Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XV. Duna Maraton | Visegrád

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3657 hozzászólás a témában

hoy

hoy

vendég

• fórumtag
  • 71 hozzászólás

MELYIK LIMITIDÕRE GONDOLSZ ?
A jó limitidõre amit mindenki tud és próbál betartani ?
vagy a duna maratonosra ? amit csak ketten tudtak ? ha erre akkor az a válaszom hogy minél elõbb hazamenjenek a rendezõk

gyakorlatilag arra az idõre amit ha letelik visszakisérnek a célba....

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
De a NNel beledöglöttél volna a hosszútávba, nagyon szedi a sarat, a ritka mintázata ellenére eltömõdésre hajlamos az agyagos trutymóban.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

tbence

tbence

törzsvendég

• fórumtag
  • 257 hozzászólás

Jó tanácsra lenne szükségem:

Kb. 73 kg vagyok, és nem tudom mi lett volna az ideális guminyomás a Duna Maratonon. 2.1-es Scwalbe black jack gumit kb. 3-3.2barra nyomtam elöl-hátul. Gondoltam ez elég, és inkább több legyen, ne kapjak defektet. De én úgy éreztem, mintha pattogott volna, nem is mertem neki engedni lejtõkön. A saras részeken meg végig járt alattam a segge, bár lehet kicsit kopott a gumim is... Most nem tudom, hogy ez így jó volt, csak hisztizek, és szokjak hozzá, ennek nincs akkora jelentõsége?

Vélemény?

ez sok a te súlyodhoz.kb 90 kilós ember alá kell ennyi.Neked elég 2,6-2,7. azon meg hogy a black jack járt alattad ne csodálkozz, nem saras terepre találták ki. schwalbe-k közül a jimmy meg a nobby nic azok amelyek inkább passzoltak az ilyen sárhoz. (3éve a dunán raktam fel elõször a jimmyt és baromi jó volt a saras részeken, isteni oldaltartása van sztem)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Lehet nézni több szemszögbõl a maratonokat. Az egyik, hogy egy verseny, ebbõl a szemszögbõl teljesen jogosak a szintidõk. A másik pedig a teljesítés, ebbõl a szemszögbõl pedig már nem éppen. Engem 2007ben elkapott a versenyláz, azóta csak versenyezni járok maratonra, elõtte nekem is az volt a cél, hogy teljesítsem a távot. Versenyek elõtt és után néhány nappal teljesen versenyzõi szemmel nézem a helyzetet, ilyenkor nehéz felfognom, hogy sokan mit csinálnak olyan sokáig a pályán, persze ha jobban belegondolok akkor már értem. Nekünk versenyzõknek is el kell fogadnunk, hogy szükség van a "teljesítõkre" is, eleve õk a sport bázisa és õk tartják el a sportot (nem mintha az elsõ néhány legjobb versenyzõn kívül nem mindenki maga venné a bringáját) és rengeteg potenciális versenyzõ van köztük (nem olyan nehéz versenyzõvé válni itthon csak egy kis tehetség és edzésre van szükség hozzá). Megférünk mi egymás mellett a pályán. Egyébként minden tiszteletem azoké, akik nekivágnak egy ilyen kemény hosszútávnak (pl az idei dunának vagy szilvásnak) és csak a szintidõ miatt nem sikerült teljesíteniük. Szóval szerintem nyugodtan meghosszabbíthatnák a szintidõt.

A sebesség mindent megold.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Én eladom, de elõbb tudnom kell, milyen lesz a pálya állapota? :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás
Lassan megnyugszanak a kedélyek, bezárul az idei DM fórum. Jelezném hogy vennék 2010-es DM férfi középtávot :)

geoff

geoff

törzsvendég

• fórumtag
  • 401 hozzászólás

1.Szerintem senki sem tudta a limitidõt mivel sehol semjelent meg és sehol sem hangzott el.Nem véletlenül nem válaszolnak napok óta a szervezõk sem Küldtem nekikemail-t ezügyben 2 napja de még nem válaszoltak. Az a sejtésem nem is fognak. Azt meg bolondság hinni , hogy ezt a fórumot olvassák. Õk tudnak versenyt rendezni , nem ?? Akkor semmi szükségük a visszajelzésünkre.Sajnos még a 10.verseny után sem tudatosult bennük, hogy kikéne írni a kiírásba a limitidõket.Extrém idõjárás esetén pedig , mondjuk 1 vagy 1.5 órával meghosszabítani. Nehéz a hibát eliemerni a rendezõk részérõl és esetleg valahol elnézést kérni. Arról ne is álmodjunk !

