Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Merevfarú vagy összteleszkópos?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
276 hozzászólás a témában

geya

geya

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Szia!
Négy éve tekerek, ebbõl 1 éve versenyezgetek is, egy mervfalú meridával ami zúzósabb terepre is alkalmas (tfs 550 trail-utólagosan tunnigolva) Mindig nagy kérdés volt számomra is a merev/nem merev kérdés.
Úgy gondolom, hogy a mai fully bicók már olyan szintû rúgóstaggal vannak ellátva, hogy lockolva bármely merev vázassal felvehetik a versenyt, felfele és egyenesben.
Viszont ha engeded az összetlóst, lefelé menet össze sem lehet hasonlítani egy merev vázassal. Nem pattog el a hátulja, lefelé nagyobb biztonság érzetett ad stb.
Viszont semmilyen össztelós nem pótólja a gyakorlást és a technikai felkészültséget! Láttam versenyeken össztelós csúcsgépeket amint ,,állva,, maradtak merev vázas gépekkel szemben, egyszerûen a versenyzõ technikai tudása miatt.
Ha most vennék bringát, már mindenképp össztelóst vennék a fent említettek miatt.
Típusban nem szeretnék tanácsot adni, döntsön a pénztárcád. De, ha lehet mindenkép valamelyik neves gyártótól válasz.

A véleményem persze szubjektív.

tibibá

tibibá

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás

Hogy érthetõ legyen: Szerintem nem csak csúcs kategóriás vázakkal és alkatrészekkel lehet bringázni.

õõõõõ..errõl itt eddig szó sem volt....
mindenkit......

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
"az egy giant trance váz zárható taggal, állítható utas villával (max 13 centiig) és egy slx/xt szettel
nem egy olcsó móka, de idõvel megtérül. vagy vegyél ey speci stumpjumpert kompletten " (rbalint88)
Hogy érthetõ legyen: Szerintem nem csak csúcs kategóriás vázakkal és alkatrészekkel lehet bringázni.
És ha már ilyen szépen süt a nap most elmegyek bringázni :-)

ezt a fél mondatot értelmeznéd mert nekem nem megy. fõleg az elsõ része nem áll össze

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

de van élet lockout a speci, trance és az slx alatt is.

ezt a fél mondatot értelmeznéd mert nekem nem megy. fõleg az elsõ része nem áll össze
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Ha csak egy bringám lehetne én fullyt tartanék de nem 12 centit mozgót. Amikor a hétköznapi alu vázas után felülök a ruganyos vázas montimra mindíg elámulok a komforton amit nyújt. Az nrs tök jó kis váz, és igen nyomott áron lehet kapni. Csak hakan merem mondani mert ebbõl felzúdulás lesz, de van élet lockout a speci, trance és az slx alatt is. Feltöltött kép

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás

Amúgy 300ért fullyt.:D
www.nagykerekpar.hu Sintes fully full XT-vel 13at mozgó Marzó villával meg Mavic Cross Max kerékkel:D Ja és még 1 nem jön veled szembe az utcán.

Nekem nagyon szimpik ezek a bringák , csak nincs pénzem rá :)

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Neked felesleges a fully.
Egyébként mi nem kopóalkatrész egy bringán? :)

azok a dolgok, amiknek az élettartama normális használat és megfelelõ karbantartás mellett 5+ év. szerintem.

egyébként meg nem felesleges a fully. ha nem vagy versenyzõ, akinek az idõ számít csak, akkor inkább a gyorsaságot (felfele) áldozd fel a kényelemért (felfele és lefele). én is terepes alkalom hiányában itt a városon belül használtam elég sokat az elõzõ össztelósom, és meglepõen jó minõségûvé váltak az utak (demszky hazudj, csak rajt' ne fogjanak). szóval aminek szerintem lenne értelme, és nem kell több bringa, az egy giant trance váz zárható taggal, állítható utas villával (max 13 centiig) és egy slx/xt szettel.
nem egy olcsó móka, de idõvel megtérül. vagy vegyél ey speci stumpjumpert kompletten és akkor egy életremeg van oldva a gondod:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Neked felesleges a fully.
Egyébként mi nem kopóalkatrész egy bringán? :)

A sebesség mindent megold.

