Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás
Segítsetek már nekem kérlek!
Telót nézegetek a Caldera vázambe, olyat ami 80-100mm között moccan. Tora vagy Recon eddig a kiszemelt (képben volt még 1-2 Manitou és a Suntour Epicon is). Sajnos nem bírok eligazodni ezeken a szériákon. annyi féle van már hogy az ember belezavarodik! Solo air, meg U-turn meg 302 meg PopLock meg a tököm tudja. szóval én a levegõs villáktól félek...körülbelül úgy mint az õsember a tûztõl (nem ismeri fél tõle). A tora mellett szól az ára a Recon mellett pedig az alu becsúszó ami könnyû és merev villát eredményez az én elképzelésem szerint. Volt már RS Judy villám eddig 3 féle. És a most is használatban lévõ 2001-es széria alu becsúszókkal lényegesen merevebbnek bizonyult mint az utána következõ U-turn verzió acél becsúszókkal.
Ami szempont lenne: 40k körül szánok villára (több pénzem nem lesz erre és nem is használnék ki drágább villát szerintem)
Legyen tartós, ne kelljen félni hogy a váll vagy a becsúszó vagy a fékhíd megadja magát (75 kiló vagyok, nem mázsaötven)
Lehetõleg rugós legyen (ha levegõsre a súlyon kívül tudtok más indokot akkor az is szóba jöhet)
Ne fossa az olajat 500 kilcsi után. Nem akarok évente szimeringre költeni. ha a 2001-es telóban még most is bírja remélem az új telókban is fogja bírni.
És nem hátrány ha lockout van a villában. Viszont nem feltétlenül szeretnék mégegy szirszart felszerelni a kormányra, inkább a vállon tekergetném.
ezek alapján milyen évjáratú, milyen típust javasoltok?
Ja! És csak és kizárólag új villát szeretnék! ez lehet pici egoizmus, de még nem nagyon volt új villa a bringámban és szeretnék már egy olyat aminek ismerem 100%-ig az elõéletét.
elõre is köszi!

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

csibcsbi

csibcsbi

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
hülye azért nemvoltam, van lehetõség a visszaküldésre. de sajnos az illetõ nem reklámozta ezt a tényt, így csak utólag derült rá fény. megy is vissza neki.

csibcsbi

csibcsbi

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
bocs a linkért, íme:

Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül

halló vétel. tanácsot kérnék a jelenlévõ szakiktól teleszkópilag.
a napokba nvételeztem egy rock shox 302 uturn-t lockouttal. sajnos a postai kézbesítés után derült fény a tényre, hogy a fékhídnál repedt a drága.
mind a két oldalon repedt kb 2-3 mm hosszan, ahogy a képen is látható.

gyanítom streetre használta a korábbi illetõ, mivel feltételezéseim szerint ez leginkább oldalirányú terhelés következménye. jómagam leginkább suhanni szeretek tempósabban. olykor erdei ösvényeken, néha sziklás terepen és és van , hogy a levegõben is fellelhetõ vagyok.
kérdésem a következõ: mekkora valószinüséggel törik el egy ilyen villa ha repedt? érdemes e vele foglalkozni?

elõre is köszönök minden véleményezést, jótanácsot.

éljen a drótkecske!

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Nem. Használtan vettem egy 318as domaint. Tudom, hogy csak a csillapítós pálcát kell kicserélnem, de honnan tudom, hogy amit veszek nem lesz ugyanilyen sz_r? Körbenéztem neten és más is írt hasonló problémát. Nem akarok kiadni egy 10est, a semmiért.

Hát amit Sala linkelt az vacsi új, ergo arra van garancia. Ha rossz lenne visszaküldöd!

tompor_dzsóker

tompor_dzsóker

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Nem. Használtan vettem egy 318as domaint. Tudom, hogy csak a csillapítós pálcát kell kicserélnem, de honnan tudom, hogy amit veszek nem lesz ugyanilyen sz_r? Körbenéztem neten és más is írt hasonló problémát. Nem akarok kiadni egy 10est, a semmiért.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

érdemes e vele foglalkozni?

Max az eladóval érdemes foglalkozni.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás
elõször vedd fel a kapcsolatot azzal akitõl vetted...
XC Fully

"Kussolj Brian!" :D

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
kuka. kiszakad alólad, a fogorvos meg drágább mint egy új villa.

btw látatlanba, lepapírozás nélkül (hogy legyen valami nyoma) nem vásárolunk. ez volt tanulópénz.

