Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts
[quote name='Szabii']Na itt az új szerzemény külsõleg tip-top, becsúszókon semmi karc, lábakon se, szerintem jó vétel volt 70-ért. Pár nap és belenézünk, remélem belülrõl is hasonló állapotban van :)

szép darab, gratula!

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Na itt az új szerzemény külsõleg tip-top, becsúszókon semmi karc, lábakon se, szerintem jó vétel volt 70-ért. Pár nap és belenézünk, remélem belülrõl is hasonló állapotban van :)
Feltöltött kép

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Igyekszem, kossz az infot:)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,050 posts

Igen olyan vázam van, ez elvileg 80-130mm között állítható, szerintem jól passzolna bele.
A kerékszettet meg nyár végén építettem és erre a Novatec agyra (D361SB asszem) elég sokat vártam, sajnálnám most áron alul eladni.

a villa, amirõl beszélsz, hivatalosan 115/130 belülrõl állítható úttal. biztosan le lehet "kókányolni" 80mm-ig, de pár éve volt itt arról szó, hogy a csillapítás ilyenkor nem mûködik teljesen 100 százalékosan. volt egyébként ilyen 426-os revelation villám, teljesen jó volt, a szokásos floodgate szivárgáson kívül nem volt gond vele. 115mm-en használtam, a merevség tekintetében (bár csak 75 kiló vagyok :D ) inkább a kerék volt a szûk keresztmetszet.

pár hete beszéltem a hirdetõvel, elég fura volt, adta a "fél napja tettem fel, már legalább tízen hívtak, mindjárt el is viszik, ha akarod a villát rohanj érte" dumát. a garanciára és számlára vonatkozó kérdésre homályos dolgokat mondott, hogy ennyit-meg-annyit ír a számlára, de legjobb volna ha nem is kellene. szal a villa jó, de azért óvatosan! ;)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Igen olyan vázam van, ez elvileg 80-130mm között állítható, szerintem jól passzolna bele.
A kerékszettet meg nyár végén építettem és erre a Novatec agyra (D361SB asszem) elég sokat vártam, sajnálnám most áron alul eladni.

ne is add el, fasza kis kerékszett az!

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
70-ért garanciával a "nincs több kérdésem" kategória, szerintem így én is tudnék együtt élni a gyorszárral, elég jó az! :-)
OneTwenty vázad van? Ha 140-es a villa, én lehet, hogy egy spacer-t betennék azért, hogy a rugóút 120 legyen csak, így merevebb is lesz valamivel, nem csavarodik majd annyira fékezésnél.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Sektort én is néztem, 86 a rugós és 110 körül a levegõs, de Revelationt 70-ért tudok, azért szeretném megvenni mert szerintem jó ár érte.
A 426-os DualAir-es verzióról beszélek U-turn nélkül 1 év garival és új.

Egyébként Novatec vastag tengelyes agy van a kerekembe. :)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts
Esetleg Sektor RL SoloAir még lehet alternatíva, olcsóbb is jóval, mint a Revelation, és bõven belefér az árkülönbözetbe mondjuk egy Hope Pro II elsõ agy + elsõ kerék átfûzetése.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Hát átütõssel az a baj hogy akkor másik agyat és küllõket kell vennem és a teló is jóval drágább, ha a Torám már 3. éve szolgál ezzel csak nem lenne baj..
Egyébként te megvagy elégedve vele, útját ki mozogja rendesen?

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
Nem bántásként mondom,de lehet,h'amerevségével lenne gondod ilyen súlynál.Bár volt olyan,h'nagy hátizsák volt rajtam megrakva(kb15kg),na akkor már én voltam85-87 kg:-).Mert amúgy elég merev,stabil kis villa.Én kb. 3 éve használok egyet,amit használtan vettem,akkor lett cserélve benne szimering,és most készülök csúszóperselyt cserélni.Kiválóan mûködik,levegõt nem ereszti,sosem kellett utánafújni.Rendszeresen kitisztítom,kap olajat a külsõ szárakba.Jó lenne egy újabb 150-es úttal,esetleg átütõtengellyel...
Magellan-os

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Sziasztok!
Rock Shox Revelationról tapasztalat vélemény minden érdekelne :)
Torát váltana le XC/AM használatra ~110 kilóval.
Köszi a segítséget!

