Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,049 posts

egy ilyen kupak nekem is jól jönne

me too.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 posts
U-turn oldalra meg egy ilyen, bár ezt nem lenne egyszerû legyártatni...

ha mind2-t újba venném meg, többe kerülnének mint a telóm árának a fele :D

Feltöltött kép
XC Fully

"Kussolj Brian!" :D

siletto

siletto

vendég

• fórumtag
  • 76 posts
egy ilyen kupak nekem is jól jönne

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 posts

318 Uturn az már alu perselyes, MCD csillapítással. Szvsz õ mozog a legjobban és neki a legkomolyabb a belseje.

Nem gondoltam hogy a perselyben is van különbség az olcsóbb és a drágább torák között.

Ha lenne CNC-s ismerõsöm ilyet csináltatnék vele :P

Feltöltött kép
XC Fully

"Kussolj Brian!" :D

siletto

siletto

vendég

• fórumtag
  • 76 posts
@Tankos:
Mert ha mondjuk túl akarsz rajta adni(és egy minõségi régi villám mindíg túl lehet)
Akkor szétszereled, lefotózod, és +5 érdeklõdõ, vgay több.
Nagyon durván vonnza az embert az ilyen csillivilli cucc.

Tankos

Tankos

vendég

• fórumtag
  • 52 posts

Tök fölösleges ehhez a CNC. Több ideig tart megírni a progit, szerszámot berakni, ....... mint egyszerû esztergával elkészíteni. Egy sima henger, amiben van egy külsõ beszúrás.
Viszont ha eloxáltatni akarod akkor elõbb velük beszélj h milyen méretbeli változásokon megy keresztül a folyamat közben az anyag. Nehogy eloxálás után ne legyen jó a mérete az elkészült darabnak!

jóvan, micsináljak, ha CNC van nekik?:D

szereltessem le?:D

de a dugattyút teljesen felesleges eloxáltatni... annyi oxidréteg van rajta mindig, hogy ne porladjon el, ott bent meg tökmindegy, hogy néz ki...
Az élet kemény! :)

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts
A rajzolás az tényleg megvan annyi idõ alatt. A "posztproceszálás" (szerszámpályák kiszámítása) a sok idõ.

De maga az ötlet jó, bár szerintem ha vmi jóféle mûanyagból csináltatja az ember, még súlyt is lehet vele nyerni az aluhoz képest, és minõségben, meg tartósságban nem lesz rosszabb.

siletto

siletto

vendég

• fórumtag
  • 76 posts
Jaaaj, ennyire még nem komolyan csinálom.

Csak tervezgettem, hogy ezt meg lehetne oldani pár ezer Ft-ból, és sokat dobna a minõségén.
Amugy meg az ilyen körkörös dolgokat nem nehéz megrajzolni. SZerintem a dugattyú meglenne max 10 perc alatt.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

amennyiben erre vetemedsz, feltétlen közöld itt, engem is érdekel az ügy...:D talán még CNC-s haver is akad...:)

Tök fölösleges ehhez a CNC. Több ideig tart megírni a progit, szerszámot berakni, ....... mint egyszerû esztergával elkészíteni. Egy sima henger, amiben van egy külsõ beszúrás.
Viszont ha eloxáltatni akarod akkor elõbb velük beszélj h milyen méretbeli változásokon megy keresztül a folyamat közben az anyag. Nehogy eloxálás után ne legyen jó a mérete az elkészült darabnak!

Tankos

Tankos

vendég

• fórumtag
  • 52 posts

Tankos: Tényleg igazad van, bocs.
Arra nem gondoltam, hogy alul csökken a nyomás.

Amúgy én is gondoltam rá, hogy ha egyszer gond lesz vele, elmegyek valami esztergályoshoz, csináltatok bele aluminium alkatrészeket, dugattyút, stb. , eloxálom, és akkor már semmi sem mutatja meg, hogy ez egy régi revel.

amennyiben erre vetemedsz, feltétlen közöld itt, engem is érdekel az ügy...:D talán még CNC-s haver is akad...:)

siletto

siletto

vendég

• fórumtag
  • 76 posts
Tankos: Tényleg igazad van, bocs.
Arra nem gondoltam, hogy alul csökken a nyomás.

Amúgy én is gondoltam rá, hogy ha egyszer gond lesz vele, elmegyek valami esztergályoshoz, csináltatok bele aluminium alkatrészeket, dugattyút, stb. , eloxálom, és akkor már semmi sem mutatja meg, hogy ez egy régi revel.

Tankos

Tankos

vendég

• fórumtag
  • 52 posts
[quote name='sisqo'][quote name='Tankos']Feltöltött kép

Sziasztok!

