Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
revben szinte nem is volt olaj ... most már van. :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Utóbbi idõben igen.

Alfalaca

Alfalaca

vendég

• fórumtag
  • 50 posts
Jellemzõ az RS-nél hogy spórolnak a kenésel a gyárban? Most szeretnék venni egy Tora-t és érdekelne hogy rögtön szedessem-e szét és olajcsere vagy simán vegyem meg és majd kiderül. (Nem örülnék neki ha pár nap múlva vissza kéne vinnem és akkor megejteni a dolgot így inkább rögtön ezzel kezdenék de ha azt mondjátok felesleges akkor nem csináltatom meg)
ha valamit nem talál a Google, akkor vagy rosszúl keresel, vagy nem létezik.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
'08 Boxxer Team-hez hol lehet manualt letölteni ? Rockshox.com-on csak '06-os van, illetve egy 90 oldalas szerelési útmutató az összes RS villához.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
Az jó árban van, Reba-nál nem nagyon találnál jobb teló úgysem.

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 posts
ok akkor inkább hagyom...
találtam újat is jó árban(75 vaci új reba SL), igaz nincs hozzá telópumpa,de mindegy, majd max kölcsönkérek valakitõl, hogy belõjem a telót,és jövõhónapban veszek hozzá...

Edit:már mindegy, megrendeltem...

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
egy ilyen: http://ebike.hu/term.../adapter/11093/ és nincs mirõl beszélni...:P

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

nah probike-rõl ennyit...
173mmeres nyakkal találtam egy alig használt rebát...
az gáz, ha úgy jönne ki ha beletenném a bicóba, hogy a stucni tetejétõl majdnem 2 cm-el lentebb lenne a nyaka teteje?

Igen, az gáz lenne.

A sebesség mindent megold.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
A stucni kialakításától is függ, például, hogy hogyan és hol helyezkednek el benne a csavarok, de a 2 centi sajnos túl soknak tûnik, valószínûleg nem tudja rendesen megfogni így a nyakat a kormányszár.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 posts
nah probike-rõl ennyit...
173mmeres nyakkal találtam egy alig használt rebát...
az gáz, ha úgy jönne ki ha beletenném a bicóba, hogy a stucni tetejétõl majdnem 2 cm-el lentebb lenne a nyaka teteje?

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 posts

Ismerõsöm Tora-ja csinál hasonlót: A felsõ 1 cm koppan/kotyog, de sajna "hivatalos" úton nem sikerült pontot tenni a jelenség végére.
Hiába küldte vissza a boltba gariban, nem történt semmi és kb. 1-1,5 hónapig futotta a köröket hiába a forgalmazóval meg a bolttal...:(

Ez nem hangzik jól...

cresa64

cresa64

vendég

• fórumtag
  • 78 posts

Ma tesztelgettem a korábban jelzett telót, és olyankor sikerült kattogást elõhoznom amikor szinte álló helyzetben megemelem a kormányt, aztán visszateszem a súlypontomat elõre.
A felsõ 1 cm csinál olyat mintha kottyanna, ezért menet közben is jelentkezik, ha belemegyek egy gödörbe stb.
Tudtok ajánlani olyan szervizt Pesten, ahol van alkatrészük egy Recon 327 Solo-air villához ha szükséges?

Esetleg okozhatja a "fáradt" olaj a gondot?

Ismerõsöm Tora-ja csinál hasonlót: A felsõ 1 cm koppan/kotyog, de sajna "hivatalos" úton nem sikerült pontot tenni a jelenség végére.
Hiába küldte vissza a boltba gariban, nem történt semmi és kb. 1-1,5 hónapig futotta a köröket hiába a forgalmazóval meg a bolttal...:(

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 posts
Ma tesztelgettem a korábban jelzett telót, és olyankor sikerült kattogást elõhoznom amikor szinte álló helyzetben megemelem a kormányt, aztán visszateszem a súlypontomat elõre.
A felsõ 1 cm csinál olyat mintha kottyanna, ezért menet közben is jelentkezik, ha belemegyek egy gödörbe stb.
Tudtok ajánlani olyan szervizt Pesten, ahol van alkatrészük egy Recon 327 Solo-air villához ha szükséges?

Esetleg okozhatja a "fáradt" olaj a gondot?

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Szerviz leírást olvastad? http://www.sram.com/...rvice Guide.pdf

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

smt

smt

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék! Még kezdõ vagyok bringa szerelésben (bármit szétszedek :-), és nem igazán vágom, hogy a telót (RS Tora 302) hogyan is kellene be zsírozni vagy olajozni és mi a legjobb erre a célra?
A másik, hogy kattog is a rugó egy kicsit. Áll. az oldalfalhoz koccan, és ez normális, elõfordul!? Pedig cimborám ugyanezt a típust már kb 1 éve hajtja és semmi kattogás, az enyém meg 1.5 hónapos. :(

Elõre is köszi!

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
Minden alkalom után törõld tisztára a becsúszót, egy évben 1szer télen elég az olajcsere, szimeringet meg úgyis érzed mikor, de nálad kb. 4 évig tuti kitart.

beroka

beroka

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!

A minap vettem egy TORA soloair-t, és mivel eléggé kezdõ vagyok az ilyen telók terén kérdeznék néhányat.

Milyen idõközönként, mit érdemes/kell karban tartani a telón? Nincs-e kicsit túlméretezve a gyári szervízintervalluma?
Olyanokra vagyok kíváncsi, hogy havi 3-500km mellett, milyen gyakran kell szétszedni, szimmeringet, olajat cserélni, belül kipucolni ilyenek.
Fõként városban bringázok és nem vagyok az a vadállat típus, aki fullra kihajtja a teló lelkét.

Köszike,
beroka

Vader

Vader

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
sztem egyéne válogatja. nekem pike kell, az argyle csak a legvégsõ esetben. a pike is egy street specifikus 2008-as marzocchi dj1-et fog leváltani. ok: nehéz a teló, és streetrõl szeretnék más felhasználási területek felé kacsingatni a közeljövõben.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
de streetre inkabb Argyle-t kellene venni...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

hello
épp villavásárlás elõtt állok, egy pike 454 dual air-t is kiszemelte magamnak. Namármost, ez a verzió all-travel...amirõl mindenki mást mond. Egyik ismerõsöm szerint nem állitható az útja, másik szerint lenyomom, kütyü be, és úgy marad a villa. Jó volna, ha valaki megerõsitené vagy az egyik, vagy a másik állitást. Remélhetõleg a második lesz a nyerõ, mivel nem akarok streetre 14 centis utat használni, ns suburban vázban...akkor marad az argyle 409. Elõre is köszönöm a felvilágositást.

A villa útját lehet változtatni, de ehhez szét kell szedni és ki- vagy berakni a határolókat. Ha jól emlékszem, 3 db 10mm-s van benne, így 110-ig lehet lehozni