Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Ehelyett a sok szövegelés helyett 1 mondatba leirhattad volna, hogy állíthat-e vagy sem! És nem adtak hozzá semmilyen használati utasítást, és angolul se tudok és a képekböl se derül ki sok minden!

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
Ne legyél már ennyire láma!
Olvasd el a hozzá adott/letöltött manualt, ha esetleg nem tudsz angolul, akkor nézegesd a képeket és rá fogsz jönni a válaszra...
Ezek az "azt beszélik a piacon, hogy" mondtok. Ehhhh!

Ha most 18 centi, akkor ha átállítod, 28 mm-rel lesz kisebb ez a távolság.

Aktuális civil

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Halihó emberek!

Lenne egy problémám! van nekem egy 04-es BoXXer Race villám és a topicban ugy olvastam hogy lehet állítani 178 és 150 között! De olyat is halottam hogy csak a 03-asat lehet ûállítani a 04-eset nem! Na most akkor mi van? És ha lehet akkor hogy? Ja meg annyit hogy most kb a szimmeringtöl az alsöváll 18 cmre vcan ha átlöném 150 re akkor a szimmering és alsóváll távolsága lehetne 16cm körüli? Válaszotokat elöre is kössz!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
csinálj fotó légyszi. Mert láttammár ilyen "körülbelüli" fotót, és nekem is úgy tünt, hogy nagyon lentre teszi a nyerget. Most ha még odateszel egy adaptert is, akkor a nyereg vizszintesen fog állni (feküdni)? ezért jó a fémborítású fékcsõ, azt ilyen apróságok nem hatják meg :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
A Z150 papucsa nem sokkal merevebb az eddigi tapasztalatok szerint,mint a Pike Team-é..menet közben, de ha produkálsz egy olyan buktát,mint én egyszer(bazi nagy csõrös),akkor már,hogy kijön az ágyúcsõ nehézségû becsúszók elõnye...de ha nem mégy a Rampage-re,akkor sztem nem kell 1.1kg-al nehezebb,és egy 100-assal drágább villa.
Tam:csináljak fotót róla?Ami elsõ hátránya,hogy nagyon lentre teszi a féket,és így majd 90 fokban jön a tárcsakábel:(félek megtörik....

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
hogy a z150 papucsa merevebb lenne mint a pike-é, azt speciel pont Thommey tudja megmondani mennyire nem igaz. Elvileg biztos nem. Konstrukcióban sokkal jobb a RS.

btw nincs valakinek valami eltalált fotója egy pike tárcsafék konzoljáról? kiváncsi vagyok, adapter elhelyezésben mennyire partner.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
igenigen. csak most nincs keretem a festésre, mert minden pénz a kocsiba megy bele.
a régi vázat akarom lefesteni, az új polarx-et nem, mert nem akarom hogy elvesszen a garancia. majd ha lejárt/eltört, akkor festegetem ezt. akkor viszont (március eleje - fizu) rögtön (pirosat)!
nah de ON!
nekem is rockshoxom van, és nagyon meg vagyok vele elégedve.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
aham de ha látom hogy Neked pl hogy dolgoznak akkor lehet megérni szétkapni a géet utazótáskába ba és fölvinni pestre...meg majd viszamenni érte.

ez mintha oylan lenen mint a magellánod festése,nem!?hogy nem féynes hanem olyan mattos...

edit:
jó hát keret nekem sincs rá.de jó lenne,mert baromi szép szín...

hogy én is on legyek.én meg egy boxxert szeretnék.mert az hallotam hogy szép :)

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
van csomó hely, ahol színkód alapján fényeznek. mármint mondassz egy színt, és kikeverik... viszel képet, vagy mintadarabot, és arra lesz lefújva. bár nem lehet olcsó mulatság így, de kitudja.

edit: viszont ezen a pike air-on rendkívül csúnya az a tárcsakonzol...

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
jah erõ izom vagy átgondolt tervezés

ha megvan hogy hol csinálják akkor irj lécci!!!

a suba imprezának is gyszép felni színe van.kicsit óarany kicsit réz színû....
nekem az agy felni kormyány kombót kéne

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Ha okosan meg van tervezve nem kell annyi anyag mint ami a Z150-ben van..
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
lexebb szín. mint a honda accord felnije. ienre akartam anno a vázamat is fújni..

