Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Egy pár napja szó volt a SAG-ról különbözõ telóknál. Nekem a Duke XC Air 15mm-t ül be, ha ráülök. A 100mm (gyári adat) össztelóúthoz ez túl sok, vagy pont jó SAG. Felhasználás: XC, sok tereppel.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
na az a méreg nem a cián :D

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
nekünk egyszer a törött csavarba beletört egy ilyen...:-)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
fúrsz a beletört részbe lukat és beletkered ezt a baszt, aminek ugye ellentétes a menete tehát ahogy tekered befelé, úgy tekeredik kifelé a beletört rész. és örülsz. ;)

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
nemviszem..:D

http://www.mirob.hu/...k/cox674905.jpg
sosem tudtam, hogy ez micsoda....:D
és ezt mivel tudom belehajtani? kézzel? fúróval?
Van állásom...:bananadan

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
a válasz mint mindíg, most is csavarkihajtó :) de vidd misihez, majd õ kiszedi :D

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
azt történt velem, hogy a telómon az alsó vállat megszorító 2 csavarból(az egyik oldalon) az egyik eltört...

nemtudom, hogy ezt hogy hozta össze, szerinem anyaghibás lehetett, mert egyszerûen beletört a csavar..nagyon óvatosan húztam meg, egyáltalán nem erõsen, hiszen tudom, hogy a boxxiba gyakran szakad meg a menet..
hogy lehet kiszedni a bent lévõ kis csavarvéget? 3-4 mm mélyen van, így nem tudom semmivel megfogni..
mondjuk ahogy néztem, még épp jó helyen van, tehát betölti a funkcióját, de azért ha egyszer majd le kell szedni a vállat, akkor gázban leszek...
Van állásom...:bananadan

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
ja, a bekopásra gondoltam én is, csak elfelejtettem megemlíteni.
szvsz is a SAG a mérvadó(bb), de gondoltam kikérem a tapasztaltabb kollégák véleményét is...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Nos, lecseréltem a Duke XC U-turn vellámat egy Duke SL100 MCD-re. Maratonokon reményeim szerint több hasznát veszem majd a LockOut-nak, mint az útállításnak; ezen felül könnyebb is valamivel. Kipróbálni igazából még nem tudtam, de a két teló karakterisztikája valóban teljesen más. A levegõs nehezebben indul meg, és talán nem is mozog olyan szépen mint az elõdje. Ez nem tudom hogy pusztán annak köszönhetõ-e hogy levegõs, mindenesetre a becsószók felületkezelése is más, kevésbé tûnik simának. Nem tudom hogy ez azért van, mert más felületkezelést igényel a levegõs rendszer, vagy csak egyszerûen gyengébb a minõsége...

A gyártó által javallt beállítások kissé ellentmondanak egymásnak:

-ha a súlyomhoz beállítom a javasolt nyomásértéket (145-150psi), akkor csak kb. 10mm (10%) a SAG.

-ha az ajánlott SAG-ot (20%=20mm) szeretném beállítani kisebb nyomásra kell állítanom a telót.

Melyikhez ragaszkodjak? Szívem szerint az utóbbi elvet követném (a szebb mozgás, könnyebb megindítás miatt), de nem szertném felütni a villát (=nem szeretnék kárt tenni benne)

Ti mit gondoltok?

sztem a sag,,,,nem hiszem hogy kárt tudnál benne tenni
a mozgás megítélésével meg várd meg mig bekopik....meg amig Te is kitapasztalod hogy mely beállítás a jó.....nekem is jóval alacsonyabb nyomáson üzemelt a duke sl mint a gyári táblázat....az csak 80at mozog és még se ütöttem szét...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Nos, lecseréltem a Duke XC U-turn vellámat egy Duke SL100 MCD-re. Maratonokon reményeim szerint több hasznát veszem majd a LockOut-nak, mint az útállításnak; ezen felül könnyebb is valamivel. Kipróbálni igazából még nem tudtam, de a két teló karakterisztikája valóban teljesen más. A levegõs nehezebben indul meg, és talán nem is mozog olyan szépen mint az elõdje. Ez nem tudom hogy pusztán annak köszönhetõ-e hogy levegõs, mindenesetre a becsószók felületkezelése is más, kevésbé tûnik simának. Nem tudom hogy ez azért van, mert más felületkezelést igényel a levegõs rendszer, vagy csak egyszerûen gyengébb a minõsége...

A gyártó által javallt beállítások kissé ellentmondanak egymásnak:

-ha a súlyomhoz beállítom a javasolt nyomásértéket (145-150psi), akkor csak kb. 10mm (10%) a SAG.

-ha az ajánlott SAG-ot (20%=20mm) szeretném beállítani kisebb nyomásra kell állítanom a telót.

