Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Köszi mindenkinek, bár nagyon nem aggódtam, de jól esett a megnyugtatásotok :-)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Egy új villanyaknál ez az állapot természetes?
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.gif

Elõbb felületkezelik a nyakat aztán bepréselik a csõbe. Ez fizikai folyamat és nyoma marad. ;)

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts

http://kepfeltoltes.....toltes.hu_.gif

Az enyémen nincs az a kis csík, de nem tûnik gáznak, max a felületkezelés jött le róla. Szerintem nó para.

Az enyém is ilyen volt, de én nem is foglalkoztam vele, kb 2-3hetes, dobozában jött!
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

N_Vitya

N_Vitya

törzsvendég

• fórumtag
  • 519 posts
pali kj: Ok köszi, mondjuk én úgysem nyúlnék hozzá, hozzáértõk meg majd megmondják a frankót. ;)

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
az nem olyan egyszerû ám. kicsit más a belseje h az olaj bent is maradjon. mondjuk pár o gyûrût te is bele tudsz varázsolni de akkor se lessz az igazi.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

N_Vitya

N_Vitya

törzsvendég

• fórumtag
  • 519 posts
ViktoRider: Az enyém 80mm-es, haveré meg egy serpens gyári telója, ami nem tudom, h milyen, sehol nem találok róla konkrétumot. sajnálatos, ha a kenés miatt van így, de akkor a karbantartás során enyém is olajat fog kapni.
köszi a segítséget!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Az enyémen nincs az a kis csík, de nem tûnik gáznak, max a felületkezelés jött le róla. Szerintem nó para.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts

Történt már olyan, hogy egy eltölrt SID World Cup nyaka vagy válla?

jujj, de gonoooooosz :D
(megtetszett, vagy csak engem féltesz? :) )

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
karbonosat már láttam egyet. (nyak) de nem érkezett hir a felhasználásról, szokásos pinkbike kép.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Történt már olyan, hogy egy eltölrt SID World Cup nyaka vagy válla?

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts

hali
problémám a következõ lenne: nem rég vettem egy j3-ast, ami mínuszban szinte szó szerint kõkemény, még néhány pluszban is csak nyögve mozog (kb 5 cm izomból, 58kg vagyok).
csak miután kivittem a szobából akkor mozog egy darabig. ennek ellenére haver szintén új j3-a (gyári serpensben) 0 'C körül is mozog, és nem nyög, hanem puha. minap észrevette, h az õ becsúszójából több látszik ki, azaz mintha nagyobb lenne az útja. én ebbõl arra következtetek, h nem egyforma rugó van bennük. létezik ez gyári villáknál, vagy egyéb oka van a mozgábeli különbségnek?

Tudtommal a J3-nak három változata van: 80, 100 meg 125mm-es. Az hogy mennyi becsúszó lóg ki, a nyomórúd hosszától függ, nem a rugóétól. Nem lehet hogy az egyik 80-as, a másik 100-as?
A zsíros kenés miatt áll be hidegben, normális jelenség, nem ismerem a rock shoxokat, de ebbõl arra következtetek, hogy a tied zsírral van kenve, a haverodé olajjal.

Csaó!A problemám a következõ lenne.Most,hogy végre megjött a hideg a Pike-om elkezdte engedni az olajat egy kicsit a kompresszió állító csavar alatt.Gondoltam nincs eléggé meghúzva az alatta levõ szép nagy fekete csavar amin tudtam is még szorítani egy villás kulcs segítségével,de a mai bevetés után szintén olajos volt,úgyhogy még egyszer húztam rajta,de nem hiszem hogy többet lehetne.A kérdésem az lenne,hogy ez betudható a 0 fok körüli hõmérsékletnek,esetleg valami tömítés enged,vagy így hogy adtam a csavarnak már talán végre jó lesz(ez a verzió holnap kiderül),tehát nem rakták össze rendesen,vagy esetleg valami mást kéne csinálni vele?Elõre is köszi!

