Jelentkezz be Regisztrálj
Merevfarú vagy összteleszkópos?
Posted 2008. December 12. - 10:51
Posted 2008. December 11. - 18:19
ja de szerinted a maraton xc is jó teló...Akkor nekem valami különleges NRS-em volt? ( mert elég jól mozgott alattam...)
(ha jól emléxem, ha nem akkor bocs)
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2008. December 11. - 16:40
horst linknek ehhez semmi köze (egyébként ebben a kategóriában nem biztos hogy szignifikáns különbséget fox érezni egy fsr egy maestro meg egy sima "kona" felfüggesztés közt)
ha a Bálint által e,lített váazk drágák akkor az általad említettek közül max valami lehercolt nrs-t tudsz venni ....
meg az a 3 váz kb 3 karakter az nrs egy erõsen teljesítményorientált váz cc/maraton váz, a fulliérzést nem nagyon fogod vele megtapasztalni (mert nem nagyon mozogf)
ha nem csak itthon akarod használni akkor leginkább a stumpi fsr-re kéne benevezni de kb az a legdrágább
http://picasaweb.google.com/Bigtibike
Posted 2008. December 11. - 00:17
egyébként meg a használt bringának megvan az az elõnye, hogy lehet alkudozni. egy próbát megér. nem tudom, mennyi a keret bringára, de ha jót akarsz,akkor 300 körül kezdõdik, újban kevésbé jó felszereltséggel (idõvel cserélni kell majd egy-két dolgot), használt vázzal, jobbfajta új cuccokkal szintén.
apróban keresgélj vázat, villa az nem lesz probléma, egy lx szett xt hátsó váltóval tökéletes, fékbõl meg juicy5, olcsó jó. kerékbõl mavic crossride, vagy annál olcsóbban is lehet fûzni jót. kiegészítõk terén a meridának (x-mission) vannak jó-de-olcsó cuccai.
remélem tudtam segíteni. a vázak, amiket mondtam, normális árban vannak, a giant fõleg. az idei váz akciósan 285.
Posted 2008. December 10. - 20:44
Na ezt akkor most magyarázd el!
A horst-link meg azért jöne jól, mert mivan ha nem csak itthon akarom használni a bicajt.
Úgy tudom a horst-link-es rendszer elõnye úgy növekszik, ahogy nõ a rugóút. Nemtudom hogy ennek a 10 cm körüli rugóút tartományban mekkora szerepe van, de valamiért egy csomó helyrõl az jön le nekem (lehet hogy rossz helyeken keresgélek), hogy a horst-link a jó. Szóval az egészbõl azt akartam kihozni, hogy ha külföldre megyek tekerni, és nagyobb rugóút tartományra van szükségem, akkor elvileg jobb a horst-link, de ahogy Bikertigger is írta ebben a rugóút tartományban (kb 10-11 cm-ig, ha jól emlékszem) valószínûleg nem érezném a különbséget az fsr,nrs,kona felfüggesztés közt.
Bocsesz, sokat kell még tanulnom. Esetleg valami szakirodalom fellelhetõ neten errõl a témáról?
Posted 2008. December 10. - 18:29
horst linknek ehhez semmi köze (egyébként ebben a kategóriában nem biztos hogy szignifikáns különbséget fox érezni egy fsr egy maestro meg egy sima "kona" felfüggesztés közt)Hali!
Rbalint:
Köszi a keresgélést de asszem ezek a vázak kicsit meghaladják a költségvetést.
Itózs:
A felül vezetett bowdenek azért tetszenek, mivel nem nyomják szanaszét a kezem, mire mondjuk felviszem bicajt az akárhányadikra.
A horst-link meg azért jöne jól, mert mivan ha nem csak itthon akarom használni a bicajt. A maestro felfüggesztés-rõl eddig is tudtam, csak sajnos olyan vázakban van benne amit nem engedhetek meg magamnak.
