Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

Janes eenek hogy kell mozognia mert én lassan kezdem azt hinni h valami selejtes darabot kaptam az enyém az elsõ 1-1,5 centit vajpuhán szedi azt mintha lenne valami akadály a következõ kettõt már csak jóval nagyobb erõhatásra veszi be a szár utánna csak akkor megy beljebb ha mind 81kg-ommal rálököm magam egy túra után meg tiszta karika a becsúszóm az egyre kisseb utak végett a poplocknál én is tapastaltam valami kis szivárgást de ott úgy nézem aranyeres lessz ficeg valami tömítés.

nem lehet, hogy a pop lock nem old vissza rendesen? pláne, hogy a tömítés is ficeg.

zazzi

zazzi

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás

Szerintem "amíg valami garanciás addig mindig érdemes inkább vissza vinni" szerintem!!:chin:

A garanciát erre/ezért találták ki.:wtf:

köszi tanácsot , azzal az a bajom netes rendelmény és ez néha elég soká eltart addig meg csak porfogónak jó a gép sajna

Ne törõdj semmivel csak taposs :brum:
szalontüdõ+gumisonka:lol1:

zazzi

zazzi

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás

Az én RS Torám is szürcsög de ettõl még jó.:) Viszont pár napja a jobb becsúszó tetején a vállnál minimális olajszivárgást észleltem. Ez normális szerintetek?

Janes eenek hogy kell mozognia mert én lassan kezdem azt hinni h valami selejtes darabot kaptam az enyém az elsõ 1-1,5 centit vajpuhán szedi azt mintha lenne valami akadály a következõ kettõt már csak jóval nagyobb erõhatásra veszi be a szár utánna csak akkor megy beljebb ha mind 81kg-ommal rálököm magam egy túra után meg tiszta karika a becsúszóm az egyre kisseb utak végett a poplocknál én is tapastaltam valami kis szivárgást de ott úgy nézem aranyeres lessz ficeg valami tömítés.

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Az én RS Torám is szürcsög de ettõl még jó.:) Viszont pár napja a jobb becsúszó tetején a vállnál minimális olajszivárgást észleltem. Ez normális szerintetek?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

van egy telóm... (RS Judy Race...(Sid XC nyak,váll,becsúszó))... ebbe lehet rakni lockout- ot? ha igen, melyiket/milyet ajánlotok(lehetõleg olyat, amit ki lehet vezetni a kormányra is)?

egyébként megéri? mert a közeljövõben tervezem egy rs reba race/team beszerzését...

Ha csak a becsúszó SID és a csillapításrendszer nem abból való, szóval nem Pure, akkor én nem erõltetném a lock-ot, mert ki kell cserélni az egész jobb szár bélését.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
van egy telóm... (RS Judy Race...(Sid XC nyak,váll,becsúszó))... ebbe lehet rakni lockout- ot? ha igen, melyiket/milyet ajánlotok(lehetõleg olyat, amit ki lehet vezetni a kormányra is)?

egyébként megéri? mert a közeljövõben tervezem egy rs reba race/team beszerzését...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

1.értem, köszi! Emlegettetek vmi táblázatot is, ami alapján beállítható a telók nyomása. A telókba most annyi levegõ van, amennyit a gyárba nyomtak. Akkor, gondolom érdemes ellenõrizni, módosítani a nyomás értékeket? Már csak azért is, mert a rebát használó cimbi 100kg, de én is 95kg vagyok a recon alatt :) A gyári táblázati értékek jók?...mert annak pontatlansága is téma volt vmelyik hsz-be.

2. Ez, mindenképp megnyugtató, hogy normális a recon szûrcsögõ hangja, viszont a reba hangtalanul dolgozik, akkor ez most jó vagy rossz?

1. A táblázat rossz, kisérletezgetni kell, hogy melyik nyomásérték jön be neked legjobban.
2. Nem egyformára van állítva a 2 teleszkópban a visszaútcsillapítás. Jobb szár alján van egy tekerõ, azzal tudod állítani.

A sebesség mindent megold.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
A Recon, csak hadd szürcsögjön, én szeretem, dolgozik az szépen.. Táblázatoknak meg nem szabad hinni, mert eléggé bénán lettek beállítva az értékek..

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

Sziasztok kb egy hónapja vettem egy poplock-os tora 302-est az elsõ pár km-en elég jól mozgott aztán kezdett egy kicsit darabosan 3-4 fázisban mozogni tegnap volt egy kis olajfolyás a váll feletti részrõl indulva elméletileg még garanciális visszavigyem, vagy keressek egy olyan embert aki ért hozzá és egy két nap alatt összerakná rendesen? Mert nem csak nézegetném a bringát egy-két hétig pláne ha ilyen remek idõ van.

Szerintem "amíg valami garanciás addig mindig érdemes inkább vissza vinni" szerintem!!:chin:
A garanciát erre/ezért találták ki.:wtf:
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

zazzi

zazzi

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás

Sziasztok kb egy hónapja vettem egy poplock-os tora 302-est az elsõ pár km-en elég jól mozgott aztán kezdett egy kicsit darabosan 3-4 fázisban mozogni tegnap volt egy kis olajfolyás a váll feletti részrõl indulva elméletileg még garanciális visszavigyem, vagy keressek egy olyan embert aki ért hozzá és egy két nap alatt összerakná rendesen? Mert nem csak nézegetném a bringát egy-két hétig pláne ha ilyen remek idõ van.

