Jelentkezz be Regisztrálj
Rock Shox
Posted 2006. December 30. - 21:33
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Posted 2006. December 30. - 21:27
Elõbb felületkezelik a nyakat aztán bepréselik a csõbe. Ez fizikai folyamat és nyoma marad.Egy új villanyaknál ez az állapot természetes?
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.gif
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2006. December 30. - 20:46
Egy új villanyaknál ez az állapot természetes?
http://kepfeltoltes.....toltes.hu_.gif
Az enyémen nincs az a kis csík, de nem tûnik gáznak, max a felületkezelés jött le róla. Szerintem nó para.
Az enyém is ilyen volt, de én nem is foglalkoztam vele, kb 2-3hetes, dobozában jött!
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"
Posted 2006. December 30. - 18:28
Posted 2006. December 30. - 02:18
Posted 2006. December 30. - 00:59
köszi a segítséget!
Posted 2006. December 30. - 00:52
Egy új villanyaknál ez az állapot természetes?
Az enyémen nincs az a kis csík, de nem tûnik gáznak, max a felületkezelés jött le róla. Szerintem nó para.
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2006. December 30. - 00:48
Történt már olyan, hogy egy eltölrt SID World Cup nyaka vagy válla?
jujj, de gonoooooosz
(megtetszett, vagy csak engem féltesz? )
Posted 2006. December 30. - 00:44
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. December 29. - 22:34
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2006. December 29. - 22:30
hali
problémám a következõ lenne: nem rég vettem egy j3-ast, ami mínuszban szinte szó szerint kõkemény, még néhány pluszban is csak nyögve mozog (kb 5 cm izomból, 58kg vagyok).
csak miután kivittem a szobából akkor mozog egy darabig. ennek ellenére haver szintén új j3-a (gyári serpensben) 0 'C körül is mozog, és nem nyög, hanem puha. minap észrevette, h az õ becsúszójából több látszik ki, azaz mintha nagyobb lenne az útja. én ebbõl arra következtetek, h nem egyforma rugó van bennük. létezik ez gyári villáknál, vagy egyéb oka van a mozgábeli különbségnek?
Tudtommal a J3-nak három változata van: 80, 100 meg 125mm-es. Az hogy mennyi becsúszó lóg ki, a nyomórúd hosszától függ, nem a rugóétól. Nem lehet hogy az egyik 80-as, a másik 100-as?
A zsíros kenés miatt áll be hidegben, normális jelenség, nem ismerem a rock shoxokat, de ebbõl arra következtetek, hogy a tied zsírral van kenve, a haverodé olajjal.
Csaó!A problemám a következõ lenne.Most,hogy végre megjött a hideg a Pike-om elkezdte engedni az olajat egy kicsit a kompresszió állító csavar alatt.Gondoltam nincs eléggé meghúzva az alatta levõ szép nagy fekete csavar amin tudtam is még szorítani egy villás kulcs segítségével,de a mai bevetés után szintén olajos volt,úgyhogy még egyszer húztam rajta,de nem hiszem hogy többet lehetne.A kérdésem az lenne,hogy ez betudható a 0 fok körüli hõmérsékletnek,esetleg valami tömítés enged,vagy így hogy adtam a csavarnak már talán végre jó lesz(ez a verzió holnap kiderül),tehát nem rakták össze rendesen,vagy esetleg valami mást kéne csinálni vele?Elõre is köszi!
Nem hiszem hogy a hideg miatt eresztenie kéne. Amivel az egészet meghúzod, a fekete csavaron van elvileg egy O-gyûrû, lehet hogy az szakadt el v ilyesmi, azt kicserélni 1 perc és 10 forint:)
Posted 2006. December 29. - 19:26
Posted 2006. December 29. - 18:23
problémám a következõ lenne: nem rég vettem egy j3-ast, ami mínuszban szinte szó szerint kõkemény, még néhány pluszban is csak nyögve mozog (kb 5 cm izomból, 58kg vagyok).
csak miután kivittem a szobából akkor mozog egy darabig. ennek ellenére haver szintén új j3-a (gyári serpensben) 0 'C körül is mozog, és nem nyög, hanem puha. minap észrevette, h az õ becsúszójából több látszik ki, azaz mintha nagyobb lenne az útja. én ebbõl arra következtetek, h nem egyforma rugó van bennük. létezik ez gyári villáknál, vagy egyéb oka van a mozgábeli különbségnek?
Posted 2006. December 29. - 17:56
látod ez lehet így van, mert egy nejlonban van egy fekete bizbasszal (gondolom a fékcsõ tartó gumibak)sztem az a kicsi kendo csak ahhoz van, hogy mielott raragasztod a fekcso-tarto muanyag baszt, a helyet elotte letorlod, hogy rendesen odaragadjon [ugy se fog]
Posted 2006. December 28. - 16:31
törölgetés: tök fölösleges, a nyak úgyis zsíros lesz a kormánycsapágytól
és az jól is van úgy
Posted 2006. December 28. - 15:56
nem hiszem hogy azzal az egesz villat meg lehetne takaritani ugy rendesen.
a keped meg bazi nagy, es nekem meg netkafeban nincs tul sok savszelem, igy majd kb fel hatra toltodik be a kep, amit engedelmeddel nem varok meg, tekintve hogy ma meg dolgoznom is kell. majd a tobbiek megszakertik. vagy ha mas nem, majd este ranezek otthon
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2006. December 28. - 15:46
de megtaláltam már, hogy hol is láttam ezt ezelõtt:
1. Remove fork from bicycle.
2. Spray entire fork with isopropyl alcohol and wipe all dirt and mud from fork. Clean around dust seals and upper tubes.
3. Lay tools out on work bench, and create a clean work area for internals service.
4. Place oil pan under fork on floor.
http://sram.com/_med...rvice Guide.pdf
vagyis karbantartáskor ezzel a cuccal töröljük le az egész villát, gondolom én.
(azt tudtam, hogy az izopropil jó a zsírtalanításra, de nem gondoltam, hogy a villának nem elég a rongy, mint ahogy te is mondod)
a fotózott villanyak továbbra is normálisnak tûnik?
Posted 2006. December 28. - 15:25
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2006. December 28. - 14:19
(reba)
és az izopropillal, jól emlékszem, hogy a nyakat kell megtisztítani, mielõtt berakom a biciklibe?
Posted 2006. December 27. - 22:01
Rajta vagyok....318-as tora lesz:)
Ha gyárilag 100mm-re van állítva a rugóút, azt kérésre átállítják, vagy vihetem szervizbe?
Esetleg nekem is menne?
szervíz.