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
nem jó a link.

csibcsbi

csibcsbi

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
halló vétel. tanácsot kérnék a jelenlévõ szakiktól teleszkópilag.
a napokba nvételeztem egy rock shox 302 uturn-t lockouttal. sajnos a postai kézbesítés után derült fény a tényre, hogy a fékhídnál repedt a drága.
mind a két oldalon repedt kb 2-3 mm hosszan, ahogy a képen is látható.

gyanítom streetre használta a korábbi illetõ, mivel feltételezéseim szerint ez leginkább oldalirányú terhelés következménye. jómagam leginkább suhanni szeretek tempósabban. olykor erdei ösvényeken, néha sziklás terepen és és van , hogy a levegõben is fellelhetõ vagyok.
kérdésem a következõ: mekkora valószinüséggel törik el egy ilyen villa ha repedt? érdemes e vele foglalkozni?

elõre is köszönök minden véleményezést, jótanácsot.

éljen a drótkecske!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Új villát vettél ami ereszt? miért nem viszed akkor vissza?

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

tompor_dzsóker

tompor_dzsóker

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

Az újak nem eresztenek...
neked csak rebound egység kell, keress rá neten

ehun-e: Components :: Suspension Parts :: DOMAIN :: DOMAIN REBOUND DAMPER KIT - The Best Prices On Bicycle Parts, Cycling Clothing, Bikes and Bike Gear - Shop Uptown Cycles

Mi számít újnak? Az R és az RC? Tudom, hogy csak ez kell, de ugyanilyenem van. Honnan tudom, hogy nem egy hulladékot fogok venni?:)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Az újak nem eresztenek...
neked csak rebound egység kell, keress rá neten

ehun-e: http://shopuptowncyc...damper-kit.html

fuck me, i'm famous!

tompor_dzsóker

tompor_dzsóker

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Sziasztok!
Vettem egy Domain 318 U-turnt. A cisszaútcsillapítás alul engedi az olajat. Ezzel lehet valamit kezdeni? Gondolom nem, mert akárhogy néztem, nem szerelhetõ a pálca. Vegyek egy újat? Igazából erre gondoltam, csak félek, hogy az is ereszt. Várom a javaslatokat.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
azt csak remélem, hogy a külsõ O gyûrût csak az ujjaiddal szedted le és nem nyúltál alá semmivel...

fuck me, i'm famous!

Tankos

Tankos

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás

@Tankos:
CSerélted az összes tömítést a léghengerben?
Úgy kéne kipróbálni sztem, hogy a hengert vízbe tenni, és akkor látszik pontosan, hogy hol ereszt.

HA ezis megvolt, és tuti hogy alulról ereszt, akkor nem lehet, hogy megsérült a mûanyag elem, amin rajta volt az oring? és azért enged, mert maga a tömítés nem tud tömíteni rendesen.

Mennyire kotyog az alsó nyomórúd a hengerben oldalirányba?

csak ott ereszthet, mert ha felül, akkor nem nyomja ki a szimeringet. lehet, hogy a mûanyag sérült, ma szétkapom ismét...:S

21-es O gyûrût, illetve ami belül van azt kell cserélni!

kicseréltem mindent, ma újrázok...:)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
21-es O gyûrût, illetve ami belül van azt kell cserélni!

fuck me, i'm famous!

siletto

siletto

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás
@Tankos:
CSerélted az összes tömítést a léghengerben?
Úgy kéne kipróbálni sztem, hogy a hengert vízbe tenni, és akkor látszik pontosan, hogy hol ereszt.

HA ezis megvolt, és tuti hogy alulról ereszt, akkor nem lehet, hogy megsérült a mûanyag elem, amin rajta volt az oring? és azért enged, mert maga a tömítés nem tud tömíteni rendesen.

Mennyire kotyog az alsó nyomórúd a hengerben oldalirányba?

Tankos

Tankos

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás
onnan gyün a nyomás elõ....:) ahol van a csík...

Feltöltött kép

Tankos

Tankos

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás

garancia?

szereltem már párat. hol engedi ael a nyomást?

a munkahenger alul szelel, ha nagyobb a nyomás, kinyomja a porvédõt egy idõ után.

Feltöltött kép