Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
wega szerintem vedd a pop lockost ne spórolj ezen! az én pike-om is pop lockos és elég sok olyan helyzet van amikor nem tudnék lenyúlni a vállhoz ilyenkor nagyon jól jön, hogy csak a kormányon kell pöccenteni 1et. pl lejtõ után hirelen köves emelkedõn nyeregbõl kiállva is simán lockolhatsz anélkül hogy fékezned kelljen a lehajolás miatt

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás
3 oldallal ezelõtt Sala leírta mit kell cserélni a gyárilag nem pop lokoson hogy az legyen.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

Jani mondja a frankót;)
poplockos csak kormányról zárható
nem poplockos-hoz meg csak elég drágán oldható meg, h kormányról vezérelhetõ legyen, de lenyújva a vállra simán zárható

theznek is igaza van, de emlékeim szerint, nem egyszerû kupacserérõl van szó. Mert mondom, a poplockosnál annyiban más az mcd, h abban van egy rugó, szal nem a kis kupakban van a rugó, amit a bowden tart

Én is úgy tudom, hogy felcserélhetõ a kettõ.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
nem durván drágán - simán kell hozzá a poploc kar, és a kupak a vellára
elvileg: 1 csavar ki, rugó be, csavar vissza.

Viszont: mint ahogy az enyém - ez is félig poploc kompatbilis volt, így zárhatóvá csak a kar megvásárlása után vált.

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
Jani mondja a frankót;)
poplockos csak kormányról zárható
nem poplockos-hoz meg csak elég drágán oldható meg, h kormányról vezérelhetõ legyen, de lenyújva a vállra simán zárható

theznek is igaza van, de emlékeim szerint, nem egyszerû kupacserérõl van szó. Mert mondom, a poplockosnál annyiban más az mcd, h abban van egy rugó, szal nem a kis kupakban van a rugó, amit a bowden tart és a vállon nincs bowden tartó szem

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
nosigen.
Gondoltam, nem csinálnak két szerszámot ezért...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
viszont a karhoz a rugós kupak van a villa tetején - csak úgy marad lockolt állapotban ha valami ott tartja.
jelen esetben ez a bowden, és a beakadó poploc kar!
ha nem ez kell, akkor cserélik le - vagy gyárilag olyan - a rugós alu kupak helyett egy sima retró tekerõ megy a helyére.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A poplock a kar a kormányon.

A sebesség mindent megold.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
most akkor:
ha poplockos, akkor lezárható nemde?
hogy karral,kormányról, vagy azzal a kis kék kiálló biszbasszal, az télleg csak kényelmi dolog, nem?

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
igen, mert az mcd-ben van a rugó, ami visszahúzza a bowdent mikor kiodasz a remottal. Ha csak sima tekergetõst tennél a poplockosra, akkor meg mindig visszahúzná a rugó, nem maradna lockolt állapotban.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
A rebám poploc nélküli volt (vagyis opció: poploc) és valóban csak azóta tudom zárni, amióta van hozzá kar:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ha poplockos akkor kar nélkül nem tudod lockolni.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Elvileg mindkét felhozott recon poplockos (elvileg a 351es reconok lockosak, azaz nincs nem lockos) a kérdés csak az, hogy csupán a különbség annyi, hogy az egyikhez adnak kart (kormányról vezérlõt), míg a másikhoz nem... Mert ebben az esetben külön is meg tudom venni a kart - amikor lesz rá keret, mert így 6e pénzt spórolok :)

nelem 351-es u-turnösöm volt , és nem volt pop lock-os.....mondjuk direkt olyat is akartam, úgyse használom soha a lock-ot

de a lényeg tehát nem minden 351-es pop lock-os
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
a kar !!!A!!! különbség..

weqa

weqa

vendég

• fórumtag
  • 183 hozzászólás

ha kart akarsz tenni a nem poplockosra, akkor az mcd-t is cserélni kell, amit olyan 15e körül van ha nem tévedek + nincs a teló vállán bowden tartó szem
vedd a poplockost!
nekem lehajolós van;) már poplockosat szeretnék, egyébként meg jó cucc

Elvileg mindkét felhozott recon poplockos (elvileg a 351es reconok lockosak, azaz nincs nem lockos) a kérdés csak az, hogy csupán a különbség annyi, hogy az egyikhez adnak kart (kormányról vezérlõt), míg a másikhoz nem... Mert ebben az esetben külön is meg tudom venni a kart - amikor lesz rá keret, mert így 6e pénzt spórolok :)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

köszi kela - le kell...? hajolni?
akkor csak kényelmi okai vannak a többletárnak... :)
kar beszerezhetõ külön is? -végül is mindegy... a derekam bírja, hajolgatok, nyúkálok... :) thx az infót

lenyúlsz a jobb szár tetejéhez, sztem nem túl fárasztó dolog..:)

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
ha kart akarsz tenni a nem poplockosra, akkor az mcd-t is cserélni kell, amit olyan 15e körül van ha nem tévedek + nincs a teló vállán bowden tartó szem
vedd a poplockost!
nekem lehajolós van;) már poplockosat szeretnék, egyébként meg jó cucc

weqa

weqa

vendég

• fórumtag
  • 183 hozzászólás

a poplock kar a különbség.. a karral lehet lockolni a telót, míg a kar nélkül le kell "valamelyik":Dszárhoz..

köszi kela - le kell...? hajolni?
akkor csak kényelmi okai vannak a többletárnak... :)
kar beszerezhetõ külön is? -végül is mindegy... a derekam bírja, hajolgatok, nyúkálok... :) thx az infót

weqa

weqa

vendég

• fórumtag
  • 183 hozzászólás

Nagy különbség, és nem egyforma tulajdonság, hogy ez rugós villa
http://ebike.hu/term...plavallas/2646/

ez viszont levegôs
http://ebike.hu/term...plavallas/2127/

2007es modellek, a Sram honlapján a 2008as modelleket látod, ahol már nem számozásokkal jelölik az egyes típusait az adott villáknak.
Rosszúl nem jársz a Reconnal.

Thx, bár a recon jelzések számmal is futnak 2008ban AM kategóriában CC-ben meg SL Race neveken fut. A linket meg rosszul közöltem... a javított változat esetén tudsz valamit mondani? Elõre is köszi!

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

jobb szárhoz;)

bocs , lock nélküli világban szocializálódtam.;)