Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 hozzászólás

ez csak egy tora 302...szerintem mûanyag, ne akarom, hogykilõjje a szemem vagy szétlõjje az álkapcsom a rugó, persze nem ugrálni használom, de lefelé azért kap...

Nekem is Tora 302 U-turn van. Karbantartáshoz szétszedtem, és úgy rémlik, hogy alumínium (illetve fém) a menetes zárókupak. A tekertyû a kis imbuszcsavarral valóban mûanyag, de az nem teherhordó elem. Ha ezt leveszed (kis csavar kiteker), meglátod, hogy alatta még mindig masszívan zárt a becsúszó felülrõl. Ekkor azért vigyázz, hogy a kis golyók és rugók (3-3) el ne keveredjenek. Az RS oldalon, meg a villához adott gyári használati útmutatóban is van robbantott ábra.

Jó masszív villa a Tora, a gyári rugó viszont puha, úgyhogy az is csökkentené a kilövés esélyét, ha lenne ilyen.

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
remélem.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
Nem fogja.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
ez csak egy tora 302...szerintem mûanyag, ne akarom, hogykilõjje a szemem vagy szétlõjje az álkapcsom a rugó, persze nem ugrálni használom, de lefelé azért kap...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A pike-ban biztos hogy alu (itt van egy elõttem).

A sebesség mindent megold.

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
igazad van, tényleg letekeredne a rugó menet közben.
de a kupaknak a menetes része amit becsavarsz a vállba az tényleg alu, sztem az mûanyag, nem?!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Azt sem lehet leszedni, egyébként az aluminiumból van, az u-turn egységben csak a tekerõ és az alsó imbuszcsavar cserélhetõ. Ha le is tudnád szedni, nem mûködne, mert a kupak nem engedi letekeredni a rugót és az új kupakod ezt nem tenné.

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
nem magát a tekerõt akarom kivenni és nem is azt ami allul van a rugóban hanem azt a fellül lévõ komplett mûanyag egységet ami valahogy a rugóra van erõsítve, hogy aluból esztergáltassak új kupakot, amivel lezárnám a rugó feletti lyukat.menetes kupak csak becsavarom u-turn állogatás nincs többé csak egy fix kupak...ennyit szeretnék

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A tekerõt csak egy imbuszcsavar fogja. Vagy arra gondolsz, ami a rugóban van bent alulról, mert azt sehogy és az nem fog eltörni.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

hát a rugóról azt a u-turn tekergetõt.
de ahogy értem azt mondod az nem jön szét.
fûrész?mármint csak a mûanyagot...valahogy csak lejön, mert kéne rá egy fém kupak.nem bízom a mûanyagban, ez azért nem az a tuti ipari mûanyag, nem?

A fûrész kevés, legalább balta, de inkább flex. ;)

Imádom a faszlámákat...

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

fûrész?mármint csak a mûanyagot...valahogy csak lejön, mert kéne rá egy fém kupak.nem bízom a mûanyagban, ez azért nem az a tuti ipari mûanyag, nem?

Miért b@szkurálod, ha jó még?
Mod: a fogaskoszorúban is van némi mûanyag hézagoló...
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nem tudom, milyen mûanyag zárókupakra gondolsz, de az u-turn-t nem lehet szétszedni.

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
sziasztok!
azt szeretném kérdezni, hogy a U-turn rugóról, hogyan lehet lefejteni a mûanyag zárókupakot, hogy a rugó ne sérüljön?mert nem nagyon akar le jönni:(

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Luongo

hercsi

hercsi

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
Sziasztok!

A XIII. kerületben milyen bringaszervízt ajánlanátok ha RS teló beszerelést akar csináltatni az emberfia:)?

Elõre is köszi a tippeket!

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
aham.
félreértettem.
ez a képen nem látszik.gondolom, így se lesz vele probi...

g'bor

g'bor

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás
kössz Sandiablo, megnyugodtam :)
Savanyúgabi: Pont fordítva, a nyak felfele van 2mm-rel.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás

...A nyakcsõ alsó, vállban lévõ vége beljebb van, tehát ott van fölös 2 mili amin nem csatlakoznak.

Arra gondolsz, hogy a nyakcsõ beljebb van tolva a vállba "lefelé" a lábak felé?
Az nálam is játszik/épp itt áll, félig összerakva-mondjuk nem tora, hanem egy olcsóbb dart3-
sztem mindegy, gondolom, ezeket zsugorkötik (egyik darab hût, másik hevit kivánt hõfokon összedug-->összenõ), "így sikerült" lehet mûszak vége vót tájvánba' :-)
Elképzelhetõ, hogy ilyen huzású nyakcsöveket raknak egyéb telókba, amiknek vastagabb a válluk,s akkor már eltûnik a 2 mm...

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás
Semmi gond. Nekem is Turnkey-lockoutos a villám. Állítsd talpra és Próbáld kicsit késõbb.
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!