Jelentkezz be Regisztrálj
Legfrissebb szám - archívum #1
Írta 2004. február 02. - 16:19
Írta 2004. február 02. - 16:16
hm...
hol itt a veszteség? :
Írta 2004. február 02. - 16:09
de ha azt szeretned, hogy HAMARABB jojjon meg, fizess elo.
es nem mondtam, h ne sirj., sot azt se h igen. sirj nyugodtan...
de en meg inkabb megveszem az ujsagot, es kiolvasom helyetted is, jo? :-\
jogod nincs kevesebb kritizalni, de nem is ezt tetted.... vagy csak en nem talaltam meg azt a postot, ahol szidtad?
es ha ENNYIRE varod, miert nem fizetsz elo? (barati jotanacs, sok sok idegessegtol , szivrohamtol menthet meg....) gondolj az oregkorodra!!!
Írta 2004. február 02. - 15:44
Akkor is tele a f@@@ ezzel, hogy mindig ilyen nagy várakozás elõzi meg az új számot, aztán szétesik.
Mindegy. Majd elolvasom másét.
Írta 2004. február 02. - 15:29
3. Mindenes gép... Téged azért nem bírna egy hétig, mert nem arra használnád, amire való. A kerékpár egyes számú funkciója: közlekedési eszköz, legalábbis jó ideig így volt. Ha effelé sikerülne vinni a világot (de legalábbis néhány embert) nem így nézne ki a közlöködés (idézet GooRoo) minden pénteken 5 órakor Pesten. Sokszor kellemeseket derülök mikor látom, hogy sokan hanyattesõs DH-géppel közlekednek, térdükkel az állukat rugdosva, öntudatuk teljes fényében, és mindig úgy intézik, hogy legalább egy padka útjukat állja, amire fel-le ugorhatnak. Eközben az ugyanoda tartó parasztbiciklis 72milliószor megelõzte õket, és 5-ször elintézte, amit akart.
Ez azért elég szûklátókörû, de legalábbis gondolkozásmentes hozzáállás....szvsz.... :
kislust
Írta 2004. február 02. - 15:19
a megjelenes datuma NEM az ujsagarusokat jelenti.
epp errol szol az elofizu:
"elkotelezed" magad az ujsagnal, cserebe par nappal+1 hetvegevel ELOBB kapod meg.
de ezt ugy is el lehet erni, hogy kerekparboltban veszed meg.
aki meg nem fizet elo, az meg ne sirjon, hanem varja ki azt h par nappal kesobb, sot dragabban is kapja, mint az elofizetok....
szal matol-holnaptol irany az ujsagos....
es ha meg most sincs, az nem teljesen a bikemag hibaja:\
Írta 2004. február 02. - 15:09
Írta 2004. február 02. - 15:07
Akkor rohanok, nehogy elkapkodják, már nagyon hiányzik a havi betevõm...
Írta 2004. február 02. - 10:22
Spinning: jobban szerettem mellékletben, mert az egybõl a kukában landolt
Ennek örülök, hogy látom, hogy nem vagyok egyedül!!
Üdv: Gábor
Írta 2004. február 02. - 10:04
a elofizusok korabban kapjak meg par nap+egy hetvegevel.
szal ujsagosnal elvileg ma, videkieknel holnap lesz ott a DOLOG
de bicosboltokban, meg az elofizetoknek ottvan mar par napja...
Írta 2004. február 02. - 09:57
Aki eddig olvasta, az mind elõfizetõ?
Ha lehet kapni már, lécci írjátok meg hol vettétek!
Írta 2004. február 02. - 09:36
Ha jól emlékszem, akkor az októberi szám kapcsán szóltam hozzá ehhez a fórumhoz (elég negatívan) és úgy látom, hogy vevõk vagytok az olvasók véleményére. Nos ezért most egy összevont kritika jön a két összevont számról
Nov-Dec:
Az egész számot tekintve sokkal pozitívabb a kép, mint ezt megelõzõen.
