Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

nekem max alatta egy-masfel centi, folotte meg fel, es kesz. a nagyon sok hezagolo ront az osszkepen :matrix:

viszont ha el akarom adni a telót, nincs probléma a rövid nyakkal.....bár a recont nem fogom eladni....

Dante a szegycsontrepesz még érthetõ, de akár hogy vizuálom a térd beütést nem tom elképzelni....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nekem max alatta egy-masfel centi, folotte meg fel, es kesz. a nagyon sok hezagolo ront az osszkepen :matrix:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

2,5-3 cm hézagoló van fölötte....

Ez az, ami elrettent...beütöd a térded, szegycsontrepesztõ...(nehéz...:) )
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

neked nem, mert nálatok vasvillával hányják, hogy be ne páljon :rolleyes:

vasvillát nem ismerni:) Endroo bá erre jár behányni pénz hozzánk:)

Köszi elõre is

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
nekem 23-cmre van vágva, fél centi van a stucni alatt , a konának 4,9" a fejcsöve, és még 2,5-3 cm hézagoló van fölötte.... 20-21 cm kb mindenbe elég amibe reba való és a Te méreted......legfeljebb 2m-es embernek nem tudod eladni a telót :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Hát, a villát eladni nem fogom, az is tuti. Hogy miért is? Mert annyira mindig leharcolom, hogy már "értelmes" áron nem tudom eladni. Mennyibe fáj egy villanyag+becsúszó kombó egy RS Reba-nál? (kábé) Mert a "szegycsontroppantó" hatás bizony félelmetes. :D Így lehet, hogy csutkára lefûrészelem és kész. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
vagy ha esetleg el akarod adni a villát, abbn is segítség lehet, ha nincs minimálisra fûrészelve.
nálam a 190-195 mm a lélektani minimum. de ha van rá lehetõség, olyan 205 mm-t hagyok, most is a 105-ös fejcsõ, a 28mm kormánycsapágy és a negyvenvalamennyi mm stucni még egy kétcentis és egy egycentis alátéttel ki van alátétezve :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Vicces kérdés, de ha 120 mm-es a fejcsövem, félintegrál csapággyal, s 100 %, hogy nem akarok emelni a stucnin, ellenben ugyebár nem tudhatom, hogy ha - neadjisten a szent vázamnak baja esne, s cserélni kellene, s neadjisten hagyományos kormánycsapágy kellene, mennyit emelne ez a villanyakan. Magyarul, szerintetek, hány mm extrát hagyjak rajta, mielõtt lefûrészelem? (1 centi?)

Szerintem nézz szét elõször h. mi lenne az ami a "szent vázad" méltó utódja lehet egy esetleges "katasztrófa" esetén, vadászd össze h. a te méretedben mekkora fejcsõvel rendelkeznek az szóbajövõ vázak, számold bele a lehetséges kormánycsapágy magasságot és kalkulálj! Inkább hagyj addig pár centit szegycsontroppantásra amég nem tudsz biztosat!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Vicces kérdés, de ha 120 mm-es a fejcsövem, félintegrál csapággyal, s 100 %, hogy nem akarok emelni a stucnin, ellenben ugyebár nem tudhatom, hogy ha - neadjisten a szent vázamnak baja esne, s cserélni kellene, s neadjisten hagyományos kormánycsapágy kellene, mennyit emelne ez a villanyakan. Magyarul, szerintetek, hány mm extrát hagyjak rajta, mielõtt lefûrészelem? (1 centi?)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

mondjuk igen, spirálrugó vs. levegõ...

nem feltétlen, itt igen...de van +oldás rókának híják :)

ettõl független a reba igy jó ahogy van, egy cc bringába, de ilyen /4-5"-t finoman mozgó, nem grammos fulli/ gépbe inkább való a rúgós rs.....bár állítólag a levegõs revelationt, pont úgy módósitották a rebához képest, hogy ilyesmi mozgása legyen....de mivel nem próbáltam,nem tudhatom....és kicsit drádga a próbálgatáshoz....:)

Soto

Soto

vendég

• fórumtag
  • 106 hozzászólás
mondjuk igen, spirálrugó vs. levegõ...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Ezt a "másképp mozgás"-t kicsit bõvebben is kifejthetnéd..:)

érzékenyebb, a reba is jó csak kicsit "sportosabb" kimozogja amit kell, de csak azt és az út végén eléggé felkeményedik, + nem feltétlen mozogja ki a teljes útját, a recon meg a csikket is kimozogja, és nem nagyon marad benne plusz, bár sztem felütni én nem tudnám ....

