Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

csabilc4

csabilc4

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 119 posts

Egyáltalán nem gagyi a kérdés!
A Rebák 80%-a ilyen problémával küzd. Ez az egy bajom van az én villámmal is. Nagyon patentra csinálták azokat a sapkákat, hogy ne menjen be alá a kosz. Csak kicsit túlzásba vitték a srácok. Késõbb is majd fogó kell ám hozzá.

A levegõs suntour-omon egy mûanyag kupak van, azt még egy kisgyerek is lecsavarja, igaz nincs is letömítve gyûrûvel, csak annyira tömít amennyire megtéped a kupakot. Az o-gyûrûs jobb, mert talán azt nem kell megtépni, hogy zárjon rendesen, nem?

csabilc4

csabilc4

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 119 posts

A nagy kupakcsavart, a 6szögletest húzd bele normálisan, aztán pl. állíthatókulccsal próbáld meg a levegõkupakot leszedni, ha megint jön vele a nagy is, akkor tarts ellen. Elõbb utóbb úgyis enged. Valószínûleg nincs megzsírozva/olajozva a menet és az O-gyûrû és letapadt.

Ezt a gyors választ!! Köszi!!
Sikerült, tényleg k....ra meg volt tépve. Amúgy én is pont ezzel a módszerrel csináltam, csak nem voltam elég erélyes, nehogy jobban lesértsem a csavart.
Na mindegy a lényeg hogy sikerült! Köszi mégegyszer!!

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts

Sziasztok!

Most vettem egy Reba Race-t, lehet hogy gagyi a kérdés, de azért felteszem:

A pozitív levegõ szelepen lévõ fém kupakot nem tudom lecsavarni kézzel, próbáltam óvatosan fogóval, egy picit meg is sértettem a felületet, de így sem sikerült (fordult vele a nagy lezárócsavar is).
Van valami ötlet, hogyan szedjem le?

Egyáltalán nem gagyi a kérdés!
A Rebák 80%-a ilyen problémával küzd. Ez az egy bajom van az én villámmal is. Nagyon patentra csinálták azokat a sapkákat, hogy ne menjen be alá a kosz. Csak kicsit túlzásba vitték a srácok. Késõbb is majd fogó kell ám hozzá.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Sziasztok!

A pozitív levegõ szelepen lévõ fém kupakot nem tudom lecsavarni kézzel, próbáltam óvatosan fogóval, egy picit meg is sértettem a felületet, de így sem sikerült (fordult vele a nagy lezárócsavar is).

A nagy kupakcsavart, a 6szögletest húzd bele normálisan, aztán pl. állíthatókulccsal próbáld meg a levegõkupakot leszedni, ha megint jön vele a nagy is, akkor tarts ellen. Elõbb utóbb úgyis enged. Valószínûleg nincs megzsírozva/olajozva a menet és az O-gyûrû és letapadt.

csabilc4

csabilc4

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 119 posts
Sziasztok!

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
Köszönöm a válaszokat. A Sag-et még nem tudtam megmérni, mert még nincs teljesen kész a bicaj. Csak azért gondolom, hogy kemény lehet, mert megnyomkodtam beépítve és bár tényleg nagyon finoman indul, de az én 67kg-ommal sem tudtam igazán összenyomni. Persze lehet, hogy csak a Rebamhoz képest túl sokat várok tõle. Meglátjuk. Kipróbálja így aztán ha nagyon gáz, akkor felhívom a bikert.

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts

Sziasztok,

úgy alakult, hogy nekem is van egy kis gondom RS témában. Barátnõm bicajába vetten egy Pilot XC-t. Ha nem nyomok levegõt az Air assist-be, akkor kb 60-63kg-os bicajosnak jó a villa. A kedvesem viszont kb. 54 kg. Mi lehet a megoldás? Lehet kapni ebbe a villába puhább rugót? Hol nézzek utána és kb mibe kerülhet egy ilyen rugó? Vagy esetleg van más megoldás is?

köszi

Szerintem egyenlõre próbálja ki így, az XCk nagyon érzékenyek, könnyen megindulnak, lehet, hogy neki így is jó lesz. Ha mégsem, elvileg van hozzá lágyabb rugó, csak a beszerzése nem könnyû (telefon Bikernek, hátha).

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

hát oké.
nem tudom megpróbálhatyuk.ha kicsi idõre az mit yelent? junius pl.?
ez a 2000-es fekete Hydrocoilos judy aminek amatricája szélén enyhe sárga csik megy körbe.
Feltöltött kép

yo még próbálkozom boltokban.
mert egy barátom kölcsön telóyát használom de azt is vissza kéne adnom Buda maraton után.

Ez most nem használatra, pupák, mert használni a borda fogja hamarosan, akit láttál CM-en!
De mondjuk összefutunk Kõrösiben pl. köv 7en, odaadom a tüskéket, Lviszed esztergányoshoz, ha kell, címet is adok, aki 1-2 nap alatt lemásolja (már, ha jó a villádba 1általán) , aztán vissza, és vagy leadod vmelyik szobába, vagy tali vmikor.
Így megfelel? :)

Mohus; mekkora a sag? Nem biztos, h szükség van rugócserére, én a szintén hasonló súlyhoz tervezett rugóra még 80 psi-t nyomok, h kényelmes legyen, ami a manual szerint kb. lehetetlen, mert a 99 kilós manushoz ír 20 psi-t, csak az meg sem érzõdik... :-/ Ebbõl csak azt akartam kihozni, h ezen RS telók rugói nagggyon puhák.

