Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Csak arra lennék kiváncsi, hogy a becsúszók rövidebbek-e mint a 120-asnál. Mert ha nem, akkor a kikoppanásgátló gumibakból ha vágnék, nyernék kb. 1 cm-t.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts

akkor szerintem buktad.OEM villában találkoztam 80-al és 100-al is fehér SL-bõl de egyiket sem lehetett húzni

igaz.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

Honnan van a kép? Explorerben nagyon kicsi, nem látom rendesen. Nekem csak 1 gumi volt benne, nem pontosan ilyen. A villám OEM verzió.

akkor szerintem buktad.OEM villában találkoztam 80-al és 100-al is fehér SL-bõl de egyiket sem lehetett húzni

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Bizony-bizony két szezon alatt csak egyszer kapott friss olajat, legutóbb idén tavasszal. Most mikor szétszedtem fekete lé folyt ki a lábból. Látványos kotyogást nem tapasztaltam. Még egy kérdésem lenne. Most 100 mm a rúgóút. Ha átállíttatom 80 mm-re /ezt a részét már szakemberre bízom/ akkor a becsúszószár lábból kilátszó része is 20 mm-rel rövidebb lesz? Mert így akkor már nem látszódna ez a kopás, beteszem az új szimeringeket és használom tovább amíg lehet, miközben elkezdek spórolni egy új telóra. Köszönöm az eddigi segítséget is!

Tyû, ez a becsúszó nem néz ki túl szépen!... :-( Ez alatt a 2 szezon alatt mérted, mennyi km-t mentél ezzel a villával?
Annyit lehetne még talán tenni, hogy ha felbukkan hirdetve Recon becsúszó és váll törött lábbal, de a becsúszó+váll még ép, akkor viszonylag olcsón megúszható egy nagygenerál. Sajnos szerencse is kell hozzá... A szakik azt is megmondják itt szerintem, esetleg milyen alternatívák jöhetnek szóba a Recon becsúszó+váll mellé (bizonyos Reba verziók?).

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Honnan van a kép? Explorerben nagyon kicsi, nem látom rendesen. Nekem csak 1 gumi volt benne, nem pontosan ilyen. A villám OEM verzió.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
Gyárilag ugye 3 gumibak van benne! Gyári adatok szerint ha egyet benne hagysz 130mm lesz, ami baromság! 120mm a max és a 2centis darabot szigorúan hagyd benne

Feltöltött kép

A képen nem a perforált gumibak van, azért is írják hogy mennyit kell levágni belõle!

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Az a baj, hogy a rugó oldalon a felkoppanás gátló gumibak felett nincs spacer. A csillapító szárral nem lenne gond, mert ha azt koppanásig kihúzom, akkor kb. 2 cm-rel hosszabb a nyomórúd mint a rugó oldalon. Ha a gumibakból vágnék, nyerhetek kb. 1,5 cm-t. A kérdés az lenne, hogy a becsúszók elég hosszúak-e. Nem hinném, hogy több fajtát gyártottak.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

Helló!

Recon sl (fehér, még nem pm-es) kihúzható 100-ról 130 mm-re?

130-ra semmiképp max 120-ra de fajtája válogatja,volt amelyik igen volt amelyik nem.Szétszedés után derül ki

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Helló!

Recon sl (fehér, még nem pm-es) kihúzható 100-ról 130 mm-re?

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts

Létezhet. Akkor szokott így kopni ha ritkán kapott olaj cserét, vagy ha kotyog. Cserélhetõ a persely, de szerintem hiába. A kopott becsuszo el fogja kezdeni kajcsizni.

Bizony-bizony két szezon alatt csak egyszer kapott friss olajat, legutóbb idén tavasszal. Most mikor szétszedtem fekete lé folyt ki a lábból. Látványos kotyogást nem tapasztaltam. Még egy kérdésem lenne. Most 100 mm a rúgóút. Ha átállíttatom 80 mm-re /ezt a részét már szakemberre bízom/ akkor a becsúszószár lábból kilátszó része is 20 mm-rel rövidebb lesz? Mert így akkor már nem látszódna ez a kopás, beteszem az új szimeringeket és használom tovább amíg lehet, miközben elkezdek spórolni egy új telóra. Köszönöm az eddigi segítséget is!

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Létezhet. Akkor szokott így kopni ha ritkán kapott olaj cserét, vagy ha kotyog. Cserélhetõ a persely, de szerintem hiába. A kopott becsuszo el fogja kezdeni kajcsizni.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts
Sziasztok! Van egy Recon 351 teleszkópom. A gondom az, hogy a jobb oldali becsúszó brutálisan kopott, karcos a szimering magasságában, és most hogy szétszedtem vettem észre, hogy a bal oldali is elkezdett kopni, de még közel sem olyan csúnya mint a jobb. Még a szétszedés elõtt arra gondoltam, hogy egyszerûen csak kicserélem a szimeringeket, és ezzel meg is lesz akadályozva a további kopás. Azt hittem kosz került be a lábba és ez az oka mindennek. Ám ahogy elnézem a perselyt úgy tûnik, hogy maga a persely széle okozza a kopást és a karcolást. Létezhet ez szerintetek? Talán kopott a persely és azt is cserélni kellene?...ha cserélhetõ egyáltalán? Pár képet mellékelek a problémás részrõl.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Jóvan, de alapból az a javasolt, hogy alu cuccokat évente, 2 évente cserélni kellene anyagfáradás okán...ha jól rémlik Keith Bontrager koma szövege.

Évi 20e+km fölött. :)

A sebesség mindent megold.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Jóvan, de alapból az a javasolt, hogy alu cuccokat évente, 2 évente cserélni kellene anyagfáradás okán...ha jól rémlik Keith Bontrager koma szövege.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

És mint tudjuk és élettartamgari sem örökéletre szól többnyire . :)

Általában termékélettartam (értsd: amíg az adott terméket forgalmazzák), és nem a felhasználó élettartama.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
És mint tudjuk és élettartamgari sem örökéletre szól többnyire . :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Sose értettem, hogy lehet egy alu vázra 15 év garit adni...

Simán. Nekem élettartam garis vázam van. Ha az elfut alattam 4-5évet akkor egy átlag felhasználó alatt soha nem fog tönkremenni.

A sebesség mindent megold.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Úgy, hogy a fogyasztói társadalomban a bringa divatcikk. Azalatt az 1500 km alatt, amit az átlag német pógár belerak 15 év alatt, sok baja nem lesz, tehát a gyártó nagyot nem bukhat.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Sose értettem, hogy lehet egy alu vázra 15 év garit adni...

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
ja, de az a 15 év máris ugrik amint nem rendeltetésnek megfelelõen használod...