Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

Jami

Jami

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Akkor ma már nem rakom össze :( Azért kösz szépen! Holnap ez lesz az elsõ dolgom, hogy vegyek, ma pedig még átvizsgáom, hogy a régi hogy néz ki, hogy szerelhetõ ki :) És mindenkitõl bocs, hogy 3 helyen is megkérdeztem, láttam, volt, akinek ez gondot okozott!

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
a rózsa az a kézség, ami benne van a villanyakban és "ehez" kapcsolodik a stucnid csavarja. Ezzel szorítod össze a villát a vázzal, lényegében. (vagy headlock-kal)
Ha kiszeded a régi villád, és belenézel, akkor meglátod mirõl van szó ;)
egy ~100forintos, fém "lapról" aminek ágai vannak.
A beszerelése végülis annyiból áll, hogy egy csavarral, kalapáccsal, vagy netán direkte célszerszámmal, beütöd a villanyakba, figyelve arra, hogy egyenes legyen !
(a régi villádból való rózsa ~nem használható, ha kiszeded, tehát egy ilyet mindenképp kel venned.)

edit: és legközelebb elég egy helyen megkérdezned ;)
aki elolvassa az egyik topicot, az általában a többit is, szóval..
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Jami

Jami

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Nagyon szépen köszönöm gyors válaszod! Pont ez a bajom, hogy a szervízes bunkózott velem, hogy nem nála veszem meg (persze nála 15000-re több) és tuti nem vállalja el. Még az lenne a kérdésem, hogy ez a rózsa micsoda, és én önállóan nem tudom megcsinálni? Még ma szívesen beszerelném.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
a régi kiszerelése nem egy nagy haddelhadd...
kiszeded a kereket, leszeded a villáról a féket, felül a kormánynál kicsavarod az imbuszokat, majd pedig szét húzod.. (a vázat és a villát ;))
Ja, meg le kell szedned a villádról a kormánycsapágy alsócsészéjét, ami szeret rágyógyulni...

A nyakat, igen méretre kell vágnod, de ajánlott áhagyással, ami ráhagyást ún. spacer-el tudod "kitölteni".
valamint az új villába kell tenni egy rózsát is. Ha bizonytalan vagy benne, akkor a helyedben kiszedném a régit, beraknám az újjat, bejelölném, hogy hol is kéne levágni, majd elsétálnék az egyik szerelõhöz, vágja le, tegyen bele rózsát. ~3perces munkája lenne.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Jami

Jami

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Sziasztok! Lenne egy nagy kérésem, kérdésem! Végül RS Tora 302-t vettem, és külsõre nagyon tetszik:) Ma jött meg, de nem szereltem még ilyet soha, és nem tudom, hogy mire kell nagyon odafigyelni a régi leszerelésénél stb, majd a beszerelésnél. A másik problémám, hogy a villanyak túl hosszú, ezt le kell vágnom??? Bevinném szervízbe is, de mindenhol túl sokára vállalnák el, meg nem is nagyon kedveltek pár helyen, hogy nem náluk vettem meg. Ahhoz meg most túl lelkes vagyok, hogy várjak 2 hetet a beszerelésre :) Lécccilécci minél elõbb válaszoljatok! Köszi elõre is!!! ;)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A pike lábába muszáj 15wt olajat tenne vagy lehet 5wt olajat, mert 2 féle olajat nem szívesen veszek?

A sebesség mindent megold.

Zsolti780

Zsolti780

vendég

• fórumtag
  • 34 posts
bilivas? :o) neem,találtam a neten pár rugókészítõ mestert meg 2-3 gyárat is,még este írtam nekik emilt, 3nak, egy már vissza írt,hogy kísérletezéssel nem foglalkoznak konkrét adatok kellenének neki,azt meg honnan szedjek?Marad a másik kettõ,meg itt gyõrben van 1 hely oda ma elmegyek.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
arra figyelj hogy egy idõ után összeesik a rugó, meg kipuhul a bilivas

szal nem az igazi megoldás, sok szerencse kell
Autist Team:)

Zsolti780

Zsolti780

vendég

• fórumtag
  • 34 posts
Probléma már meg is oldódott.Találtam annyi rugókészítõt mint a fene,már ki is szereltem a telóból holnap viszem.Meg kérdezek pár céget aztán leírom mit mondtak,hogy hátha valaki hasonlót szeretne csináltatni.....
Köszi a segítséget

Zsolti780

Zsolti780

vendég

• fórumtag
  • 34 posts
Hú,Rugókovács ilyet még nem hallottam de utána nézek hátha van valahol itt Gyõr környékén, aki tud hasonlót.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Nem ártana leírni, hogy melyik telóról (évjárat, ha tudod) van szó.:chin:

csak az évjáratot nem irta le, a villa ott van fejlécben ;)

Zsolti780: puhítani amugy lehet rajta, venni kell puhább rugót, vagy csináltatni. (rugókovácsnál) esetleg elsõ körben az elõfeszítést minimumra venni :D de ezt biztos próbáltad.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Zsolti780

Zsolti780

vendég

• fórumtag
  • 34 posts
Rock S Judy TT 2004es

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Nem ártana leírni, hogy melyik telóról (évjárat, ha tudod) van szó.:chin:

Zsolti780

Zsolti780

vendég

• fórumtag
  • 34 posts
Hali.Van egy olyan gondom,hogy barátnõmnek építettem egy bringát,de mivel Õ elég pehely súlyú nemigazán mozog a teló nála.Ha már egyszer hozzá jutottam(ingyen) szertném ha valahogy mûködne,csodát nem várok....De valahogy puhítani kéne...nem tud Valaki valami okosságot?????

811

811

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
1000 köszönet! : )

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Üdv!

Hol találok szerintetek részletesebb magyar nyelvû leírást Pike telóhoz? Valami használati utasításszerûre gondolok.

http://biker.hu/data...lati_041109.doc

A sebesség mindent megold.

811

811

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Üdv!

Hol találok szerintetek részletesebb magyar nyelvû leírást Pike telóhoz? Valami használati utasításszerûre gondolok.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
nem szabvány sajnos

csak a gyári jó
vagy: www.enduroforkseals.com
Autist Team:)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts

Sehol nem találok porlehúzó szimmeringet a Duke-omhoz hetek óta. Ha épp van otthon elfekvõben, vagy ha valaki tud nem Rock Shox, de ezzel kompatibilis szimmeringrõl (30mm)PLEASE HELP! Mentsetek meg az elhízástól!

Ez szabványos méret?
Mérd le még a szimmering külsõ átmérõjét is+ a magasságát, oszt ha egész számok jöttek ki, próbáld meg egy tömítéstechnikával foglalkozó boltban.

Ha hülyeséget mondtam, én kérek elnézést. :D

Oko

Oko

vendég

• fórumtag
  • 44 posts
Sehol nem találok porlehúzó szimmeringet a Duke-omhoz hetek óta. Ha épp van otthon elfekvõben, vagy ha valaki tud nem Rock Shox, de ezzel kompatibilis szimmeringrõl (30mm)PLEASE HELP! Mentsetek meg az elhízástól!