Soto

Soto

vendég

• fórumtag
  • 106 hozzászólás

Sikerült. Lecsereltem a Rebat (SL 06-os 115mm) egy Revelation 426 U-Turn ra. (85-130mm 2007es) acelrugosra.

A SAG 20mm (siman taska,üveg nelkül). Hat maskep mozog mint a Reba ahol szinten 20mm volt a SAG. Majd terepen kell kiprobalnom, remelem megeri majd a + 280 gramm.

Ezt a "másképp mozgás"-t kicsit bõvebben is kifejthetnéd..:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

A gyári olaj hulladék, ráadásul túl volt töltve a jobb szár. Szóval minimális használat után mehet bele a gyárinak megfelelõ viszkozitású Motorex olaj, nagyságrenddel jobban mozog utána. A légnyomástáblázat felejtõs, kb. testsúly kg-nyit érdemes a pozitív kamrába fújni és 10-20psi-vel kevesebbet a negatívba. Ha ugyanannyit fújok mindkettõbe akkor a villa "lehúzza" magát...
115mm-en használom ebbõl kb. 100-105öt szokott kimozogni, összeütni szerintem lehetetlen (olajcsere elõtt még a Mátrában sem mozgott 80mm-nél többet pedig az azért relatíve köves terep). 185ös BB7 van rajta de nem tapasztaltam semmiféle csavarodást, igaz hogy csak 70kg vagyok és ez életem elsõ tárcsaféke, viszonyítási alapom így nincs. Jobb érzés ezzel menni mint a SIDdel V-fékkel...

90+-al sem csavarja a 180-as magura lujza

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Neked Race van? Szupppeee' :)

Mesélj róla pár dolgot (miket tapasztaltál, karbantartás) legyél szíves!

Ja és: nincs esetleg PM-os Reba?

A gyári olaj hulladék, ráadásul túl volt töltve a jobb szár. Szóval minimális használat után mehet bele a gyárinak megfelelõ viszkozitású Motorex olaj, nagyságrenddel jobban mozog utána. A légnyomástáblázat felejtõs, kb. testsúly kg-nyit érdemes a pozitív kamrába fújni és 10-20psi-vel kevesebbet a negatívba. Ha ugyanannyit fújok mindkettõbe akkor a villa "lehúzza" magát...
115mm-en használom ebbõl kb. 100-105öt szokott kimozogni, összeütni szerintem lehetetlen (olajcsere elõtt még a Mátrában sem mozgott 80mm-nél többet pedig az azért relatíve köves terep). 185ös BB7 van rajta de nem tapasztaltam semmiféle csavarodást, igaz hogy csak 70kg vagyok és ez életem elsõ tárcsaféke, viszonyítási alapom így nincs. Jobb érzés ezzel menni mint a SIDdel V-fékkel...

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Sikerült. Lecsereltem a Rebat (SL 06-os 115mm) egy Revelation 426 U-Turn ra. (85-130mm 2007es) acelrugosra.

A SAG 20mm (siman taska,üveg nelkül). Hat maskep mozog mint a Reba ahol szinten 20mm volt a SAG. Majd terepen kell kiprobalnom, remelem megeri majd a + 280 gramm.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Neked Race van? Szupppeee' :)

Mesélj róla pár dolgot (miket tapasztaltál, karbantartás) legyél szíves!

Ja és: nincs esetleg PM-os Reba?

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Nézegetem ezt a két villát:
http://ebike.hu/term...mplavallas/3279 és
http://ebike.hu/term...mplavallas/4155

Az egyik Team a másik Race, de nem jövök rá a külnbségre, a leírások szerint mindkettõ ugyanazt tudja..
A RS honlapon pedig már csak a 07es leírását találom... mennyire másabbak, mint a 06osok?

(07eseknél a különbség a kettõ közt: Over Race: Lighter 7050 Crown, itt is ennyi az annyi?)

Jaja, a két villa közt az emlékeim szerint is csak a vállban van különbség. Az ebikenál meg rosszul írják, mert nem villaNYAK hanem VÁLL. Nem véletlenül vettem "csak" Race-t. Ha valaki tényleg grammozni akar akkor vegyen Reba WorldCup-ot, különben bõven elég a Race.

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás
a team 27 grammal kevesebb Feltöltött kép

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Nézegetem ezt a két villát:
http://ebike.hu/term...mplavallas/3279 és
http://ebike.hu/term...mplavallas/4155

Az egyik Team a másik Race, de nem jövök rá a külnbségre, a leírások szerint mindkettõ ugyanazt tudja..
A RS honlapon pedig már csak a 07es leírását találom... mennyire másabbak, mint a 06osok?

(07eseknél a különbség a kettõ közt: Over Race: Lighter 7050 Crown, itt is ennyi az annyi?)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"