akkor laposra heyezem a szám :-[
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Rock Shox
Started by
Guest
, 2002. June 06. 20:18
Posted 2004. October 04. - 23:18
Posted 2004. October 04. - 23:15
akkor biztos alu tengely-t csináltak, hogy illjen a könnyûfém küllõkhöz, valamint a rozsdamentes acél felnihez.
én szerszámacélból láttam egy DT Hügi(Hayes) agyat így megtuningolva, és igencsak merev lett tõle a patentzáras psylo...
szal megéri ezt megtenni, így pl csúnya kanyarokban nem fogja a kedvenc gumink szétszedni a mégkedvencebb fékhidunkat u know.....
én szerszámacélból láttam egy DT Hügi(Hayes) agyat így megtuningolva, és igencsak merev lett tõle a patentzáras psylo...
szal megéri ezt megtenni, így pl csúnya kanyarokban nem fogja a kedvenc gumink szétszedni a mégkedvencebb fékhidunkat u know.....
Posted 2004. October 04. - 23:12
Posted 2004. October 04. - 22:21
Posted 2004. October 04. - 22:16
nem mindegy, hoyg egy 5mm-es rudat vagy egy 10mm-et huzol.
atemrovel forditottan aranyos a hosszanti ynulas csokkenese.
atemrovel forditottan aranyos a hosszanti ynulas csokkenese.
Posted 2004. October 04. - 22:11
Posted 2004. October 04. - 22:07
csak az én agyam nem fogja, hogy miért lesz attól erõsebb, hogy csavarok vannak a végén?
Posted 2004. October 04. - 19:40
Psylo és bolt-on témához:
Akinek nincs pénze tullios psylora (mint nekem ;D), az csináltasson a gyorszár helyett csavaros tengelyt.
Simán csináltatni kell egy ugyanolyan tengelyt csak hosszabbat, csavarok a végére, és kész a Bolt-on 9mm...
Nekem is ilyen van, szerintem merevebb mint a gyorszár, csak 1 szerszámmal többet kell vinni...
Akinek nincs pénze tullios psylora (mint nekem ;D), az csináltasson a gyorszár helyett csavaros tengelyt.
Simán csináltatni kell egy ugyanolyan tengelyt csak hosszabbat, csavarok a végére, és kész a Bolt-on 9mm...
Nekem is ilyen van, szerintem merevebb mint a gyorszár, csak 1 szerszámmal többet kell vinni...
Posted 2004. October 04. - 19:37
nkarcsi neked denebed van nem?
mert abba tok baba a kis boxxer.
az meg nem szamit, hogy hany eves.
mert abba tok baba a kis boxxer.
az meg nem szamit, hogy hany eves.
Posted 2004. October 04. - 19:30
Attol hogy 151-es, meg nem biztos hogy 3 eves. Ha az evjaratot nezzuk, akkor 1999 -es, tehat oregebb mint 3 eves. Az enyem peldaul 2000 -es 178mm -es boxxer, megsem volt 4 evet hasznalva csak osszesen felet.
Azon kivul a 151-est szinte nem lehet tonkretenni, a Race-t viszont annal inkabb ( belsoleg, nem kulsoleg ).
Csillapitas a 151-esben szazszor jobb, es jobban is mozog mint a Race.
A hatranya inkabb csak az a -2-3 centi. ( az en elso 151-es Boxxim 16centit mozgott :- ).
Azon kivul a 151-est szinte nem lehet tonkretenni, a Race-t viszont annal inkabb ( belsoleg, nem kulsoleg ).
Csillapitas a 151-esben szazszor jobb, es jobban is mozog mint a Race.
A hatranya inkabb csak az a -2-3 centi. ( az en elso 151-es Boxxim 16centit mozgott :- ).
Posted 2004. October 04. - 19:02
Én valahogy így látom a dolgot:
151 elõnyei a race-el szemben:
-állítható az oda-visszaút csill.
-olcsóbb
Hátrányai a race-el szemben:
-2 évvel öregebb
-3cm-el kevesebbet mozog
Ja és ha a 151-eset veszem akkor az nagyobb vázakba már nem biztos, hogy olyan jó lenne mint a race, meghát 3 éves a teló. De ha tényleg jobb a 151 akkor azt veszem.
151 elõnyei a race-el szemben:
-állítható az oda-visszaút csill.
-olcsóbb
Hátrányai a race-el szemben:
-2 évvel öregebb
-3cm-el kevesebbet mozog
Ja és ha a 151-eset veszem akkor az nagyobb vázakba már nem biztos, hogy olyan jó lenne mint a race, meghát 3 éves a teló. De ha tényleg jobb a 151 akkor azt veszem.
Posted 2004. October 04. - 16:53
S.Mario, ha erdekel meg Tullios Psylo lab, akkor szolj.
Nekem egy korabbi evjaratu van, de ha minden igaz, akkor az jo a tiedhez is. Termeszetesen tengellyel egyutt adom.
A 151 -es Boxxi valoban sokkal jobb mint egy Race, foleg ha fele annyiba kerul, es nem kell neked 18 centi ut.
Nekem egy korabbi evjaratu van, de ha minden igaz, akkor az jo a tiedhez is. Termeszetesen tengellyel egyutt adom.
