Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

KÖszi mindenki, akkor majd megmondom a boltosnak.
Amúgy nem kotyog, épek a perselyek(sárgák)
és mozog is rendesen

Attól h van a perselyeken anyag még lehet h kotyog a villa. Akkor már régen rossz lenne ha nem lenne bevonat a perselyeken :S

De ezek szerint lehet h vmi retek került be a szimering két ajak közé vagy a szimering és a felsõ persely közé és az koptathatta meg. Próbáld meg sûrûbben takarítani, és akkor nem csak 2-3 évet fog még kibírni :)

siletto

siletto

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás
KÖszi mindenki, akkor majd megmondom a boltosnak.
Amúgy nem kotyog, épek a perselyek(sárgák)
és mozog is rendesen

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 hozzászólás
Most nézem miért rémlett nekem a szimering méret ismerõsnek.
Az a régi mz ts teleszkóp szimering 32*45*7 mm es :))))
Taat kérdezd meg a telefonszámon ami ki van írva :))
Lehet tudnak segíteni :)))

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás

Írtam már csak megint a fórum szórakozik ... Tehát ha mondod mibe kell akkor az eladónak tudni kell milyent kellene adni.. Mond neki hogy alternáló mozgásra kell teleszkópba.
Mutatok egy linket itt meglátod mik a különbségek a szimeringek között

Germalex

látom vannak porlehúzók is... van esély rá hogy találok alternatívát az enyémhez? vagy felejtsem el és gyárit keressek?
XC Fully

"Kussolj Brian!" :D

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 hozzászólás

Na, ha te ilyen profi vagy ilyen téren, akkor téged kérdezlek, és nem megyek az mtbr-re:

NA szóval, van ez a villám, amirõl eddig is szó van, 2. tulajdonosa vagyok.
Lenne még egy kis kopásproblémám is mellé.
Asszem a fék felõli oldalon(de lehet hogy nem) van egy kis kopás a becsúszón az alsó perselynél.
Nem nagy, csak akkora, hogy ha nagyon úgy esik rá a fény, akkor látszik, hogy egy kicsit más színû az anod. rajta.
Gondolom ez ilyen sima kenéshiány miatt van rajta.
ÉS van még egy, a MoCo oldalon, a felsõ perselynél, egy vékony csík, amit pont eltakar a fékhíd. Azt se tudom, hogy én tettem rá, vagy így vettem, mert alig látszik.
Ezis olyan, hogy csak picit más színû, nincs igazából lekopva.

Az lenne a kérdésem, hogy ugye még nem rossz teljesen a becsúszó, és ha mondjuk 20 óránlént olajat cserélek, meg tömítést, stb, akkor ugye nem fog romlani tovább?
Nyilván 5 éves a villa, és emiatt nem is lehet teljesen tiptop, de ha vigyázok rá, akkor remélem még kibír vagy 2-3 évet nálam.

Írtam már csak megint a fórum szórakozik ... Tehát ha mondod mibe kell akkor az eladónak tudni kell milyent kellene adni.. Mond neki hogy alternáló mozgásra kell teleszkópba.
Mutatok egy linket itt meglátod mik a különbségek a szimeringek között

Germalex

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Na, ha te ilyen profi vagy ilyen téren, akkor téged kérdezlek, és nem megyek az mtbr-re:

Asszem a fék felõli oldalon(de lehet hogy nem) van egy kis kopás a becsúszón az alsó perselynél.
Nem nagy, csak akkora, hogy ha nagyon úgy esik rá a fény, akkor látszik, hogy egy kicsit más színû az anod. rajta.
ÉS van még egy, a MoCo oldalon, a felsõ perselynél, egy vékony csík, amit pont eltakar a fékhíd. Azt se tudom, hogy én tettem rá, vagy így vettem, mert alig látszik.

Az lenne a kérdésem, hogy ugye még nem rossz teljesen a becsúszó, és ha mondjuk 20 óránlént olajat cserélek, meg tömítést, stb, akkor ugye nem fog romlani tovább?
Nyilván 5 éves a villa, és emiatt nem is lehet teljesen tiptop, de ha vigyázok rá, akkor remélem még kibír vagy 2-3 évet nálam.

Hali

Ha vannak ilyen kopások a becsúszón akkor ellenõrizni kéne h nem e kotyog már a teleszkóp!

Illetve a szimering téma: még azt is tedd hozzá h neked nem forgó mozgáshoz kell a szimering hanem "elmozduláshoz". Ugyanis a két tipús közt elég sok a különbség, az ajkak kialakításában. ÉS nem biztos h a várt eredményt fogod elérni ha nem a megfelelõt kapod/veszed.

