Jelentkezz be Regisztrálj

XV. Duna Maraton | Visegrád
Posted 2009. July 07. - 09:56

Posted 2009. July 07. - 08:58

Nem sokat látok a térképpbõl, de mivel elég közel van a Duna, kb ott lehetett. Az eset a Salamon torony elõtt volt nem sokkal...
Igen akkor ez az, 1 km-re van elötte.
A táblák és szallagok már eltüntek, csak 3-4 kint hagyott táblát láttam abbol 2 darabot fent Dobogo-kön.
Posted 2009. July 07. - 08:39

http://picasaweb.google.com/Bigtibike
Posted 2009. July 07. - 08:29

Ezt biztosan tudom! ... A versenybírók kérték a szervezõt, hogy tegye alternatív útvonalra a hosszú táv tolós részt ... (alternatív úttal 5 km-el lett volna hosszabb)
válasz: "nem, ez az én versenyem, marad a kijelölt rész"
Akikért (a) Harang szól....

Mondom én, hogy neki megvan a szabályzat "rendezõi" változata is...

Posted 2009. July 07. - 08:19

Hello
Ma mentem a középtávnak a nyomvonalán,és találtam egy eldobott belsöt itt
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
a sárga vonal azt jelzi hogy hol találtam,és a vonal másik vége kukának a helyét ahová bedobtam.
Ezt az eldobott belsöt hagyta ott az Orbeás ember?
Nem sokat látok a térképpbõl, de mivel elég közel van a Duna, kb ott lehetett. Az eset a Salamon torony elõtt volt nem sokkal...
Bigtibi!
Valóban a szervezõknek kellene feltakarítani, a pályakijelölés leszedésekor, de látod, hogy Franci mégis talált szemetet a pálya szélén.
A másik pedig az, hogy én elég "lájtosan" tekertem az eü bajaim miatt, tehát az Orbea-s srác sem az élmezõnybõl szakadt le, nem veszített volna értékes másodperceket, ha magával viszi a döglött belsõt.
Ez csupán odafigyelés kérdése.
A fotók között volt egy olyan, ahol a kissrác a nyakában hozta vissza a belsõt. Van remény!!!

Posted 2009. July 07. - 08:07

Lenne ( ha kicsi is) pozitív észrevételed is, mert így olybá tûnik hogy savanyú a szõlõ.
...ha néhány hsz-szel visszamész megtalálod azt is
Posted 2009. July 07. - 07:35

Hello
a sárga vonal azt jelzi hogy hol találtam,és a vonal másik vége kukának a helyét ahová bedobtam.
http://picasaweb.google.com/Bigtibike
Posted 2009. July 07. - 01:10

Már az elején fellökött egy un. hobbirakéta, az aszfalton, a Nagy-Villám és a Paprét elágazó után nemsokkal, pedig a baleset elkerülése végett végig a bal szélen mentem, ennek az állatnak még a bokor alá is be kellett mennie, így simán összeakadtunk.
te voltál az "EZ MOST MINEK KELLETT?!" mondatot szigorúan mondó ember?
Posted 2009. July 06. - 22:39

Crosskovácsin ketten értek be mögöttem fél percen belül, most meg lesprinteltek az utolsó 200 méteren (a plusz két zselé súlya a zsebembenAzért valljuk be, aki nincs az elsõ néhányban, hosszúra nem nagyon kell melegítenie.
(Látjátok? Már csak ezért megéri hosszúzni!
) Nem mindegy, hogy tapadsz-e az élbolyra, vagy neadjisten másfél perccel késõbb érsz fel az elsõ hegyre?

A sebesség mindent megold.
Posted 2009. July 06. - 22:37

(...)
Ja, és száradjon le a keze annak a fehér Orbea-s srácnak (ha jól emlékszem sötétkék BAJA feliratú mez volt rajta) aki lazán eldobta a lyukas belsõjét az erdõben. Amikor szóltunk neki a válasz ez volt: "Mit csináljak vele, már lyukas!"
Nekem csak egy szó jut eszembe errõl: bunkó...
Hello
Posted 2009. July 06. - 22:29

Több mint egy mûszakot töltöttem kint a pályán, az a kis plusz 35 km gyalogtúra nem hiányzott, nagyon kivitte a fejemet.
Már az elején fellökött egy un. hobbirakéta, az aszfalton, a Nagy-Villám és a Paprét elágazó után nemsokkal, pedig a baleset elkerülése végett végig a bal szélen mentem, ennek az állatnak még a bokor alá is be kellett mennie, így simán összeakadtunk.
Innen egy kicsit vérzõ könyökkel és térdel, valamint arccal tekertem le a maradék kilencven pár kilométert.
Mindenkinek gratulálok a távok teljesítéséhez, azért jó lenne ha a Harang kicsit szavahihetõbb lenne, a pálya állapotával kapcsolatban.
Posted 2009. July 06. - 21:53

Semmi bemelegítés, aztán rajt.
Azért valljuk be, aki nincs az elsõ néhányban, hosszúra nem nagyon kell melegítenie.

GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás

Posted 2009. July 06. - 21:47

Lenne ( ha kicsi is) pozitív észrevételed is, mert így olybá tûnik hogy savanyú a szõlõ.igen, köszi, én is levadásztam már, de úgy gondolom, hogy ennek talán illene megjelennie a maraton hivatalos honlapján. de lehet, hogy túl nagyok az elvárásaim.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2009. July 06. - 20:27

Hú:)Lefelé én is paráztam több helyen.A megfelelõ tapasztalat és egy jobb geometriájú bringa még hiányzik:( De majd jövõre:)Hmm. Na látom megy az osztás rendesen. A Merida két fenegyerekérõl csak annyit, hogy Parti Andrisnak drukkoltam, hogy mocskosul alázza szét õket, de hát ez még így is írtó szép eredmény. Hogy dobálnak kulacsot!? õk se teljesen normálisak, de akkor már miért nem inkább a közönség felé dobálják, pláne a cél elõtt pár km-re,? abban még volna némi ráció
A rajtoltatás így utólag tényleg nem volt valami jó, pláne hogy ok, középtávot megyek, tudom hogy a teljesítés a cél, beragadok az elején a rajtnál, mivel 8 an 8 félét mondanak, hogy hova álljunk be, kijönni már nem volt idõm. Nem is siettem el a rajtot, persze mindenki anyázott, hogy miért nem megyek gyorsabban. THX kedves szervezõk, de lehet én vagyok a béna hogy nem tudtm beállni egybõl hátra. Ha vegyesen, mindenki egyszerre rajtol, tuti hogy a végérõl indulok, elvégre életem 3. maratonja volt ez, és egybõl középtáv.
Az edzettséghez csak annyit, hogy nálam is hasonló a helyzet, mint a 78 kilós versenytársnál. novermberben vettem bringát, 30 kiló volt rajtam, most 67 vagyok a 163 cm-hez és középtávot lenyomtam pedig csak két hónapja edzem rendszeresen, és még görgõm sincs otthon, nomeg hegyet is most láttam 3. alkalommal terepen, szó szerint értve. Tehát van hova fejlõdni de jó látni hogy zéró állóképességi alappal, mivel sosem futottam, meg semmi ilyesmi, hova el lehet jutni, pláne úgy hogy mostmár a felfeléket jobban élvezem mint bármit. Igaz 4 évet testépítettem, így a táplálkozásról van némi fogalmam, meg az is testmozgás, a kaját be is tartom és tuti hogy ez is segített nagyon sokat az edzés mellett. Viszont lefelé valami írtó módon béna voltam, na a legparázósabb bringás címet megkaphatom az tuti. Viszont jól toltam felfelé a sáros részeken köszönhetõen a terepmintás bringacsukámnak :-) de az én szememben mindenki egy kicsit bajnok aki idejön és akármelyik távot végignyomja, család, gyerek, munka mellett,
pl. láttam jó pár duci embert a bringán akik nyomták és becsülöm õket érte, legalább eljön, nyomja és nem otthon zabálja a chips-et és a pizzát a Tv elõtt nézve a sorozatokat, mint a magyar lakosság jó nagy %-a, sõt aki ide eljön az biztos hogy nem divatból sportol, tudnék mondani kapásból három sportágat ami hiába örvend nagy népszerûségnek, a többség pusztán divatból csinálja, mert trendi, közben táplálkozásról, edzéselméletrõl foggalma sincsen még alapszinten sem.
csak ennyit szerettem volna hozáfûzni
Jaja.Az én szememben is mindenki bajnok,aki végigtolja akármelyik távot is...
Posted 2009. July 06. - 19:36

"Szív-fúj-szív-fúj, még 15szív-fúj vanszív-fúj hátra...":D Aztán kb. az eredményhirdetés közepére beérkezett utolsó elõttiként a hosszúról... annyira nem is volt ki. Sajnos nem beszéltem vele a verseny után, de akivel beszélt, annak azt mondta, hogy "letekert egy középtávot, és tolt egy hosszú kunkort"...
Ahogy olvastam, több fórumos is így vélekedett:D.
Posted 2009. July 06. - 18:59

Arra gondolok, jaja, s elõtte volt egy érdekes 3nyilas lefelé, ahol a katlanba lecsúszva sikerült lemenni, elõtte meg egy jó kis fölfelé, amin legalább részben lehetett tekerni. De a patak után elég esélytelen volt, az erdõben ott voltak mindenféle fahíd képzõdmények, de azok még gyalog is csúsztak.
Akkor jól emlékeztem arra a részre, a füves még okés volt a 3/4-ig, utána jött az általad említett lecsúszós rész, na ott nekem volt egy dupla axel, és utána a fahidas és beszakadt fahidas rész .... na ez inkább emlékeztetett egy gyalogos teljesítmény túra útvonalára, mint a Top maraton II. állomására ... még tolni sem volt egyszerû ....
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X
Posted 2009. July 06. - 18:44

Posted 2009. July 06. - 18:41

Én azért bevállaltam volna azt az 5 km plusszt, szerintem mindenki. Amúgy a kicsi hegyen, Szentlélek elõtt, tudtatok tekerni? Jó, az csak 3-4 km volt, de az is totál gáz végig.
Annyira nem vágom a Pilist, úgyhogy lécci segíts, bennem ez maradt belõle, egy éles balos után volt a köves patak átkelés után ez a rész ahol füves dagonya volt és egy vastagabb ág is be volt dõlve a kövekre a patakátkelésnél.
Ha igen, akkor a 3/4 részéig ment, de a vége tolós volt.
Posted 2009. July 06. - 18:23

Posted 2009. July 06. - 18:13

Részlet az UCI szabályzatból:
"4.2.013 The course must be wholly ridable even in difficult weather conditions. Parallel sections must be provided
on sections of the course likely to deteriorate easily."
Üdvözöljük Magyarországon!
Ezt biztosan tudom! ... A versenybírók kérték a szervezõt, hogy tegye alternatív útvonalra a hosszú táv tolós részt ... (alternatív úttal 5 km-el lett volna hosszabb)
válasz: "nem, ez az én versenyem, marad a kijelölt rész"