A 151 -es Boxxi valoban sokkal jobb mint egy Race, foleg ha fele annyiba kerul, es nem kell neked 18 centi ut.
Posted 2004. October 04. - 14:40
a multkor volt egy átütõs alsószár a ridemonkey-n.
szimmering: a race-ben az olajlehuzót NEM tartotta külön zéger. bele volt erõszakolva, és kész. szóval olcsósítsunk, ahol lehet.
151-es: szerintem jobban megéri féláron egy ilyen, mint a race. tekintve, hogy a 151-esben odaut - vsiiazut külön állítható. és ha sok pénzed lesz, tim flooks (www.tftunedshox.com) ajánl hozzá 7" konverzió kitet.
szimmering: a race-ben az olajlehuzót NEM tartotta külön zéger. bele volt erõszakolva, és kész. szóval olcsósítsunk, ahol lehet.
151-es: szerintem jobban megéri féláron egy ilyen, mint a race. tekintve, hogy a 151-esben odaut - vsiiazut külön állítható. és ha sok pénzed lesz, tim flooks (www.tftunedshox.com) ajánl hozzá 7" konverzió kitet.
Posted 2004. October 04. - 11:03
fordítva relatív könnyû lenne.
eltört felsõrész esetén átütõs láb megtart, vesz olcso pantetzáras másik psylo, felsõrész áthergel, örül.
csomó pótalkatrész, relatíve olcsó javítás(föleg ha használtan van szerezve)
de fordítva... sztem 80e alatt nem fogsz még használtan sem kapni átütõset, magyarországon meg átütõs race-t semmiképpsem(mivel itthon nincs, és nem is volt) szal... simán lábat sem lehet kapni, úgytudom.
szal jövedelmezõbb eladni, és venni egy átütõset. itt megint az a móka viszont, h nem gyártják.. helyette jön a pike. szal ha akarsz valamit, akkor ütemesen belekezdeni.
eltört felsõrész esetén átütõs láb megtart, vesz olcso pantetzáras másik psylo, felsõrész áthergel, örül.
csomó pótalkatrész, relatíve olcsó javítás(föleg ha használtan van szerezve)
de fordítva... sztem 80e alatt nem fogsz még használtan sem kapni átütõset, magyarországon meg átütõs race-t semmiképpsem(mivel itthon nincs, és nem is volt) szal... simán lábat sem lehet kapni, úgytudom.
szal jövedelmezõbb eladni, és venni egy átütõset. itt megint az a móka viszont, h nem gyártják.. helyette jön a pike. szal ha akarsz valamit, akkor ütemesen belekezdeni.
Posted 2004. October 04. - 03:57
kompatibilisek egymassal.
nem csak a race tullios
hanem az xc is.
de ha csak labat keresel akkor tok mindegy hogy hivod.
tullios lab kell es kesz.
az ar meg mas kerdes.
neked mit er meg a dolog
nem csak a race tullios
hanem az xc is.
de ha csak labat keresel akkor tok mindegy hogy hivod.
tullios lab kell es kesz.
az ar meg mas kerdes.
neked mit er meg a dolog
Posted 2004. October 04. - 00:33
Emberek segítség!
Van 1 2004-es Psylo XC-m és nagyon nem bírja a 160-as deore 525-ös tfékemet.Nem bírja megtartani a kerekem. :'(
Úgy elhúzza balra a fék a kereket,hogy az már nem egészséges!
Tehát a kérdés az,hogy nem lehet-e vmilyen módon a Race külsõszárat rátenni mert az ugye átütõs.
Vagy ez nem megoldható?
De ha igen akkor lehet,hogy sokba kerül?
Van 1 2004-es Psylo XC-m és nagyon nem bírja a 160-as deore 525-ös tfékemet.Nem bírja megtartani a kerekem. :'(
Úgy elhúzza balra a fék a kereket,hogy az már nem egészséges!
Tehát a kérdés az,hogy nem lehet-e vmilyen módon a Race külsõszárat rátenni mert az ugye átütõs.
Vagy ez nem megoldható?
De ha igen akkor lehet,hogy sokba kerül?
Posted 2004. October 03. - 22:09
Posted 2004. October 03. - 21:13
Posted 2004. October 03. - 20:55
Más a becsúszó átmérõje...a boxosnak 32-es, a psylonak 30-as...
De mind1 nem sz@rozok ezzel tovább, megy bele a gyári aztán jóvan....részemrõl a téma lezárva...
De mind1 nem sz@rozok ezzel tovább, megy bele a gyári aztán jóvan....részemrõl a téma lezárva...
Posted 2004. October 03. - 20:45
No most néztem a bike workshop ban hogy tomités/szimmering a köv van:
Reset Blue seal2 néven 25,10 juro a paar belöle
jö a marzokho,rs böl a judy,jett,indy,sid,psylo ba.
tehát a ezekenek az átméröje egyezik a boxosal akkor oks.
Reset Blue seal2 néven 25,10 juro a paar belöle
jö a marzokho,rs böl a judy,jett,indy,sid,psylo ba.
tehát a ezekenek az átméröje egyezik a boxosal akkor oks.