Igazából vagy Cube XMS, Speci Stumpjumper FSR, Giant NRS vázak az esélyesek, bár nemtudom hogy mi lesz az aktuális helyzet mire elkezdhetem összeszedni az alkatrészeket.
Mindenkinek nagyon köszönöm.
P.S. egyébként 187 (és még fejlõdésben lévõ) magas vagyok
ha a Bálint által e,lített váazk drágák akkor az általad említettek közül max valami lehercolt nrs-t tudsz venni ....
meg az a 3 váz kb 3 karakter az nrs egy erõsen teljesítményorientált váz cc/maraton váz, a fulliérzést nem nagyon fogod vele megtapasztalni (mert nem nagyon mozogf
ha nem csak itthon akarod használni akkor leginkább a stumpi fsr-re kéne benevezni de kb az a legdrágább
Posted 2008. December 10. - 18:05
A horst-link meg azért jöne jól, mert mivan ha nem csak itthon akarom használni a bicajt.
Na ezt akkor most magyarázd el!
Posted 2008. December 10. - 17:18
Rbalint:
Köszi a keresgélést de asszem ezek a vázak kicsit meghaladják a költségvetést.
Itózs:
A felül vezetett bowdenek azért tetszenek, mivel nem nyomják szanaszét a kezem, mire mondjuk felviszem bicajt az akárhányadikra.
A horst-link meg azért jöne jól, mert mivan ha nem csak itthon akarom használni a bicajt. A maestro felfüggesztés-rõl eddig is tudtam, csak sajnos olyan vázakban van benne amit nem engedhetek meg magamnak.
Igazából vagy Cube XMS, Speci Stumpjumper FSR, Giant NRS vázak az esélyesek, bár nemtudom hogy mi lesz az aktuális helyzet mire elkezdhetem összeszedni az alkatrészeket.
Mindenkinek nagyon köszönöm.
P.S. egyébként 187 (és még fejlõdésben lévõ) magas vagyok
Posted 2008. December 10. - 16:10
Posted 2008. December 10. - 15:17
És Bioniconért minek akarsz a tengeren túlra menni, ha a cég német?:chin:Ennek a bringának mindig elfeljtem a nevét. Kerestem már rá bionic, biosol, bioturmix, bionicle stb neveken. Persze mindig valami ökörséget dobott fel a gugli, de az ára megmaradt bennem: 6000 dollár!? körül kapható valahol a tengerentúlon. (Ügyesebbek azért itthon is beszerezték már
De, ha tényleg villantani akarsz: ibiscycles.com
Posted 2008. December 10. - 15:15
Alsó bowden vezetés: volt már pár Specem, jelenleg is 3 fut a családban, de sok hátrányát még nem éreztem a lentfutásnak. Nekem sem volt a szívem csücske, de látva, hogy problémamentes a dolog elfogadtam(természetesen végig házban fut, ha nem, az tényleg nem jó). És az új Stumpi vázat nézegetve rájöttem még valamire. Olyan szépen oldották meg a bowden vezetést (mûanyag felcsavarozott vezetõk), hogy alig látszik , így nem zavarja a csövek harmóniáját.
Horst link érthetõ, de a maestro (Giant) sem kevésbé jó rendszer. Kizárva? Itthon és 12 cm út alatt nem érezhetõ és lényeges az aktív hátsó rész fékezés közben. Egy Kona is finoman és szépen mozog.
A többi feltétel (korm.csap, alu anyag, inkább tárcsás felfogatás, cserélhetõ váltópapucs) pedig majdnem evidens a 2-3 évnél nem régebbi vázaknál.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a felsorolt kitételek mindegyikéhez felesleges ragaszkodni. Már persze, ha egyszer kerózni is akar az ember.
Posted 2008. December 10. - 14:01
nem lesz jó nekivégigtúrtam neked az aprót, 3 értelmes vázat találtam.
