Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

izomhod said

merevet meg nem szabad aluvázba tenni,

Miért ne lehetne?

A sebesség mindent megold.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

izomhod said

jó lenne, ha 80as lenne, amit kinéztem, elvileg bontott keróból van, de új. na kiderítem. nem szeretném, ha elemelkedne az eleje mászáskor, a lejtõzés meg nemihazán édrekel, hogy veri szét a kezem, egy fos telóm van most is:) merevet meg nem szabad aluvázba tenni, ezért szeretnék valami egyszerûbb telót.

rsnak 80as dart2 van ilyen magasságban?

ezek az adatok honnan vannak neked?

hasznos hsz, köszi!

pl. bikeradar , de ha az angol megfelelõre rákeresel a Google-lal gondolom kidob még néhányat

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
jó lenne, ha 80as lenne, amit kinéztem, elvileg bontott keróból van, de új. na kiderítem. nem szeretném, ha elemelkedne az eleje mászáskor, a lejtõzés meg nemihazán édrekel, hogy veri szét a kezem, egy fos telóm van most is:) merevet meg nem szabad aluvázba tenni, ezért szeretnék valami egyszerûbb telót.

rsnak 80as dart2 van ilyen magasságban?

ezek az adatok honnan vannak neked?

hasznos hsz, köszi!

http://ebike.hu/term...plavallas/4447/

ez 80as, de kíváncsi vgayok, hogy hány mm-es, nekem megfelelne ez is szerintem erre az idényre, aztán ha jövõre lesz több zsém, veszek valami klafábbat

lazac

lazac

vendég

• fórumtag
  • 145 hozzászólás

Valeria Victrix said

Én nem cserélném ki az R7-t egy Dart-ra, pedig nem vagyok "indián" párti.

Szerintem nem is akarja lecserélni, csak kapott egy vázat, amiben az elõzõ tulaj R7-t járatott, és az a geo tetszett izomhodnak is, így szeretné, ha az megmaradna. Szerk.: lassú vagyok :).

izomhod said

hali!

kapok egy vázat, amiben manitou r7 super teló volt, 80mm-es.

kinéztem egy rs dart3-at a helyébe, de abból 100as van készleten. szeretném, ha a geometria maradna az eredeti (r7es). van 80as dart3ból, vagy a 100as is jó?

beépítési magasság, ez a kulcsszó, jól tudom?

Igen, az a kulcsszó magyarul, angolul axle to crown height/measurement.
Manitou R7 80mm-nél ez 456mm (2008 MRD)
RockShox Dart 80mm-nél 454mm (2007-2008, összes Dart)

Egyébként a 100-as is jó, nem lesz baja a váznak, általában ami elmegy 80mm-en, az elmegy 100-on is. Kemény terepen mászásnál jobb, ha lejjebb csücsül az eleje, lejtõzésnél meg jobb, ha hosszabb az út... Innentõl ízlés kérdése. Szerintem Magyarországon igen kevés számú 80mm-es Dart található, megalomániás népünk ugye mindenbõl a nagyobbat akarja venni, a nagyker meg partner ebben (sajnos), inkább komplett bringákban érkezhetett belõle.

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás

Valeria Victrix said

nem én cserélem ki, hanem egy olyan vázat kapok, amiben elõtte egy r7es volt, én pedig a dart 3at néztem ki, mer' arra van mani.

...mert hülye azért nem vagyok!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
hali!

kapok egy vázat, amiben manitou r7 super teló volt, 80mm-es.

kinéztem egy rs dart3-at a helyébe, de abból 100as van készleten. szeretném, ha a geometria maradna az eredeti (r7es). van 80as dart3ból, vagy a 100as is jó?

beépítési magasság, ez a kulcsszó, jól tudom?

