Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

Muma

Muma

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
sziasztok!
a Recon és Reba SL jól gondolom, hogy olaj levegõs? egyik szárában ez, a másikban az? vagy hogyan van a konstrukciója? segítséget köszönöm!

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Sl + Team biztosan van..

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 hozzászólás
tudom, hogy piros kosaras...írtam nekik emailt még az elõtt, hogy beírtam fórumra,még nem kaptam választ, hogy tudnak-e hozni...

akkor ez lesz belõle:http://www.probike.hu/rockshox.html
majd felcsörgöm õket, hogy race-ba van-e/lesz-e nekik...

g'bor

g'bor

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás

no akkor elérkeztem a tettek mezejére...már csak ki kell választanom a megfelelõ "alanyt"...:D
kérnék pár véleményt, tapasztalatot,hogy errõl az oldalról mennyire éri meg telót vásárolni?
ezt néztem ki magamnak:
http://ebike.hu/term...plavallas/3984/

Én egy Torát vettem ebikeról is több helyen karcos kismértékben (ahol lefektetve érintkezik a földdel). Lehet, h a szállítás miatt lett ilyen, nem tudom. Tényleg minimálisan karcos beépítve nem is látszik, de azért mégse ezt vártam. A nagyobbik probléma az, hogy alul-fölül eresztett amikor megkaptam. Visszaküldtem, egy hónapra rá megjött de csak alul javították meg. Használtam kicsit, majd újra visszaküldtem. Ez volt két hete. Még nincs villám....
A másik ellenérv az, hogy 2008-ra kb. 20%-kal csökkentek az ajánlott fogyasztói árak, ezért az nem is 33%-os akció már. A bolti árak általában az ajánlott fogy. árak, azért a 13%ért nem biztos, h megéri interneten venni.
A garnciát úgy néz ki korrekten csinálja mind az ebike, mind a biker.
A harmadik, hogy ez a decemberi akciós ár, sztem már rég elfogyott, nem véletlen piros kosaras.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
mostanság elég ritkán frissítik az ebike honlapját--

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
azon kívül, hogy piros kosaras? ;)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
elméletben nem lehet vele gond..

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 hozzászólás
no akkor elérkeztem a tettek mezejére...már csak ki kell választanom a megfelelõ "alanyt"...:D
kérnék pár véleményt, tapasztalatot,hogy errõl az oldalról mennyire éri meg telót vásárolni?
ezt néztem ki magamnak:
http://ebike.hu/term...plavallas/3984/

(nekem még nem voltak rossz tapasztalataim, igaz még csak pedált,meg féket vettem itt.Viszont haveromnak volt rossz tapasztalata pl egy j3-al..)

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Én rugós tora és levegõs recont hasonlítottam párszor össze (4 gépben 2-2)
Mindkét esetben picit finomabban mozgott a Recon, de ez a levegõ számlájára írható meg hogy a RS q..a el van szállva a rugókkal meg a nyomástáblázatokkal, 15-20kgval fölé lõnek - nem csak nálam, mindenkitõl ezt hallom hogy ha táblázat szerint fújja a telóját akkor betonkemény.

Revelationból ha nem utornos akkor a dual air nem hoz sokat plusszba; egy 327es Reconhoz képest nem éri meg sztem a felárát (mások szerint sem akik próbálták).

Ha kell az Uturn akkor Reva, vagy ha olcsóért kell akkor Tora/Recon megfelelõ modellje.

Hogy személyreszabhatóbb a dual aires revelation az tuti; hogy mennyivel jobb azt nem tudom mert azt nem próbáltam. A Tallas meg a Recon között pici különbség volt; mondjuk a kettejük között lehet legjobb esetben is; 1-2 tizesnél nem ér meg több felárat szvsz.

Egyébként érdekes hogy mostanában tesztekben is elég pozitívan csalódnak a Reconokban; ill nagyobb villáiban is Solo és nem Dual Air van RS-nek; ebbõl nem vonok le messzemenõ következtetéseket; de elvileg akkor lehet érzékeny villákat ezzel a módszerrel csinálni. Az tuti ha leejtem a gép elejét nem pattan vissza, ezt szeretem :).
(Nekem 130úttal több olajjal van használva, így kicsit progresszívebb és elég 65-70 psi a 75-80 kg-mhoz.)

