Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 posts
Vki meg tudja mondani egy teljes szett szimering és porlehúzó mennyibe fájna egy Torához innen kb? :confused: http://www.ebay.de/i...=item68ca382ced
XC Fully

"Kussolj Brian!" :D

oroberto

oroberto

vendég

• fórumtag
  • 108 posts
98% 2010-es vagy 2011-es lehet a telóm azokba 150 ml kell, én meg egy hirtelen felindulásból régebbit manualt nyomtattam ki, hozzátöltök még 30ml és valahogy rávarázsolom a csillapítás tetejét, meglátjuk.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

Köszi. :) Honnan tudom meg egy telóról hogy pontosan melyik évben gyártották?

Hát ezt sajnos nem tudom.
De esetleg amit kiszedtél belõle olaj nincsen meg? Mert akkor le tudnád mérni, és azonnal kiderülne.
Ha nincsen akkor meg nem olyan nagy dolog pluszba hozzáadni. Mert ahogy kivettem az írásodból te 120 ml olajjal töltötted fel. Próbáld ki h mi van akkor ha 140 illetve 150 ml olajat raksz bele.

oroberto

oroberto

vendég

• fórumtag
  • 108 posts
Köszi. :) Honnan tudom meg egy telóról hogy pontosan melyik évben gyártották?

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

Köszi. Manual alapján csináltam, hogyan tudnám a legegyszerûbben légteleníteni?

Hali

Én végig olvastam most a 2011 es tora 302 esnek a csillapítás részét. Én nem találtam semmi "értelmeset" erre a dologra. Viszont már szervizeltem elég sok Fox telot és azoknál azt kell csinálni h párszor jól össze kell nyomni Õket. És akkor kidolgozzák magukból a levegõt. EZ az F szériára értendõ.
Próbáld meg te is alacsony levegõnyomáson megjáratni a telódat, úgy h minden csillapítás legyen maxra kitekerve.

Hátha.
Sok sikert!

oroberto

oroberto

vendég

• fórumtag
  • 108 posts
Ok, köszönöm próbálkozok majd vele, nézegettem a Tora manualokat évjárattól függõen 120 ml (régebbi) 145 ml vagy 150 ml (újabb) írnak olajmennyiségnek, valószínû 30ml kevesebbet raktam bele.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Ezt lehet, hogy a gyakorlott tulajoknak kellene leírni, vagy teló guruknak, mert ahogy említettem, az enyémben más rendszerû csillapító egység van és nem volt még a kezemben Tora (sem).
...de hátha segít: a Psylo-nál a csillapító egység behelyezése után a bent ragadt buborékokat úgy kell elõcsalogatni, hogy miközben nyitott a rendszer, a csillapítás rúdját néhányszor meg kell járatni (23.-27. lépés). Ahogy nézem a Tora-ra vonatkozó instrukciókat, ott ilyen lehetõség nincs, úgyhogy eleve úgy kell beleengedni az olajba az egységet, hogy ne szoruljon be alá a levegõ (az ide-oda mozgatás is erre szolgálhat).

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

oroberto

oroberto

vendég

• fórumtag
  • 108 posts

Elképzelhetõ. A Tora csillapítását nem ismerem, az enyémnél szétszerelés nélkül is elõfordul, de viszonylag egyszerû a légtelenítés. A gyártó oldalán lévõ Technical Manual-ban szerintem te is megtalálod az összeszerelés korrekt leírását.

Köszi. Manual alapján csináltam, hogyan tudnám a legegyszerûbben légteleníteni?

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Elképzelhetõ. A Tora csillapítását nem ismerem, az enyémnél szétszerelés nélkül is elõfordul, de viszonylag egyszerû a légtelenítés. A gyártó oldalán lévõ Technical Manual-ban szerintem te is megtalálod az összeszerelés korrekt leírását.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

oroberto

oroberto

vendég

• fórumtag
  • 108 posts

Az én RS telómnál (Psylo) akkor volt ilyen, amikor a csillapítás fellevegõsödött.

Hm. Lehet talán ez a gond, erre nem is gondoltam, valószínû összerakásnál olaj mellé ment egy kis levegõ is.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Az én RS telómnál (Psylo) akkor volt ilyen, amikor a csillapítás fellevegõsödött.

Trance

oroberto

oroberto

vendég

• fórumtag
  • 108 posts

mennyi az a kis mozgás? nekem mondjuk a Dart-om és a Torám is mozog vmenyit lockolva (ami nem is baj)...