Polar-os cikk: reklámszagú, minden esetre az októberiben valami edzés-elmélet folytatását ígérte a szerzõ ezzel ellentétben más vizekre evezett
Kormcsapágy: szuper, tényfeltáró infohaémaz
Bringatesztek: jók, kellõen objektívek
Tanyabájk: ez egyszerûen állat, az agy-gyûjtemény nagyon szép, ez a cikk telitalálat
Retro: akár az elõzõ, a szám csúcspontjai.
Gyárlátogatás, interjú: jó, jó a rendõr király választás riportalanynak. Innentõl csak azt írom ami rossz
Van virsligumis rész, egy bringás újságból kihagyhatatlan:) sztm ez is kell, persze a bmx mellett
Halmos G.: többet vártam, szép képek, de a kérdések és a válaszok laposak, érdektelenek, nem jön át a riportalany személyisége.
Jan-Feb.:
Retro: már kötelezõ jelleggel van , nagyon helyes
Hidroforming: mostmár értem, eddig miért nem hagyták a gyártók, hogy külsõsök szétfûrészeljék a vázaikat . Látva belülrõl, az illesztéseknél a hézagokat, a randa varratokat igencsak elbizonytalanodhat a hozzá-nem-értõ user, pedig valszeg a mostani váza is ilyen és már évek óta jól szolgál. Úgyhogy elismerésem a gyártónak, hogy volt mersze bevállalni a cikket és a szerzõknek akik jól dolgoztak az anyaggal és korrekt írást hoztak össze.(ja nekem is Meridám van:) )
Bringatesztek: megszokott minõség, talán a M. Pro Issue-ban van egy ki ellentmondás a Hidrof. cikk között ("ezt a gépet versenyzõknek találták ki" - "Az XC versenyeken valószínûleg nem ezek nyergében...")
Dura-Ace: jó bevezetéssel, élvezhetõ cikk.
Mindenes: aha, ez is kellett már, hiánypótló, nagyon jó.
Spinning: jobban szerettem mellékletben, mert az egybõl a kukában landolt , mindegy így csak átlapozom, egyéni szocproblem (nem lehetne mégis mellékletben )
Karlovitz K.: ez viszont a HalmosG interjúval ellentétben nagyon életszagú, lehet, hogy az alany jobb választás volt? Tetszett.
A két túraleírás:Az elõzõ számból ezt hiányoltam, nagyon jók, jöhetne rendszeresen.
Powerbar: lehetne ezt is a Spininnggel együtt mellékletben Oldalkitöltõ szaga van, ráadásul semmi értelme.
BMX: okés és kell is.
Nincs viszont outi hírek riport stb. akár egy-két oldal is jó lenne.
Összeségében elmondható, hogy a fogalmazásban határozott fejlõdés érezhetõ, a tesztek objektívabbak, mint régen, mellõzik a szerzõ szélsõséges privát véleményét. Egy szóval: jó az irány! Csak így tovább.
Írta 2004. február 01. - 23:48
Örülök hogy sikerült kicsit megmozgatnom egyesek ujjait hozzászólásommal :) Továbbra is fenntartom a véleményem, de ez nem jelenti azt hogy nem lehet igazatok, másképpen gondolkodunk.
Hogy kicsit megértsetek... nem vagyok DH-s :) összetelós, erõsebb bringám van, 13-13 cm rugóúttal, de fel tudok tekerni azért egy-két dombon (Nagy-hideg hegy) triálozok is, mindkettõ inkább amikor idõm engedi (heti 3-4 alkalom) A snowboard pedig nem olyan nagy gond... Szlovákia, Chopok Észak/Dél teljesen megfelel hétvégi mókázásokra. Göd sajnos nem sícentrum ez igaz. Bár jól jönne 2-3 kétezres meg 6-7 felvonó :)
Nos fûzzük kicsit tovább a gondolatokat....
1. Ezt akkor is barbárságnak tartom, bár lehet hogy csak én vagyok ilyen vigyázós :)
2. Ez a "leáldozóban van" dolog idézet az újságból, csak nem jelöltem, de ebben a formában nem igaz SZERINTEM.
3. Elsõsorban az elnevezéssel van bajom, a cikkbe nem igazán olvastam bele mert nem érdekel. Mindenes bringa nincs, nem volt és nem is lesz!
