Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

Kisrozi

Kisrozi

vendég

• fórumtag
  • 95 posts
[quote name='tamaska']Mikor volt utoljara szervizelve a villa? Lehet raferne egy.

Biztosan ráférne, hisz valami oka van hogy csinálja. Télen volt atomjaira bontva :-)( 2012-2013 telén)

Tisztelettel a kérdés továbbra is érdekel, miként mûködik a dugója .

Üdv

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Sziasztok

Segítséget szeretnék kérni (már megint) Rock Shox recon Race , NEM DUAL air-es , sima. Azt vettem észre , hogy mostanában ha a teló terheletlen ( Egykerék , patkára fel stb.) akkor nagyon könnyen "kitágul" végén koppan, olyan mintha a két légkamrából csak a felsõ be lenne nyomás, és ott jóval nagyobb ,mint alul . Úgy olvastam gyárilag a dugattyún van egy szelep, ami idõnként kiegyenlíti a nyomást. Ez igaz ? mi lehet a hiba ? Dugulás ezen a szelepen ?

köszi

Mikor volt utoljara szervizelve a villa? Lehet raferne egy.

Sziasztok!

Van egy Rock shox Tora SL soloair teleszkópom, hány bar-t kell bele fújni, ha aszfalton használom fõleg? 83kg vagyok, a visszaútcsillapítást hogyan célszerû beállítanom hogy minnél komfortosabb legyen nekem a városban?

Köszönöm :)

Ezek a villak nem varosi kozlekedesre vannak kitalalva, igazabol oda folosleges is.

Ezen tullepve, igazabol a "hany bar nyomas" es a visszaut csilli kerdes is teljesen felhasznalo fuggo dolog, annyi kell bele hogy NEKED jo legyen. Ha tul keves nyomas van benne akkor ossze fog ulni a villa, es folyton lekoppan majd, ha tul sok akkor meg beton kemeny lesz, ami rendben van, csak akkor minek van teleszkopod, vegyel inkabb egy merev acel villat, ami toredek sulyban/arban, es meg karbantartani sem kell. Plusz a tul sok nyomas hosszutavon szet is cseszi a belso reszeket. Szoval most van benne X bar nyomas, ha tul puha akkor fujsz bele, ha tul kemeny akkor meg engedsz ki belole es kesz. Nincs igazabol ilyen formula hogy adott kilohoz mennyi nyomas kell. Kiindulasi alapnak szoktak hasznalni azt az elvet hogy ha raulsz a bringara akkor kb 20%-ot uljon be a villa (ez a SAG beallitas). Aztan innen kezdodik a finomhangolas egyeni igenyek szerint ahogy irtam.

Visszaut csillapitas detto, a ket vegallas gyakorlatilag hasznalhatatlan, mert vagy issssssszonyat lassan rugozik vissza, vagy pattog ossze-vissza, valahol feltavon van egy arany kozeput ami neked jo lesz. Odatekered, otthagyod, boldog vagy.

Egy kis jozan paraszti esz kell, semmi ordongosseg nincs a dologban ;)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Csomi2

Csomi2

vendég

• fórumtag
  • 47 posts
Sziasztok!

Van egy Rock shox Tora SL soloair teleszkópom, hány bar-t kell bele fújni, ha aszfalton használom fõleg? 83kg vagyok, a visszaútcsillapítást hogyan célszerû beállítanom hogy minnél komfortosabb legyen nekem a városban?

Köszönöm :)

Kisrozi

Kisrozi

vendég

• fórumtag
  • 95 posts
Sziasztok

Segítséget szeretnék kérni (már megint) Rock Shox recon Race , NEM DUAL air-es , sima. Azt vettem észre , hogy mostanában ha a teló terheletlen ( Egykerék , patkára fel stb.) akkor nagyon könnyen "kitágul" végén koppan, olyan mintha a két légkamrából csak a felsõ be lenne nyomás, és ott jóval nagyobb ,mint alul . Úgy olvastam gyárilag a dugattyún van egy szelep, ami idõnként kiegyenlíti a nyomást. Ez igaz ? mi lehet a hiba ? Dugulás ezen a szelepen ?

köszi

statik

statik

fórumtag

• fórumtag
  • 29 posts
Hello goldnarmz Nekem is volt ilyen gondom egy Rock Shock Recon SL-nél 2008 mikkor össze szereltük múlthéten nekem a Lockout karnál engedte szétkaptuk a kompresszió csillapítás és ott kicseréltük egy gumit még pedig egy Rock Shock Dart 3 -ból és már nem is engedte fent az olajat !
Feltöltött kép
Feltöltött kép

Azt a fekete gumit kellet kicserélni nekem és már nem is engedte semmi olajat !

További képek

TestBike Fotó - Rock Shock Recon SL Szerelés - kerékpár kép, fotó

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Két külön márka, látatlanban is esélytelen.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

STP srác

STP srác

új vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem.
Marzocchi Dirt Jumper 2 villába bele lehet tenni a R.S. Argyle belsõséget? Értem ez alatt a rugót, visszautat, motion controllt.

Elõre is köszönöm válaszotokat!
Ride your way!

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 posts
  • LocationEger

http://cdn.sram.com/...x_spc_rev_c.pdf

Ez alapján nem, mert ha megegyezne, akkor azonos lenne a part no. Szerintem a becsúszó aljának megmunkálásánál lehetnek méretbeli különbségek.

közben én is kikeresgéltem :S

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 posts
http://cdn.sram.com/...x_spc_rev_c.pdf

Ez alapján nem, mert ha megegyezne, akkor azonos lenne a part no. Szerintem a becsúszó aljának megmunkálásánál lehetnek méretbeli különbségek.

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 posts
  • LocationEger
Sziasztok!

Egy Recon és egy REBA becsúszója megegyezhet belülrõl?

Yaroslav

Yaroslav

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 posts
Sziasztok!
Meguntam, hogy beszerezhetetlen és csináltam magunknak régi Psylo plakettre hajazó matrica grafikát.
Ilyen lett:
Psylo.matrica | Flickr - Photo Sharing!
Biztos lehetne még tuningolni rajta, de ha vkit érdekel, akkor szívesen elküldöm a vektoros (.cdr) file-t.
Én most rendeltem egy szettet magamnak, majd dobok képet, ha érdekel vkit.
Köszi, üdv! Y.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

Sziasztok
A Lenti hiba mitõl fordulhat elõ ? Gumigyûrû hibája ?

Az is okozhatta.
De még a dugattyú egyéb meghibásodásai is. pl repedés.

Kisrozi

Kisrozi

vendég

• fórumtag
  • 95 posts
Sziasztok
A Lenti hiba mitõl fordulhat elõ ? Gumigyûrû hibája ?

A dual airnél (évjárattól függetlenül az utóbbi 4 év) a két kamra hajlamos volt összenyílni és így a villa összecsuklott. Fõleg Rebák esetében. .

goldnarmz

goldnarmz

vendég

• fórumtag
  • 36 posts
Sziasztok! 2008-as RS Pike 454 U-Turn villával kapcsolatban van kérdésem. Kb. 4 év használat után elvittem szervizbe, meg is csinálták. [Mielõtt felakasztanátok, alig volt használva a 4 év alatt. Azt mondták, a szimmeringeket sem kellett cserélni, mert jó állapotban vannak :)]. Sz'al, a lényeg, hazaértem, megnyomogatom a teleszkópot a gépben, és szuszogó hangot hallok, illetve itt, a kompresszió állítónál: Feltöltött kép
minimális olajszivárgást találtam.
Eddig semmi szuszogó hangja nem volt a teleszkópnak, és a kompresszió állító is sokkal szorosabban forgott. Most mintha egy kicsit lötyögne is. Van a kompresszió állító fölött egy "Gate" feliratú csavar, ha azt tekergetem, egy kicsit szorosabb a kompresszió állító, de még mindig nem olyan, mint szerviz elõtt. ezen kívül, ha mozgatom a kompresszió állítót, látom, hogy alatta is olaj van.
Szervizzel (megbízható emberek, régóta ismerem õket) beszéltem, õk azt mondják, ez a Rock Shoxnál normális, ha dõlne belõle az olaj, az gáz lenne. Illetve, hogy ne állítsam fejre a gépet.
Érdekelne a ti véleményetek a szivárgásról, illetve a "laza" kompresszió pöcökrõl, mert nem hagy nyugodni a dolog... :confused: Elõre is köszi! :)

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts
köszönöm
akkor teszek bele :)

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

Egy 2005 ös Rock shox sid telóm van, kb 10mm-t "löttyen" lefelé a váll, ez lockolt és nem lockolt állapotban is fennáll.Lockolt állapotban zavaró ez a dolog, mert olyan mintha igy is rugózna a teló/10mm-t/
Tudja valaki mi lehet a hiba?

Nincsen benne elég olaj.

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts
Egy 2005 ös Rock shox sid telóm van, kb 10mm-t "löttyen" lefelé a váll, ez lockolt és nem lockolt állapotban is fennáll.Lockolt állapotban zavaró ez a dolog, mert olyan mintha igy is rugózna a teló/10mm-t/
Tudja valaki mi lehet a hiba?

gab27

gab27

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Én elolvastam az írásaidat és azért szedettem szét.
Hála neked érte kedves Sala.
Csak gondoltam én is megerõsítem a tényeket, figyelmeztetve a többieket akik esetleg nem olvasnak eleget vissza a fórumba.

Üdv. Gábor

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

Szétszedettem a vadi új 2011-es Rocont mielõtt beszereltem volna a vázba és milyen jól tettem, a belseje majdnem pór száraz volt.
Tanulság levonva, hiába vadi új egy toló beszerelés elõtt mindenképp szétszerelése, átnézése ajánlott.

Ezt már 3 éve sulykolom mindenkibe, de ugylátszik nem jut el az info mindenkihez...

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

gab27

gab27

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Szétszedettem a vadi új 2011-es Rocont mielõtt beszereltem volna a vázba és milyen jól tettem, a belseje majdnem pór száraz volt.
Tanulság levonva, hiába vadi új egy toló beszerelés elõtt mindenképp szétszerelése, átnézése ajánlott.