Hát régen (érzésre mondom) kb max 2-3 mm most meg vagy 10+ mm szóval nem ilyen volt, valahogy a lockolás elállítodott.

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 posts
mennyi az a kis mozgás? nekem mondjuk a Dart-om és a Torám is mozog vmenyit lockolva (ami nem is baj)...
XC Fully

"Kussolj Brian!" :D

oroberto

oroberto

vendég

• fórumtag
  • 108 posts
Sziasztok.

Tora 302 u-turn villámat szétszedtem bezsíroztam + olajcsere majd összeszerelés után a lockolás olyan felemás lett kis mozgás után lockkol régen teljesen fixre zárta a telót, mit ronthattam el?

Köszi.

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 posts

Jajj.

itt nem erõrõl van szó. Apró finomságokról. Hogy pl. ne oldja az MCD egység mûanyagját. Vagy éppen az O-gyûrûket. Ne habozzon, ne legyen korrozív.

Egy motorolajnál meg fontos a hidegen-melegen mért viszkozitás. A teljesítményszint. Az, hogy ha elég mennyi ez égési maradék mennyisége.

Írtam ha tudom laborban bevizsgáltatom a két olajat. Régen heti szinten csináltunk ilyen dolgot. Csak most maszek alapon egy olaj bevizsgálás 150ezer ft a cégnél. Ha megyek valami motor vagy sebesség váltó olajat nézetni mert a gépekhez frissítés jött ki akkor viszek magammal teleszkóp olajat azt megtudom mibõl áll.. :) milyen kenõ és segédanyagok vannak benne.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Jajj.

itt nem erõrõl van szó. Apró finomságokról. Hogy pl. ne oldja az MCD egység mûanyagját. Vagy éppen az O-gyûrûket. Ne habozzon, ne legyen korrozív.

Egy motorolajnál meg fontos a hidegen-melegen mért viszkozitás. A teljesítményszint. Az, hogy ha elég mennyi ez égési maradék mennyisége.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
ezt csak úgy itt hagyom

a telóban nincs belsõégésû motor , se váltó...

ennyi erõvel hugyozz bele...

bakker 3500 ft 1 liter motorex TELOOLAJ, az kb 3 szervizre elég lesz

most vettem 1L Repsolt 1800-ért, szerelésenként 360Ft az olajköltség...

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 posts

Hát én ezen a ponton írom le ezt a "szakit".

Mi az, hogy nem üti meg? Milyen szempontból? Hasonlítsuk össze a zöldet meg a kockát?

Mint ahogy föntebb is írták a 2 olajfajtának teljesen eltérõ dolgokban kell megfelelniük.

Rajta leírhatod :) De szerintem egy motorfejlesztõ mérnöknek több van a kisujjában mint nekünk a fejünkben. Nem véletlen van ott ahol most tart. De hogy még jobb vita téma legyen a vadi új john deere kombájn szintezõ teleszkópjába is motor olaj kell(csak 25liter oldalanként). Az kicsit nagyobb erõnek van kitéve mint a bringa teleszkóp.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)

Azt mondta a szaki hogy a teleszkóp olajnak a szintje legolcsóbb motorolaj szintet nem üti meg....

Hát én ezen a ponton írom le ezt a "szakit".

Mi az, hogy nem üti meg? Milyen szempontból? Hasonlítsuk össze a zöldet meg a kockát?

Mint ahogy föntebb is írták a 2 olajfajtának teljesen eltérõ dolgokban kell megfelelniük.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

Tanulmányozd még ezt: Suspension Fluid - Pvdwiki
...és ezt: Peter Verdone
A szaki ismerõsöd orra alá is tedd oda, aki szerint a villaolaj motorolajvolt korábban, s ki tudja, tán a motorolaj elõtte meg napolaj!? ;-)
"Suspension oil is labeled by weight because consumers are used to thinking of oil (ie. motor oil & gear oil) in these terms. The SAE weight system has a very broad and vague viscosity range and does not even cover the viscosity range that most quality motorcycle suspension systems require. Another point of confusion is that motor oils and gear oils are rated for viscosity on the SAE scale at different temperatures, leading to similar viscosity oils having very different ratings. SAE J300 is used to define engine oils, while SAE J306 is used to define drive line (gear) and chassis lubricants."

Itt pedig "tuninghoz" webes tool: The Mountain Bike Calculator Page

Jó kis írások!

Ui: nem beszélve a habosodási hajlamról.