Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Beugrott a neve, slippery silver. Az új Marzocchi is olyat kapott.

Jaja, errõl van szó, kicsit perverzül hangzik. :) Egyébként RS szabadalom,s szóval a Marzó biztosan máshogyan hívja.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Beugrott a neve, slippery silver. Az új Marzocchi is olyat kapott.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Az volt a legjobb...szerintem is. Nekem már a nitridált titán jutott (arany) s szétvertem rajta a teflont mindössze 20.000 km alatt...

EGyébként nagyban romlott az RS telók teflonbevonata, mióta áthelyezték Taiwanba a gyártást.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Melyik évjáratú telónak volt eddig a legjobb bevonat a becsúszóin? A krómhatású elég jónak tûnik.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

misike

misike

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Köszi, sala!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
persze, mert az nem ez a féle csillapítás volt, hanem a HC2, melynél teljesen el volt zárva a lockout. az nem tudott oldani nagy ütés hatására, így a lockout egyre kevesebb utat zárt, a vége felé 12.5 centis psylo belokkolva 7 centinél koppant, addig szabadon mozgott.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
a LO-nak 2 állása van: zár-nem zár. nincs olyan, hogy kicsit zárom vagy kicsit nem.
és érzésem szerint ez a név is olyan, mint a walkman -> egy bizonyos gyártó terméke. a LO a manitou-nál van.

a GyK-os, misikés az a Poplock.
GyK-nak csak poplock elõkészítése van, kar nélkül (*bike-nál is árulnak így cuccokat).

ööö... vagy nem? :chin:

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
A SID nem Reba, szóval kicsit máshogy mûködik. A SID LO teljesen zárható. Ha félig nyomod le, kevesebb lesz a telómozgás - ezt lineárisan lehet adagolni. Ha úgyhagyod, nagy baj nem lehet, erre való a Floodgate. Ha félúton hagyod, s hirtelen nekiesel 50-el egy lépcsõnek, akkor ugyanúgy a flodgate fog mûködni, mint ha teljesen bezárt állapotban tetted volna ugyanezt. Ellenben a régi SID-eknél, pl az enyémnél, a floodgate hiánya (illetve prototípus állapota) miatt szét lehetett verni, nekem sikerült is. Hajlamos volt még a fellevegõsödésre, ezt egy órás szüttyögéssel ki lehetett belõle szedni.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
akkor lassabban tud összenyomodni ---> compresszio csiliként mûködik

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

N_Vitya

N_Vitya

törzsvendég

• fórumtag
  • 519 posts

persze ha kipróbálod, ugyanerre az eredményre jutsz, miért nem azzal kezdted? elrontani nem lehet.

ezzel kapcsolatban annyi a kérdésem, h az olajos lockout-ot se lehet elrontani? mi van, ha félúton hagyom?

misike

misike

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Kormányra vezetõ b.b..t kb. 7e-ért vehetsz!
Az arany színû kütyünek (GATE)a lo-nál van jelentõsége.
A kormányon nem értem a forgantyút"compressio+"!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

az arany kupak az nem azt állítja mekkra erõre oldjon a lockout?
mert akkor a mozgásában azért nem lesz különbség.

Jaja, hacsak nincs eleve elzárva. de mivel nyitott állapotban nyomkorászod, lényegtelen. ;)

ha már átépítetted távirányitósra... érdemes volt? tényleg olyan sokat jelent a kormányról vezérelhetõ comp. és lockout? sose próbáltam még

Szerintem nincs értelme a nem-karos verziónak. Ha már szarvakat tépve kiállva megyek fölfelé, akkor így kell elzárni. Érdemes, a haza maratonokon jól be lehet rajtolni vele. Pl az aszfaltos emelkedõkön. (+2 km/h)

Ma már jóval ócsóbb ez a karos cucc...amikor még én vettem,s relatív ritkaság volt, több mint 20ezer pénzt kóstált...(és persze semmihez sem volt szériatartozék, hanem külön kellett megvenni)

Ellenben könnyebb a régi LO kivezetés - én a jövõ évi Reba-mhoz is a SID LO-t fogom használni. Meg szebb is a prototípus kinézet. :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
itthon boltban sztem megkapod ugyanennyiért.
okosság, nem kell lenyúlkálni a villára, simán kormányról..
neked mindenképp kell, mert máshogy nem tudod állítani, csak bowdennel, hisz ez már elõ van készítve rá, nem tudod a villán belõni semennyire, mert rögtön visszaugrik nyitottra.

