Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

N_Vitya

N_Vitya

törzsvendég

• fórumtag
  • 519 posts

Szerintem meg hasznos az olaj... Nem engedi a sarat rászáradni a becsúszóra. Ápolja a szimmeringet, stb... Csak ne fékfolyadékot használj. Egyszerû láncolaj, vagy akár motorolaj is jó.

Ha továbbra sem kapok senkitõl ötletet, akkor éppen a láncolaj, ami egy életre tönkretette a J3amat.
Uff.

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 posts
ha valakinek kattog a u-turn-ös rs villája, akkor itt egy tapasztalat ezzel kapcsolatban:
van egy torám és 80 mm-nél nagyobb rugóút mellett mindig kattant a villa meginduláskor és mikor visszatért eredeti állapotába.
szétkaptuk a u-turn oldalt és a rugó alja sz*rul volt eldolgozva, azt megköszörültük, valamint az utolsó tekercs hozzáért a nyomórúdhoz, ezt meghajlítottuk.A zsugorcsõ meg nem volt eléggé rámelegítve gyárilag és folyton elmászott...
remélem senkinek nincs ilyen selejt darabja, de ha mégis remélem segít ez...

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
végre !!! :clap:

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
becsúszóra kívülre nem kell / nem szabad semmit kenni. csak tisztítani, amilyen gyakran csak lehet / sarat nem hagyni rászáradni. a kenõanyag csak mégjobban vonzza a port.
ha valaki hanyag és nem tisztítja - az ápolást semmilyen kence nem oldja meg helyette.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
Nagyon is jó dolog, csak jól kell csinálni, én például: két cseppel bekentem a becsúszókat, kétszer-háromszor lenyomtam, a dzsuvát letakarítottam, és ezt addig csináltam amíg tökéletesen tiszta lett.... nem is gondoltam, hogy ilyen piszkos mert nem naon láttam, szóval nem hülyeség (a RS használati útmutatóban is van ilyen, ott igaz 5-10 óránként kell olajozni, de az túlzás, de nem baj ha törõdik az ember minden alkatrésszel....)

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 posts
Nem-nem... Félreértettél VV. Az az olaj kinn marad. A sár pedig nem leugrik, csak nem szárad rá. Az olaj kicsit lassabban párolog, mint a víz...
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Szerintem meg hasznos az olaj... Nem engedi a sarat rászáradni a becsúszóra. Ápolja a szimmeringet, stb... Csak ne fékfolyadékot használj. Egyszerû láncolaj, vagy akár motorolaj is jó.

Nem mondod, hogy a sár attól a kis olajtól megijed, és leugrik a becsúszóról?
És ha az az olaj bejut a szimmeringhez, akkor bejut oda más is. Ennyit az ápolásáról. A becsúszót meg keni az az olaj, amit a porlehúzó alatti szivacsgyûrûbe nyom az ember szervizeléskor.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
Akkor a láncolajzó jó..? Mert akkor azt használom...

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 posts
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
ok, köszi

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Szerintem csak árt az olaj, egyszer kipróbáltam, aztán tiszta kosz volt a szimmering a szivacsgyûrû fölött.

A sebesség mindent megold.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
Azt én is toom, hogy fékolaj, de jó amire szeretném, vagy csere...?
A szimeringek miatt szerintem nem árt egy porosabb nap után pár csepp...

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

hi!
Egy kérdés: A külsõ szárra szeretnék csöpögtetni olajat... (RS Tora 318 u-turn)
Kértem is a biciklis boltban, és hoztak nekem Magura Royal Blood Mineral oil-t.
Jó ez is, vagy kérjek mást (mert én 7,5 W-ra gondoltam...)
Köszi

A Magura az fékolaj. Egyébként meg semmi szükség rá. Mindig legyen tiszta és száraz.

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,448 posts
öööö..khm..az fékolaj.
ahogy VV mondja.
esetleg http://www.endurofor...s.com/id79.html
Sei, soku Si.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
hi!
Egy kérdés: A külsõ szárra szeretnék csöpögtetni olajat... (RS Tora 318 u-turn)
Kértem is a biciklis boltban, és hoztak nekem Magura Royal Blood Mineral oil-t.
Jó ez is, vagy kérjek mást (mert én 7,5 W-ra gondoltam...)
Köszi

zsomi

zsomi

vendég

• fórumtag
  • 221 posts
Sarga van benne gyarilag, a piros 91kg-ig jo a manual szerint.
annal joval erosebb kellene...
Kerdeztem bolban, nincs nagyobb, azert kerdezem itt.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ha a piros volt benne gyárilag akkor biztos van keményebb. Bemész a legközelebbi nagyobb kerékpárboltba és ott meg tudják mondani (megkérdezik a nagykert, hogy van-e nekik).

A sebesség mindent megold.

zsomi

zsomi

vendég

• fórumtag
  • 221 posts
Heló!
Nem tudja valaki hogy 2006-os boxxer race-be lehet-e a pirosnál erõsebb utángyártott vagy valamilyen rugót kapni, és ha igen hol? Vagy valami rugókészítõt aki ért az ilyesmihez ha mondanátok az is jó.
elõre is kösz.

Flacsi

Flacsi

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Helló!
na megjártam a bükk maratont a korábban említett 302 Solo Air Tora-val.
ugye volt ez a gáz, h amikor átvettem, akkor kotyogott valami benne a villában, de ezt azzal orvosoltuk, h keményre fújtuk(120-130 psi).
ebbõl ugye engedtem (100psi-re) a javaslatotokra, meg a saját érzésemre hagyatkozva is, nem lett éppen vajpuha mozgású, és újra kattogott, ha erõsebb ütés érte, de nem volt mit tenni.
Aztán lefelé úgy szétrázta a karomat, h mire Felsõtárkányba értem, már sírni tudtam volna elkeseredettségemben, végre a 3. frissítõ-pontnál összefutottam egy debreceni sráccal akinek uilyen villája volt, õ még mindig azt mondta, h keményre van fújva, ezért megint engedtem belõle, innentõl kezdve végig csattogott a villa, és szerintem meg is szûnt minden csillapítás.
Az õvé olyan vaj puhán mozgott, h komolyan öröm volt nézni, az enyém meg...
És még le kellett küzdeni magam a Várhegyrõl, komolyan, fájt.Nagyon vártam már a célt.

Valakinek valami ötlet, h mi a f... van ezzel a fos villával?

persze ma viszem vissza élbõl, de szerintetek ez csereérett v javítható?

Gyufa3

Gyufa3

vendég

• fórumtag
  • 102 posts
Sziasztok!
Van vkinek tapasztalata v véleménye a spinner ammo telóról?Úgy hallottam h az rs telók korábi gyártója azért is írtam ide is.Ez igaz?
Köszi elõre is a válaszokat