Jelentkezz be Regisztrálj
Rock Shox
Írta 2007. április 15. - 17:46
Durung forever!
Írta 2007. április 14. - 19:16
ja kérdeztss rá, mert rugóstagjuk is elõfordulhat olyan ami a katalógban nincs....A biker-nek (a rockshox magyar nagykere) sincs? Menj be egy nagyobb boltba és mond nekik, hogy kérdezzék meg.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2007. április 14. - 19:15
mert apróban nem nagyon dobálják õket
Írta 2007. április 14. - 18:49
A sebesség mindent megold.
Írta 2007. április 14. - 18:06
Írta 2007. április 14. - 16:33
A sebesség mindent megold.
Írta 2007. április 14. - 15:52
Ahogy most a madarak röptét látom (elõzõ életemben biztos Pontifex Maximus voltam, de hogy a Legfõbb Hídépítõt miért fordítják Legfõbb Madárjósnak...) ebbõl egy DT Swiss SSD 190L-es lesz (a többi egyszerûen nincs lockouttal és 190-es szemtávolsággal). Ezt raktárról igéri a Láncreakció, és jók a kritikái is.
Hasonlóképp lyukra futni látszom a 302-es Torám felokosításával, nincs hozzá XF rugó (fekete) elérhetõ távolságban - lehet hogy itt az alkalom hogy benevezzek egy Revelation Air U-Turnre... Legfeljebb eljön egy csomagban
Írta 2007. április 14. - 10:45
FOX és DT van ittHa már tapasztalatról szóltál... Hol kellene megpróbálni? MC3.3 163 és 200 van (illetve vállalják hogy hozzák), 190-est legközelebb az amcsiknál találtam (igaz ott raktáron, és csak 260USD... ) Fox sehol ebben a méretben.
http://www.bikedisco...2=Shocks&webi=1
foxot elvileg a faktor is tart/hoz ekkorát
manituból csak 165/190 szokott lenni
mc3,1 és pearl 3,1 van itt
http://www.chainreac...x?ModelID=13153
de mondom a fox-szal nem leszel elõrébb, az a legzártabb állásban is eléggé pogózik...
Írta 2007. április 13. - 23:51
Írta 2007. április 13. - 17:15
tapasztalatom szerint 190-est könyebb kapni itthon mint 200-ast, de ne vegyél bele nagyobbatMindenkinek köszönöm a gyors válaszokat... Mostanra bejött néhány email a magyarországi kereskedõktõl is, némiképp ellentmondásos a helyzet. Van aki azt mondja hogy válasszak inkább Foxot mert az hamar itt van, van aki szerint inkább Rock mert az hamarabb itt van...?!
Kiszedtem a bent lévõ 2.1-est, megméregettem és tényleg 7.5x2-es, azaz 190x50-es. A 200-asok itthon gyakoribb méretek, de jól érzem hogy hülyeség lenne betenni (orra nyomná nagyon a gépet)? A lengõkar geometria miatt a 200-as kb 5 centit nyomna a hátsó tengelynél mérve.
A szem átmérõjével már jobban vakarom a fejem. A telóban levõ (és elég fixnek látszó) csõtengely-darab 12-es külsõ. Ugyanakkor a Rock weblap szerint az Arionak 10-es szeme van. Vagy az én szemem nem jó?!
ha fox tagot veszel azt csak rp3-at vagy rp23-at tudsz venni, ilyen súllyal közel ugyanúgy fog pogózni vele mint a mostanival....
ha nagyon zavar a pogo akkor mindenképp valami erõsebben zárható tagot vegyél mc3,3 pl, vagy amit még megpróbálhatsz a manitu radium rl
kb itthon ezek kaphatóak
közdarabot meg jó eséllyel úgyis kell csináltatni, másik taghoz...
Írta 2007. április 13. - 17:00
Kiszedtem a bent lévõ 2.1-est, megméregettem és tényleg 7.5x2-es, azaz 190x50-es. A 200-asok itthon gyakoribb méretek, de jól érzem hogy hülyeség lenne betenni (orra nyomná nagyon a gépet)? A lengõkar geometria miatt a 200-as kb 5 centit nyomna a hátsó tengelynél mérve.
A szem átmérõjével már jobban vakarom a fejem. A telóban levõ (és elég fixnek látszó) csõtengely-darab 12-es külsõ. Ugyanakkor a Rock weblap szerint az Arionak 10-es szeme van. Vagy az én szemem nem jó?!