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
a karos bizbaszt 45 dollárért meg lehet venni kint, akkor ezek szerint ha megyek ki az USA-be legközelebb hozok egyet.
a teló meg nem került pénzembe, egy munkáért kaptam, de ez már egy másik történet... ;) (azt hiszem így is jól jártam, a kis kart meg majd beszerzem)

ha már átépítetted távirányitósra... érdemes volt? tényleg olyan sokat jelent a kormányról vezérelhetõ comp. és lockout? sose próbáltam még

edit: hohó, 5e Ft? mindjárt írom a privit. :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
pedig a fotón bowdenes van
ehhez vesz még ~5ért egy kart, és ki is van rakva a kompresszió a kormányra.
ezt kézzel amúgy nem is lehet állítani, mert a rugó visszahúzza teljesen nyitott állapotba
a kék csavargatása hoz változást a villa mozgásában.

a középsõ arany baz pedig egy olyan dolog, melyet egyszer állítassz, vagy lenyúlsz elcsavarni. de azt sose kell bringázás közben állítani
(floodgate - ezzel lehet belõni mekkora erõhatásra "oldjon" ki a lockout)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
az arany kupak az nem azt állítja mekkra erõre oldjon a lockout?
mert akkor a mozgásában azért nem lesz különbség.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Ez nem jó...ami neked van, az bowdenes-kivezetõs. Kicsit más az egész vége, ha a karosat akarod használni. Gyalogkakukk - Te vagy nagyon ócsón vetted a SIDet, vagy pedig átvertek. Szóval nem, ez így nem normális - megoldás: vegyél hozzá A.) egy SID remote kivezetést (blackbox lockout vagy climb-it-control vagy mittomén most hogy hívják), vagypedig B.) szerezz be egy karos lezárást - amit beszerezhetsz olyantól, aki a karosat építette át távirányítósra (pl én). Bevallom, most agyaltam rajta, hogy 3 sörért megkapod az enyémet, de inkább nem adom el, jól jöhet még, s nagyon nehéz beszerezni. A karos ---> távirányítós átépítés egyébként 20ezer HUF. Tehát ha annyival vetted olcsóbban, akkor azért nem kaptad meg hozzá. ;) Ha érted, mire gondolok.

Más - a középsõ aranyszínû a floodgate - azaz a LO kioldási erõt szabályozza. A LO a kék "basz" elmozdulásából következik be a nyíl irányában a fekete bowdenfogat irányában.

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
nekem is ilyen van a SID-en, csak sajnos nekem nincs meg hozzá a kormányról állító kis tekerõ. A jobb szár tetején lévõ kupakra így nincs bekötve a bovden, de a kis tekerõ b.szt a tetején lehet csavargatni, viszont semmi hatása nincs a mozgásra. Normális ez? Muszáj vegyek hozzá egy pop-loc kart, amin van kompresszióállító tekerõ, vagy anélkül is mennie kéne?

itt a kép, a középsõ kis aranyszinû tekerõt tekerem, de semmi. Kellene egyáltalán valaminek változnia tõle?

Feltöltött kép

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
compression: odaút csillapítás. ha teljesen elzárod, akkor lockout: annyira csillapítja a befelé mozgást, hogy nem is engedi.
persze ha kipróbálod, ugyanerre az eredményre jutsz, miért nem azzal kezdted? elrontani nem lehet.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

misike

misike

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Sziasztok!

Nemrég vettem egy Rock Shox Reba Team-et, pop lock kivezetés van a kormányra, azon egy tekerentyû "compression" felirattal. Fogalmam sincs mit állít, segítsetek!

Köszi!