A limitidõt amúgy nem feltétlenül a szervezõk határozzák meg, lehet, hogy nekik semmi beleszólásuk nincs. A tavalyi Crosskovácsin pl. a bírok mondták azt, hogy akkor most volt a limit, a többieket nem engedjük ki a kiskörre (közepet sem). És nem volt elõre kihirdetve.

Amúgy elhiszem, hogy szar ez, de olyan sok embert azért nem érintett a dolog... Legalább motivál, hogy legközelebb gyorsabb legyél :)

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Ja, mert ott a 80%-os uci szabályra hivatkozva kiintették a mezõny nagy részét. (és ugye maratonon ez eleve hülyeség, mert ott "körös" se lehet a verseny, de ha már az is, akkor is necces a körös versenyek szabályaira hivatkozni)

A maraton is lehet körös, csak ha több körbõl áll, akkor nem mehetnek az egymás utáni körök ugyan azon a nyomvonalon. Ez az egy kitétel van.

Ausztriában szinte a maratonok 70%-a legalább 2x vissza van vezetve a célterületre.

Egész úton le-föl kattingattam én is, de meg se moccant, nekem sajna totál bekötött. De nem ezen múlt Dobogkõ 2tõl inkább nyomatós a pálya, mint pörgetõs (persze, ha marad kraft), részben ezért is kicsi a szórás a részidõkben.

Sáros versenyen alapszabály, hogy a kulacsból nem csak te iszol, hanem a váltó is!
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás
Próbálok Hurkának,Csizsoltnak, DANTÉnak, MJani01-nek válaszolni meg úgy általában mégegyet írni azt megyek bicózni .
1.Szerintem senki sem tudta a limitidõt mivel sehol semjelent meg és sehol sem hangzott el.Nem véletlenül nem válaszolnak napok óta a szervezõk sem Küldtem nekikemail-t ezügyben 2 napja de még nem válaszoltak. Az a sejtésem nem is fognak. Azt meg bolondság hinni , hogy ezt a fórumot olvassák. Õk tudnak versenyt rendezni , nem ?? Akkor semmi szükségük a visszajelzésünkre.Sajnos még a 10.verseny után sem tudatosult bennük, hogy kikéne írni a kiírásba a limitidõket.Extrém idõjárás esetén pedig , mondjuk 1 vagy 1.5 órával meghosszabítani. Nehéz a hibát eliemerni a rendezõk részérõl és esetleg valahol elnézést kérni. Arról ne is álmodjunk !
2.Mint tapasztaltam nem láttamsemmiféle záró 3motorost vagy quadost. Az 55.km-nél lévõ ponton sem mondtak semmit, hogy van X perced elérni a következõ pontot vagy itt állj meg és ne tovább.Szerintetek a hosszú kis körén végig tudott menni bármi záró ? Dobogókõ elõtt a faléõcsõs szakaszon pl.
3.Mivel nem tudtam semmiféle limitidõrõl ezért teljesen nyugodtan tekertem és a veszélyes, tekerhetetlen szakaszokon inkább a biztonságos lassúbb tempót vagy tolást választottam. Ugye biztosítottak róla , hogy alig van sár és az is megszárad . Gondolhatjátok milyen jól korcsolyázott a CONTINENTÁL traffic 2.1-es gumim. A (futó)maratonik limit ideje meg jóval rátartóbb.Gondolj bele !Még 6 órával is futnak be, míg a gyõztes általában 2:10-en belül van.Ez több mint 2.5 x-eres.Ez nálunk majd 11 és fél óra lenne.Ilyen extrém pályán 9 vagy 9 és fél órás limitbe nem halltak volna bele a szervezõk.(10 maratonim van 3 órán belül ebbõl 2 Berlin-i ahol 28000 befutó volt 90-ben. )
4.Hogyan küzdje le az ember a nehezebb hosszú távot ha a könnyebb középen bicózik ? Sose szokja meg a nagyobb terhelést.
5.Tavaly én is gond nélkül letekertem a Mátra maraton hosszú távját . (elsõ hosszútáv volt 6:10 körüli idõvel ugyanezzel a gumikkal és semmi gond nem volt )
6.Tehát hiába ez a "legnagyobb" verseny van még mit tanulni a szervezõknek.Azon is el kellene gondolkodniuk, hogy nem egyszerre kellene indítani a 3 távot mert ez senkinek sem jó.Csak nekik a látvány kedvéért.
7.Szerintetek mennyi versenyzõ adta fel vagy nem lett regisztrálva idõvel ?Ha tudnánk mennyien indultunk el abból kiderülne. A nevezõk 150-en voltak. Ez mindennapos , hogy ennek a fele jön be ?
8.Mintha azért nem lenne olyan népszerû a külföldieknek ez a verseny.
9.Nem véletlen ezek szerint , hogy ilyen alacsony a teljesítõk száma annak ellenére , hogy ugye a hölgyek kizárva. Külföldön is kizárják az ilyen távról a hölgyeket ?
Na jó fórumozást és mindenkinek jó bicózást még ma !!!!!!!!!!