A robbantott ábrán látható hullámos rugós alátét pótolható valahonnan?
A Reconomban darabokra tört.[/QUOTE]

3. lehetõséged van:
1. harcolsz egyet a nagykerrel, megrendeled a felújító szettet, csak abban van benne. 1-2 hónap...
2. merendeled külföldrõl szintén a komplett szettet, 1 hét alatt itt van, de a szállítási díj igen borsos lehet (nekem 160$ lett volna 32$-os cuccra...)
3. szétnézel mindenféle motoros boltban, szerintem nem kuriózum, csak mászkálni kell. ha megvan, oszd meg, honnan! :)

Recon Service Kit for 20 10 and later forks

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
[quote name='Tankos']Feltöltött kép

Sziasztok!

A robbantott ábrán látható hullámos rugós alátét pótolható valahonnan?
A Reconomban darabokra tört.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

Na ez jó infó SR ügyben! Így mindjárt más a leányzó fekvése.
Veriók terén pedig a következõ a problémám. A testbike oldalon csak Tora villából a következõ verziókat találtam:
-318 U-Turn
-302
-302 Pop Lock
-SL
-SL Solo Air
-XC SL
-TK Coil
ebbe bele lehet zavarodni
És még nincs itt az XC ami a Tora új neve...és abból is van tán néhány.
Nyilván van ami jobban bevált ezek közül és van ami gagyeváré...de alapból úgy gondolom hogy a felépítés azonos: Alu váll-acél becsúszó-mg lábak. Kérdés hogy ez a "véknyított falú acél" mennyire tartós és mennyire rugalmas (az én 75 kilóm alatt). Tartósság mondjuk jobban számít.

Na most.
A TK Coil és a 302 ugyanaz, legalját nem szabad venni mert bóvli mûanyag perselyes és sosem fog igazán finoman mozogni. 318 Uturn az már alu perselyes, MCD csillapítással. Szvsz õ mozog a legjobban és neki a legkomolyabb a belseje. SL solo air szerintem sima levegõs, turnkey csilis. Pop-lock meg annyira nem kell szerintem, de ezt majd te eldöntöd.

A 75 kilód alatt bármi elél jó darabig, a vékonyított falú acél kb örökélet+1nap. Tora egy 130kilós embert is bõven elvisel. Van benne anyag bõven. De ha teheted legyen Motion Control-os. Vagy amilyen árak folynak, én lehet egy Reconban jobban gondolkodnék.

Annyi hogy az ÖSSZES RS SZERVÍZZEL INDULJON, kb csontszárazak belül gyárilag.

De én megfontolnám mondjuk az SR Axon-t, Epicon-t. Vagy X-fusion-t. Elég jók.

Tankos

Tankos

vendég

• fórumtag
  • 52 posts

Na, akkor csak igazam van, hogy a sima egyoldalas dugattyútömítés nem lesz jó.

hát izé...ha az 1- es helyen van nyomás (azt fújom fel), a 3 -as helyen honnan lesz? pont az volt idáig a baj, hogy a 2 -es O gyûrû áteresztett, azt cseréltem. ha összenyomom a dugattyút, az 1-es térben nõ a nyomás, a 3-asban csökken(itt vakuum lesz), ergo a nyomás is egyirányú, vagyis elég az egyajakos...:)
persze, ez szerintem van így, ha más az elgondolásod, írd meg!

siletto

siletto

vendég

• fórumtag
  • 76 posts
Na, akkor csak igazam van, hogy a sima egyoldalas dugattyútömítés nem lesz jó.

Tankos

Tankos

vendég

• fórumtag
  • 52 posts

@Tankos:
Egyajkast nem tehetsz bele, mert akkor ha összenyomod a telót, és sokkal többet fújtál a negatívba, átszelel.

Úgy gondoltam, hogy a pozitív meg a negatív kamra irányába is mutat 1-1 tömítõél

Vagy nem jól gondolkodom?

Feltöltött kép

Na.
1: ez a "pozitív" kamra. ide nyomatom a levegõt, nekem 7,5bar
2. ez a felsõ O gyûrû
3. itt vannak a beállító távtartók, ez lenne a "negatív" kamra?
4. az alsó O gyûrû.

siletto

siletto

vendég

• fórumtag
  • 76 posts
@Gege911: Am szerintem azért, mert abban ugy látszik, mintha negatív RUGÓ, lenne, és nem légkamra, emiatt abból az irányból nem jön nyomás

siletto

siletto

vendég

• fórumtag
  • 76 posts
@Tankos:
Egyajkast nem tehetsz bele, mert akkor ha összenyomod a telót, és sokkal többet fújtál a negatívba, átszelel.

Úgy gondoltam, hogy a pozitív meg a negatív kamra irányába is mutat 1-1 tömítõél

Vagy nem jól gondolkodom?

tompor_dzsóker

tompor_dzsóker

újonc

• fórumtag
  • 5 posts

Nem szellemes és nem intelligens.
Ha értelmes javaslatod nincs akkor inkább ne szólalj meg.

A végén még megtanulnál bringázni. :)