Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
Szétszedés után alapos zsírzás, késõbb pedig mehet a teflon.
Én így szoktam.

Izomtéridõninja-geológus!

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 posts
  • LocationBudapest

http://www.sram.com/...D=1&subcatID=17

ez lehet, hogy segít valamennyit. ha kérdésem volt, mindig a sram.com-ot ajánlották

Köszi!

Letöltöttem, elolvastam.

A doksi szerint a porlehúzót rendszeresen kellene kenni, ti mivel kenitek?

Jó erre a teflonos spré? Vagy szerezzek be valami gumiápolót?

üdv
János

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts

Szerintem szerencse kérdése is, hogy mennyire mozog finoman, érzékenyen. Én az egyik helyi boltban 3 Torát nyomogattam, 3 különbözõ bringába építve és elég nagy különbségek voltak. Az egyik olyan finoman mozgott mint ahogy megálmodtam anno amikor vettem a Torám :). Az enyém a (házi) olajcsere után se mozog szebben. Talán valami jó zsírral kéne bekenni a lábat?
Amugy ajánlom mindenkinek, h cseréljen hamar olajat, mert gyárilag csak mutatóba van olaj a lábban.

1: a labra zsirt kenni...hmmm semmi ertelme.
2: nyomogatasbol kovetkeztetest levonni egy telo erzekenysegere detto.
3: olajcsere mit jelent? csak kenoolajat vagy az egesz szet lett szedve?

----

FÁJVÓ

----

g'bor

g'bor

vendég

• fórumtag
  • 173 posts

Egy hibátlan Tora nagyon szépen mozog. Érzékeny (macskaköves úton folyamatosan dolgozott:p ), puha (75kg), 5-6cm után már érezhetõ rugó miatt a keményedést, 100mm-bõl 80mm. Ehhez szükséges a rendszeres karbantartás.

Szerintem szerencse kérdése is, hogy mennyire mozog finoman, érzékenyen. Én az egyik helyi boltban 3 Torát nyomogattam, 3 különbözõ bringába építve és elég nagy különbségek voltak. Az egyik olyan finoman mozgott mint ahogy megálmodtam anno amikor vettem a Torám :). Az enyém a (házi) olajcsere után se mozog szebben. Talán valami jó zsírral kéne bekenni a lábat?
Amugy ajánlom mindenkinek, h cseréljen hamar olajat, mert gyárilag csak mutatóba van olaj a lábban.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts

Szevasztok!

Rock Shox Dart2-m van 100mm úttal.

Hogyan kell ezeket karbantartani?

J.

http://www.sram.com/...D=1&subcatID=17

ez lehet, hogy segít valamennyit. ha kérdésem volt, mindig a sram.com-ot ajánlották

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Olaj leeresztve, 2x10 visszatöltve. Felül 95 és 5 ml. Air: 100 psi az ajánlott kb. 140 (82 kg) helyett. Út: 90 mm...

Nézegetve a kis gyûrût a becsúszón, lehet hogy tényleg nem mozgott ennél többet.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

100%? Akkor elég a lábat lejjebb húznom picit, ugye? Megvárom míg kicsorog, aztán 2x10 vissza?

X

Tuti és igen.

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 posts
  • LocationBudapest
Szevasztok!

Rock Shox Dart2-m van 100mm úttal.

Hogyan kell ezeket karbantartani?

J.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts

Mert 2x10 kell.

100%? Akkor elég a lábat lejjebb húznom picit, ugye? Megvárom míg kicsorog, aztán 2x10 vissza?

X

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts

Nekem is 302-esem van, nagyon pöpec.

De ha mégis lenne a késõbbiekben vele gond, érdemes elvinni egy jó szervízbe, vagy csak ott is megmondják, hogy így jártam?Tehát orvosolhatók az ilyen problémák?

A darabos mozgásnál én elõbb kenés problémákra gondolnék...lehet, hogy ki kell pucolni?

egy szetszedes/megpucolas/rendes olajjal valo feltoltes csodakra kepes.
meg egy rst gila szutyokbol is lehetett normalisan mozgo rugosvillat csinalni.

