Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

arpo77

arpo77

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Szóval :D Ez egy Pilot C lenne és akkor milyenre érdemes állítani az elõfeszítést a 115 kilóhoz?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
pilot xc (szintén 28,6 becsúszó) simán bírta alattam mikor annyi voltam

jó, tárcsaféket nem kell rátenni

de kevésbé volt kolbász mint a marzo maraton xc a 30-as becsúszókkal
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 posts
Mennyi?!? Hát... Lehet, hogy csirke lenne alád a 28-as becsúszójával. (Most nagyon finoman fogalmaztam. :D )
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

arpo77

arpo77

vendég

• fórumtag
  • 31 posts

Azt egyszer beállítod a súlyodhoz és próbálsz nem elhízni. Féktüske? Szerintem minden RS tüske jó bele. Csak van valami tárcsamániás, aki kiszedte a sajátjából, hogy ne csúnyítsa el a bringáját.

Köszi! 115 kg vagyok akkor milyenre érdemes állítani? Ja és akkor ezek szerint a csavarhúzós állítgatástól nem lesz baja?

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 posts
Azt egyszer beállítod a súlyodhoz és próbálsz nem elhízni. Féktüske? Szerintem minden RS tüske jó bele. Csak van valami tárcsamániás, aki kiszedte a sajátjából, hogy ne csúnyítsa el a bringáját.
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

arpo77

arpo77

vendég

• fórumtag
  • 31 posts

kb semmi nincs hozzá itthon.

És amúgy milyen az a teló? És -mint teljesen láma kérdezem- az, hogy csak csavarhúzóval tudom állítani az elõfeszítést befolyásol valamit, tönkre mehet belül valami emiatt?

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
kb semmi nincs hozzá itthon.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

arpo77

arpo77

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Sziasztok! RS Pilotról mi a véleményetek? Mennyire szervízigényes? Amit tudnék venni abba kellene kettõ v-fék tüske, olyat lehet-e külön kapni, ill. a preload nem mûködik csak csavarhúzóval lehet állítani mert a gomb letört, olyat lehet-e hozzá szerezni? Elõre is köszi a válaszokat!

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
új villám
RS Sector R SL Coil 150mm, 20mm átütös. U-Turl, MC nélküli. (OME)
Tömeg mindenestöl 1968gr. Menettapasztalat talán holnap :)

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts
Érdeklõdnék, hogy a pozitív kamra gyakori (évente 8-10 alkalommal) nyomásmentesítése lehet-e valamilyen negatív hatással egy 2010-es Reba Race belsejére, mûködésére, élettartamára? Sajnos a tetõcsomagtartóra csak akkor rögzíthetõ a bringa, ha a pozitív kamra nyomásmentesítésével csökkentem a fejcsõ magasságát, a bringatartó karja így át tudja fogni az alsócsövet. Kösz a válaszokat!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
120-as recont még elviseli, annak csekélzebb a beéõp0tési magassága mint a 130-asoknak (493mm a 130-aspké 510). mászni picit tán roszabb vele, de nem vészes sztem. ha meg nem jön be még mindig lehet távtartóval csökkenteni 80-ra vagy 100-ra
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts

130 [mm] nem való egy cc vázba, pláne nem revel. Nemcsak, hogy az irányítást cseszi el a lapos villaszög miatt (nagyon lomha lesz), hanem a fejcsõre is veszélyes, épp a villaszög miatt. Monoblokk is magasabbra kerül, ezért az ember is magasabbra kerül. (tul.képp így az eff. felsõcsõhossz is megváltozik)

Hogy érted hogy pláne nem Revel? :)
Szerintem nagyon jó teló

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
Nekem Recon van ami 120-ra van kihúzva! Mászásnál sokkal jobb a 80-100 mivel nem emeli annyira az elejét mivel elõrébb van a súlypont! Én ezt a stucni megfordításával kalibráltam így egész szépen lehet vele mászni és lejtõzni! A Revelation meg elvileg U-turn-ös amit bármikor visszarakhatod 100mm-re

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
130 [mm] nem való egy cc vázba, pláne nem revel. Nemcsak, hogy az irányítást cseszi el a lapos villaszög miatt (nagyon lomha lesz), hanem a fejcsõre is veszélyes, épp a villaszög miatt. Monoblokk is magasabbra kerül, ezért az ember is magasabbra kerül. (tul.képp így az eff. felsõcsõhossz is megváltozik)

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Nem tudom jó helyre írok-e, gondolkozok egy teleszkóp cserén most egy Torám van 100mm úttal le szeretném cserélni egy 130-as Revelationre vagy Reconra, ez még kétes, de a vázam (Magellan Crux 2007 21") optimális fejcsõszögéhez 80 vagy 100-as rugóút ajánlott. Ha ennél nagyobbat teszek bele akkor nem fog összepasszolni vagy ez igazából mit jelent?

Mexi

Mexi

vendég

• fórumtag
  • 32 posts

Tora T K mozgásáról tudnál pár szót írni? Én is ebben a típusban gondolkozom. Írták régebben, hogy néhány Torában mûanyag persely van, ami rontott a mozgásán. Remélem ebben már nem.

Sajnos, nem vagyok jártas az alkatrészeit illetõen, ezt adták a biciklihez, de ha segítesz hogy hol kell megnéznem akkor megcsinálom.
A mozgásáról annyit tudok mondani, hogy nagyon könnyen megindul és kb. 80mmig jól is mozog (75kg vagyok) de az ez utáni utat csak akkor tudtam "kisajtolni" belõle, hogy ha igencsak ránehezedtem a villára, ezért majd egy lágyabb rugót tetetek bele vagy elcserélném valakivel egy nagyobb úttal rendelkezõre :) Nem csavarodik, nagyon merev teló csak amire én használni szeretném a biciklit oda kevés az út. Szinte új (1 hónapos), karcmentes állapot. Ez volt a reklám helye. :)
Lock out is jól mûködik rajta, csak akkor mozog egy kicsit ha tényleg ránehezedek.

bohus1

bohus1

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
köszi a választ

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
az újabb típusoknak eBay-en 500-900$ az ára

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

bohus1

bohus1

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
bocs akkor úgy kérdem ,hogy újonnan mennyibe kerül?

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Itt az apróban is van legalább három.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."