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
Sziasztok,

úgy alakult, hogy nekem is van egy kis gondom RS témában. Barátnõm bicajába vetten egy Pilot XC-t. Ha nem nyomok levegõt az Air assist-be, akkor kb 60-63kg-os bicajosnak jó a villa. A kedvesem viszont kb. 54 kg. Mi lehet a megoldás? Lehet kapni ebbe a villába puhább rugót? Hol nézzek utána és kb mibe kerülhet egy ilyen rugó? Vagy esetleg van más megoldás is?

köszi

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts

Hey, sajátot nem hiszem, h odaadnám, mert barátosné lehet, erre épít V fékes gépet, de azért idõre még tudom nélkülözni, ha le szeretnéd másolni, esztergányos tuti megcsinálja gyorsan, olcsón.
Már, ha a 2000-es meg a 2002-es egyezik, de sztem igen, legalábbis a 01/02 ugyanaz, akkor miért a 00 lenne kivétel? :)

hát oké.
nem tudom megpróbálhatyuk.ha kicsi idõre az mit yelent? junius pl.?
ez a 2000-es fekete Hydrocoilos judy aminek amatricája szélén enyhe sárga csik megy körbe.
Feltöltött kép

yo még próbálkozom boltokban.
mert egy barátom kölcsön telóyát használom de azt is vissza kéne adnom Buda maraton után.
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts

továbra sincs?

A teló bal szárában van olaj, lévén a C-ben is van olajcsili. A SRAM oldalán van róla leírás.

X.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Hali saynos félek az apróban nem mindneki olvassa

hol lehet venni 2000-es Judy XC-be féktüskét???
esetleg használtan valakinek?
voltam már boltokban, de sehol sem stimmelt a méret.
régi judy xc-be valóm van (1996) de az meg hosszú bele.

Hey, sajátot nem hiszem, h odaadnám, mert barátosné lehet, erre épít V fékes gépet, de azért idõre még tudom nélkülözni, ha le szeretnéd másolni, esztergányos tuti megcsinálja gyorsan, olcsón.
Már, ha a 2000-es meg a 2002-es egyezik, de sztem igen, legalábbis a 01/02 ugyanaz, akkor miért a 00 lenne kivétel? :)

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts

valakinek van tapasztalata Pilot C szétszedésben? mert nekem rugó nélkül sem mozdul be 4cmnél többet...
és az egyik szárben olajat találtam, mivel használt a teló, ezért sztem magától rakott bele, mert eredetileg nincs benne ha jól tudom...

továbra sincs?

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
féktüskét én anno a stop-shop-os mali üzletben vettem, volt nekik egy csomó féle, valamelyik csak jó lesz neked is...
viszont ne hagyd, hogy õk tekerjék bele, mert nekem a srác izomból beletekert egy eltérõ menetemelkedésût, úgyhogy vágott új menetet a magnéziumba... :-/

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
szerintem megéri. de pl. zöldpontban (http://www.bicycle.hu) most 40e helyett 30e ért kapsz egy rs pilot xc-t, ami nekem nem tünik rossz vételnek. igaz hogy ez 2005-ös villa, de eggyel magasabb kategória,mint a judy, könnyebb, szerintem jobb és azt a +5e ftot az rshez képest megéri, és a judyhoz képest még spóroltunk is:D

Jami

Jami

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Sziasztok! Sajnos nem igazán értek a villákhoz, de a régit le szeretném cserélni és kíváncsi lennék, hogy mit gondoltok az RST Big Mountain telójáról. http://www.paul-lang...O/BIG_MOUNTAIN/ Nem szeretnék drágát venni, így légyszi azt is vegyétek figyelembe, hogy ez kb 23-25 ezer forint, tehát ár/érték arányban ez egy jó választás, vagy inkább tegyek hozzá még? Már kinéztem a Rock Shox Judy J4-est, http://www.sram.com/...rks/judy/j4.php Arról csak jókat hallottam, de az 40 ezerbe kerül. Tehát érdemes lenne még azt a 15-öt hozzátenni, tud az annyival többet, esetleg hosszabb életû lesz? Köszi elõre is!

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
Hali saynos félek az apróban nem mindneki olvassa

hol lehet venni 2000-es Judy XC-be féktüskét???
esetleg használtan valakinek?
voltam már boltokban, de sehol sem stimmelt a méret.
régi judy xc-be valóm van (1996) de az meg hosszú bele.
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

Rollin Limp

Rollin Limp

vendég

• fórumtag
  • 36 posts
Vole; titánrugó->könnyû =csak jó lehet :]]]
nah igen ,de mennyi az az olcsó ? :]]]

Zalapoda

Zalapoda

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
köszi szépen
i want to be an Animal, i want to be it now

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts

szevasztok
vki nem tudna egy olyan boltot ahol a 2005-ös pike teamhez be lehetne szerezni a motion control kis gumitekerentyûjét?
vagy esetleg vmi más megoldást nem tud vki, hogy tudjam forgatni?

A különbség a kettõ között az, hogy az egyik poploc-os, a másik meg nem. A rossz hír az, hogy a kettõ belül is különbözik egymástól, a poplocos verzió, ami neked van, tartalmaz egy plusz rugót belülrõl. A legegyszerûbb megoldás az, hogy ha beszerzel egy poploc adjuster nevû kart, amit a kormányra szerelve tudod majd szabályozni a kompressziócsillapítást.
Esetleg az okosabbabbak megmondják, hogy házibarkácsban a MCD-t át lehet-e alakítani poplocosról hagyományosra, vagy csere.

X.