Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
190ml kell mindkét oldalra
rugó nélkül, lenyomva

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 hozzászólás
hali!
mennyi olaj kell egy 2003as boxxer raceba? min.-max kéne
a becsúszó tetejétõl hány mm?
mi legyen benne a villában amikor mérem az olajszintet

Sürgõs!!

elõre isköszi!
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Azt mondjátok, hogy inkább rugós legyen, vagy levegõ-rugó kombináció! Most megnéztem a Rock Shox'05 Reba SL-t és DualAir állítási lehetõség van feltüntetve.
Vagy inkább az U-turn verzióra gondoltatok? Mert ha jól látom akkor az rúgos is levegõs állítással.

Erre gondoltam:

Rugó út: 85/100/115mm Dual Air*
Súly: 1,6 kg
Rugózás: Dual Air*
Csillapítás: MCD*
- Szabályozhatóság: Adapteres rugóút szabályzás, állítható visszaút csillapítás, és kompresszió csillapítás, zárás! Belülrõl állítható határérték.
- Külsõ szár: Egy darabból készült Magnézium, csak tárcsafékhez
- Villanyak: Hidegen kovácsolt 6061-es alu
- Nyakcsõ: Változó falvastagságú alu
- Becsúszószár: 32mm átmérõjû Easton EA70-es alu, alacsony súrlódású anodizált felület kezelés
- Szín: Fekete, Ezüst

*Dual Air: A legfinomabb, és legszabályozhatóbb rendszer, amit eddig a teleszkóp villagyártásban alkalmaznak. A pozitív és negatív levegõkamra egy pumpa segítségével teljesen szabályozható, biztosítva ezzel a tökéletes mûködést minden terepen.

*MCD: "Motion Control Damping" a Rock Shox új csillapító egysége, amely visszautat és összenyomódást is csillapít, mindezt úgy, hogy a villa mozgása csaknem teljesen megszüntethetõ. Miért nem teljesen? A válasz nagyon egyszerû. A tapasztalatok azt mutatták, hogy a rugózás minimalizálása sokal jobb kerékpározást biztosít, mint a teljes zárás (Lock Out) felfelé menetben. A mozgás minimalizálásának mértéke a GATE gomb segítségével, kivülrõl, vagy inbuszkulccsal belülrõl állítható. Elõnye: teljesen egyénre szabható, könnyû, kompromisszum nélküli csillapítás.

Ha visszaemlékszel az augusztusi Börzsöny túrára, ott volt a cimborám Trek 8500-s paripája egy ilyennel és "8-s tárcsafékkel szerelve. Tökéletesen meg van vele elégedve, és õ nálad súlyosabb egyén.

De ha nem gondolkodsz tárcsafékben, akkor egy Recon 327 Solo Air. Sassold a SRAM honlapját!

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás
Igen, igazad van, hulyeseget beszelek, mindegyik dual air-es

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Rebabol van rugos is meg levegos is, de szerintem nyugodtan megbizhatsz a levegosben is, a reba azert agresszivabb felhasznalasra/nehezebb bicajosokhoz van tervezve, nem hinnem hogy gond lenne vele! Viszont a levegos meg a rugos allithatosag teren eg es fold...Amugy duke-al se biztos am hogy barmi problema lenne, en tobb emberrol hallottam mar akik ilyen 90-100 kiloval abszolut megelegedessel hasznaltak!

nincs rugós reba.....mindegyik levegõs...az útállítósokat úgy hívták hogy air-uturn.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás
Rebabol van rugos is meg levegos is, de szerintem nyugodtan megbizhatsz a levegosben is, a reba azert agresszivabb felhasznalasra/nehezebb bicajosokhoz van tervezve, nem hinnem hogy gond lenne vele! Viszont a levegos meg a rugos allithatosag teren eg es fold...Amugy duke-al se biztos am hogy barmi problema lenne, en tobb emberrol hallottam mar akik ilyen 90-100 kiloval abszolut megelegedessel hasznaltak!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Azt mondjátok, hogy inkább rugós legyen, vagy levegõ-rugó kombináció! Most megnéztem a Rock Shox'05 Reba SL-t és DualAir állítási lehetõség van feltüntetve.
Vagy inkább az U-turn verzióra gondoltatok? Mert ha jól látom akkor az rúgos is levegõs állítással.

az is full levegõs....de én se vok könnyû, és volt már egy jó néhány luftos telóm....persze magasan a róka volt a legjobb...de sztem egy rebat v. duke-ot nyugodran bevállalhatsz....és sztem ilyen kategóriban csak vmik fox vagy felsõkategóriás marzo mozogna jobban egy jó rs-nál
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

sunset

sunset

törzsvendég

• fórumtag
  • 858 hozzászólás

Próbálj még összeszedni 10 forintot és Reba SL (2005-ös).

A legfõbb cél, hogy mindig célba érj!!
A Gödöllöi Yeti www.rmkse.hu
:love: Betty :love:

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 hozzászólás
nekem most 5W-s olaj van benne, de így igen lassú. tehát 2.5ös megy majd bele. Milyen márkájú legyen? Jó lenne ha többet ismondanátok, ha nincs pont olyan...
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
sima race-be 15-ös jó szerintem, én azzal használtam.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 hozzászólás
Milyen olajat rakjak bele? Itt van egy motor bolt ott valszeg lehet kapni.
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Valoszinuleg igen, mert eleg kicsike.
Amugy nem nagy dolog szetkapni, csak ne felejtsd el kionteni az olajat ;) :D
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 hozzászólás
hali!
nekem erõteljesen olyan érzésem van, hogy az én boxxerem, 6colosra van állítva. szerintetek? mert nem akarom hiába szétszedni. itt a kép:
www.07aszp.uw.hu
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

abszolut jó választás lenne sztem is....

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

És akkor mint rutinos hozzáértõk és használok, mit tudnátok ajánlani nekem ami max 60000Ft belül mozog. Most egyenlõre vért izzadva is csak ennyit tudok rá áldozni. Csak RS-ba gondolkozok

sunset

sunset

törzsvendég

• fórumtag
  • 858 hozzászólás
És akkor mint rutinos hozzáértõk és használok, mit tudnátok ajánlani nekem ami max 60000Ft belül mozog. Most egyenlõre vért izzadva is csak ennyit tudok rá áldozni. Csak RS-ba gondolkozok
A legfõbb cél, hogy mindig célba érj!!
A Gödöllöi Yeti www.rmkse.hu
:love: Betty :love:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
nekem a 03-as duke sl elég jól bírta a kb 90 kilómat, szépen is mozgott..és lehet most megint fogom használni....

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
és a pilot teljesen felejtõs tárcsához és 100 kg-hoz...

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás
Hat, 100 kilohoz mar eleg nagy nyomast kell bele kuldeni, en a 64 kilomhoz 8-10 bar kozott hasznalom, attol fugg. Lehet neked tenyleg nyerobb lenne egy acelrugos ;)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Én anno 88kg-hoz fújattam. Na így mozogja a mai napig is ki a 95-öt. És még nem ereszt! De a 100kg egy kicsit tényleg sok..
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.