Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
az hogy felül egy 2 v 3as imbusszal lecsavarod a sima lockoutos kupakot, és a helyére teszed a rugós pop-loc kompatibilis kék tekerõ baszt

ennyi nemtöbb.
poploc-ossá alakításhoz is mindössze a kart, meg ezt a tekerõt kell megvenni, vagy cserélni.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
És mi áll benne? Nincs kedvem elolvasni.

A sebesség mindent megold.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Mielött okosan elkezdõdött volna az igehirdetés, meg kellett volna nézni ezt: http://www.sram.com/...lation_Pike.pdf
Elméleti kerékpározás rulez!!!:chin:

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
de ez a rugó a fejben van - csak a felsõ csavart kell kicsavarászni.
felül csavar kivesz, majd a rugósat rá teszi a felhasználó.

kizártnak tartom hogy emiatt két külön csillapítóegységet gyártana az RS.

EDIT: és igazam van..

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 posts

mi bajod a pop-lockossal ?
1ébként mindehgyik lock-outos, a különbség csak a távszabályzó....inkább a nem pop lokosokat szokták átalakítani, az néhány ezer ft költséget jelent, gondolom fordítva is....-vagy esetkeg a boltban örömmel megcsinálják Neked árban is, végülis a drágább villából csinálsz olcsóbbat...:)-

nekem nem szimpatikus a poplock...mégegyel több kütyü a kormányon+még egy bowden, meg nekem nem jelent gondot, hogy lenyúljak az állítóhoz, meg olyan gyakran se használom lockolva...

értem, akkor oké...
ha más nem akkor majd max átcserélem a j3 lock outjával a reba poplockját...már ha kompatibilis egymással a kettõ...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Szerintem (csak az én véleményem) nem olyan könnyû a poplockosítás, mert a gyárilag poplockos villákban van egy rugó a csillapító egységben, a másikban meg nincs, ha jól tudom és ez a rugó tart ellen a bovdennek, valószínû, hogy az egész csilit kell hozzá cserélni.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Évente egyszer sztem elég....
havernak is azt írják hogy 50óra használat után kell...de ez sztem erõs túlzás..

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
Hali skacok!

Olyan kérdésem lenne mikor kell kb olajat cserélni, átnézni a telót rendesen. Van egy Reconom(levegõs) olyan 1000km van benne és az eddigi karbantartást a rendszeres olajozás, becsúszótisztítás kimerítetette. Nem hiszem hogy itthon nekifognék de lassan gondolkodom hogy beadom valahova nagytakarításra, olajcseére.

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a reconomat is lehet poplockositani? mert Paul Vitti kolleganak poplock van, es nem szereti, nekem meg normal van, de lehet kiprobalnam a taviranyitot.

csinalt mar valaki itt cseret? nagy melo?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
igen, a fejet cseréled rajta - általában pont fordítva szokott lenni, így csak meg kell hirdetned az apróban - 2 perc alatt úgyis jelentkezik valaki, akinek pont a poplocra lenne szüksége.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

hali mindenkinek!
nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy ha sikerül a közeljövõben vennem rebát, és mondjuk poplockos lenne, akkor meg lehetne valahogy csinálni, hogy ne legyen poplockos? tehát ki lehet valahogy iktatni? vagy esetleg megcsinálni lockoutossá?

elõrre is köszi

mi bajod a pop-lockossal ?
1ébként mindehgyik lock-outos, a különbség csak a távszabályzó....inkább a nem pop lokosokat szokták átalakítani, az néhány ezer ft költséget jelent, gondolom fordítva is....-vagy esetkeg a boltban örömmel megcsinálják Neked árban is, végülis a drágább villából csinálsz olcsóbbat...:)-
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 posts
hali mindenkinek!
nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy ha sikerül a közeljövõben vennem rebát, és mondjuk poplockos lenne, akkor meg lehetne valahogy csinálni, hogy ne legyen poplockos? tehát ki lehet valahogy iktatni? vagy esetleg megcsinálni lockoutossá?

elõrre is köszi

spa

spa

vendég

• fórumtag
  • 114 posts

és miért baj, ha beül 2 centit? az 10 centis útnál 20% sag ami tök jó.

Köszi a segítséget! Tehát feleslegesen aggódtam. :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ma (másfél év után) tapasztaltam elõször hogy jó valamire a pike poplock karján levõ kompresszió állító, nagyobb csõrösnél simán összecsukom nélküle (hozzáteszem, hogy kicsit kevesebb az olaj a telóban), de rátekerve marad 1-1,5 cm.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
2004

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
na ezt még nem tudom, csak láttam egy psylot az egyik boltban 62-ér asszem.
mikor is fejezték be a psylokat?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
melyik évjárat? én pl. egy 02-est 35 és 45 között vinnék el boltból

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
emberek mennyit érhet reálisan egy teljesen zsír új, 0 kilométeres, full garis(boltból) Psylo XC?

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Na, akkor pengeéles logikámmal rájöttem magamtól :D Mindössze annyi volt a nyom, hogy -50 gramm. És mivel 75 (vagy 95 :chin) ml olaj kell bele és maga az 50 gramm jelent olyan 60 ml olajat ezért egyértelmûnek tûnt :) Mostantól már a teló is "Do it yourself" lesz nálam.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Az olaj össze tud nyomódni minimálisan (meg amennyit a csillapítás enged), a több olajtól nehezebb felütni, de a tömítések elég hamar meghalnak. Én is így voltam a pike-kal és a gyári rugóval, túl kellett tölteni, hogy ne üssem fel, aztán azonnal el kezdte köpni az olajat.