Tsipet

Tsipet

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás
Hali!

Olvasgatva a hozzászólásokat nem teszitek egyszerûbbé az ember helyzetét. Jövõre vagy talán azután építenék egy olyan bicajt, amire a kopóalkatrészeken kívül soha az életben nem akarok semmit költeni. Jójó ez lehet, hogy kicsit erõs volt, de nem szeretném állandóan szerelgetni.

Szóval nem tudom eldönteni, hogy nekem merevfarú avagy össztelós váz kelljen-e. Igazából nem bicajozom rendszeresen de, ha már nyeregbe ülök, szeretném élvezni a tekerést, és nem a gödrökkel meg hasonlóakkal törõdni. Ezért húz pici szívem a fully felé, mivel állítólag kevésbé fáradok el rajta, mint egy merevfarún. Meg aztán lejtõn is jobban lehet ereszteni, mellesleg jobban is tetszik, hogy elõl-hátul felfüggesztett.

A gond ott kezdõdik, hogy itt a Kisalföld kellõs közepén egy darab hegy sincs, Sopronba kéne járnom. Rendesen pedálozni nem tudok, tehát valamennyi kis pogo mindig lenne. A kérdésem az hogy megéri-e nekem a fully-t választani, még akkor is, ha nem használom ki teljesen, vagy vegyek egy viszonylag jó merevfarút, aztán hajrá? Egyébként nagyon gáz virsligumit tenni össztelós kecskére, aztán azzal aszfaltbetyárkodni?

A két eddigi jelöltem Giant NRS 2 <-> Magellan Pyxis (2007/2008)

Minden hozzászólást szívesen veszek.

Tom_i

Tom_i

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás

Egy képet tehetnél fel róla, kíváncsi vagyok rá.:)

Feldobok majd egyet a Kona topicba.

madgab

madgab

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás

Megvolt az elsõ út a Four-al, hát ez a hátsó rugózás valami csudijó, nemszabadna merevfarút árulni :D
A propedált még ki sem próbáltam, könnyebben mentem fel mint a Kulával a nehéz részeken, egy csomó energiát megspórol. Legközelebb megnézem a pp-t.

Egy képet tehetnél fel róla, kíváncsi vagyok rá.:)

Tom_i

Tom_i

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
Megvolt az elsõ út a Four-al, hát ez a hátsó rugózás valami csudijó, nemszabadna merevfarút árulni :D
A propedált még ki sem próbáltam, könnyebben mentem fel mint a Kulával a nehéz részeken, egy csomó energiát megspórol. Legközelebb megnézem a pp-t.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

kedves gyerekek!

300.000-ig össztelósat keregélek, csak újat!

mit ajánlotok?

spur hozzá még pár tizes és specko fsr xc
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Amúgy 300ért fullyt.:D
www.nagykerekpar.hu Sintes fully full XT-vel 13at mozgó Marzó villával meg Mavic Cross Max kerékkel:D Ja és még 1 nem jön veled szembe az utcán.
www.sintesibikes.com

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Az ott feltett kérdés jöhetett volna ide, az itt feltett meg mehetett volna oda. :)

A sebesség mindent megold.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
onnan küldték ide;)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
amúgymeg 5 sorral lejjebb ott a Milyen bringát vegyek topic :o
;)

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás

(ha még nem tetted meg) lehet nem ártana felhívni õket, szerintem könnyen lehet hogy ez a bicaj csak a honlapon létezik. kb. két hónapja vett ott haverom egy trance-t. emlékeim szerint csak az az egy volt.

ööö nem most aktuális

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.334 hozzászólás

néztem ezt is, a pakliban benne van

(ha még nem tetted meg) lehet nem ártana felhívni õket, szerintem könnyen lehet hogy ez a bicaj csak a honlapon létezik. kb. két hónapja vett ott haverom egy trance-t. emlékeim szerint csak az az egy volt.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás

Ha jó a méret, akkor pl ez: http://speed-way.hu/...D=116&katID=329

néztem ezt is, a pakliban benne van