hát nekem a revbe felülre 100, alulra kb 90 psi kell 75 kilóhoz. így kimozogja a teljes útját. amúgy a 2007-es tora/recon dologban neked van igazad, 2008-as szériában viszont már nekem:)csak akkor már nem számozva voltak, hanem nevesítve, via reba, sid.
szerintem a reconban azért van soloair, mert az ott ócsítás, a zúzdásokban meg azért, mert nem használod ki a kétkamrás rendszer által adott minimális pluszt. azért ha megnézed, a pikeban is dualair van, ami azt mutatja, hogy ha túrázni és nem csak csapatni használod a bringát, akkor van elõnye.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Szerintetek melyik mozog szebben, érzékenyebben: rugós Tora vagy levegõs Revelation? Utóbbi tényleg nem mozogja ki az útját? Mennyire nem?
Köszi

Én rugós tora és levegõs recont hasonlítottam párszor össze (4 gépben 2-2)
Mindkét esetben picit finomabban mozgott a Recon, de ez a levegõ számlájára írható meg hogy a RS q..a el van szállva a rugókkal meg a nyomástáblázatokkal, 15-20kgval fölé lõnek - nem csak nálam, mindenkitõl ezt hallom hogy ha táblázat szerint fújja a telóját akkor betonkemény.

Revelationból ha nem utornos akkor a dual air nem hoz sokat plusszba; egy 327es Reconhoz képest nem éri meg sztem a felárát (mások szerint sem akik próbálták).

Ha kell az Uturn akkor Reva, vagy ha olcsóért kell akkor Tora/Recon megfelelõ modellje.

Hogy személyreszabhatóbb a dual aires revelation az tuti; hogy mennyivel jobb azt nem tudom mert azt nem próbáltam. A Tallas meg a Recon között pici különbség volt; mondjuk a kettejük között lehet legjobb esetben is; 1-2 tizesnél nem ér meg több felárat szvsz.

Egyébként érdekes hogy mostanában tesztekben is elég pozitívan csalódnak a Reconokban; ill nagyobb villáiban is Solo és nem Dual Air van RS-nek; ebbõl nem vonok le messzemenõ következtetéseket; de elvileg akkor lehet érzékeny villákat ezzel a módszerrel csinálni. Az tuti ha leejtem a gép elejét nem pattan vissza, ezt szeretem :).
(Nekem 130úttal több olajjal van használva, így kicsit progresszívebb és elég 65-70 psi a 75-80 kg-mhoz.)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

a tora meg a recon nem egy kategória-> árban, súlyban, minõségben.
az, hogy a két levegõs változatnak ugyan az a bele, az más kérdés és a 318/327 van pariban, a 351nél már vannak egyéb okosságok is. de ez már rs topic :)

Naszóva...
351 meg 318 MCD-s, 302 meg 327 meg csak visszaút csillis.
Miven összvissz a becsúszó anyagában különböznek, súlyban és árban is csak ez a minimális különbség van; nem tudom milyen külön kategóriáról beszélsz...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
kimozogja. azt vegyél mer' qrvajó. és nem csak azért mert olyanom van:D a legegyszerûbbet vegyed, kevesebb hibalehetõség, viszont bõven elegendõ tudás. szerintem...

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
sztem max, néhány mili.. én a Revelt venném..

g'bor

g'bor

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás
Szerintetek melyik mozog szebben, érzékenyebben: rugós Tora vagy levegõs Revelation? Utóbbi tényleg nem mozogja ki az útját? Mennyire nem?
Köszi

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
igen
igen

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
heló!

rs dart 2-t veszek egy szezonra, úgy döntöttem. abban ugye van visszaút-csill? a rebound jelenti azt?

tárcsás, és v-fékes is létezik?
köszi

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
nem hanem a dugókulcs szétnyalta a hatlapfejet, meg egyszer rosszul kezdtem beletekerni a menetet, persze most lehet azt mondani, hogy a balf.sz én vagyok, de tényleg nem...:chin:

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
ismerösömnek már 2 db olyan müanyag vacak tegergetõ tört el....utornos

elsö gyári után vett 1 ujat 2 rongyért :wallbange és az elsö tekerésnél az is a kezébe maradt.

de neked ez a kupak hogy ment tönkre? eltört az eredeti müanyag?

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
tönkrement a torámban a u-turn oldalán a fostaliga mûanyag kupak és ilyen lett helyette!és még mindenki azt mondta, hogy nincs baj a mûanyag kupakkal, jaja csak ne tartsd rendszeresen karban a villád...de ez most remélem jó lesz:)!
Feltöltött kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

mit? nem is mondtál te semmit. :D

http://forum.bikemag...&postcount=3102 :)

A sebesség mindent megold.