Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts
Ha találsz véletlenül, szólhatnál nekem is.;)
Kihúzza az ember a becsúszót:)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
Arra gondoltál már, hogy fogod ráhuzni? Csavaros a váll?

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
tök mind1
maradi és makacs ember vagyok
nekem ilyen KELL.
mert ahogy a légzsák sem kötelezõ a kocsiba
azért jobb szeretem tudni,h van

mindazonáltal a megoldáshoz nem kerültünk közelebb:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
jah, semmi másra. védi a becsúszót a külsõ erõs mechanikus sérülésektõl, cserébe ronda.
ez olyan dolog kb mint az alsócsõ aljára rögzített külsõgumi.
drágább, gyárilag ezzel nem rendelkezdõ villára nem kell.

(nem is emlékszem RS villák melyikén volt ilyen utoljára, a régi JUDY-k óta.
amúgy a gumiharang alá is be tud mászni a mocsok, mint ahogy az LS alá.
és mivel nem jó a szigetelése a villának, ezért elegyedik, és ugyanúgy bemászik oda is ahova nem kéne.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

nem így van.
egy pike-nel és hasonlo szintü rendes telóknál már nicns is ilyen vacakokra szükség.
csak szarul tömített villáknál lehet ilyenre szükség.
de ott is megcsinálhatnák már végre rendesen...(ha egy suntour sem eresztette, akkor....)

igazad van. ezeket az uj vllákat ugy tervezik, hogy nincs szükség ilyesmire.
rendszeres karbantartásra van szükség, másra nem. a gumiharang esetleg arra lehet jó, hogy ne üsd meg a becsúszót egy esésnél.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
ha ér ennyit akkor csináld;)
csak a rögzítés lesz még vicces egy kötegelõvel vagy szikszalaggal az alján;)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
olyat szeretnék,ami teljes hosszban fed és úgy nem enged oda vizet,port... miniboots az csak 1 újabb porlehúzó,ráadásul így esetlegesen lassítja is a villát
az nem épp 1 hónappal hosszabbítja meg az élettartamot
gyakorlatilag a természetes kopása van ilyenkor csak a guminak,de nem csiszolják szemcsék, nem kerül be a telóba semmi

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
jah, de évente úgyis érdemes cserélni, szal ezért hgy 1 hónappal tovább bírja, nem fogom elrondítani, elsimsonosítani a telómat.
ha viszont ráteszed, csak szimering és porlehúzócserével együtt tedd, a mostaniakat meg dobd ki;)

amúgy miniboots kéne, az nem rondítja el bicikli kinézetét, és az sem enged oda semmit.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Én is Manitoura gondoltam de azokon mintha csak "miniboots" lett volna az utóbbi években...
Megnéztem a mostani katalógust és abban meg már semmi...
Thez,tévedsz,mert azért nem mind1,h azokat a szimeringeket és a bent leledzõ stuffot mennyi vízzel és porral kínálod meg!
Ha más nem, a szimeringek élettartamán változtat...

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
szerintem manitou-éktól lehet ilyesmit beszerezni. A régi Xvertemnek 30-as becsúszója volt és harmonika volt rajta. Velotrade-en keresztül szerintem lehet szerezni ilyet. Ha letöltöd a manitou oldaláról az Xvert manualját abban benne vannak a rendelés kódok is.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
nem így van.
egy pike-nel és hasonlo szintü rendes telóknál már nicns is ilyen vacakokra szükség.
csak szarul tömített villáknál lehet ilyenre szükség.
de ott is megcsinálhatnák már végre rendesen...(ha egy suntour sem eresztette, akkor....)

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts
Ilyet én is kersgéltem egy évvel ezelõtt, de nem nagyon találtam.Azt hogy ronda pedig leszarom. Kár hogy a divat miatt nem kaphatóak vagy legalábbis nagyon utána kell járni. Mert nehogy má ne csillogjon az a becsúszó, vazz milyen bringa is lenne:(

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,950 posts
Régen még a ritchey is árult kiegészitõként gumiharangot.....
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nem nagyon van mar mostansag gumiharang szinte egyik villan se, vagy ha igen, akkor az alsobb kategoriasokon, amik meg ilyen 28.6os es hasonloan hatalmas becsuszoatmerovel rendelkeznek.

szal marad a torolgetes meg a szimmeringcsere. vagy ne hasznald a biciklidet, mint en, es akkor sokaig szep marad :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
LS-em van,köszönöm,és sztem se a legjobb megoldás.
Gumiharang tényleg ronda,de a telód élettartamát és karbantartásigényét hatalmas mértékben javítja. (pl. nem kell olyan sûrûn cserélned a jó szimeringedet/porlehúzódat... )
RS-en legalábbis olyan a gumi, h totál fixen fogja felül (még sose húztam le onnan,nem is akarom,sztem rámelegítették v ragasztották,alul meg kis óvszer-felhúzó mozdulatokkal a szimeringre húzható,és fixen rajta marad
de nekem még a kötegelõs rögzítés is OK csak legyen

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
a gumiharmonikás telókón a külsõ "szimeringszerü"* dolgon van egy vájat körbe abba marad benne az alja a gumiharmonikának.

*gumidarab, valójában köze sincs a rendes telók szimeringjeihez. a koszt beengedik, a zsírt ki.

McPherson

McPherson

vendég

• fórumtag
  • 135 posts
de gumiharmonikát amúgy nem olyan egyszerû rátenni, hogy az a lábon is maradjon, nem? Mondjuk nekem sem lenne rossz egy a rég rst-mre, asszem arra volt is harmonikás változat, de nem igazán látom, hogy a harmonika mibe kapaszkodhatna bele... vagy ennek nem kéne semmibe sem kapaszkodni?

edit: ja mer az egész úgy vetül fel, hogy gány az eredeti szimmeringje, ilyen kis vályú van a becsúszó mellett, ami gyûjti a dágványt, szal ha pl poros úton mész, naon hamar beáll, és a sár még ami totál megeszi
...And Justice For All

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

KALAIUS : Amit keresel, az a LisardSkin. Olyan neopren tépõzáras bigyó, ami védi a telót. Más szerintem nincs.
Én is mániákusan hiszek a gumiharangban, vettem a telómra, mert gyárilag csupasz volt.

ls csak olyan villára jó ahol nincs porlehúzó..
egy rendes villára ilyet rakni nem igazán szabad, mert lecsiszolja a becsúszó felületkezelését... gumiharang emellett még ronda is.
tehát egy jó szimering/porlehúzó párosítás, és semmi gond minden szép és jó.

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
de a ls nem annyira jó itt sokak szerint. indokok, amiket itt olvastam:
begyûjti a koszt, ezáltal kikezdi a becsúszót
lassítja a mozgást
Van állásom...:bananadan

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
KALAIUS : Amit keresel, az a LisardSkin. Olyan neopren tépõzáras bigyó, ami védi a telót. Más szerintem nincs.
Én is mániákusan hiszek a gumiharangban, vettem a telómra, mert gyárilag csupasz volt.
Marci