Az hogy törekszünk valamire nem jelenti azt, hogy sikerül(t) megvalósítani.
4. Megdöbbent az hogy egy jó névvel mit el nem lehet adni, sõt divatot lehet csinálni!! Inkább legyek csirke mint hogy egy terembe zárva gyötörjem magam :) Ez a dolog nem arról szól mit amit a cikk állít hogy milyen ***va jó a társaság meg a hangulat, hanem arról hogy hogyan tartsuk, fejlesszük a kondíciónkat. Kicsit messze áll attól, amiért a kerékpározást szeretjük, természet, friss levegõ (jó esetben).
Hogy árnyaljam a dolgot még egy kicsit, amit a Karlovitz Kristóf csinál és ír az kifejezetten szimpatikus, pedig országútival is megy/ment rendesen!
Egyébként mondtam hogy csak kötözködök, és ez az én véleményem. Ezek a dolgok ZAVARTAK, ugyanúgy mint mást esetleg az hogy nem 2 hanem 5 teljes oldalas hirdetés van benne.
Részemrõl ennyi, aki ezután sem ért meg az nem is fog.
Írta 2004. február 01. - 18:19
(1-2 cikk kivételével) elolvastam az új számot. Úgy összefoglalva tetszett. Sztem valahogy úgy más volt mint a többi. De nem tom miért. De hogy jó, az biztos.
Jók a túraleírások, és az is h télvíz idején is sikerült jó teszteket csinálni (Dura-Ace, Pyxis, Mongoose vs. Kona, Scott, stb.)
KTM teszt: az jutott róla eszembe, h a téli szünetben kimentünk a tátárába egy napra, és ott is a sok-sok-sok síelõ között egyszer csak felbukkant 3 bringás
tök jó lehet magas hegyekben hóban menni
Karlovitz Kristóf: respect
Merida-darabolós cikk: bizt. velem van baj, de a képekbõl nem látom azt, amit látni kéne (ami mellé van írva) :-[
eurobike: mint eddig (azaz jó, csak a képeket néha keresni kell. azaz inkább a képen lévõ számot)
na kb. ennyi
Prefi
ja, most én kicsit sokalltam az egészoldalas reklámokat, de tom h ez kell
Írta 2004. február 01. - 14:01
Erõteljes csodálkozást éreztem elolvasva a hozzászólásod, ami mint írtad szubjektív. Kicsit én is az leszek.
1. Szerinted hogyan lehet megvizsgálni egy új vázkészítési technológia mibenlétét? Kézenfekvõ, válasz: úgy, hogy elhiszed, amit a gyártó állít. Gondolom nem ezt várod tõlünk. ATomban hál' Istennek megvan az a gyermeki kíváncsiság, amely arra készteti: szedjük szét, nézzük meg, hogyan mûködik. Ez egy váznál annyit jelent: vágjuk ketté, mivel a gyártó nem adott olyan mintadarabot, amely ilyen állapotban látható volna. (Egyébként ez a vágott bemutatás nem annyira ritka, lásd agyak, vázak etc.) Hogy ez erõforráspazarlás? Nem értem mit értesz ezen. Ez a váz egy tárgy. Darabig használod, eladod, megtartod, végül úgy végzi mint a tárgyak legtöbbje. Itt nem állatkísérlet történt, nem fájt neki a mûvelet, és ráadásul neki jutott az a megtiszteltetés, hogy megmutathatta kb. 25000 magyar olvasónak, mi is rejlik kétségtetlenül csinos külcsínje alatt.
2. Nem értem a kérdést. Milyen csillag és milyen leáldozás? A monti a kerékpározás egy szakágának kifejlesztett gép, amely kitûnõ 1 területre, és visszafogott 5 másikra. Ha Te a szakágak közül csak 1-et ûzöl, sok örömet kapsz, de legalább ennyit veszítesz. Mi úgy gondoljuk, a kerékpározás valamennyi területe egyenértékû, és sokan közülünk ûzik több ágát is. Sokáig én is hasonlóan gondolkoztam, mint Te, aztán kipróbálva más felhasználásra szánt kerékpárokat, rájöttem, nem butaság és nem luxus, ha az embernek több gépe van és egyszer ezt, másszor azt használja kedve és az adott területre alkalmasság szerint. Szerintem próbálj ki egy jó országútit, trekkinget, tandemet, fitnesz gépet, egysebességest, és rájössz nem leádozó csillagról van szó, csak a hasonlatnál maradva, Te eddig csak egyet láttál, holott kismillió van.
3. Mindenes gép... Téged azért nem bírna egy hétig, mert nem arra használnád, amire való. A kerékpár egyes számú funkciója: közlekedési eszköz, legalábbis jó ideig így volt. Ha effelé sikerülne vinni a világot (de legalábbis néhány embert) nem így nézne ki a közlöködés (idézet GooRoo) minden pénteken 5 órakor Pesten. Sokszor kellemeseket derülök mikor látom, hogy sokan hanyattesõs DH-géppel közlekednek, térdükkel az állukat rugdosva, öntudatuk teljes fényében, és mindig úgy intézik, hogy legalább egy padka útjukat állja, amire fel-le ugorhatnak. Eközben az ugyanoda tartó parasztbiciklis 72milliószor megelõzte õket, és 5-ször elintézte, amit akart.
4. Szobabicikli. Ha Te a Spinninget ezzel azonosítod, vélhetõen fogalmad sincs mirõl beszélsz. Télen igen kellemes dolog síelni, vagy snowboardozni, ám lássuk be, kis hazánk nem ezen sportok fellegvára, ha kinézel az ablakon a tél több mint fele napján, nem szorul bõvebb magyarázatra a dolog.
Akinek fontos a mozgás, és ezen nem csak a kerékpárt értem, jó ha télre is talál magának valamit, a 4 hónapból egy hét osztrák happening mellé. Göd nem hiszem, hogy síparadicsom volna, ha mégis akkor szólj, mert átköltözöm.
Ha pedig próbáltad már, mi a különbség egy görgõ és egy spinning gép között, mit jelent egy ilyen edzés, nem fogsz ilyen -meg ne haragudj- baromságokat írni.
Balázsról annyit, hogy szerintem neked nem "ka", mert jó egy tizessel öregebb nálad, másrészt nem hiszem, hogy porig alázná a csillagodat, pusztán másként gondolkodik bizonyos dolgokról. Ha figyeled, jórészt nem is montis vonalat visz az újságban, inkább csak el-el kalandozik.
az 5-6 pont a "szakemberek" dolga, abba nem ártom magam...
üdv: andrás
Írta 2004. február 01. - 13:10
Nincs sok sportolónk,aki 2.7-es gumival szaladgálna... És ha tényleg hozzájuk szólna,akkor már rég csõdbe is ment volna:) De nem...
Bár egy 27-es bringát én is vennék a montim MELLÉ, túrázgatni mivel a 2.7-es gumi kicsit sem haladós. Annyi zavar csak, hogy Balázska rendszeresen porig alázza a montikat. Ha nem tetszik neki ne írjon róla.
Ha megnézed,nem is ír montikról,talán a Hungária vs Duke cikk volt az egyetlen,ami így eszembe jut hirtelenjében...És nem alázott porig semmit.
Egy német bringásboltba betérve ez úgy néz ki hogy kb egyenlõ arányban vannak a Monti, országúti, trekking, city, stb. bringák, nem úgy hogy csak túrabicókkal van tele az áruház(!)
Hasonló arányok jellemzik a Bikemagot is,illetve itt van még BMX és triál is.Szerintem tök egészséges.Nayo,ha õszinték akarunk lenni,monti túlsúly van,de ez logikus...
3. Engem egy ilyen egy hétig sem bírna
Ha nem arra használnád,amire ki van találva,akkor tényleg nem bírna... :x
A szerzõ erõforrásait meg ne féltsd, szerintem van elég...
Naya,amíg nem az enyémet vágják,addig csak hajrá elõre a lenini úton!:)Mindent a tájékoztatás érdekében!
Írta 2004. február 01. - 12:24
1. Nem arról van szó hogy szét merik-e vágni, hanem, hogy barbárságnak, erõforráspazarlásnak tartok egy új vázat feldarabolni.
Egyébként most még jobb a hagyományos, de amint fejtesztenek ezen a technológián, és nem a vázból kiindulva kezdenek tervezni, hanem a lehetõségekhez igazítják a vázak tervezését, sokkal jobb megoldások születhetnek.
Én most csak erre reagálnék.
Valóban nem a merés-nem merésrõl van szó, de barbár-nem barbár, az ilyen cselekedetek nyilván arra irányulnak, hogy egy új dologról kideruljön hogy értelmes dolog e, vagy csak erõlködés.
Azért mert még nem kiforrott, vicces lenne 1-2 évet várni a szétdarabolásával.
Most kell kiderülnie, hogy MOST mi van, mert ebbõl már IDÉN is sok fog fogyni, ezért nem értem mi a baj azzal, ha a nép tájékoztatva van még idejében.
A szerzõ erõforrásait meg ne féltsd, szerintem van elég...
üdv, lcs
Írta 2004. február 01. - 09:37
Egyébként most még jobb a hagyományos, de amint fejtesztenek ezen a technológián, és nem a vázból kiindulva kezdenek tervezni, hanem a lehetõségekhez igazítják a vázak tervezését, sokkal jobb megoldások születhetnek.
2. Valakinél biztos tendencia, de asszem ez az újság inkább a sportolókhoz szól(t) nem a hétvégi bringásokhoz. Bár egy 27-es bringát én is vennék a montim MELLÉ, túrázgatni mivel a 2.7-es gumi kicsit sem haladós. Annyi zavar csak, hogy Balázska rendszeresen porig alázza a montikat. Ha nem tetszik neki ne írjon róla. Egy német bringásboltba betérve ez úgy néz ki hogy kb egyenlõ arányban vannak a Monti, országúti, trekking, city, stb. bringák, nem úgy hogy csak túrabicókkal van tele az áruház(!)
3. Engem egy ilyen egy hétig sem bírna.
4. Dolog :)
5. Raven vázban az volt a jó hogy idõvel levált a karbon a magnézium(!) vázról.
De ha esetleg lett volna szerencséd élõben látni egyet, láthattad volna hogy azért a C-hez szokásos módon igényesen volt kialakítva.
6. A Rotwild az Eurobike-os cikkben van...
Szóval ezek még mindig az én véleményeim, és mint ilyenek, szubjektívek :)
Írta 2004. január 31. - 09:44
2.Gondolj bele,mik jönnek mostanában;Author Cross,Merida LRS trekking ,Hungária fittnes... Ez 1értelmûen egy tendencia...
3.Tök fain.A régebbi Koch Bauhausra emlékeztet,bár nem olyan szép:) Meg inkább egyenes kormány rulz:)
4.DOLOG. :-X
5.Raven vázban mi volt a jó? Azon túl,h volt benne karbon (fanfárok,miegyéb ) 1 forgáspontos kb Tesco váz,kicsit erõsen fogalmazva...Jó,a gép többi része az más tészta:) Jahh,és ha jól emléxem,a karbon pedig alu magra volt rádolgozva:)
6.
Írta 2004. január 31. - 09:34
2. A montik csillaga leáldozóban van?????
3. Grrr mindenes gép...
4. A versenyzõkön kívûl nem hiszem hogy sokakat érdekel hogy milyen jó dolog "szobabiciklizni" fõleg nem két oldalon... Tényleg Q jó lehet a melletted 5 centire izzadó emberek szagát szagolni. Én inkább snowboardozok télen, nyáron meg megyek az erdõbe...
5. A Cannondale-nek volt már karbonos próbálkozása ami azért annyira nem volt rossz (Raven, de a Scalpelnek is van karbon része)
6. Ha azt a Rotwild vázat annyira tesztelni akarták, a fejcsõt miért nem vizsgálták?
Na jó csak kötözködõs hangulatom van bocsi :))