Ami a kepet illeti, ez egy teljesen eles kep a nagy formatumban.
Én is ránéztem de eredeti nagyságban itt ott tök életlennek látom, az arca és vállai élesek, több helyen viszont el van mosódva és "ghosting"-ot látok, mintha HDR öszetett kép lenne: pl. a hátán az Areus-ban az U betű alsó íve egyértelműen duplázik, úgysmint a kissebb szöveg alatta ("more in one"). Elvileg nem lehet az objektív elmozgása mert állványon van, tehát fókusznégyzetek, ráeső fénymennyiség?
Abból kiindulva hogy a Capture One-t csak arra használod hogy a laptop tárhelyként szolgáljon és vagy egyenest JPG-ben lövöd, vagy RAW-ból rögtön JPG-be tárolsz a laptopon, máshol az elmosódás nagyrésze várhatólag a JPG kompresszió miatt van, pl. a szőr a kezén vagy az "átlátszó" küllők hátul. Ha RAW formátumban maradna ez valamelyest elkerülhető de nagyon megnő a tárhely használata és lassabban lehet csak fényképezni (elvileg a Canon EOS 5D-nek 60 JPG de csak 17 RAW kép fér a pufferébe, ha ennél többet kell egyszerre lőni akkor addig nem tudsz újat csinálni amig nem írja el a kártyára, USB2-vel egy 12.8 MP @24 bites képet átvinni max. 35 MB/s >=1 másodperc képenként, ami lassabb mint a puffer). Utólagos konverziónál persze mégis veszíthet a részletekből.
Máshol viszont nem egyértelmű: a kulacs piros fedeléből "kiharap" három fognyit a terep, a rajtszámok alsó éle ferdén mosódik el, gondolom mert a váz nem csak előre hanem függőlegesen is mozgott, de ugyanakkor az órán a Polar felirat meg az Easton a stucnin vízszintesen teljesen élesnek tűnik, csak függőlegesen lehet egy egész pici ghosting-ot látni (gondolom az élesebb kontraszt miatt a firmware kevésbé hibázik). A villa bal oldali lábán az alsó fehér csík alja is ferdén homályos, de a gumin a Ralph PH betűi megint teljesen élesek - persze azok is más irányban mozognak, meg élesebbek a határok, nagyobb a kontraszt (ott a betűk fehér felületén enyhe zöld/piros moiré féle zajt vélek felfedezni, ez már a kamera filterszoftvere).
Az viszont jól látható hogy lekicsinyítésnél elég rossz a minőség, hogy ez a konverzió sebesség/szoftver lehetőségei miatt van, a terméklogók bemásolása miatti több lépés miatt vagy direkt nem tudom, de biztos van akit elriaszt. Az átlagfelhasználónak a nagy kép megfelel mert böngészőben/Windows picture viewerben meg ilyesmi úgyis van egy simítás/konverzió de arra szvsz nem alkalmasak hogy képernyőnél nagyobb formátumú, esetleg minőségi posztert nyomjál belőle.
Az 5D nem kezdő kamera de már 9 éves, azóta fejlődött egysmást a szoftver, hardver is, nem csak megapixel téren. Talán érdemes beleolvasni a Magic Lantern alternatív firmware-be is ha magasabb kategória/új kamera (esetleg objektív) nem elérhető. Ezen kívül marad a terep választása, több fénynél rövidebb exponálás miatt jobb képeket lehet csinálni. Egyébként nem vagyok fényképész, valószínüleg ezeket már régen tudod, elnézést ha engem kéne inkább oktatni