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 hozzászólás

Nem vagyok nagy kerékpár teleszkóp guru de pár munkahengert szedtem már szét a szakmám miatt :)) Szerintem ha nem engedi új szimeringgel az olajat akkor még kibír pár szezont :)

Sala a nagy teleszkóp Mester :)

siletto

siletto

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 hozzászólás
Nem kell a ktt . hu ról rendelned bemész egy csapágy boltba megmondod milyen kell és kiszolgálnak:)
Vehetsz te skf et is vagy más márkát . A méret a lényeg meg a dupla ajkú a viton meg egy extra csak:)))

siletto

siletto

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás
@Sleek:
És akkor, ha ktt.hu-ról rendelném, te milyet ajnálanál?
Mert KTT gyártmányúból van Vitonos, de duplaajkas viszont nincs, az csak már márka van

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 hozzászólás
Gyári vadi új a teleszkóp még bringában sem volt. 2 hete csomagoltam ki a csomagból. Digitális mitutoyo tolómérõvel mértem. Ami hitelesített . De melóhelyen is megmértem ott is annyit mutatott .
Bringa teleszkópot nem nagyon szedtem szét még de sok más gépben igen.Attól függ mire használom a szimeringet mert ebben is vannak jelölések. De minden márkánál más szinte( csak hogy ne legyen egyszerû a döntés). Én sok vitonost használok.
Vannak nagyon jó magyar szimeringek pl KTT .Igazából ha én szerelek olyan munkahengert amiben porvédõ van azt cserélem a régit nem rakom vissza.

siletto

siletto

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás
@Sleek: uhh, fél mm az vagy iszonyatos kopás, vagy gáyrtási hiba, az enyém 5 éves teló, és mechanikus tolóméróvel nem tudtam megmérni a különbséget, mert mindkettõ 32mm pontosan

A magasság egyébként szerintem olyan 5-8mm között kéne hogy legyen, de nekem a vastag szivacs miatt 10mm ig befér még a duplaajkas alá is.

Akkor sima szimmeringboltban megvehetem az olajzárót hozzá, jónak kellesz lennie?

Még1 dolog:
Hogy szedjem ki úgy a porvédõt, hogy ne károsodjon?

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 hozzászólás
Porvédõt az enyémen Recon Sl solo air 2009 es gyártmány 32*45mm nek mértem de nem szedtem szét a magasságát nem tudom.
Bár nekem a becsúszó szárakban is van difi. Az egyik 32,15mm a másik meg 32.45mm

siletto

siletto

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás
@sala vagy akárki:

Nekem is cserélni kellene, hátha most friss a fórum, valaki letudná értelmesen írni:

Nekem alapból ilyen kombinált duplaajkas van benne,de gyári rs, meg magas szivacs, és nekem is az lenne a bajom, hogy sok az olaj a becsúszón. Vagyis tavaly kb 15km-enként törölni kellett, mert már folyt a poros olaj a szimmeringen kívül.
Egyébként a porlehúzó része nincs kirepedezve, csak szerintem régebbi már, és nem tartja olyan szorosan az olajat.

Ez az olajzárós dolog engem is érdekelne, leírhatnátok, hogy pontosan mi is ez a cseredarab, amit említettetek, mert a gyárinak tényleg húzós egy picit az ára.

Maljdnem enniyre durva, de a lényeg, hogy ugyanez a hiba:
http://mcpite.uw.hu/...10240_reva2.jpg

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás
Ezt megjegyzem, köszi. :)
XC Fully

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 hozzászólás

Igen 32-es, az jó ár az olajzáróért... hozza a gyári minõséget? vagy ugyanez van a gyári szettben is?

A külsõ porlehúzó elkezdett repedezni, meg én szürkét szeretnék belerakni helyette.

Ha nem gyárit veszel bele úgy kérd a boltban hogy vitonos dupla ajkú legyen

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás
Igen 32-es, az jó ár az olajzáróért... hozza a gyári minõséget? vagy ugyanez van a gyári szettben is?

A külsõ porlehúzó elkezdett repedezni, meg én szürkét szeretnék belerakni helyette.
XC Fully

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
32mm-es becsuszójú?
2db, duplaajkas olajzáró szimering darabja, kb 350ft

a külsõ porlehúzót nem érdemes cserélni

gyári RS szett 7900

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás
Igen olajzárót is kell cserélnem mert megjelent egy kis olaj a becsúszón, a porvédõn meg van pár repedés is...

Amúgy mennyibe fájhat idehaza egy teljes gyári RS szett?

Posted Image
XC Fully

siletto

siletto

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás
@oroberto:
Nem tuti megoldás, de az enyém villanyakában van egy kis domború szám, "05", meg körülötte pöttyök, lehet az.
Igaz a teló 06os :)

@TaaT:
Igazából nem tudni.
Igaz, hogy nem tudok németül, de azt vettem ki belõle, hogy választani kell a szürke és a fekete közül.
Na, mármost ezzel ah a hiba, hogy a fekete az olajzáró, a szürke meg a porvédõ(vagy esetleg valami kombinált, ezt nem tudom), de igazából mindkettõ kellene neked.
A torához meg nem is jó a sima, mert valami alacsonyprofilú kell bele állítólag.

Ha jól tudom, Torába valami ilyen:
Rock Shox Suspension Forks Seal Foam Ring Revive Kit 32mm Tora Recon RVL Reba (710845307317) | eBay
kellene, szerintem ez kombinált olajzáró+porlehúzó, de errõl nagyon jó lenne, ha venné a fáradságot egy tapasztalt, esetleg ilyeneket szerelõ, és konkrétan felvilágosítana, amit már kértem párszor, de még nem jött válasz.

Nem akarok bekavarni, tényleg csak segíteni akarok, de ezen az oldalon is külön van a torához, és külön a többi 32es RShez:
http://enduroforkseals.com/id22.html