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

Tulajdon képen miért is van idõ limit?

MELYIK LIMITIDÕRE GONDOLSZ ?
A jó limitidõre amit mindenki tud és próbál betartani ?
vagy a duna maratonosra ? amit csak ketten tudtak ? ha erre akkor az a válaszom hogy minél elõbb hazamenjenek a rendezõk

Zsembi

Zsembi

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás
Jó tanácsra lenne szükségem:

Kb. 73 kg vagyok, és nem tudom mi lett volna az ideális guminyomás a Duna Maratonon. 2.1-es Scwalbe black jack gumit kb. 3-3.2barra nyomtam elöl-hátul. Gondoltam ez elég, és inkább több legyen, ne kapjak defektet. De én úgy éreztem, mintha pattogott volna, nem is mertem neki engedni lejtõkön. A saras részeken meg végig járt alattam a segge, bár lehet kicsit kopott a gumim is... Most nem tudom, hogy ez így jó volt, csak hisztizek, és szokjak hozzá, ennek nincs akkora jelentõsége?

Vélemény?

Hurka

Hurka

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás
Egész úton le-föl kattingattam én is, de meg se moccant, nekem sajna totál bekötött. De nem ezen múlt Dobogkõ 2tõl inkább nyomatós a pálya, mint pörgetõs (persze, ha marad kraft), részben ezért is kicsi a szórás a részidõkben.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Igen, bár nem örülök, hogy ilyen jó hatással voltam rád :D
Meg a pályán is találkoztunk szerintem elõtte, a sáros részeken bandáztunk. Én ott sajna leakadtam, újítani meg mindig a végén próbálok, de most elfogyott a kolbász, a Salamon toronyhoz középtányéron már nem is bírtam feltekerni, s ciki, de toltam :)

Akkor köszi. :D
Lehet találkoztunk, a Dante utáni csoportban toltam, én voltam aki hasra esett a meredek emelkedõn Dobogókõ elõtt. :)
Én is ez a végén megindulós típus vagyok és szintén nem tudtam feltekerni ott középtányéron :) , de addigra már újra mûködött az elsõváltóm és le tudtam tenni kistányérra. A sár megszáradva olyan volt, mintha nem is földbõl lenne, hanem kõbõl, az elsõváltóból úgy sikerült kiszedni, hogy folyamatosan fel-le váltogattam, aztán egyszercsak letette kistányérra, szerencsém volt.

Atom

Atom

Kitaláló

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Enté!

Hívj fel! Fontos, sürgõs!

ATom

Bringával? Nem gyenge!

Egyszerûsíts!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Én ott sajna leakadtam, újítani meg mindig a végén próbálok, de most elfogyott a kolbász, a Salamon toronyhoz középtányéron már nem is bírtam feltekerni, s ciki, de toltam :)

Az a Nagyvillám, mert a Salamon-toronyhoz már csak gurulunk.:D Egyébként én is hozzád hasonlóan jártam ott.:)

Hurka

Hurka

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás
Igen, bár nem örülök, hogy ilyen jó hatással voltam rád :D
Meg a pályán is találkoztunk szerintem elõtte, a sáros részeken bandáztunk. Én ott sajna leakadtam, újítani meg mindig a végén próbálok, de most elfogyott a kolbász, a Salamon toronyhoz középtányéron már nem is bírtam feltekerni, s ciki, de toltam :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

...

Bringabandás vagy? Mert ha igen akkor te nem hagytál visszalassulni az utolsó hegy tetején. Az utolsó frissítõnél visszanéztem és láttam, hogy kb 30m-re jön mögöttem egy BB-s. Nem tudtam, hogy ki lehet ezért mennem kellett, aztán ezzel a tempóval begyûjtöttem még 3 sporttársat.

hoy

hoy

vendég

• fórumtag
  • 71 hozzászólás
Tulajdon képen miért is van idõ limit?

csizsolt

csizsolt

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás
Gratula Hurka! Olvastam a beszámolódat, lehet belõle erõt meríteni a Bükk Marcira.

Keresem azt a fiatal srácot, akinek Dobogókõ2-õn megolajoztam a láncát és utána Szentlászlóig szinte együtt tekertünk elég tisztességes tempóban. Szavak nélkül, de bíztunk benne, hogy valami csoda folytán mégis átcsúszhatunk a limitponton.

Hurka

Hurka

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás
Értem, csak szerintem ennyire nem nézik globálisan, ellenben cselekednek lokálisan :D