Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
az attól függ, hogy milyen pike. mert ha rugós akkor valószínûleg a rugóra húzott zsugorfólia lecsúszott és emiatt a összenyomáskor csattog, mivel a rugó összenyomáskor nem marad egyenes, hanem vmelyik irányba kimozdul és nekicsattan a becsúszószár belsõ falának. a zsugorfólia meg azért van rajta, hogy ezt halkan csinálja. de semmi baja nem lesz tõle ha csattog (csak idegesítõ), sõt az is lehet, hogy visszamászik használat közben és abbamarad a csattogás. ha nagyon piszkálja a csõrödet akkor szedd ki a rugót a bal szárból és kiderül.

ha levegõs akkor jobb ha beviszed egy szakszervízbe!

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 posts

Szevasztok srácok teljesen új vagyok még itt úgyhogy ha bármi gebaszt észleltek türelmeteket kérném köszi.A lényeg 426-os
Pike tulajdonosokat keresek azügyben,hogy nekem úgy 3hónapja van meg és elég rendesen csattok benne a rugó.
Legalábbis ezt mondták a haverok nem volt még idõ szétszedni de az érdekelne,hogy érdemes-e vagy a csattogás gyári?

Nekem SID Race-em van és egyhibás szervizelés után kezdett csatogni. Az olajcserénél szúrtak el valamit a szervízben, ami azt eredményezte, hogy nem volt benne csillapítás. Ez okozta a csattogás. Elvittem másik szervízbe és most tökéletes. Nem tudom, lehet nálad is ez van.
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts

3x1,75 -ös o-gyûrû, ha minden igaz. én 3x2-est raktam be (csak ezt kaptam), nehéz volt berakni és nehezebben mozog a gate, de jól tart.

ezekszerint egy kicsit összenyomtam mérés közben.

lehet, hogy jobb is bele a 3x2es, biztos többet bír majd mint a gyári

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
3x1,75 -ös o-gyûrû, ha minden igaz. én 3x2-est raktam be (csak ezt kaptam), nehéz volt berakni és nehezebben mozog a gate, de jól tart.

A sebesség mindent megold.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts

o-gyûrû méretek:

külsõ átmérõ: 6.4mm
belsõ átmérõ: 3mm
keresztmetszet: 1,6mm

tolómérõvel mértem ezért lehet tized mm eltérés a rugalmassága miatt, de szerintem ha mondod ezeket az adatokat biztos jót adnak, mert nem nagyon volt ehhez közeli méretû.

o-gyûrû kiszedése:

leszeded egy 1,5mm-es imbuszkulcsal a gate állító kupakot, az alatta lévõ fekete 6 lapfejû mûanyag (ezen van rajta a kék compression feliratú amit egy zégergyûrû fog, de ezt nem kell leszedni) közepében van az o-gyûrû amit egy gombostûvel kiimádkozol onnan. az újat pedig csak bekell nyomni mondjuk egy kisebb imbusz kulcsal vagy vmivel ami nem sérti meg.

A cser óta egyébkén már 3szor voltam hegyen és még mindig csotn száraz, úgyhogy kimerem jelenteni, hogy az o-gyûrû cseréjével elmúlt az olajfojás.

Duke-ra necces a 185ös tárcsa, de ha 70kg alatti vagy és nem durvulsz vele szerintem rárakhatod.

thx, azota mar magam is rajottem, es kiszedtem, mondjuk kicsit mas ertekeket mertem tolomerovel, de szerintem talalni fogok megfelelot a csapagyboltban :)

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
o-gyûrû méretek:

külsõ átmérõ: 6.4mm
belsõ átmérõ: 3mm
keresztmetszet: 1,6mm

tolómérõvel mértem ezért lehet tized mm eltérés a rugalmassága miatt, de szerintem ha mondod ezeket az adatokat biztos jót adnak, mert nem nagyon volt ehhez közeli méretû.

o-gyûrû kiszedése:

leszeded egy 1,5mm-es imbuszkulcsal a gate állító kupakot, az alatta lévõ fekete 6 lapfejû mûanyag (ezen van rajta a kék compression feliratú amit egy zégergyûrû fog, de ezt nem kell leszedni) közepében van az o-gyûrû amit egy gombostûvel kiimádkozol onnan. az újat pedig csak bekell nyomni mondjuk egy kisebb imbusz kulcsal vagy vmivel ami nem sérti meg.

A cser óta egyébkén már 3szor voltam hegyen és még mindig csotn száraz, úgyhogy kimerem jelenteni, hogy az o-gyûrû cseréjével elmúlt az olajfojás.

Duke-ra necces a 185ös tárcsa, de ha 70kg alatti vagy és nem durvulsz vele szerintem rárakhatod.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts
ahoy!
le tudna valaki irni, hogy egy pop-lock-os rebaban a feljebb emlitett O gyurut hogyan lehet cserelni, illetve mi a mertete? Sajnos nekem is folyik egyre jobban az olaj fentrol. Csak a floodgate allito baszt kell leszedni, vagy a kek compression feliratut is, illetve ezeket hogyan, csak tekergetem? alatta ugye van a hatlapfeju csavar, de az o gyuru cserehez az gondolom rajta marad. Lehet lama kerdesek, de telot meg nem szereltem soha, es nem akarom elkurni.
thx

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
lejtõzés/fékezés/ súly függõ.. sztem hosszabb távra nem túl jó megoldás..

