Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

XV. Duna Maraton | Visegrád

- - - - -

• Please log in to reply
3657 replies to this topic

Zip

Zip

vendég

• fórumtag
  • 239 posts

Szilvás néhány métertõl eltekintve végig tekerhetõ volt...

Ezt én is tanusíthatom. Tondach barátommal bejártuk Szilvás elõtt 3 héttel a pályát és akkor az Ördögoldalon még avar volt. Akkor 4x kellett leszállnom és tolnom pár métert, míg a versenyen az esõ és a sár ellenére is csak 2x. Tudom hogy nem vagyok egy Parti Andris, épp ezért nekem ez nagy teljesítmény volt.
A keró legyen veletek!

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts

Uramatyám!
Õt hogyhogy nem vitte el a hõguta? :scared:

Õ Speci marketinges ember:D... ezzel reklámozza, hogy a Specialized mez milyen jól hût:D.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts

nana! Õ a márkahûség és a marketing "áldozata"... szóval csak jókat... :D

Ez pl. pont rám is igaz. :)
De lehet ezt ésszel is csinálni, a speci nem csak hosszú mezeket gyárt! :lol1:

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Luki

Luki

törzsvendég

• fórumtag
  • 515 posts
A rajthoz még eszembe jutott egy sztori. Szép komótosan beálltunk a végére, nagyjából ahhoz a részhez, ahol beérkeztünk a végén a focipályához épp elindul az eleje, amikor is kétségbe esetten szalad oda egy rendezõpólós hölgy, hogy mit keresünk mi itt, hiszen mindjárt ideér ez eleje és nem tudnak kimenni, a kapun. Elsõ pillanatba azt hittem rosszul hallok, aztán azt gondltam, hogy egy terep-pálya-versenynek nézünk elébe (körbe körbe a focipálya körül) de végül sikerült meggyõzni a hölgyet, hogy az eleje azért még kicsit késõbb ér ide, mert ezen a kapun befelé fogunk jönni :-)

Krisz85Bp

Krisz85Bp

vendég

• fórumtag
  • 38 posts
Hmm. Na látom megy az osztás rendesen. A Merida két fenegyerekérõl csak annyit, hogy Parti Andrisnak drukkoltam, hogy mocskosul alázza szét õket, de hát ez még így is írtó szép eredmény. Hogy dobálnak kulacsot!? õk se teljesen normálisak, de akkor már miért nem inkább a közönség felé dobálják, pláne a cél elõtt pár km-re,? abban még volna némi ráció :D

A rajtoltatás így utólag tényleg nem volt valami jó, pláne hogy ok, középtávot megyek, tudom hogy a teljesítés a cél, beragadok az elején a rajtnál, mivel 8 an 8 félét mondanak, hogy hova álljunk be, kijönni már nem volt idõm. Nem is siettem el a rajtot, persze mindenki anyázott, hogy miért nem megyek gyorsabban. THX kedves szervezõk, de lehet én vagyok a béna hogy nem tudtm beállni egybõl hátra. Ha vegyesen, mindenki egyszerre rajtol, tuti hogy a végérõl indulok, elvégre életem 3. maratonja volt ez, és egybõl középtáv.

Az edzettséghez csak annyit, hogy nálam is hasonló a helyzet, mint a 78 kilós versenytársnál. novermberben vettem bringát, 30 kiló volt rajtam, most 67 vagyok a 163 cm-hez és középtávot lenyomtam pedig csak két hónapja edzem rendszeresen, és még görgõm sincs otthon, nomeg hegyet is most láttam 3. alkalommal terepen, szó szerint értve. Tehát van hova fejlõdni de jó látni hogy zéró állóképességi alappal, mivel sosem futottam, meg semmi ilyesmi, hova el lehet jutni, pláne úgy hogy mostmár a felfeléket jobban élvezem mint bármit. Igaz 4 évet testépítettem, így a táplálkozásról van némi fogalmam, meg az is testmozgás, a kaját be is tartom és tuti hogy ez is segített nagyon sokat az edzés mellett. Viszont lefelé valami írtó módon béna voltam, na a legparázósabb bringás címet megkaphatom az tuti. Viszont jól toltam felfelé a sáros részeken köszönhetõen a terepmintás bringacsukámnak :-) de az én szememben mindenki egy kicsit bajnok aki idejön és akármelyik távot végignyomja, család, gyerek, munka mellett,