Írta 2007. április 13. - 13:42
Hm... Én próbáltam egy nem kicsit durva gépet: S-Works Epic persze brain taggal, '07 xtr, crossmax, '06 Fox teló (az az intelligens izé) Hát nem sokat mentem vele, de a konklúzió: Megéri a pénzét... Aszfalton no pogo, gödrökben pedig egyszerûen Istenkirály... Majd elkunyizom egy hosszabb körre és beszámolokez azért a kapcsolgatható tagokra nem igaz...amelyk intelligensen akarja megoldani arra igen...(bár egy branies foxot azért kipróbálnék )
Írta 2007. április 13. - 12:47
ez azért a kapcsolgatható tagokra nem igaz...amelyk intelligensen akarja megoldani arra igen...(bár egy branies foxot azért kipróbálnék )Hoppá-hoppá...
Nem is tudtam, h mit takar az AM-800, nem volt egyértelmû, hogy melyik LRS-be megy ilyen tag, úgyhogy rákerestem gúgliban, és tessék;
http://www.bikefun.h...ztelos_mtb.html
ezek durván olcsók...
A kérdésedre; Pogó volt, van és lesz. Minden olyan tag, ami ki tudja küszöbölni, igazából az érzékenység rovására teszi ezt, szóval számíts rá, hogy kompromisszumot kell kötnöd..
Írta 2007. április 13. - 12:41
Nem is tudtam, h mit takar az AM-800, nem volt egyértelmû, hogy melyik LRS-be megy ilyen tag, úgyhogy rákerestem gúgliban, és tessék;
http://www.bikefun.h...ztelos_mtb.html
ezek durván olcsók...
A kérdésedre; Pogó volt, van és lesz. Minden olyan tag, ami ki tudja küszöbölni, igazából az érzékenység rovására teszi ezt, szóval számíts rá, hogy kompromisszumot kell kötnöd..
Írta 2007. április 13. - 12:37
ha már költesz tagra akkor sztem mc 3,1/3,3 vagy pearl 3,1Azzal a problémával nézek szembe hogy a (gyárilag beszerelt) Tora túl lágy az én vágósúlyomhoz. Dilemmám a következõ: próbáljak bele venni "extra kemény" rugót (a gyári adatlap szerint a 92 kilómhoz már az való), vagy térjek át egy levegõs telóra (Pike v Revelation). A rugócsere biztos hogy olcsóbb, a telócsere viszont általánosabb és flexibilisebb megoldást hozna. A gép egy Merida AM-800, a felhasználás amolyan medium-terep (mondjuk erdõgadasági / túrista utak, félõs és óvatos DH-zésekkel kiegészítve).
Ugyanitt a másik problémám hogy a hátsó rugóstagot (Ario 2.1) ami most idegesítõen pogózik elég egy 2.2-esre cserélnem vagy húzzak 19-re lapot és MC3.3?
Nagyon köszönöm az okosabbak véleményét...
érdekes a rugókérdés, nekem a mázsámhoz pont jó a recon gyári rugója, egy hasonló bicikliben...de ha már váltasz akkor egy revolution passzol bele.../vagy egy fox /
Írta 2007. április 13. - 12:30
rugóstagot viszont érdemes egy MC3.3-ra cserélni vagy akár egy fox-ra
a
Írta 2007. április 13. - 12:27
Ugyanitt a másik problémám hogy a hátsó rugóstagot (Ario 2.1) ami most idegesítõen pogózik elég egy 2.2-esre cserélnem vagy húzzak 19-re lapot és MC3.3?
Nagyon köszönöm az okosabbak véleményét...
Írta 2007. április 13. - 07:31
X.
Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!
Írta 2007. április 13. - 07:12
Ez itt a reklám helye:Rock-Shox Pilot SL telómhoz keresnék testhezálló szervizt, éves karbantartás + a telóút 80-ról 100 mm-re növelése céljából.
Kit tudnátok ajánlani Budapesten? (nem beteg, nem zörög, csak karbantartás a cél).
X.
KS keérkpár Kistarcsán. Én is oda járok és becsületes munkát végez a mester. A HÉV majdnem elõtte áll meg.
Durung forever!
Írta 2007. április 12. - 23:03
reba felépítésében erõsebb mint a sid, a belseje ha jól gondolom ugyan az (dual air rugózás, motion control csilli)
az 50kg-hoz meg a sid felépítése teljesen elég...
Szeretem ha valaki (így)gondolkodik.
Biker te kb. 2x annyi kiló vagy, a Reba neked kell nem Keikónak.
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."