Nem hiszem hogy a hideg miatt eresztenie kéne. Amivel az egészet meghúzod, a fekete csavaron van elvileg egy O-gyûrû, lehet hogy az szakadt el v ilyesmi, azt kicserélni 1 perc és 10 forint:)

viko.jam

viko.jam

vendég

• fórumtag
  • 113 posts
Csaó!A problemám a következõ lenne.Most,hogy végre megjött a hideg a Pike-om elkezdte engedni az olajat egy kicsit a kompresszió állító csavar alatt.Gondoltam nincs eléggé meghúzva az alatta levõ szép nagy fekete csavar amin tudtam is még szorítani egy villás kulcs segítségével,de a mai bevetés után szintén olajos volt,úgyhogy még egyszer húztam rajta,de nem hiszem hogy többet lehetne.A kérdésem az lenne,hogy ez betudható a 0 fok körüli hõmérsékletnek,esetleg valami tömítés enged,vagy így hogy adtam a csavarnak már talán végre jó lesz(ez a verzió holnap kiderül),tehát nem rakták össze rendesen,vagy esetleg valami mást kéne csinálni vele?Elõre is köszi!
Don't worry about a thing, 'cause every little thing gonna be all right!

N_Vitya

N_Vitya

törzsvendég

• fórumtag
  • 519 posts
hali
problémám a következõ lenne: nem rég vettem egy j3-ast, ami mínuszban szinte szó szerint kõkemény, még néhány pluszban is csak nyögve mozog (kb 5 cm izomból, 58kg vagyok).
csak miután kivittem a szobából akkor mozog egy darabig. ennek ellenére haver szintén új j3-a (gyári serpensben) 0 'C körül is mozog, és nem nyög, hanem puha. minap észrevette, h az õ becsúszójából több látszik ki, azaz mintha nagyobb lenne az útja. én ebbõl arra következtetek, h nem egyforma rugó van bennük. létezik ez gyári villáknál, vagy egyéb oka van a mozgábeli különbségnek?

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts

sztem az a kicsi kendo csak ahhoz van, hogy mielott raragasztod a fekcso-tarto muanyag baszt, a helyet elotte letorlod, hogy rendesen odaragadjon [ugy se fog]

látod ez lehet így van, mert egy nejlonban van egy fekete bizbasszal (gondolom a fékcsõ tartó gumibak)

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
a nyak az olyan, alu nyak újonnan így néz ki

törölgetés: tök fölösleges, a nyak úgyis zsíros lesz a kormánycsapágytól
és az jól is van úgy
Autist Team:)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
sztem az a kicsi kendo csak ahhoz van, hogy mielott raragasztod a fekcso-tarto muanyag baszt, a helyet elotte letorlod, hogy rendesen odaragadjon [ugy se fog]

nem hiszem hogy azzal az egesz villat meg lehetne takaritani ugy rendesen.

a keped meg bazi nagy, es nekem meg netkafeban nincs tul sok savszelem, igy majd kb fel hatra toltodik be a kep, amit engedelmeddel nem varok meg, tekintve hogy ma meg dolgoznom is kell. :) majd a tobbiek megszakertik. vagy ha mas nem, majd este ranezek otthon
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
70% isopropyl alcohol feliratú kis zacsi (mint a frissítõ kendõk szoktak lenni)(a villa dobozában volt). ki még nem bontottam, mert minek.

de megtaláltam már, hogy hol is láttam ezt ezelõtt:
1. Remove fork from bicycle.
2. Spray entire fork with isopropyl alcohol and wipe all dirt and mud from fork. Clean around dust seals and upper tubes.
3. Lay tools out on work bench, and create a clean work area for internals service.
4. Place oil pan under fork on floor.

http://sram.com/_med...rvice Guide.pdf

vagyis karbantartáskor ezzel a cuccal töröljük le az egész villát, gondolom én.
(azt tudtam, hogy az izopropil jó a zsírtalanításra, de nem gondoltam, hogy a villának nem elég a rongy, mint ahogy te is mondod)

a fotózott villanyak továbbra is normálisnak tûnik?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
en ronggyal szoktam megtakaritani. miaza izopropil? es minek?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts

(reba)

és az izopropillal, jól emlékszem, hogy a nyakat kell megtisztítani, mielõtt berakom a biciklibe?

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

:)

Rajta vagyok....318-as tora lesz:)

Ha gyárilag 100mm-re van állítva a rugóút, azt kérésre átállítják, vagy vihetem szervizbe?

Esetleg nekem is menne?

szervíz.