255e-ért?:-)
bár most bikediszkonton 130e körül hozzák...
én maradok inkább a roxsoxnál.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
én nem látok semmi extrát a fényezésében, csak megfelelõen eltalált színkombináció
de télleg cép :P

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
hûû de gyönyörû az a levegõs pike!!!û
azta nem lehet iylnet csináltatni valahol a Nagyvárosban!?
mármiint festést....

szimplavállasból ami esetleg merg merevebb a marzó z150.igaz súlyban eléggé durva
de ha kemény rugót teszel belle akkor szerintem sem lesz gond

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

A Pike rugós rendszer,nem levegõs.

Rugós, VAGY levegõs. ;) Pike Air

Amugy szerintem is észre fogod venni a különbséget. (psylo->pike) A súlyodhoz meg keresni kel megfelelõ keménységû rugókat, ez nem a villa hibája.

a psylod-ért én egy 60ezret is megkockáztatnék, ha tényleg olyan kiri állapotban van.

RAUH-Welt
B E G R I F F

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
~50 körül eladható, akár még picit többért is. ember, vásárló-palimadár függõ
hidd el, kellõképp merev a pike, nem fog meghalni.
a stance is mutatós villa, de ez a "vezessük hátul a vállat" megoldás nekem rendkívül unszimpatikus. meg a nem átütõs villákat(black) olyan szinten csavarja a v fék, a tárcsafék, hogy az már morbid. próbálj ki egy pike-t boltban, vagy egy bicikliben, sztem meg fog tetszeni! aztán egy stancét is nézz meg, amelyik jobban elnyeri tetszésedet, azt vedd meg... én a pike-re voksolnék.

Mario77

Mario77

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Thez sok igazság van abba amit írsz.A másik jelöltem a StanceStatic igaz,h nincsen akkora rugó útja de erõsebb darabnak tûnik(persze élõben nem láttam 1iket sem).Viszont az RS mellett az szól,h most is az van és nagyon kedvelem tényleg jól mozog és jól csillapít.Meg még az is mellette szól,h ha sikerülne egy fully vázat venni akkor nem kellene megint villát is vennem.A mi kell még kérdésedre az a válaszom,h erõs is legyen.Nem durvulok én a cuccaimmal csak sajna nem 100kg-os emberkékre tervezik a kerókat és az alkatrészeket sem.Na majd +látom.Még elõbb el kell adnom a Psylo XC-met.Mi lenne a reális ár érte?Még garis asszem 4.vagy 5.-hó ig.Nincsen leharcolva még a fóliák is ott figyelnek a matricákon,szinte karc mentes.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
A Pike rugós rendszer,nem levegõs.
A Floodgate az a rendszer,amivel a PopLock cuccos azon határértékét tudod beállítani,hogy mekkora ütésnél mozduljon be a villa lockolt állapotban.A Teamnél ez kívülrõl állítható,a többinél imbusszal.
Sztem merevebb a vill,mint a Psylo,már csak azért is,mert a Boxxer becsúszóival rendelkezik Easton EA70-es.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
ha jó és erõs villa kell, vedd meg nyugodtan. ugyanolyan finoman mozog mint a psylo, cserébe merevebb.
mellesleg ebben az ár-kategóriában nemtudom milyne villát kapnál ami erõsebb, merevebb.. (dj? stance? lol?)
a belsejét nem vágom, meg ez a sok szakszó úgyis csak parasztf(v?)akítás.
jól mozog, jól csillapít, mi kell még?

Mario77

Mario77

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Lenne 1-2 kérdésem az idei RS.Pike SL-el kapcsolatban!
Csillapítás: Motion Control (sebességfüggõ rendszer) FloodGate belülrõl, Visszaútcsillapítás kívülrõl
Kompresszióállítás és LockOut
A Motion Control (sebességfüggõ rendszer) és a Visszaútcsillapítás kívülrõl, LockOut az tiszta.De a FloodGate belülrõl az már nem.És a kompresszióállítás azt jól hiszem,h levegõs is a villa?És ezzel az elõfeszt lehet szabályozni?Mert nekem most 1 tavalyi Psylom XC-m van és gondoltam lecserélem erre mert ez átütõs és talán stabilabb.De szerintem ez is úgy kóvályogna alattam mint a Psylom.Viszont nem húzná el akerekem a t.fék és nem ülne össze a teló félig ha rá ülök a kerómra.Bár lehet nem kéne eröltetnem ezt a kategóriát és vennem kéne 1 jó erõs villát!A válaszok ért elõre is THX!