Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Egysebességes bringa építese házilag

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
304 hozzászólás a témában

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 hozzászólás
az V fék kar (gratula a tulaynak)

amugy meg neked ilyen promax kell:
http://www.mr-cycle....inlinelever.jpg

4000 Ft a pár. és sok helyen kapható.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Múlt 7en írtam, hogy jó volna összehozni a kanti fékkart az országúti kormánnyal.
Ilyenre gondoltam...

bgergo

bgergo

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

Wooow! Cool!
Milyen hajtókar az rajta milyen hosszú középtengellyel?

:) köszi
a hajtókar coda, nagyon megszerettem (ha lehet ilyet mondani egy hajtókarról) de lehet, hogy idõvel lecserélem.

http://pix.bikemag.h...311_004_res.jpg

a középrész fsa, ha jól emlékszem 110mm-es

korábban érdeklõdtek a fórumban single speedhez használható láncról....és mivel senki sem említette, én megtenném: kmc kool 710

Fõleg bmx-esek és triálosok használják, de én melegen ajánlom ss-hez is.

mikp71

mikp71

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

az én lovam:

http://pix.bikemag.h.../el_speedo_.jpg

Wooow! Cool!
Milyen hajtókar az rajta milyen hosszú középtengellyel?

zirp

zirp

vendég

• fórumtag
  • 67 hozzászólás

az én lovam:

Egyszer még veszek egy cannondale-t!
Mondjuk egy ilyet!
Szép, gratula!
2StUpId2ShIfT

bgergo

bgergo

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
az én lovam:

bgergo

bgergo

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

Talált! Nagyon kellemes, 90-es fordulattal 30-at megy.
Connex 808.

köszi!

ez nekem is bevált, életem eddigi legkényelmesebb áttétele.

mikp71

mikp71

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

44/16-os áttételed van? milyen láncot használsz?

Talált! Nagyon kellemes, 90-es fordulattal 30-at megy.
Connex 808.

nexus8

nexus8

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Eléggé. Nekem legalábbis fut.
A rögzítõcsavarokat le kell rögzítõzni, aztán jó, egyébként hamar kimozog a tárcsa.

bgergo

bgergo

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

Hát ööööööõ, biztos azért, mert nem volt excentrikus:-)

44/16-os áttételed van? milyen láncot használsz?

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Elég jól.
Én kezdtem itthon (legalábbis a fórumon belül) a dolgot. Csináltam magamnak meg pár másik emberkének. Voti pl. elégedett vele, ha jól tudom. Ha kell, dobj privit, ha meg kérdezgetni akarsz, jöhet bármi az örökhajtós topikba.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Mennyire mûködik a fixi hátsóagy készítése tárcsás elsõagyból?

mikp71

mikp71

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

Csak azt mondom amit a környezetemben tapasztaltam, fityisznek az ENO agya fél év után beállt.
http://www.singlespe...asec/yasec2.jpg

Hát ööööööõ, biztos azért, mert nem volt excentrikus:-)

inbred

inbred

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás

Inbred: beba*na, ha egy ilyen agy esetében fél év múlva mást mondana, minthogy "újszerû" állapotban vannak a csapágyak, nem?? azért ez nem b+ szint, akármilyen legyen is az!

Csak azt mondom amit a környezetemben tapasztaltam, fityisznek az ENO agya fél év után beállt.
http://www.singlespe...asec/yasec2.jpg
[SIZE=1][/SIZE]

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

Az ár eredete részben a kis széria és a kézi munka. A csapágy forgását a C-rekord középtengelyhez tudnám hasonlítani. Mivel nem gyorszáras az agy, ez a tulajdonság beépítve is megmarad. ((Az excenter nem zömíti a tengelyt.)) A láncfeszítést kiesõpapucsnál is megoldja, csak a fékpofát kell utánállítani. (Excentrikus középtengelynél meg ugye a nyeregcsövet és nyerget). A látvány elsõrangú, a fíling maximális (megfizethetetlen). A szerelõbarátom, aki a kereket építette ("Videó", Miskolc) szintén meg volt vele elégedve. A csapágyak tartósságáról remélem csak 10 év múlva kell majd mondanom valamit:-) Mindazonáltalvégezetül ilyesmit szerintem nem gazdasági megfontolásból, inkább szerelembõl vesz az ember, miután a vasat elõször látta/kézbevette:-)
Off:
Azisigazpersze, hogy 20 éves koromban (16 éve) Anlen Cougar fullmerev shimano 200GS 27e forintos kerékpárom nyergében ugyanez az érzés fogott el Fehérkõrõl a völgybe lenézve a szerpentinen felkapaszkodás után.
Nem mondom, hogy mindegy mit, de tekerni 1000-rel, ahogy mondod, az lehet a lényeg, nem?