BassLine

BassLine

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás

frontway said

Közben megtaláltam a kézikönyvet, de jótanácsokat szívesen fogadok. :)
SID '99 service manual

Hello! Felraktam Neked két doksit, ami lehet segitségedre lehet. Én találtam
benne hasznos infokat! Letöltheted innen -->

1999sid.pdf
99sid.pdf

Sok sikert ! BassLine

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

rbalint88 said

de õ merevvázba rakja

akkor pike
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
de õ merevvázba rakja

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

madve said

hát azért szoktam nyomni 50-100 kilcsis túrákat is, bár ha leengedem 115milire a domain-t lehet azzal tekerni, nem?:chin:

ha a váz elbírja én símán beleraknám
160-at mozgó váznál úgysem az a 40-50 deka számít amivel nehezebb mint a pike. igaz én lokolni nem szoktam szal ha az hiányzik az gáz
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

frontway

frontway

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás

frontway said

Kis segítség kellene! Szeretném szétszedni '99-es SID LT villámat fényezés céljából. Hol találok valami service manualt hozzá? Vagy mit csavarjak ki, mi után és mire figyeljek. Elõre is köszönöm!
Lockout-ot lehetséges utólag beleépíteni?

Közben megtaláltam a kézikönyvet, de jótanácsokat szívesen fogadok. :)
SID '99 service manual
Scott G-Zero FX, Csepel Royal 3* flip-flop, Bulls Cross Nexus 8

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás
Madve, a Domain nem hiszem hogy kifejezetten tura villa, és nálad 35kg-al vagyok könnyebb és a normál rugoval is pogozik kicsit...

A gond vele hogy baromi nehéz, vágatlan nyakal 2900g körül volt, ha csak lefelé mész ez kevésbé zavaro, de felele nem nagy élmény...

Ha viszont Pike-ot veszel azt be tudod rendesen löni hogy mászáshoz is értelmesen lehessen használni (floodgate + compression)

Félre ne érts imádom a villámat (Domain...) csak épp nem vagyok benne biztos hogy az általad felvázolt használathoz jo lenne e...

(Esetleg keress valakit aki Pike-ot vagyok Domain-t akar venni, megveszed az egyiket, kiprobálod, ha nem tetszik cseréltek :D)
By Sala:

"foxot ürlények tervezték és csak ánuszkulcsal javitható..."

frontway

frontway

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás
Kis segítség kellene! Szeretném szétszedni '99-es SID LT villámat fényezés céljából. Hol találok valami service manualt hozzá? Vagy mit csavarjak ki, mi után és mire figyeljek. Elõre is köszönöm!
Lockout-ot lehetséges utólag beleépíteni?
Scott G-Zero FX, Csepel Royal 3* flip-flop, Bulls Cross Nexus 8

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás

Valeria Victrix said

Amennyiben ezt rendszeresen nyomod, akkor viszont egyértelmû, hogy Pike.

köszi a segítséget!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

madve said

hát azért szoktam nyomni 50-100 kilcsis túrákat is, bár ha leengedem 115milire a domain-t lehet azzal tekerni, nem?:chin:

Amennyiben ezt rendszeresen nyomod, akkor viszont egyértelmû, hogy Pike.

_Brezo_ said

Szevasztok!!!
Tudnátok abban segíteni, hoyg a Pike Race miben más, erõsebb vagy gyengébb, mint a pike számozott sorozatai? Gondolok a 406, 426, 454...
Vagy merre találhatók róluk valami összehasonlító tesztet? Elõre is köszi!

Nagyjából semmi. A számozás alapján egyértelmû a sorrend. Nevesítve meg SL-Race-Team a sorrend.

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
Szevasztok!!!
Tudnátok abban segíteni, hoyg a Pike Race miben más, erõsebb vagy gyengébb, mint a pike számozott sorozatai? Gondolok a 406, 426, 454...
Vagy merre találhatók róluk valami összehasonlító tesztet? Elõre is köszi!
Gördülõ eszköz: HARDY1 TEAM '07
Wanted: HARDY1 '06

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

madve said

szép reggelt mindenkinek!
egy kérdés azokhoz akik esetleg már használtak vagy próbáltak mindkettõt:
light freeride és all mountain felhasználás közé melyik villát ajánlanátok inkább-->pike (409 v. 426) vagy domain 302???
szóval tekernék is vele, még valamennyit felfelé is, túrák, de zúzás lefelé és ugri-bugri, north shore, ilyesmit is kapna...túl könnyû sem vagyok(90 körül) :help: :confused:

Amennyiben csak valamennyit tekernél felfelé, az nem AM. Zúzásra, ugri-bugri célra, NS-re Domain.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

outcast said

94+ :)

Ehhez a súlyhoz már nem árt a keményebb rugó, kivéve ha nagyon lájtosan nyomod.

A sebesség mindent megold.