pl. láttam jó pár duci embert a bringán akik nyomták és becsülöm õket érte, legalább eljön, nyomja és nem otthon zabálja a chips-et és a pizzát a Tv elõtt nézve a sorozatokat, mint a magyar lakosság jó nagy %-a, sõt aki ide eljön az biztos hogy nem divatból sportol, tudnék mondani kapásból három sportágat ami hiába örvend nagy népszerûségnek, a többség pusztán divatból csinálja, mert trendi, közben táplálkozásról, edzéselméletrõl foggalma sincsen még alapszinten sem.

csak ennyit szerettem volna hozáfûzni

rozoga

rozoga

vendég

• fórumtag
  • 97 posts

Igaz, bocs. A Budára gondoltam...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
A Szilvás végig tekerhetõ, mínusz 20 métert a Katonasíroknál.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Ugyan már! Harangnak megvan ebbõl a rendezõi változat is... :D

...és elég furcsa lett volna Szilvás full aszfalton...

A sebesség mindent megold.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts

Uramatyám!
Õt hogyhogy nem vitte el a hõguta? :scared:

nana! Õ a márkahûség és a marketing "áldozata"... szóval csak jókat... :D
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

rozoga

rozoga

vendég

• fórumtag
  • 97 posts

Részlet az UCI szabályzatból:
"4.2.013 The course must be wholly ridable even in difficult weather conditions. Parallel sections must be provided
on sections of the course likely to deteriorate easily.
"

Üdvözöljük Magyarországon! :D

Ugyan már! Harangnak megvan ebbõl a rendezõi változat is... :D

...és elég furcsa lett volna Szilvás full aszfalton...

Hurka

Hurka

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 posts

"4.2.013 The course must be wholly ridable even in difficult weather conditions. Parallel sections must be provided
"

Szóvá is tették Meridás barátaink, hogy azért a tolás nekik sem volt ám vicces :D
http://bringahirado....aratonrol-24654

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
"

With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

rozoga

rozoga

vendég

• fórumtag
  • 97 posts
Részlet a Hannes Genze riportjából:
"...Volt azért egy rész a pálya hátsó részén, ahol tolnunk kellett a kerékpárt, az elég rosszul esett, egy maratonverseny nem arról szól, hogy gyalogolni kelljen a sár miatt. Talán a szervezõknek érdemes lett volna ezt a rövid szakaszt a párhuzamos aszfaltúttal helyettesíteni ilyen körülmények között..."

x-iont

x-iont

vendég

• fórumtag
  • 147 posts

Olvasd el figyelmesen még egyszer, amit írtam. Senkinek sem az élbollyal és a tényleges amatõrökkel van a baja. Vicces, hogy mégis ez a két véglet kezd el egybõl hörögve felháborodni. A futóversenyes példára egy picit visszatérve, nem tudom, mit szólna a gizda etióp, amikor egy 90 kilós jamaikai sprinter félrelöki 200 méter után.

Halál a verseny közbeni MP3ra amúgy.

OFF A Salzot maximum Ti tartjátok etalonnak. :D

Annyit tennék hozzá, hogy sztem. senki ne induljon ki magából, nagyon eltérõek vagyunk (állóképesség, erõ, tûrõképesség ...). A rövidtáv 2. felében érkrzõk közül sztem. sokan nehezebbnek élik meg a versenyt, mint mondjuk egy jó képességû hosszútávos. Kívûlrõl nézve viszont ez nemnagyon látszik, a jelentõs tempóbeli különbség annál inkább. :) Ezek a maratonok már tömegrendezvények lassacskán, együtt kell tudni élni ezekkel a különbségekkel. Ahogy a közúti közlekedésben is, ma már mindenki kap jogosítványt, ha képes a közlekedésre, ha nem. :(

Többen kértetek eredeti méretû képeket a fotóimból:
http://www.x-iont.hu...aton/index.html
ezért feltöltöttem azokat is.
Ezt az elõtagot kell tenni az adott képnév elé:
http://x-iont.extra....04-DunaMaraton/
[FONT=Arial][SIZE=2]aztán a böngészõben jobb klikk, kép mentése másként.
példa: http://x-iont.extra..../x-iont0512.jpg

SWirl

SWirl

vendég

• fórumtag
  • 126 posts
igen, köszi, én is levadásztam már, de úgy gondolom, hogy ennek talán illene megjelennie a maraton hivatalos honlapján. de lehet, hogy túl nagyok az elvárásaim.

Luki

Luki

törzsvendég

• fórumtag
  • 515 posts
a temposport.hu-n, vagy az odin rendszerben megtalálod a friss eredményeket.

SWirl

SWirl

vendég

• fórumtag
  • 126 posts
...ja, ahhoz meg no komment, hogy 2 nappal a verseny után a honlapon még mindig a tavalyi eredmények vannak csak fenn....

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Hát ez olyan szép volt, könnyeket csalt a szemembe. Ezek szerint van remény, még ha valaki így kezdi is, lehet belõle hosszútávos :-) Bár a pamutpólót meg a lobogós nadrágot már kinõttem. Most jöhet a teleszpók! :-)

Van remény. Én is így kezdtem. 2005ben még 110kg voltam és pamutpolóban tekertem, most 78kg és egyáltalán nem okoz gondot letekerni egyik hosszútávot sem. Csak edzeni, edzeni, edzeni, edzeni........edzeni kell. :)

A sebesség mindent megold.

Luki

Luki

törzsvendég

• fórumtag
  • 515 posts
Én utóbbi években rövideket megyek, mert nincs idõm rendesen felkészülni. Márpedig egy 50km feletti versenyre kell az erõnlét és a felkészülés. Régebben közepeket nyomtam, de akkor még több idõm volt bringázni. Sokszor - mint most is - kevésnek érzem a rövid távot, de a lényeg, hogy élvezem és nem az eredményre hajtok és nem zavar, ha elõttem bénáznak, mert tudom, hogy másoknak én vagyok az akadály.
Aki helyezésre hajt, álljon az elejére és akkor nem nagyon fogják feltartani.

SWirl

SWirl

vendég

• fórumtag
  • 126 posts
Gyors és velõs kritika:

+ pályakijelölés (kivéve, hogy nagyon vágynék már vissza a Budai várba, kicsit becsapva éreztem magam, amikor a nagy beHarangozás után mégsem onnan indultunk)

+ frissítõállomások, táp elegendõ volt amikor odaértem (középtáv, férfi abszolút 190.)

- póló: ezt a hányást max, olajosrongynak fogom használni, lehet tanulni a többi top maratontól, ott tudnak normális színû és minõségû pólót adni

- ajándékcsomag. komolyan egy nivea kozmetikumra és egy FHM-re van szükségem rajt elõtt-cél után? nem mondjuk pl. egy isostar gelre ha már õk a nagy szponzorok?

- tészta: kávéskanálnyni szósz maroknyi szétfõtt tésztán (pedig a tésztát nem szétfõzni nem kerül több pénzbe. sõt.)

...és végül a német drím tímrõl:

az egyik német srác pár másodperccel azután hajította el elegáns ívben a kulacsát, amikor mellettem elhaladt, úgy hogy a velem együtt tekerõ srácnak pont a kereke elé dobta. Na mármost:

a) Anyukájuk nem tanította õket, hogy nem dobálunk el szemetet?

B) Ha már dobigálunk, legalább ne a sporttárs elibe.

De inkább egyáltalán ne dobigáljunk, akár mekkora vérprofik vagyunk is. Ez kb. 6 km-rel a cél elõtt volt. biztosan nagyon visszavetette volna a srácot az a 12g, amit a kulacs nyom. Újabb kulacsnak meg nem hiszem, hogy nagyon kellett a hely ennyivel a cél elõtt.