Naja, még csak 24 vagyok...
Tény, hogy a fórumtársak "többsége" is "csak" szerelmbõl hajt XTR-t, mint ahogy White agyat is.
A fíling a lényeg, bár egyenlõre nálam ezt adja egy sima menetes agy is (Sachs Rival köszörült kónusszal - tudom, nem White, de szépen forog és van benne anyag...)
Adom neki városban és majd aszfaltos túrán is!
Egyre inkább egyszerûsítem a montim is...
Tény, hogy minkent a bringázás szeretete kell, hogy összekössön - ezért nem értem, hogy miért van megosztva ez és a a korábbi SS topic.

Inbred: beba*na, ha egy ilyen agy esetében fél év múlva mást mondana, minthogy "újszerû" állapotban vannak a csapágyak, nem?? azért ez nem b+ szint, akármilyen legyen is az!

inbred

inbred

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás

A csapágyak tartósságáról remélem csak 10 év múlva kell majd mondanom valamit:-)

Jó lesz az fél évnek is, közeli tapasztalat :(
[SIZE=1][/SIZE]

mikp71

mikp71

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
Az ár eredete részben a kis széria és a kézi munka. A csapágy forgását a C-rekord középtengelyhez tudnám hasonlítani. Mivel nem gyorszáras az agy, ez a tulajdonság beépítve is megmarad. ((Az excenter nem zömíti a tengelyt.)) A láncfeszítést kiesõpapucsnál is megoldja, csak a fékpofát kell utánállítani. (Excentrikus középtengelynél meg ugye a nyeregcsövet és nyerget). A látvány elsõrangú, a fíling maximális (megfizethetetlen). A szerelõbarátom, aki a kereket építette ("Videó", Miskolc) szintén meg volt vele elégedve. A csapágyak tartósságáról remélem csak 10 év múlva kell majd mondanom valamit:-) Mindazonáltalvégezetül ilyesmit szerintem nem gazdasági megfontolásból, inkább szerelembõl vesz az ember, miután a vasat elõször látta/kézbevette:-)
Off:
Azisigazpersze, hogy 20 éves koromban (16 éve) Anlen Cougar fullmerev shimano 200GS 27e forintos kerékpárom nyergében ugyanez az érzés fogott el Fehérkõrõl a völgybe lenézve a szerpentinen felkapaszkodás után.
Nem mondom, hogy mindegy mit, de tekerni 1000-rel, ahogy mondod, az lehet a lényeg, nem?

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Grat, hogy ilyened lett, légy rá büszke, és hajtsd 1000-rel!!!
Tény hogy XTR árban van...vagy drágább, biztos megéri? írj tapasztalatot az agyakról, mer nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi kerül 40 pézbe 1 ilyen agy esetében...

mikp71

mikp71

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
Rendeltem 1-2 dolgot onnan messzirõl, ha megérkeztek beszámolok a tapaszatlatokról:-)
Az biztos, hogy az árcédulán figyelõ kedvezõ ár ideérve megváltozik...

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 hozzászólás
Lehet, hogy szállítanak, de mire ideérne, minimum duplájába, de inkább háromszorosába kerülne az eredeti árnak, ráadásul ki tudja, mikorra érne ide... Amerika sajnos még mindig messze van.
Van viszont most befûzve egy kerekem flip-flop ipari csapágyas B+ aggyal (135mm-es), vmi trekking-jellegû felnivel (tán Mavic A119?), ha esetleg érdekel, dobj egy üzenetet.