Melyikhez ragaszkodjak? Szívem szerint az utóbbi elvet követném (a szebb mozgás, könnyebb megindítás miatt), de nem szertném felütni a villát (=nem szeretnék kárt tenni benne)

Ti mit gondoltok?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
egyertelmuen az, ha szaraz. ha olajos lesz a becsuszod majd kesobb, az bajsag, az azt jelenti, hogy valahol szivarog. es ha az olaj ki tud jonni, akkor ugyanott a trutymo meg be tud menni, es akkor elkoszolodik a villad belseje > belassul a mozgas > az apro porszemcsek osszekarcolgatjak a belsosegeket > nemjo.

az a keves olaj, ami ujkoraban volt, az valszeg csak ottmaradt rajta, mert meg uj volt, orulj neki, hogy szep szaraz most. maradjon igy sokaig. neha megfjukalhatod a szimeringeket [olajelzaro gumigyuruk a becsuszo korul] szilikonsprevel, az picit jot tesz nekik.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
normális hogy száraz
olaj van belül, ami kijött az a zsír volt amit a tárolás miatt raknak bele
lezsírozzák mint a szerszámokat h nem korrodálódjon amig nem használjá

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts
Van egy új RS Judy XC telóm...ma tünt fel kb. 3 hét után,hogy a becsúszószár száraz,míg eleinte mindig volt rajta egy kis olajfilm ameddig becsúszott a külsõ szárba. Még nem volt olajos villám,így nem is tudom melyik a normális állapot: ha szemmel láthatóan olajos a szár,vagy ha inkább száraz?

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts

No ez jó hír ... akkor már csak ez a két dolog hiányzik és sok idõ ;D

Azért had legyek már okosabb, ha volna patron az mit csinálna vmi kompressziót ?

Ugyanazt csinálja, mint a nyílt fürdõs, csak nem az egész lábban lötyög szabadon az olaj, hanem egy zárt rendszerben van.
A nyílt egyik nagy elõnye, hogy a kenést is elintézi egyúttal, másrészt ritkábban kell olajat cserélni. A júzer számára a hátránya (pl most Neked), hogy dupla annyiba kerül a szimmering bele, mert kell bele egy olajzáró és egy porlehúzó is.
Valamennyi kompresszió csillapítást minden csillapítás végez, mert az olaj áramlásához mindenképpen idõ kell.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

Na ne maaaaaaaaaar. Ez nem domb. Ez egy ize. Ezen ugy 25-30-al illik felzuzni lockolas nelkul is.

de ez domb
Rózsadomb ráadásul ;)
kilóméter órám meg nincs, hogy mennyivel töccenek fel rajta..
(és régen nem lock-os villám volt mégis felmentem, tehát... cskhamár van, akko' minek "szenvedjek" jobban?)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

vendég_feczo_*

vendég_feczo_*
  • vendég

Az elobb nem neztem meg a rajzokat, de ugy nez ki, hogy a te villad nem patronos, hanem Hidracoil rendszer, ami jo.
Akkor csak sizmeringcsere es olajcsere kell neked.

No ez jó hír ... akkor már csak ez a két dolog hiányzik és sok idõ ;D

Azért had legyek már okosabb, ha volna patron az mit csinálna vmi kompressziót ?

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Olaj nelkul nincs csillapitas. Allandoan csattogni fog kifele a villa olaj nelkul, es egy ido utan szet is cseszi ezzel magat. ( emellett baromi idegesito )

Az elobb nem neztem meg a rajzokat, de ugy nez ki, hogy a te villad nem patronos, hanem Hidracoil rendszer, ami jo.
Akkor csak sizmeringcsere es olajcsere kell neked.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

vendég_feczo_*

vendég_feczo_*
  • vendég
nem vagyok nagymájer a témában ... a rajzon hányas elem a patron ?
még nem szedtem szét ... És mi a szerepe a patronnak ? Mondjuk egy helyi szervizes azt mondta hogy végsõ esetben sima olajmentes rugósat azért még lehet belõle kialakítani ...

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts

Szevasztok,

van egy címben jegyzett teló, folyik nyakra az olaj ... Szervizkönyvet már sikerült megtalálnom, a 19. oldal megfelelõnek tûnik. A kérdésem már csak az, hol kapok hozzá szimmering készletet és kb. mennyibe kerül ?

Gyarit szinte biztos hogy nem kapsz hozza itthon. Probalj meg egy szimeringboltban kerni, hatha van ebben a meretben. Eloszor is vedd ki a villabol, merd le, es a meretek alapjan kerj szimeringet.

A tied mar nem patronos? Mert ha patronos, akkor valszeg az ment szet, es akkor az valszeg kuka. ( talan a Nella-ban meg tudjak csinalni a patront, nekem regen megcsinaltak, de az sem 100% -os megoldas. )
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Na ne maaaaaaaaaar. Ez nem domb. Ez egy ize. Ezen ugy 25-30-al illik felzuzni lockolas nelkul is.

énse cécés, csak: http://pix.bikemag.h...0_0195.JPG.html
namost ezt amikor abszolválod hazaérkezés elött fáradtan, nem nagymamis fokozatban, akkor igenis jól jön.
csak észrevétel volt egyébként.. :)
szerintem jó dolog.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak