Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
hívhatjuk zárhatónak is....
de mozog mellette(a zárt erõvel kellmozgatni, nem az alap mozgás), és oldható is a zárás.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
hát, nem tudom...
ahogyan TPC sincs 200x-tõl Lock nélkül, ugyanúgy az MCD-nek is egyik sajátossága, hogy ZÁRHATÓ. Függetlenül attól, hogy Pike, Reba, Pilot, vagy Duke.
Szeintem.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
mert pont ezt mondom:)
most nem keresem meg a pike leírását, amit elfelejtettem odaadni MATT-nak, de a lock szót igen kevésszer láttam benne, illetve a tekerõn is csak COMPRESSION felirat van

tehát.. és az floodgateval szinte lezárva is teljesen jól mozog, dh-zgatva sem tünt fel hogy maxra van állítva..
a régi pürés lockout az a lockout, de azzal járdaszegélyrõl sem szabad lemenni, különben elkezd bekrepálni, és egyre kevesebbet lehet lockolni rajta.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
én csak azért szaporítottam a szót, mert írtad, hogy a Lock nem Lock; és Tiggernek is mozog a teló lezárva...
fura vót, na.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
problémamegoldás ON
ennyire fontos ez?:)
neki azér mozog mer testes, és a legkönyebbre van rakva a floodgate az mcd-vel
ezért kap akkora erõt hogy kioldjon
Te meg ha jól emléxem nem vagy olyan testes, és sztem nem is a legkisebbre tetted, már ha floodgates cuccod van;)
problémamegoldás OFF

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
érdekes...
nekem a Duke lezárva (amennyiben a 2 mm-t figyelmen kívül hagyjuk) NEM MOZOG!

nem lehet, hogy ottan van valami gáz?

vagy csak a floodgate miatt lenne?

többiek???

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

valami itt nem tiszta...

nekem lezárva néhány mm a SZABAD mozgás. minél jobban felfújom, annál kevesebb.
lezárva, ha testsúlyomat hirtelen a kormányra helyezem, 4-5 cm-t simán mozog; extrém nagy ütés hatására talán többet is mozogna

....vagy ugyanarról beszélünk?

kb..csak én nem tudom fújogatni mivel pike...nekem alapba lokolva megnyomogatva 2-3 centit mozog, olyan 120ra kieresztve, igaz a floodgate a kegkönnyebb induláshoz van állítva...nagy ütésnél biztos többet mozog...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts

mcd is mozog 2-3 centit...

valami itt nem tiszta...

nekem lezárva néhány mm a SZABAD mozgás. minél jobban felfújom, annál kevesebb.
lezárva, ha testsúlyomat hirtelen a kormányra helyezem, 4-5 cm-t simán mozog; extrém nagy ütés hatására talán többet is mozogna

....vagy ugyanarról beszélünk?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
lockolva simán lehet vele közlekedni, nemúgy mint a pürénél, ahol ez a lockout halálát okozza, amivel max sima aszfalton érdemes mászni. hülyén hangzik, de volt mind2 villám, és ezt tapasztaltam.
mcd okosság ilyen szempontból.

és pike jaja
emelkedõn lezártam, mert ne pogózzon, majd mentem vele egy kápolna tündért, beugorva az ugrót, egy letörést, ezt meg azt.. észre se vettem.
és nem is árt neki.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

érdekes az a teló...
pont olyan mintha MCD-s lenne.
tényleg, MCD-nél is gáz, ha zárva felejti az ember lefelé? asszem a looser's manual-ban nem írtak ilyesmit...

a "tökéletes" lock meg...
a zárt ETA is mozog vagy 20 mm-t, MCD nem, de kinyit ha kell. azt mondják ez jobb mint a "tökéletes" lock (Manitou, Suntour).

mcd is mozog 2-3 centit...azt tudod állítani hogy mennyire "érzékenyen" ... kioldani nem fog az sem ...egyébként én mentem már néhány lejtõt lokolva felejtett pike-al és semmi baja.....egyébként pl a foxokon sem kökemény a lock az is mozog 1 keveset lokolva
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Kompesszió+lock, nem?
A levegõ nyomásától függõen én tapasztalok pár mm szabad mozgást, de aztán határozottan beáll a villa. Sprintnél sem nyit ki, csak nagyobb (állítható) ütés hatására

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
mcd-nél nem probléma, mivel az nem lockout, csak kompresszió.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
érdekes az a teló...
pont olyan mintha MCD-s lenne.
tényleg, MCD-nél is gáz, ha zárva felejti az ember lefelé? asszem a looser's manual-ban nem írtak ilyesmit...

a "tökéletes" lock meg...
a zárt ETA is mozog vagy 20 mm-t, MCD nem, de kinyit ha kell. azt mondják ez jobb mint a "tökéletes" lock (Manitou, Suntour).

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts

De akkor minek van? :scared: Nem azért van a lock, hogy NE nyomódjon be? Ezek szerint az hogy enged egy kicsit a szadinak az természetes, már amennyire a sprintnél a hülyegyerekmódjára feszengve megindulást annak lehet nevezni? Erre akartál kilyukadni? Ezek szerint a lockout sem tökéletes, de jobb mint a semmi, mászásnál azért jól jön.
Akkor egy kérdés: Ha nincs belockolva teljesen, hanem 1-2 kattintással arrébb áll a kar, akkor befele csiliként mûxik a cucc, legalábbis én ezt vettem észre. Jól látom a dolgot, vagy ilyenkor sem szabad hülyegyerekmódjára nyomkodni a villát?

az a lényeg hogy ha teljesen elzárod akkor ugye nem megy sehova az olaj, és feszültségek keletkeznek. aztán végül elindul valamierre az az olaj..
nekem psylobol 125ös útnál teljesen lockolva kb 10 centin állt meg a villa, szal 2.5 centit már bemozgott, mert lockolva használtam véletlen eccerkéccer:)
persze, a kompressziót rá szabad tekerni, mászásnál szabad lockolni, de lehetõleg ne padkázz/dirtelj vele :)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

Javaslom szavazzunk meg Kerekeske -nek egy kis kenyszerpihenot Zorg altal, akkor talan elgondolkodik.

"Ne játszál vele kisfiam, mert elszáll a garid (egyébként foggalmam sincs.)
Az én telóm nem lockos, nem is kell,(najó kéne, de nincs péz)."

Ez a ket sor onmagaert beszel. OMG

Ezt már megtettem a grammániás hozzászólás után:D

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Javaslom szavazzunk meg Kerekeske -nek egy kis kenyszerpihenot Zorg altal, akkor talan elgondolkodik.

"Ne játszál vele kisfiam, mert elszáll a garid (egyébként foggalmam sincs.)
Az én telóm nem lockos, nem is kell,(najó kéne, de nincs péz)."

Ez a ket sor onmagaert beszel. OMG
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Ne játszál vele kisfiam, mert elszáll a garid:) (egyébként foggalmam sincs.)
Az én telóm nem lockos, nem is kell,(najó kéne, de nincs péz).
Szal megvagyok a locktalan telómmal szépen kettesben, fel-le, össze-vissza és kibas*ott jól mozog.!!!!!!!! (pilot xc, a nevében is benne van, mire jó)

Akarsz róla beszélni? :)

vendég_kerekeske_*

vendég_kerekeske_*
  • vendég
értelem hiányában törölve

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

lockolva ne nyomkodd a pure-t mert tönkremegy!!!!!!!!!!!!

De akkor minek van? :scared: Nem azért van a lock, hogy NE nyomódjon be? Ezek szerint az hogy enged egy kicsit a szadinak az természetes, már amennyire a sprintnél a hülyegyerekmódjára feszengve megindulást annak lehet nevezni? Erre akartál kilyukadni? Ezek szerint a lockout sem tökéletes, de jobb mint a semmi, mászásnál azért jól jön.
Akkor egy kérdés: Ha nincs belockolva teljesen, hanem 1-2 kattintással arrébb áll a kar, akkor befele csiliként mûxik a cucc, legalábbis én ezt vettem észre. Jól látom a dolgot, vagy ilyenkor sem szabad hülyegyerekmódjára nyomkodni a villát?

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
lockolva ne nyomkodd a pure-t mert tönkremegy!!!!!!!!!!!!