. Cél elõtt kb két kilcsivel... A vége az lett hogy sikerült leelõzni, de nem éppen azért mert félreállt...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 posts
végre én is találtam magamról 2 képet:)

orby

orby

vendég

• fórumtag
  • 111 posts

Hát jó volt, de életem legszarabb eredménye:( Hiába edzést, csak edzéssel lehet pótolni.
Sajna a lassúságom miatt megszívtam, mert akikkel egy tempót mentem, azok sem fel, sem le nem voltak technikásak. Ahol simán emelkedett, ott megelõztek, majd a technikáson leperegtek. Lefelé meg siralom... De hát kell nekem lassan menni.
Pite: nem kellene a lefelé lassúkat fikázni, mert valakinek te vagy a szar lefelé!
Mondjuk aki lebaszott, mikor mondtam, hogy engedjen el, annak üzenném, hogy a pálya fele fölfelé, a fele lefelé megy. Ha szar vagyok föl-elengedlek,ha szar vagy le-engedj el!
Azt hiszem senkit nem toltam le a cinkes helyeken, de nem az én hibám, hogy kétszer olyan gyorsan megyek el mellette.
Enté: az, hogy ki milyen géppel megy, az az õ dolga. Régen közel ennyi idõ alatt a hosszút mentem, mint most a közepet...ugyanolyan bingával. Az csak egy eszköz, de ha a motorral van a baj...

Thommey, szívembõl szóltál.

Felfelé én mindenkit el szoktam engedni (ezért is tanultam meg az egyhelyben állást bringán :o) ), de lefelé ugyanezt várom el én is. Nem azért cipel az ember fia plusz 2 kilóval többet (fully), hogy lefele meg tologassa. Egyébként mivel ez egy verseny (MX) erre is vonatkoznak a szövetség által kiadott szabályok, ami kimondja azt, hogy a gyorsabb versenyzõt mikor jelzi, el kell engedni.

orby

orby

vendég

• fórumtag
  • 111 posts

volt egy olyan rész, ahol egy pályabiztosító szólt, hogy "lassíts, letörés, folyó!"
lassítottam, volt egy patak, átmentem, és csak lestem, hogy se letörés, a folyó pedig a patak volt. kcisit megijesztett, de így a biztos:)

Na ez Pilisszentlászlónál volt

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Hát jó volt, de életem legszarabb eredménye:( Hiába edzést, csak edzéssel lehet pótolni.
Sajna a lassúságom miatt megszívtam, mert akikkel egy tempót mentem, azok sem fel, sem le nem voltak technikásak. Ahol simán emelkedett, ott megelõztek, majd a technikáson leperegtek. Lefelé meg siralom... De hát kell nekem lassan menni.
Pite: nem kellene a lefelé lassúkat fikázni, mert valakinek te vagy a szar lefelé!
Mondjuk aki lebaszott, mikor mondtam, hogy engedjen el, annak üzenném, hogy a pálya fele fölfelé, a fele lefelé megy. Ha szar vagyok föl-elengedlek,ha szar vagy le-engedj el!
Azt hiszem senkit nem toltam le a cinkes helyeken, de nem az én hibám, hogy kétszer olyan gyorsan megyek el mellette.

ynga

ynga

törzsvendég

• fórumtag
  • 541 posts
Sziasztok!
Vegyesen sikerált képek, javítás nélkül. Rajt, gyerekrajt, Salamon-torony alja. Ha valakinek szüksége van valamelyik képre eredeti méretben, privátban írjon.:) Ügyesek voltatok!:)

http://picasaweb.goo...DunaMaraton2008
Ride 'n' roll

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts

Nem tudom neked megmondani, de Dobogókõ után volt. Szerintem értelmezési eltérések lehetnek köztünk, ami nekem letörés, neked nem az. Lényegtelen amúgy. Nem ez volt a mondandóm célja:)

volt egy olyan rész, ahol egy pályabiztosító szólt, hogy "lassíts, letörés, folyó!"
lassítottam, volt egy patak, átmentem, és csak lestem, hogy se letörés, a folyó pedig a patak volt. kcisit megijesztett, de így a biztos:)