Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég

Psylo sl tullio: rs villa, az egyik legjobb szimplavállas átütõs darab.

:love:

pont ma reggel vettem... most szervízbe van a bicóval együtt, de alig várom, hogy kipróbálhassam... gyönyörû :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
de a legegyszerübb elvenni és megvenni:)

Psylo sl tullio: rs villa, az egyik legjobb szimplavállas átütõs darab.

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
nayo, azt hiszem a másik egyszerûbb és olcsóbb :)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Barátod az esztergályos. :D

Szal kell valami maradék csõ. Falvastagság mittomén 2-4mm, igaz utóbbinál baromi nehéz lesz. Az egyik felét a nyakcsõ belsejének méretére gyártani. Akkora részen kell passzoljon, hogy alulról kb 2-3 centi hiányozzon hogy kilógjon. Így akár belülrõl meg is lehet pontozni.
Felülrõl meg tetszõleges, attól függõen mennyi hiányzik. Belever, meghegeszt, leköszörül, aztán élvez.

A kcs. alsó perselyét már hegesztés elõtt fel kell tenni, különben nem lehet átgyömöszölni a varraton.
A villanyakat akkorára kellene vágni kb. hogy a hegesztés épp a fejcsövön belül legyen, ne ott fogja a stucni, de a kcs. felsõ persely se oda essen.

Remélem sikerül valahogy megoldanod a problémát.

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
Feltöltött kép

te egy ilyenre gondolsz...
igen egyszerûbb lenne, de azt a toldaklékot hogy készítem el? :)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Akko' szerintem egyszerûbb lenne készíteni egy olyan toldalékot, aminek az egyik vége jó hosszan (a felfekvés miatt) közvetlenül illeszkedik a régi nyakba, a külsõ átmérõje viszont megegyezik a szabványos nyakkal, így annak közvetlen folytatása lesz. Ezt szintén ráhegeszteni. Így egy darabbal olcsóbban megúsznád.

Az illesztést meg szorosra kell mindenképp hagyni és kalapácsal beleverni (esetleg alulról is behegeszteni). Így tuti merev lesz.

Feltöltött kép

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
húú azt hiszem értem :)
ez tûnik a legjobb és legolcsóbb megoldásnak

köszi szépen, különösen a képet! :)

:clap:

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

vagy béléscsõ - és azon alul a telónyak, felül pedig egy a telónyak szélességének megfelelõ másik csõ?

így gondoltad?

szal a két "nyak" közé benyomod a béléscsövet; kb fél centi - esetleg egy centi hely legyen közötte; az lehegeszted; utána megköszörülöd és szinte egy síkban van az egész?

nagyjából
itt egy kép.
KÉP
jelmagyarázat:
1) eredeti nyak
2) béléscsõ
3) uj darab nyak
4) hegesztés

nyak lehet acél és aluminium is.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
vagy béléscsõ - és azon alul a telónyak, felül pedig egy a telónyak szélességének megfelelõ másik csõ?

így gondoltad?

szal a két "nyak" közé benyomod a béléscsövet; kb fél centi - esetleg egy centi hely legyen közötte; az lehegeszted; utána megköszörülöd és szinte egy síkban van az egész?

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég

ahogy én csináltam: egy csõ, akkora mint a villanyakad belsõ átmérõje (acél nyaknál esélyes a 25.4.es villanyak) belülre béléscsõnek, és lehet utána simán ráhegeszteni a toldalékot.
lényeg, hogy a hegesztés fogja a betétcsövet és a villanyak darabjait is.
majd egy esztergán lehúzni a felesleget.

telónyak milyen anyagból lehet? csak vas? (acél)

akkor felül, a ráhegesztett nyak vékonyabb mint az eredeti? (mivel gondolom lentrõl felfelé nem keskenyedik el)
nem probléma ez a stucniba való befogásnál?

ltsoma

ltsoma

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás

óbudai maliban kapható még 2004-es Psylo SL tullio
én inkább azt választanám!

És az mennyibe kerül?Kb. mennyi van még belõle, mert még nincs meg rá a pénz(és egyhamar szerintem nem is lesz :(.Tudnál róla valamit írni,mert nem ismerem ezt a típust?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ahogy én csináltam: egy csõ, akkora mint a villanyakad belsõ átmérõje (acél nyaknál esélyes a 25.4.es villanyak) belülre béléscsõnek, és lehet utána simán ráhegeszteni a toldalékot.
lényeg, hogy a hegesztés fogja a betétcsövet és a villanyak darabjait is.
majd egy esztergán lehúzni a felesleget.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
köszi !

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
pontosan. mi ezt külön leesztergáltatttuk magunknak, de így még tisztább. belerakod a rendesen vízszintesen levágott villanyakba, megnézed hol kell ezt levágni, és megejted a mûtétet.
egész biztonságos eszköz, nem hinném hogy probléma lenne vele.
sok sikerT!

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
"villanyak hosszabbító BBB Extender BHP-21 28.6 villához

* menetes vagy menet nélküli (A-head) villákba beépíthetõ
* 22.2 vagy 25.4mm belsõ átmérõjû villákhoz
* lehetõvé teszi A-head rendszerû és hagyományos kormányszárak megemelését
* ezüst színben, fekete A-head dugóval" (3-4 rugó körül)
Feltöltött kép

nem tudom mennyire hosszú ez.

akkor azt lehetne, hogy levágom 3(-4 cm)-esre; meghosszabbítom a nyakat- megtoldom; és befogom a stucniba úgy, hogy vmennyire az eredeti nyakat is szorítsa...

így nyerek pár centit, ez megbízható és viszonylag olcsó, nem?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
psylonak ragasztott nyaka van.
így az egész mókát én nem eröltetném, de van pár fanatikus aki rögtön mondja hogy dee, biztonsággal ki lehet szedni, meg teljesen veszélytelen, meg szakemberek(LOL) és hasonlók.
szóval inkább a hosszabbításban gondolkodj, esetleg keresgél apróban törött psylot hosszabb nyakkal, vagy a forgalmazónál járj utána, van e eladósorban levõ felsõrész (sajnos aranyárban)

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég

a régit csak csavaros vállból lehet garanciával kiszedni

milyen váll létezik még - psylo tullionak milyen a válla? megoldható ez?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
a régit csak csavaros vállból lehet garanciával kiszedni, minden másból felejtõs(persze vállalják, de utána nem bízná már õ maga se rá az életét - max szóban)
egy nyakcsõtoldó, mely becsúszik a nyakba, és kivül 1 1/8as átmérõjü, persze csak akkor jó, ha a stucni legalább egy kis részt fog már a nyakból, és utána egy head lockkal összehúzod az egészet.
de játszhatsz pár cm-t egy kisebb csészéjü KCS-vel, és egy kisebb stucnival is. ezzel is lehet jópár mm-t nyerni.

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
Üdv!

rövid telónyakra milyen megoldás létezik?

((((1) nyakcsõ toldó; bár az nem tudom milyen megbízható-merev))))

2) új nyakat lehet csináltatni vhogy? ki lehet szedni a régit - ütni ?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
óbudai maliban kapható még 2004-es Psylo SL tullio
én inkább azt választanám!