Muma

Muma

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
1.értem, köszi! Emlegettetek vmi táblázatot is, ami alapján beállítható a telók nyomása. A telókba most annyi levegõ van, amennyit a gyárba nyomtak. Akkor, gondolom érdemes ellenõrizni, módosítani a nyomás értékeket? Már csak azért is, mert a rebát használó cimbi 100kg, de én is 95kg vagyok a recon alatt :) A gyári táblázati értékek jók?...mert annak pontatlansága is téma volt vmelyik hsz-be.

2. Ez, mindenképp megnyugtató, hogy normális a recon szûrcsögõ hangja, viszont a reba hangtalanul dolgozik, akkor ez most jó vagy rossz?

1. ...a rebát érzékenyebbé lehet tenni.
2. A szûrcsögés teljesen normális, ez a mûködés része.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
jol hitted. kulonben ha leengedned a villat, akkor ha visszapumpalnad hogy jutna a negativba levego? a ket kamraban levo nyomasnak amugy nagyjabol azonosnak kell lennie, az hogy a dual airben kulon allitod oket nem azt jelenti hogy az egyikbe 20psi-t raksz, a masikba meg 120-at. csak pici elteressel kell oket allitani, az is eleg erzekelheto kulonbseget fog okozni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

g'bor

g'bor

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás
Azt hittem a solo air rendszernél minkét kamrába egyenlõen van a levegõ, és ráfújáskor mind2 növekszik, nem csak a +.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

1. Ezek szerint, a Recon és a Reba közt a lényegi különbség, hogy az utóbbi 2 kamrás levegõ, két külön szabályzással? ez, miért jobb?
2. A Recon telómban csillapitáskor mintha szûrcsögne kicsit az olaj és mintha nem is csillapitana egyenletesen, ez mitõl van és mi rá a megoldás?

1. Annyi különbség még van köztük, hogy a reba könnyebb. A 2 kamra: pozitív és negatív kamra. A pozitív dolgozik a súlyod ellen, a negatív pedig összehúzza a teleszkópot és megakadályozza kirugózáskor a koppanást (a pozitív kamra térfogata sokkal nagyobb, mint negatívé), ez azért jó, mert mindig könnyebben indul meg a teló. A reconon csak a + kamra nyomását lehet állítani, a rebát érzékenyebbé lehet tenni.
2. A szûrcsögés teljesen normális, ez a mûködés része.

Muma

Muma

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
köszönöm! igen, valóban nincs fogalmam a telókról, ezért kérdezem :)
Ezek szerint, a Recon és a Reba közt a lényegi különbség, hogy az utóbbi 2 kamrás levegõ, két külön szabályzással? ez, miért jobb?
A Recon telómban csillapitáskor mintha szûrcsögne kicsit az olaj és mintha nem is csillapitana egyenletesen, ez mitõl van és mi rá a megoldás?

[quote name='MJani01']Van egy olyan megérzésem, hogy fogalmad nincs a teleszkópok mûködésérõl....

ixos

ixos

vendég

• fórumtag
  • 81 hozzászólás
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Tora 302-t! Elõtte nagyon gagyi telóm volt (Zokes), amihez képest ez nagyon ott van. Egyik gondom vele, hogy egy kicsit mintha ragadna az indulásnál. Olvastam itt-ott, hogy gárilag spórolnak a kenõanyagokkal... Szerintetek érdemes lenne egybõl egy zsír/olaj cserét megejteni? Mennyire ajánlott itthon nekiesni szétszedi? A Zokest többször is szét kaptam, és mindíg sikerült össze is rakni... :) Esetleg ha valaki bõvebb felvilágosítást tudna adni, miként ugorjak neki a dolgoknak!
Köszönk elõre is minden segítséget!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

sziasztok!
a Recon és Reba SL jól gondolom, hogy olaj levegõs? egyik szárában ez, a másikban az? vagy hogyan van a konstrukciója? segítséget köszönöm!

Van egy olyan megérzésem, hogy fogalmad nincs a teleszkópok mûködésérõl. A teleszkópokban 2 dolog rugózhat, fémrugó vagy a levegõ. Mivel az olaj szinte összenyomhatatlan, ezért az nem rugózik. Az olaj 2 célt szolgálhat az egyik a kenés (egyes teleszkópokban zsír végzi a kenést) a másik a csillapítás (lassítja a kifelé és/vagy befelé mozgást, mivel enélkül elpattogna a bringa eleje). Szóval, ha egy teleszkópra azt mondják, hogy olajos, akkor az olaj csak a csillapítást végzi és ezenkívül van benne még légkamra vagy rugó.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

a reconnak is két kamrája van csak nem tudod külön szabályozni a nyomásukat...

ma is tanultam valami újat;)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

bal szár levegõ, reconnál egy kamra, rebánál két kamra.
jobb szárban motion control csillapítás, tehát az olaj

a reconnak is két kamrája van csak nem tudod külön szabályozni a nyomásukat...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
bal szár levegõ, reconnál két kamra-egy állítható, rebánál két kamra-kettõ állítható.
jobb szárban motion control csillapítás, tehát az olaj