Jelentkezz be Regisztrálj

Sárvédõ
Posted 2011. May 08. - 16:04

Posted 2010. November 24. - 16:27

Posted 2010. November 22. - 14:38

Posted 2010. November 22. - 14:20

Posted 2010. November 12. - 15:13

Posted 2010. November 11. - 18:41

Posted 2010. November 11. - 17:50

Tudod te a választ.
Ha ezt a bringát csak rossz(abb) idõben használod, miért nem teszel rá rendeset?
Igen, csak olyan nehéz elfogadni! :-> De Balu1 adott egy ötletet, azzal ideiglenesen jó lesz. Egy hosszú kábelkötegelõ és nem forog el többé. Max. ha le kell vennem, le kell vágnom a kötegelõt. A 2. sz. bicó egy régi V-fékes monti, régi 80-at mozgó villával, de már ezen sincs felfogató szem normális sárvédõnek. Nézegettem a neten, 6-7e pénz egy márkás, jobbnak tûnõ. Kérdés, hogy mi fontosabb most. Inkább 6-7e-el légteleníteni egy bicajbolt pénztárgépének fiókját vagy otthon várni, a lakásba cuppanáskor mikor landol az arcomban felmosóronggyal egy orbitális pofon. Jaj... ;-> (No jó, pofon azért nem, de hát a szemmel verés is verés:->)
Posted 2010. November 11. - 17:29

Vagy ha mégis azt akarod használni akkor a nyereg hátsó részéhez érdemes felrögzíteni egy racsnis mûanyag kötegelõvel.Vacak, esõs idõben .. gagyi Polisport sárvédõkkel .. hátul nem tudom annyira meghúzni azt az egy szem árva mûanyag csavarját a nyeregcsövön, hogy ne forduljon el.
Valahogy így, legalább próbaképpen, az meghatározhatja a pozíciót: http://forum.bikemag...36/#post1027084
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Posted 2010. November 11. - 17:11

(Vagy vegyek valami normálisat, ami ér is valamit?)
Tudod te a választ.

GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás

Posted 2010. November 11. - 13:44

Posted 2010. November 09. - 15:53

és erõsen tart, nem csúszik el.
A mûanyag gyorskötözõ nyáron még jó is lenne, viszont nekem most törött el egyik ilyen a kulacs rögzítésnél amikor kicsit hûvösebb idõben kint jártam. Régebben is volt problémám télen gyorskötözövel.
Mindíg van a bringa zsebben ilyen és jómúltkor valamit meg akartam fogatni vele. Viszont fagyban törött elpattant, majdnem mint az üveg. Azóta inkább fém huzalt hordok ahhoz ha valamit gyorsan rögzíteni kellene amíg haza érek.
Mûanyagból nem mindegyik bírja a hideget.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Posted 2010. November 09. - 12:44

Posted 2010. November 09. - 11:55

Nem tudom, hogy ezt tapasztalatból mondod-e, nekem ezek közül egyik sem következett be. Ettõl függetlenül aláírom, hogy a cateye bilincs szebb megoldás.
Ezeket nyilván nem kitaláltam. Sok kábelkötegelõ típust kipróbáltam, direkt emiatt vettem extra-széleset. Az elején tök jó volt mind. Fagyban simán elpattantak, s az UV is kikezdi rendesen. Ki is nyúltak, s emiatt gyakran elmozdult a sárhányó, s a csere során észrevettem, hogy a festést is szépen lekoptatta. Havonta kellett cserélnem õket, hogy preventív módon megelõzzem, hogy mondjuk az utolsó 100 kilométert zörgõ, kerékbe beleérõ sárvédõvel tegyem meg.
Érdekességképpen - a Polar perifériákat kábelkötegelõvel kell felrakni, s azok is kinyúlnak - nekem egy szezon után lóg az összes bigyó, pedig ez jóval kisebb terhelés, mint egy sárvédõ, ami rezeg, mozog, szél belekap.

Posted 2010. November 09. - 11:46

Posted 2010. November 09. - 11:36

a lapított karbonvillára meg ilyen gyorskötegelõ szerû, recés bilincs került. szintén cateye.
párszáz forint és bármilyen vázra fel lehet vele szerelni a pálcás sárvédõket.
amúgy csak egy oldalt kellett volna visszalapozni. 4-es oldalon ott az egész diskurzus, képekkel illusztrálva.
Posted 2010. November 09. - 11:33

Posted 2010. November 09. - 11:33

Van más megoldás. Dénes a Probike-ban ajánlotta, s tökéletesen bevált: vegyél 2 db lehetõ legkisebb Cateye bilincset, s azt szereld fel a hátsó támvillára. Nekem a nagyon karcsú csövek miatt ki kellett egészítenem hézagolóval, de ezt ugye egy rossz belsõbõl is kivághatod - ha egyáltalán kell. (a bilincs olyan 1 centis átmérõre való amúgy)
A gyorskötözõ elég nagy szívás, fõleg hidegben. Elpattan, pótolni kell, elcsúszik, kikoptatja a vázat, megnyúlik, lelazul, nem ajánlom.
A szem nélküli sárvédõk elég gagyik, nem védenek semmit sem, ráadásul edzésre alkalmatlanok, mert beteríted velük a mögötted jövõket.
Nem tudom, hogy ezt tapasztalatból mondod-e, nekem ezek közül egyik sem következett be. Ettõl függetlenül aláírom, hogy a cateye bilincs szebb megoldás.
Posted 2010. November 09. - 11:23

Értem.Amúgy nem egy drága váz, de nekem is fájna a szívem kifúrni, csak ez az ötlet is megfordult a fejembe.Mondjuk ha átfúrnám, túl nagy hiba nem lenne, csak nem lenne semmi baja:)
Lehet gyors kötözõvel megpróbálom, ha nincs más megoldás.
Van más megoldás. Dénes a Probike-ban ajánlotta, s tökéletesen bevált: vegyél 2 db lehetõ legkisebb Cateye bilincset, s azt szereld fel a hátsó támvillára. Nekem a nagyon karcsú csövek miatt ki kellett egészítenem hézagolóval, de ezt ugye egy rossz belsõbõl is kivághatod - ha egyáltalán kell. (a bilincs olyan 1 centis átmérõre való amúgy)
A gyorskötözõ elég nagy szívás, fõleg hidegben. Elpattan, pótolni kell, elcsúszik, kikoptatja a vázat, megnyúlik, lelazul, nem ajánlom.
A szem nélküli sárvédõk elég gagyik, nem védenek semmit sem, ráadásul edzésre alkalmatlanok, mert beteríted velük a mögötted jövõket.

Posted 2010. November 09. - 11:08

Lehet gyors kötözõvel megpróbálom, ha nincs más megoldás.