1: giant trance, új, barna, 160e
2. speci fsr xc, használt, kék, L-es, 120e
3: speci fsr xc rebával!, használt, piros, s-es, 100e
az a baj, hogy nem tudom, milyen magas vagy, így azt se, hogy mekkora bringa kellene neked.
remélem azért tudtam segíteni.
giant nem horst linkes
speciken alul van vezetve a bovden
Posted 2008. December 10. - 13:38
1: giant trance, új, barna, 160e
2. speci fsr xc, használt, kék, L-es, 120e
3: speci fsr xc rebával!, használt, piros, s-es, 100e
az a baj, hogy nem tudom, milyen magas vagy, így azt se, hogy mekkora bringa kellene neked.
remélem azért tudtam segíteni.
Posted 2008. December 10. - 12:43
Egyébb okosságok: boneshaker.hu. Új típust hoznak be az országba: HAIBIKE. Német cég, igen nagy múltal rendelkezik a kerékpárgyártás területén. 500-600 ezerért már kaphatsz egy jó bicót.
Viszont azt gondolom (és picit hazabeszélek most) néz körül merida tájékon. Az új Trans-Mission HFS/TFS-ek ár/érték aránya nagyon jó. És aki tesztelte eddig csak dicsérte. Igazi All-Mountain gépek, minden terepen megállják a helyüket.
Szubjektív.
Posted 2008. December 10. - 11:56
De, ha tényleg villantani akarsz: ibiscycles.com
Posted 2008. December 09. - 23:58
Ja valaki meg tudja mondani annak a rendszernek a nevét, ami asszem az Euro bikeon volt, hogy ha megnyomok egy gombot a kormányon megemeli a hátulját elejét süllyeszti, megynyomom megint és vice versa a folyamat.
bionicon?
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Posted 2008. December 09. - 22:47
szvsz itthon normális forgalmazással rendelkezõk közt nem lesz olyan modell amely minden pontnak megfelel. tán a ktm-nek lehet az nincs fejbem de ha jól csalódom azt meg nem lehet vázként...Hali!
Kicsit már világosodik a helyzet, de még mindig sok az ismeretlen. A szívem azért a fully felé húz. A vázat használtam szerezném be, de nagyjából fogalmam sincs mik a kurrens össztelós xc/am vázak. (oké a speci stumpjumper meg a s-works kicsit meghaladná az anyagi lehetõségeket) Kis segítséget kérnék ebben. Azért van pár követelmény hogy ne csak úgy bele a vakvilágba:
- alu váz (az acél nehéz, a karbon drága)
- horst-link-es felfüggesztés
- hagyományos/félintegrált kormánycsapágy
- felülvezetett bowdenek
- kiszedhetõ v-fék szem nem hátrány, de a csak tárcsásnak jobban örülnék
- cserélhetõ váltópapucs
Ja valaki meg tudja mondani annak a rendszernek a nevét, ami asszem az Euro bikeon volt, hogy ha megnyomok egy gombot a kormányon megemeli a hátulját elejét süllyeszti, megynyomom megint és vice versa a folyamat.
edit ? ja hogy használt
akkor kicsit több a lehetõség
Posted 2008. December 09. - 22:02
Posted 2008. December 09. - 22:01
Kicsit már világosodik a helyzet, de még mindig sok az ismeretlen. A szívem azért a fully felé húz. A vázat használtam szerezném be, de nagyjából fogalmam sincs mik a kurrens össztelós xc/am vázak. (oké a speci stumpjumper meg a s-works kicsit meghaladná az anyagi lehetõségeket) Kis segítséget kérnék ebben. Azért van pár követelmény hogy ne csak úgy bele a vakvilágba:
- alu váz (az acél nehéz, a karbon drága)
- horst-link-es felfüggesztés
- hagyományos/félintegrált kormánycsapágy
- felülvezetett bowdenek
- kiszedhetõ v-fék szem nem hátrány, de a csak tárcsásnak jobban örülnék
- cserélhetõ váltópapucs
Posted 2008. December 09. - 16:20
õõõõõ..errõl itt eddig szó sem volt....
http://picasaweb.google.com/Bigtibike

Sign In
Create Account

Back to top