----

FÁJVÓ

----

Joló

Joló

vendég

• fórumtag
  • 95 posts
Hello!

Tudna valaki segíteni egy érdekes telókottyanással kapcsolatban?
Alig rázós terepen haladva kis kottyanásokat tapasztalok. Úgy kotyog a teló, mintha laza lenne a kormánycsapágy. Az viszont tuti rendben van.
Ez a jelenség akkor is tapasztalható, ha álló helyzetben fel, le mozgatom a kormányt.
Ez egyébként tuti nem a szokásos becsúszószáras kopás.
Kérlek ne add azt a tanácsot, hogy vegyek új telót!
Köszi!
Egy bicaj építésnek soha nincs vége!!!!!!!!!

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts

nekem is ilyen villám van és nem vagyok túlzottan megelégedve vele. igaz én 65 kg vagyok, de nagyon darabosan mozog.:(

Nekem is 302-esem van, nagyon pöpec.

De ha mégis lenne a késõbbiekben vele gond, érdemes elvinni egy jó szervízbe, vagy csak ott is megmondják, hogy így jártam?Tehát orvosolhatók az ilyen problémák?

A darabos mozgásnál én elõbb kenés problémákra gondolnék...lehet, hogy ki kell pucolni?

tomi005

tomi005

vendég

• fórumtag
  • 50 posts
Az a gond hogy a bikemarket-rõl rendeltem, így nem tudom visszavinni.
Elég szomorú, ha egy új telónál már a szervíz is szóba kerül. :(
Én nem merem szétkapni, lehet nem tudom majd jól összerakni.
Úgyhogy marad a legközelebbi bicajbolt.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Mert 2x10 kell.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Ez némképp megvigasztalna, de az enyém biztosan többet mozgott a jelenlegi 85-90-nél.

Hátha Sala mond valami okosat...

Egyre gyanúsabb, hogy alulra sok a 2x15.

X

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

Valami nem kóser. Kész a teló (Duke '05 MCD), de 90 mm-tõl nem mozog többet. A lábakba 2x15 ml lett öntve (táblázat 2x10-et, manual 2x15-öt ír, hogy nehogy egyértelmû legyen), de itt az olaj gondolom csak ken, a mozgást nem befolyásolja.

Bal oldalra, a légrugó fölé 5 ml ment, gyanítom ennek is csak kenõ funkciója van.

Jobb oldal 95 ml-t kapott. Aztán 5-öt már leszívtam, de így is max. 90 mm az út. Mit rontottam el??? Lehet, hogy a lábakból kellene leengedni 2x5 ml-t?

X

Nekem egyik Duke sem mozgott annyit, amennyi a névleges :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
Egy hibátlan Tora nagyon szépen mozog. Érzékeny (macskaköves úton folyamatosan dolgozott:p ), puha (75kg), 5-6cm után már érezhetõ rugó miatt a keményedést, 100mm-bõl 80mm. Ehhez szükséges a rendszeres karbantartás.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Ebben az esetben is javallott a szerviz meglátogatása.

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

Hali !

Légyszi segítsetek !

Van egy RS Tora 302 telóm, 1 hónapos. 85 mm-en csak 2-3 cm-t mozog (azt is nehezen ), 130 mm-en meg 4-5 cm-t. 80 kiló vagyok. Gyári rugó van benne, ami ugye 75 kg körüli súlyhoz jó, de valahogy sztem ez túl kemény. Mindenhol jókat írnak róla, de én nem nagyon vagyok vele megelégedve eddig. :(
Szerintetek fog ez még puhulni, vagy kéne vennem egy másik rugót bele ?
Van valakinek tapasztalata ilyen teló "bekopásával" ?
Elõre is köszi !

nekem is ilyen villám van és nem vagyok túlzottan megelégedve vele. igaz én 65 kg vagyok, de nagyon darabosan mozog.:(

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Meg kéne látogatni a vásárlás helyét, vagy egy megbízható szervizt. Elsõ körben vagy túl van töltve olajjal vagy nem a standard, közepes rugó van benne.