Átütõs villát nem tudok venni, mert akkor meg kellene bontanom egy féléves kerékszettet.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts
Workshop: How To Service RockShox Reba Suspension Forks - BikeRadar
RS Lower Removal:

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Nem muszáj leengedni. Legalábbis Dual Air-nél nem. Gondolom solonál sem.

siletto

siletto

vendég

• fórumtag
  • 76 posts
Sziasztok!
Valaki meg tudja mondani, hogy muszál y a levegõt leengedni a telóból, az le akarom szedni az alsó lábat róla?
Mert a manual azt írja, de én nem akarom szétszedni, csak megpróbálnék egy olajcserét, hátha az megment az új szimmering vásárlástól, és nem akarom plusz egyszer bike shopba bevinni, mert elég távol van.
Ha meg szimmering csere lesz, akkor ugyis leengedem, meg tavasszal amúgy is rá kellesz picit fújni, de hátha addíg kibírná

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
yo

2stap air rc2dh lyriket szedtünk szét. azért, h megnézzük gyárilag elegendõ mennyiségû olajat töltöttek e bele (egyébként nem). összeraktuk, de a rugóút állítás azóta nem mûködik. én csak bringából kiszedve próbáltam, gondoltam majd ha a gazdája berakja a vázba és megy vele pár métert, akkor jó lesz (kiszedve nem tudom kellõképpen benyomva). de nem így lett, és azt mondja, h rugózni sem nagyon akar, pedig kiszedve ezzel nem volt gond...
nem tudjátok mi lehet a gond? az elõírt olajmennyiséget töltöttük bele mindenhova és úgy raktuk össze, ahogy volt. nem is hiszem, h össze lehetne rakni többféleképpen...

siletto

siletto

vendég

• fórumtag
  • 76 posts
na igen, hogyha megveszed 2000 forintért azt az olajat, ami jó, hogy ha 20-25 használatra elég.

Amúgy azt írták az rwc-sek mtbr-en, hogy kompatibilis az RS-sel a fox kit is, amihez gyárilag van szivacs, és tuti be is fér.
Ugyhogy lehet olyat rendelek inkább majd

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

Keskenyebbre lehet vágni a szivacsot.

Ez, igaz, de ha keskeny is meg vágva is van (remegõ kézzel :)), meg már használt is, akkor van némi esély, hogy összegyûrõdik, ezért inkább kívülröl néha kenegetem a becsúszót, mint ahogy EFS is ajánlja:

"The RockShox® OE system uses a foam ring between the wiper
and the oil seal. (Note that this is different than the Fox® system,
which places a foam ring beneath the oil seal to assist with lubricating
the bushings.) RockShox® recommends periodically prying
up the wipers and re-lubing the foam rings. We find this to be
an unnecessary hassle and recommend treating the fork from the
OUTSIDE, by using Stanchion Lube® by Finish Line. For this reason,
you will NOT be using a foam ring with the Enduro® system."
Failure is always an option.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Ha elmész egy 5 órás túrára, akkor a 4. órában feltétlenül állj meg olajat cserélni :)
Nekem az rémlik, hogy 50 óránként a kenést, 100 óránként a csillapítást, persze ha folyamatosan porban, sárban nyomod és esetleg a szimeringjeid is szarok, akkor sokkal sürübben.

EFS szerint nincs szükség a szivacsgyürüre. Ennek ellenére én is beraktam volna, de az enyémbe nem fért be, kb. 3mm hely maradt a szivacsgyürüm meg 10mm-es. Tudtommal 2005-2008 közötti 32mm-es RS-eknél legalább 2 fajta szimering szett volt, az egyik vékony a másik vastag szivacsgyürüvel.

Keskenyebbre lehet vágni a szivacsot.

A sebesség mindent megold.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Nem véletlenül írtam, hogy egyre trógerebb lesz a Rock Shox (SRAM).
Szerencsére 2005-s évjáratú mindkét nálam megfordult RS villa, EFS mindkettõben a gyári szivaccsal. Legközelebb rendelek egy 20-s szett szivacsot, probléma letudva, a felesleget meg elboltolom.:)