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Duke szereti a 185-ös tárcsát?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Az o-gyûrû méretét nem tudod véletlenül? az enyém kiszedés után elég rossz állapotba került.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
üdv

jelentem cseréltem o-gyûrût. ma reggel raktam be az újat és már voltam is vele Mecseken egyet csapatni és ezúttal csont száraz maradt kívülrõl a teló. Egyébként rátöltöttem 5ml olajat is indulás elõtt, szóval most úgy néz ki, hogy jó, remélem így is marad. Az o-gyûrût pedig egy vastagabb gombostûvel tudtam kipiszkálni. Bevittem egy csapágyboltba és szerencsére szabvány méretezés úgyhogy volt belõle. 5Ft/db az ára, tudom, hogy rongyrázás de én vettem mindjárt 4db-ot :D

ez az o-gyûrû egy év után kezdett el szivárogni és másfél év után kezdett fojni nálam, ez nyilván használat függõ, másnál lehet, hogy több vagy kevesebb idõ, de ha elkezd szivárogni akkor érdemes kicserélni nehogy úgy járjatok mint én. Gondolom ez minden poplock-os rs telót érint, pike, reba, talán tora is.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Majd légyszi írd le, hogy mi lett az o-gyûrû csere eredménye.

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 posts

üdv

ki segítségre lenne szükségem.

06' pike 426 u-turn villám van (pop lock-os). kb 3 hete elkezdet folyni az olaj a jobb szár tetején, ahol a közepe forog blokkoláskor illetve oldáskor. a gate tekerenytyû alól ahol a zéger gyûrû is van, onnan jött, sõt fröccsent is. amúgy észrevettem, hogy ez a egész "közepe" (a gate tekerentyût tartó tengely)egy picit föl-le mozog, ez normális? szétszedtem nem találtam semmi hibát, úgyhogy betekertem szilikonnal, hátha kopott a tömítõgyûrûje aztán összeraktam.majd múlt szombat-vasárnap voltam vele versenyezni és megint kezdte folyatni, de nem annyira mint a múltkor, mert akkor még a támvilla is olajos volt. most csak egy kevés fojt le rajta a becsúszón. lehet, hogy túl sok olaj volt benne és csak a felesleget nyomta ki? mert azóta nem ereszt és csillapítás is mûxik a rugóút teljes tartományában. viszont így meg túl puhának érzem. betonon is simán lebírom koppantani. és kiállva a 95mm es jelzésnél van a becsúszó. nemtom mit csináljak vele, mert rátölteni nem akarok, nehogy megint kinyomja. talán egy keményebb rugó lenne a megoldás.

szóval ha van vmi 5letetek azt szívesen látom.

kösssz

Esetleg a kompressziós csillapításhoz szükséges olajmennyiség távozott?!?
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
"Fapados":) változat. Internal floodgate.

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts
A Rebán az SL mit takar?
" A Cube el van vetve! "

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
ok. köszönöm!
akkor vhogy kipiszkálom azt az o gyûrût és megyek csapágyboltba, ha megint másfélévig jó lesz a csere után akkor jóvan :)

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts
ha O gyuru kell, akkor http://superseal.hu/
nekem pl kormanycsapagyhoz csak ott sikerult talalnom megfelelo meretut,
naluk minden van.

edit: amugy egy kicsit nekem is folyik a rebabol az olaj a floodgate-nel, miota olajat csereltek benne. remelem a kozeljovoben
eljutok salahoz, hogy megberhelje :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Azt az o-gyûrût szerintem felülrõl kell kiszedni egy vékony kampószerû szerszámmal, ami nekem nincs. Csapágyboltban lehet kapni hozzá olcsón o-gyûrûket.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
ahamm

akkor ez vmi RS betegség. utána kérdezek ennek az o gyûrûnek, bár gondolom ezt szettben lehet megkapni az összes többi gumi biszbasszal és szimeringel együtt drágáért. úgyhogy talán vmi csapágy-szimering boltba nézek körbe. kiszedni én se tudtam az ó gyûrût, csak a zégergyûrû leszedéséig jutottam. talán elõször alulról kell vhogy leszedni azt a motion control féle piros mûanyagot

ha kicsit szivárogna az még nem lenne gáz, de már többször lecsorgott a tengelyig. sõt mielõtt még nem volt betekerve szilikonnal, fröccsent is egyet egy köves szakaszon. nekem egyébként másfél évig még csak nem is szivárgott sehol.

azt meg nem értem miért ül be ennyire, a rugó nem fáradhatott el ilyen hamar, amit mindig is puhának tartottam a 75kilómhoz.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Nekem is (és egyik ismerõs rebája is) ott engedi az olajat már nagyon régóta, próbálkoztam sokmindennel, de mindig szivárog egy kicsit, ha nagyon nagy ütést kap (mondjuk állandóan túltöltöm kb 3mm-rel), elvileg lehet segitene egy o-gyûrû csere (a gate tekerõ alatti), de sehogysem tudom kiszedni. Egyébként attól, hogy kevesebb az olaj nem kéne jobban összeülnie.
Nekem is mozog föl-le a gate, ha ki van tekerve.