Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 posts
Csak aztnem értem h a Rock Shox/Sram oldalán az Argyle-t mért FR telónak írják 100mm úttal... ?! :wtf:

Norb

Norb

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
Rendben kösz!

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts

Senki semmit?:(

Sztem kb akármekkorát ugrasz mindig lesz benne tartalék:)
dirtre streetre tökéletes még a nem MCD-is.

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 posts

Hello! Az lenne még a kérdésem, hogy az alap Argyle-t érdemes-e megvenni? Gondolok itt arra, hogy azért 100mm út nem a legtöbb és egy ilyen kis villába érdemes több állítási lehetõséget belezsúfolni, hogy jól be lehessen lõni. Mert ugye hamarabb érhet az útja végére és nem marad "vésztartalék".

Miért nem elég dirt/streetre 100mm?

Norb

Norb

vendég

• fórumtag
  • 191 posts

Hello! Az lenne még a kérdésem, hogy az alap Argyle-t érdemes-e megvenni? Gondolok itt arra, hogy azért 100mm út nem a legtöbb és egy ilyen kis villába érdemes több állítási lehetõséget belezsúfolni, hogy jól be lehessen lõni. Mert ugye hamarabb érhet az útja végére és nem marad "vésztartalék".

Senki semmit?:(

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Dave,

hmm, érdekes, mert pont a manual szerinti értékre fújtuk fel, ugye 72 kiló vagyok, ehhez van ugye a 120 psi, kb 9bar...
vagy lehet azért nem ül még be, mert nincs bejáródva?
na mindegy, majd hétvégén bizonyít, ha kell akkor engedek majd belõle, legalább már az irány megvan :)

Flacsi

a 120 psi kb merevvilát csinál belõl e a Te súlyod alatt, nem csoda ha nem ül be, de gondolom nem is mozog

nekem a duke is reba is 100 PSI körül volt, és kilóban is ott körül vagyok....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Dave,

hmm, érdekes, mert pont a manual szerinti értékre fújtuk fel, ugye 72 kiló vagyok, ehhez van ugye a 120 psi, kb 9bar...
na mindegy, majd hétvégén bizonyít, ha kell akkor engedek majd belõle, legalább már az irány megvan :)

Flacsi

Ha a Tora belül ténylegesen ugyanaz mint a reba v. nagyon hasonló, akkor próbálkozz testsúlykg-ra fújni, szóval 72kg--->72psi, a 2005ös Rebánál nálam így mûxik jól. A legegyszerûbb igazából az h. szerzel egy tükröt és abból nézed/(esetleg megkérsz valakit h. töltse be a tükör szerepét) h. mennyit ül be a villa ha normálisan ülsz a bicón, esetleg kábelkötegelõ a becsúszóra h. tudd h. mennyit rugózott be. Ha nincs lock, akkor óvatosan kell leszállni. A beülésnek tényleg 20% körül kell lenni. Jó próbálkozást! ;)

Flacsi

Flacsi

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Dave,

Flacsi

Norb

Norb

vendég

• fórumtag
  • 191 posts

csiak

csiak

vendég

• fórumtag
  • 72 posts
Ma délután szerelik be a brinyómba a 302 U-Turn/Coil-t! Remélem jó lesz... és nem a Soli-Air-t kellett volna választanom... Holnap le is tesztelem a Bakonyban!

Köszi a tippeket!

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
A manual 15-25% SAG-et (beülés) javasol; nyomásértékek a 9. oldal jobb alsó sarkában...
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
gratulálunk, jó választás volt! :)

9 bar az 130 psi...hány kilós vagy? nekem a dukeom 90-95 PSIre van fújva, és 60 kiló vagyok. a SAG-nak (beülésnek) olyan 10-15%nak kell lennie, ha jól emlékszem, de majd mindjárt jönnek és jól kijavítanak. a matrica miatt ne lepõdj meg, legtöbb villán az van, csak van ,ahol kicsit jobban "rávasalják". mondjuk a dukeon pl dombornyomott a típusjelzés...

elvileg van egy táblázat valamelyik láb alján, az enyém 65 kilóra 125-130PSIt mond, ez az elsõ adat. én ehhez képest lõttem be 90 PSIre a 60 kilóhoz. próbálgatni kell, van, aki a kicsi keményebb villákat szereti, van, aki meg a puhábbakat...az a táblázat csak egy iránymutatás, elõször fújd fel annyira, ami ott van, aztán ahhoz képest fújj rá, ha puha, vagy engedj le...

érdemes még a csillapítással játszani, az is sokat számít.

Flacsi

Flacsi

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Kela, Dave és a tobbiek,

megvettem a TORA 302 solo air-t! vegul nem kerult ra lockout-viszont igy csak 40e volt.
Haat eddig valami alom, egyenlore 9 bar-ra fujtuk, ami elsore feltunt, h sokkal konnyeb a brinyo eleje, szepen indul meg, nem akad, meg az is feltunt, h a TORA felirat az csak matrica a villan :(
Ja elsore kiprobalom, tok puha es valami kattog benne, kiderult egyaltalan nem volt benne nyomas, hihihi!

Lemertem, 112m a becsuszo es ha raulok akkor sem ul be....javitsatok ki, ha nem , de ennek is be kellene ulnie egy picit, ugye?
vagy tul keményre fujtuk?
vagy a beules csak rugos villakra vonatkozik? (ez az elso levegos villam)

Flacsi

Artika

Artika

vendég

• fórumtag
  • 103 posts

Szerintem ebben a felállásban bármenyik csajszi örömmel elviselné a hóbortjaidat :)

De, mit csináljak, ha nekem Õ kell ! Feleség, XTR-es kiszerelésben !

Norb

Norb

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
Köszi! Neked is ilyen telód van?:)

Side_

Side_

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts

Rendben kösz a válaszokat. Most akkor puhán mozogja aprócska útját vagy keményen? Vagyis könnyen megindul-e?:)

Beállítás kérdése. Ha akarod könnyen megindul, ha akarod - nem.
A 318on van kompresszió és visszaútcsillapítás.
Mindkettõnek érezhetõ hatása van.
"Van visszajelzés, tehát vagyok!"

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 posts

Ja, nekem mondod... ?
Na, mindegy, amúgy minden pénzt megér az asszonypajti, már csak azért is, mert elviseli a hóbortjaimat.

Szerintem ebben a felállásban bármenyik csajszi örömmel elviselné a hóbortjaidat :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,057 posts

J.... minden pénzt megér az asszonypajti...

Ez a lényeg! :D

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Norb

Norb

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
Rendben kösz a válaszokat. Most akkor puhán mozogja aprócska útját vagy keményen? Vagyis könnyen megindul-e?:)

Side_

Side_

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts
bikemarket...csak a legolcsóbb nincs, de a 2 jobbik van. (Részemrõl a levegõset nem venném...bár azt mondják, az új levegõs telókkal nincs probléma. De nekem a a zöld szín se tetszik. )

Sztem jó kis teló (a 318al van tapasztalatom) - és SZVSZ: nem csak dirt/street-re. Inkább FR lenne a helytálló, csak a rövid út miatt talán senki nem meri FR-telónak hívni. Meg ugye egy FR-géprõl sem egy merevfarú bringa jut eszébe az embernek.

Egyébként elég jól beállítható, így szélesebb körben használható.

//a dirt-ös jelleget azért aláírom, de nekem bármire elég. Még lejtõre is. Nem feltétlen az a lényeg mennyit mozog, hanem hogy hogyan.
"Van visszajelzés, tehát vagyok!"